Απόλυτα σωστό Θοδωρή!και όσο για το παράδειγμα με το κινητό....καμία σοβαρή εταιρία δεν θα το έκανε αυτό και όντως άμα συνέβαινε θα το πήγαινα πίσω γιατί αφορά ένα ποσό γύρω στα 300€ όχι ένα κουτί φυσίγγια!O Κάθε επαγγελματίας είναι υπεύθηνος για την σωστή παροχή υπηρεσιών...και εγω να πληρώσω για τισ υπηρεσίες του...απαξ και δεν μου εδωσες αυτο για το οποίο πλήρωσα ειμαι ελεύθερος να σε κατακρίνω όπου και όπως θέλω!!!! Σιγά μη τουσ παρακαλέσουμε κιόλας!!!
Hλία μην ασχολείσαι όποιος θέλει να είναι σωστος και να τον προτιμάμε να συμπεριφέρεται κ σωστα!!! Τα λεφτα μας δίνουμε.....να μας παρακαλάνε πρέπει και οχι εμεις αυτους!!! Εγω πήρα απ τον συγκεκριμένo μια κούτα s4 Καλά μου φαίνονται δε λεω.....αλλα απο συμπεριφορα ο τύπος ειναι πολύ φάουλ οχι σε μένα αλλα σε ένα αλλο παιδιΑπόλυτα σωστό Θοδωρή!και όσο για το παράδειγμα με το κινητό....καμία σοβαρή εταιρία δεν θα το έκανε αυτό και όντως άμα συνέβαινε θα το πήγαινα πίσω γιατί αφορά ένα ποσό γύρω στα 300€ όχι ένα κουτί φυσίγγια!
Ξαναειπα Θοδωρή δεν κατακρίνω τα φυσίγγια του γιατί δεν τα ξέρω...την όλη συμπεριφορά κατακρίνω!Hλία μην ασχολείσαι όποιος θέλει να είναι σωστος και να τον προτιμάμε να συμπεριφέρεται κ σωστα!!! Τα λεφτα μας δίνουμε.....να μας παρακαλάνε πρέπει και οχι εμεις αυτους!!! Εγω πήρα απ τον συγκεκριμένo μια κούτα s4 Καλά μου φαίνονται δε λεω.....αλλα απο συμπεριφορα ο τύπος ειναι πολύ φάουλ οχι σε μένα αλλα σε ένα αλλο παιδι
Νίκο αυτα όσον αφορα διαφορά θερμοκρασίας......όσον αφορα την υγρασία τι γίνεται στην απόδοση του φυσιγγιού??? Πόσο και πως επιρεάζεται???Υπάρχουν φουσέκια "χειμωνιάτικα" και "καλοκαιρινά"...;
Στην πραγματικότητα τα φυσίγγια που είναι κατασκευασμένα από πρώτης κατηγορίας υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο διότι επηρεάζονται πολύ λίγο από τις μεταβολές του καιρού. Από διάφορες μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με την βοήθεια κατάλληλων οργάνων, προκύπτει ότι για διαφορές θερμοκρασίας περίπου 15-20 βαθμών (δηλ. από τους 30°C στους 15-10°C) δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η απόδοση του φυσιγγίου. Ωστόσο οι θερμοκρασίες γύρω από το 0°C, είναι σε θέση να επηρεάσουν ως ένα βαθμό τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά του φυσιγγίου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να τα καθιστούν μη αποδοτικά. Υπολογίζεται ότι ένα φυσίγγι θα απωλέσει (ανάλογα με τον τύπο της πυρίτιδας) το 3-15% των πιέσεών του και 0,5-3% των ταχυτήτων του από τους +30°C στους 0°C. Πρόκειται για διαφορές που ίσως γίνουν αισθητές στις πολύ οριακές βολές. Στις λογικές αποστάσεις (μέχρι 40~ μέτρα) κρίνονται εντελώς αμελητέες!
Οι διαφορές στην προ-σκόπευση μεταξύ δύο φυσιγγίων με διαφορετικές ταχύτητες, είναι τόσο πολύ μικρές, ώστε να θεωρούνται αμελητέες...!
Παράδειγμα:
Μια Φάσσα πετά με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα (πολύ υψηλή), από αριστερά προς τα δεξιά σε απόσταση 30 μέτρα από τον κυνηγό, ο οποίος έχει ένα φυσίγγι με ταχύτητα:
Α) V10 = 355 μ/δ (Νρ 5) ή V1 = 440 μ/δ.
Για να την πετύχει, χρειάζεται προ-σκόπευση 1,63 μέτρα.
Β)V10=340 μ/δ (Νρ 6) ή V1 = 400 μ/δ.
Για τη επιτυχημένη τουφεκιά, χρειάζεται προ-σκόπευση 1,71 μέτρα.
Συμπέρασμα: αυτή η διαφορά των μόλις 8 εκατοστών στην προσκόπευση, για μια φάσσα σε φουλ ταχύτητα τραβέρσα στα 30 μέτρα, κρίνεται αμελητέα και ανίκανη να επηρεάσει το αποτέλεσμα της τουφεκιάς, δεδομένης και της διασποράς της κατανομής στη συγκεκριμένη απόσταση! Φυσικά, για πιο κοντινές και μεσαίες αποστάσεις δεν το συζητάμε καν...!!!
Νίκο αυτα όσον αφορα διαφορά θερμοκρασίας......όσον αφορα την υγρασία τι γίνεται στην απόδοση του φυσιγγιού??? Πόσο και πως επιρεάζεται???
Νίκο οφείλω να πω οτι συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες ειδικά στο πρώτο ποστ για την προσκόπευση..Αμελητέες θα έπρεπε να ήταν οι διαφορες στην αναγκη προσκοπευσης, ανάμεσα σε όλα τα φυσίγγια...έλα όμως που δεν είναι για κάποιους "ύποπτους" λόγους. Όπως και να χει η συζήτηση στα τελευταία ποστ, γινεται για τις αναρτησεις που καναμε για τον φαντομ εγω και ο Θοδωρής. Το csb προσωπικά δεν το δοκίμασα και το πρώτο που θα κάνω το Σάββατο θα είναι να το δοκιμάσω, διότι το S4 το θάψαμε, και όχι απο αποψη "εκανε λαθος στο τυπωμα του αριθμου στους καλυκες" αλλα απο την άποψη οτι είχα ξεπουπουλιάσματα μέχρι που ξαναέβαλα στο δίκαννο τα φυσίγγια που χρησιμοποιώ συνήθως...Δέχομαι βέβαια το οτι σε μένα δεν κάνουν για τον Α ή Β λόγω, αν και αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λες και εσύ για την ανάγκη προσκόπευσης...Και τι θέλω να πω: οτι απο την μια λέμε οτι οι διαφορές στις προσκοπεύσεις είναι αμελητέες, απο την άλλη όμως λέμε οτι ο χρήστης δεν είχε καλή προσκόπευση και το ξεπουπουλιασμα οφείλεται στο οτι μενεις πίσω (αρα προσκοπευση)...πως όμως με το που αλλάζαμε φυσίγγια (εγω γιατι ο Θοδωρης δεν είχε άλλα), είχαμε "καλές" προσκοπεύσεις??!!οεο!!!Πάνω - κάτω, τα ίδια ισχύουν και για συνθήκες υγρασίας Θοδωρή (αναφέρομαι πάντα στα καλά φυσίγγια)...! Διότι: και στην αυξημένη υγρασία, όπως και στο δριμύ ψύχος, ή και στα δύο μαζί, το "πρόβλημα" είναι ένα και το αυτό: η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ πιο πυκνή από το φυσιολογικό, και αυτό είναι που "ζορίζει" λίγο παραπάνω τα σκάγια μας, μόλις βγουν από τη μπούκα της κάννης μας...! Δεν είναι όμως κάτι το ανησυχητικό...! Το πολύ - πολύ, να κατέβουμε κατά ένα νούμερο στα σκάγια στον ίδιο τύπο φυσιγγίου και... όλα τέλεια! Ως γνωστόν, τα πιο χονδρά σκάγια διαθέτουν μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και, άρα, δέχονται μικρότερη αντίσταση από την ατμόσφαιρα κατά την "πτήση" τους, προς όφελος της ντουφεκιάς μας και της κατανομής της...!
Όσο για τις πυρίτιδες, όλες οι τωρινές, σύγχρονες και εξελιγμένες, είναι επαρκείς υπό όλες τις καιρικές συνθήκες...! Βεβαίως, πρέπει και το όλο setup του φυσιγγίου να είναι σωστό και δοκιμασμένο και όλες οι πρώτες ύλες να είναι "δεμένες" αρμονικά μεταξύ τους για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα...!
πως όμως με το που αλλάζαμε φυσίγγια (εγω γιατι ο Θοδωρης δεν είχε άλλα), είχαμε "καλές" προσκοπεύσεις??!!οεο!!!
Επίσης το σίγουρο είναι οτι οταν με ενα φυσίγγι δεν κάνεις καλή αρχη, δύσκολα κάνεις το οτιδήποτε μετα....Είναι και η ψυχολογία μεγάλη υπόθεση..
Πολυ καλο το saga πηρα και εγω το καλοκαίρι που τα βρηκα 6 ευρο.Σήμερα έριξα ιδιογώμοση με ΜΒ32 στα 30 Νούμερο 7,5 ..... δύναμη . Αλλά θετικότατη εντύπωση από SAGA 32 No 9 , που έβαλα στην ζώνη στα τελειώματα .... καθαρά σκοτώματα και γρήγορα. Με αυτόν τον Ισπανό νομίζω οτι θα ταιριάξουμε .
Και εγώ βρήκα 3 κουτιά στα 5,8 ευρώ και τα πήρα για δοκιμή . Θα τα συνεχίσω το ΣΚ για να βγάλω συμπέρασμα.Πολυ καλο το saga πηρα και εγω το καλοκαίρι που τα βρηκα 6 ευρο.
Που τα βρήκες Αθήνα ;Και εγώ βρήκα 3 κουτιά στα 5,8 ευρώ και τα πήρα για δοκιμή . Θα τα συνεχίσω το ΣΚ για να βγάλω συμπέρασμα.
Αθήνα ναι , ήταν τελευταία κουτιά αυτά τα 3 στο συγκεκριμένο μαγαζί.Που τα βρήκες Αθήνα ;
Μου ειχε πει καλά λόγια ο Ευριπίδης γι αυτά.
Νικόλα τα εξήγησες όλα όμορφα και απλά....στο ριμάδι το στήσιμο του φυσιγγιού πιστευω και γω οτι χάνεται το παιχνίδι!!! Γνώσεις ιδιαίτερες πανω σ αυτα τα θεματα δεν έχω κ γι αυτο ρωτάω. Σε συνθήκες βαριάς υγρασίας διβασικές πυρίτιδες δεν θα ήταν καλύτερες??Πάνω - κάτω, τα ίδια ισχύουν και για συνθήκες υγρασίας Θοδωρή (αναφέρομαι πάντα στα καλά φυσίγγια)...! Διότι: και στην αυξημένη υγρασία, όπως και στο δριμύ ψύχος, ή και στα δύο μαζί, το "πρόβλημα" είναι ένα και το αυτό: η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ πιο πυκνή από το φυσιολογικό, και αυτό είναι που "ζορίζει" λίγο παραπάνω τα σκάγια μας, μόλις βγουν από τη μπούκα της κάννης μας...! Δεν είναι όμως κάτι το ανησυχητικό...! Το πολύ - πολύ, να κατέβουμε κατά ένα νούμερο στα σκάγια στον ίδιο τύπο φυσιγγίου και... όλα τέλεια! Ως γνωστόν, τα πιο χονδρά σκάγια διαθέτουν μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και, άρα, δέχονται μικρότερη αντίσταση από την ατμόσφαιρα κατά την "πτήση" τους, προς όφελος της ντουφεκιάς μας και της κατανομής της...!
Όσο για τις πυρίτιδες, όλες οι τωρινές, σύγχρονες και εξελιγμένες, είναι επαρκείς υπό όλες τις καιρικές συνθήκες...! Βεβαίως, πρέπει και το όλο setup του φυσιγγίου να είναι σωστό και δοκιμασμένο και όλες οι πρώτες ύλες να είναι "δεμένες" αρμονικά μεταξύ τους για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα...!
Σε συνθήκες βαριάς υγρασίας διβασικές πυρίτιδες δεν θα ήταν καλύτερες??