Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα τελευταια 2-3 κυνηγια διυλεψα αποκλειστικα τα euromix ( λεω αποκλειστικα γιατι φετος δεν ειχαμε πολλες ευκαιριες οσοι ξανουμε καρτερι κ συνηθως εριχνα τα cheddite ) οπως και περσι αψογα σε Νο 8-9 και 9-10 . Τα πουλια επεφραν απο ολα τα υψη κ με μαμα τεσσαρι επαθα πλακα..!!
Και σπανια ζωντανο μονο αν ετρωγαν καμια ξωφαλτση..

Στα τελευταια 2-3 κυνηγια διυλεψα αποκλειστικα τα euromix ( λεω αποκλειστικα γιατι φετος δεν ειχαμε πολλες ευκαιριες οσοι ξανουμε καρτερι κ συνηθως εριχνα τα cheddite ) οπως και περσι αψογα σε Νο 8-9 και 9-10 . Τα πουλια επεφραν απο ολα τα υψη κ με μαμα τεσσαρι επαθα πλακα..!!
Και σπανια ζωντανο μονο αν ετρωγαν καμια ξωφαλτση..
Αργυρη φετεινη παρτίδα?

Αναφέρω τα φυσίγγια που δούλεψα φέτος, ελπίζω να μην ξεχάσω κάποιο.
Lambro Tordo Επετειακό 32gr, Lambro Tordo 30gr, Rio μπλε 32gr, Καραμανίδης Kill 32gr, Τασκώφ 30gr, Κένταυρος 28gr, Ρουμελιώτης CSB1 32gr, Saga Export 32gr, Saga sporting 28gr και ελάχστα ιδιογόμωσης απο ένα θείο μου.
Αυτά που μου άρεσαν και τα λάτρεψα ήταν τα Τασκώφ, τα Κένταυρος και του Ρουμελώτη. Επίσης ωραία μου φάνηκαν και τα Saga στα 32γρ.
Τα Saga 28gr τα έριξα πρώτη φορά χθες και μου άφησαν θετική εντύπωση. Θα δοκιμαστούν και του χρόνου.
Όλα τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα ξαναχρησιμοποιήσω...

Last edited:
Oχι ακριβως..πολλες φορες φορες εινακ ισαξια και καποτε καλυτερα..
Απλα η διαφορα ειναι οτι ο Ελληνας δεν ειναι σταθερος ως προς τα υλικα που θα γεμισει καθε φορα..και οχι γιατι δεν εχει την τεχνογνωσια και αρα δεν μπορει να "φτασει" τον Ιταλο..καθε αλλο..
Βεβαια κ οι Ιταλοι κανουν τα δικα τους (Εδω μαλλον εξαιρειται η ΒΡ..)
Σιγουρα ομως οχι σαν το δικο μας χαλι..
Σχετικα με τις τιμες εχεις απολυτο δικιο..
Συμφωνω οτι παραγουμε πολλες φορες ισαξια φυσιγγια.,,,Καλυτερα ομως.,οχι.Οσο περνανε τα χρονια γινεσαι πιο απολυτος στις επιλογες σου και ο λογος ειναι οτι Βαριεσαι να δικαιολογεις παντα την λαμογια.Ειδικα την περιοδο που διανυουμε. αν δεν εισαι ανταγωνιστικος σε ποιοτητα και τιμες.Θα πεινασης....Εκτος κι αν εισαι μαζοχας.Μιλαω σε τριτο προσωπο.δεν αναφερομαι σε σενα μην παρεξηγηθω.

Να πω για μια ακομα φορα την γνωμη μου για τα csb1 του Ρουμελιωτη μιας που φετος έριξα μπολικα απο δαυτα..
Απο τον Οκτωμβρη μέχρι κ το φλεβαρη το φυσιγγι πραγματικα ξουριζε..Χωρις υπερβολες τα τραυματισμενα που πηρα ηταν ελαχιστα..Η θα πηγενε στο καλο η δεν θα ελεγε το ονομα του..
Πραγματικα δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα απο κανενα εισαγωμενο φυσιγγι που πιθανως θα πουλιοταν σε πολυ μεγαλυτερη τιμη..
Και φυσικα η μεγαλύτερη εκπληξη ηταν τα 5,50€ οταν οι αλλοι ζητανε την μανα τους κ τον πατερα τους..
Αλλα και 6,00€ που ακουω οτι τα πηγε τωρα παλι αξίζουν κ με το παραπανω τα λεφτα τους..
Η γνωμη μου ειναι οτι θα ταίριαζε σε οσους εχουν καραμπινες αεριων η σε οσους τους αρεσει να ριχνουν ζωηρα φυσιγγια..
Λιγα Gm3,Α1 34γρ κ διασπορας 32γρ (του ιδιου) που εριξα μου αφησαν εξισου καλες εντυπωσεις..

Επειδή εγώ είχα γράψει για το 6ευρο, κάπου διάβασα στο φατσοβιβλίο ότι αυτή την τιμή την έκανε για μεμονωμένο κουτιά και όχι για μεγάλη παραγγελία. Αν είναι έτσι έχει καλώς!

το kill 32 δεν σου αρεσε??,
αν θες πες μας λιγες λεπτομέρειες, no σκαγια και όπλο.
Το Kill το αγάπησα την περίοδο 2015-2016 αλλά στην περσυνή σαιζόν δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έριχνα. Φέτος έριξα απο την περσυνή παρτίδα σχεδόν ένα κουτάκι στα μπασίματα και δεν δούλεψε. Όσα χτυπούσα την έκαναν κοψόφτερα ή έπεφταν ζωντανά μέsα στο αίμα ή έπεφταν μετά απο δεκάδες μέτρα νεκρά. Δεν ξέρω πως ήταν η φετινή παρτίδα οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Nα μην ξεχάσω και την πυρίτιδα που με στράβωσε αρκετές φορές πέρυσι απο Kill και Dynanic. Φυσικά δεν μου αρέσει πλέον και η τιμή που τα βρίσκω, την θεωρώ αρκετά υψηλή για την ποιότητα που είχα συναντήσει.
Νουμεράκι πάντα Νο9 και όπλο Benelli Μ2.

Το Kill το αγάπησα την περίοδο 2015-2016 αλλά στην περσυνή σαιζόν δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έριχνα. Φέτος έριξα απο την περσυνή παρτίδα σχεδόν ένα κουτάκι στα μπασίματα και δεν δούλεψε. Όσα χτυπούσα την έκαναν κοψόφτερα ή έπεφταν ζωντανά μέsα στο αίμα ή έπεφταν μετά απο δεκάδες μέτρα νεκρά. Δεν ξέρω πως ήταν η φετινή παρτίδα οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Nα μην ξεχάσω και την πυρίτιδα που με στράβωσε αρκετές φορές πέρυσι απο Kill και Dynanic. Φυσικά δεν μου αρέσει πλέον και η τιμή που τα βρίσκω, την θεωρώ αρκετά υψηλή για την ποιότητα που είχα συναντήσει.
Νουμεράκι πάντα Νο9 και όπλο Benelli Μ2.
Λάμπρο έχετε παρατηρήσει εμφανείς διαφορές στις τουφεκιές σας με τα ίδια φυσίγγια με το Χρήστο καθώς και οι δύο έχετε μεν το ίδιο το όπλο αλλά με πολύύύ μεγάλη διαφορά μήκους κάννης;;; Δλδ αν γενικά μεν το ένα μήκος έχει καλύτερη βλητική συμπεριφορά από το άλλο, αλλά και ειδικά αν κάποια συγκεκριμένα φυσίγγια τα πάει καλύτερα το ένα και όχι το άλλο;;;

Λάμπρο έχετε παρατηρήσει εμφανείς διαφορές στις τουφεκιές σας με τα ίδια φυσίγγια με το Χρήστο καθώς και οι δύο έχετε μεν το ίδιο το όπλο αλλά με πολύύύ μεγάλη διαφορά μήκους κάννης;;; Δλδ αν γενικά μεν το ένα μήκος έχει καλύτερη βλητική συμπεριφορά από το άλλο, αλλά και ειδικά αν κάποια συγκεκριμένα φυσίγγια τα πάει καλύτερα το ένα και όχι το άλλο;;;
Όχι Βασίλη δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια διαφορά. Και οι δυο δουλεύουμε τα ίδια φυσίγγια και έχουμε βγάλει τα ίδια συμπεράσματα. Όταν δεν δουλεύουν καλά ξέρουμε ότι είναι η υγρασία πχ ή καταλαβαίνουμε αμέσως τη διαφορά. Στα Kill και κίτρινα Tordo καταλάβαμε αμέσως τη διαφορά στο set up μιας και δεν ευχαρίστησε κανέναν μας η αλλαγή τους.
Υπάρχουν βέβαια και φυσίγγια όπως τα τσίχλα Hunting Perfection τα οποία εμένα δεν μου φάνηκαν καλά ή δεν μου ταίριαξαν καλά ενώ τον Χρήστο τον είχαν βολέψει.

Πιο πριν ανέφερα τα Dynamic τα οποία δεν τα έριξα φέτος. Όταν τα έριξα πρώτη χρονιά με το δίκαννο δεν μου άρεσαν. Πέρυσι ξαναπήρα κι έριχνα με την Μ2 και μου άφησαν θετικότατες εντυπώσεις.

Zotos 30gr
Ωμέγα 30gr
Για άλλη μια χρονιά με έβγαλαν ασπροπροσωπο ιδικά τις τελευταίες μέρες που είχε πουλακια ....πολλα
Μπράβο κυρίως γιατί είναι ελληνικά και κρατανε την ποιότητα τους....
Με τα συγκεκριμένα του ζωτου και εγώ φέτος έμεινα πολύ ικανοποιημένος .Εξαιρετικά σκοτωματα σε όλες τις αποστάσεις χωρίς να με προβληματίσουν σε διάφορες καιρικές συνθήκες.Στα 5.80 που είχαν φέτος πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Καλές εντυπώσεις μου άφησαν και τα superkill dynamic,με τα συγκεκριμένα να δείχνουν τα δόντια τους στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.Ίσως λιγο παραπάνω φορτωμένα για τα γούστα μου από ότι θα ήθελα.

Για ακόμα μια φορά φέτος κυνήγησα με τα lambro classic 32. Είχα αγοράσει 25 κουτιά κατά τη διάρκεια των μπασιματων και ήταν φέτος τόσα λίγα τα πουλιά που μου έχουν μείνει 9 κουτιά... Για ακόμα μια φορά άψογα με όλους τους καιρούς. Ελάχιστα τα τραυματισμένα ελάχιστα τα κοψοφτερα! Όσο τα βρίσκω γύρω στο 7αρι ευρώ ήθελε να είναι μονόδρομος. Δούλεψα και κάποια φθηνά διασποράς στις μαύρες τα dynamic και μου άρεσαν πολύ. Το ωραίο ήταν ότι πήρα και πιο μακρινά πουλιά με ακαριαία καταβολή παρότι διασποράς!

φετος απο την αρχη μεχρι το τελος δουλεψα ρουμελιωτη απο 28γρ μεχρι 34γρ.οτι και να πω ειναι λιγο ,οπως λεει και ο τασος ξουριζανε ,παρ οτι που δεν εκανε χειμωνα φετος και τα πιο πολλα φυσιγγια πηγαιναν αυτα καναν την διαφορα.ρουμελιωτης και fantom καναν την διαφορα και σπασαν το κατεστημενω σε μια χρονια με λιγα πουλια που ηθελαν ολοι να μας πουλησουν σε οτι τιμη να ναι ,τωρα που τους μειναν στα ραφια περιμενουμε της προσφορες τους !!!!αλλα οχι δεν θα παρουμε!!!θα τιμησουμε αυτους που μας σεβαστηκαν και μας βοηθησαν σε δυσκολους καιρους.

Να πω για μια ακομα φορα την γνωμη μου για τα csb1 του Ρουμελιωτη μιας που φετος έριξα μπολικα απο δαυτα..
Απο τον Οκτωμβρη μέχρι κ το φλεβαρη το φυσιγγι πραγματικα ξουριζε..Χωρις υπερβολες τα τραυματισμενα που πηρα ηταν ελαχιστα..Η θα πηγενε στο καλο η δεν θα ελεγε το ονομα του..
Πραγματικα δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα απο κανενα εισαγωμενο φυσιγγι που πιθανως θα πουλιοταν σε πολυ μεγαλυτερη τιμη..
Και φυσικα η μεγαλύτερη εκπληξη ηταν τα 5,50€ οταν οι αλλοι ζητανε την μανα τους κ τον πατερα τους..
Αλλα και 6,00€ που ακουω οτι τα πηγε τωρα παλι αξίζουν κ με το παραπανω τα λεφτα τους..
Η γνωμη μου ειναι οτι θα ταίριαζε σε οσους εχουν καραμπινες αεριων η σε οσους τους αρεσει να ριχνουν ζωηρα φυσιγγια..
Λιγα Gm3,Α1 34γρ κ διασπορας 32γρ (του ιδιου) που εριξα μου αφησαν εξισου καλες εντυπωσεις..

Εγώ που έριχνα τα 32γρ Ρουμελιώτης χειμώνα με δικαννο δεν κατάλαβα ανάκρουση...εαν ξαναπάρω του χρόνου, θα πάρω 28-30 gr...
Αν και σκέφτομαι να πάρω για περπατητο τσίχλας skeet

Status
Not open for further replies.
Back