Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βρε παιδιά, σας έχει τύχει ποτές, να σας μυρίζει το φυσίγγι που μόλις πυροδοτήθηκε, άσχημα σαν βόθρος ή υπόνομος...?
Το έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο εφέτος σε αρκετές τουφεκιές μου, με φυσίγγια που έχουν g2000 μπαρούτη...! Λέτε να προκαλεί αυτή τη δυσοσμία η ίδια η σύσταση της μπαρούτης (νιτρογλυκερινούχα)...?
Ευχαριστώ!
Εχουν τσιμπησει υγρασία.
 
Βρε παιδιά, σας έχει τύχει ποτές, να σας μυρίζει το φυσίγγι που μόλις πυροδοτήθηκε, άσχημα σαν βόθρος ή υπόνομος...?
Το έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο εφέτος σε αρκετές τουφεκιές μου, με φυσίγγια που έχουν g2000 μπαρούτη...! Λέτε να προκαλεί αυτή τη δυσοσμία η ίδια η σύσταση της μπαρούτης (νιτρογλυκερινούχα)...?
Ευχαριστώ!
η πυρίτιδα περιέχει ενώσεις του θείου, το οποίο με την υγρασία της ατμόσφαιρας σχηματίζει υδρόθειο με χαρακτηριστική μυρωδιά κλούβιου αυγού. το έχω παρατηρήσει σπάνια σε μέρες με 100% υγρασία στην ατμόσφαιρα
 
Βρε παιδιά, σας έχει τύχει ποτές, να σας μυρίζει το φυσίγγι που μόλις πυροδοτήθηκε, άσχημα σαν βόθρος ή υπόνομος...?
Το έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο εφέτος σε αρκετές τουφεκιές μου, με φυσίγγια που έχουν g2000 μπαρούτη...! Λέτε να προκαλεί αυτή τη δυσοσμία η ίδια η σύσταση της μπαρούτης (νιτρογλυκερινούχα)...?
Ευχαριστώ!
Υδρόθειο είναι Νικόλα (H2S)... Το έχω συναντήσει και εγώ κάποιες φορές αυτό το φαινόμενο στο σκοπευτήριο, αλλά δεν έδωσα σημασία ούτε έψαξα ποια φυσίγγια το έκαναν, όχι δικά μου πάντως.
Δεν ξέρω τι πρόσθετες ουσίες βάζουν στις πυρίτιδες, και αν κάποιες περιέχουν θείο. Αλλά και αυτή καθεαυτή η διαδικασία νίτρωσης της γλυκερίνης και της κυτταρίνης γίνεται σε μίγμα νιτρικού και θειικού οξέος, οπότε ίσως κάποιες φορές να μην γίνεται μετά απόλυτος καθαρισμός (έκπλυση) από τα οξέα, και να μένουν ίχνη θείου (θειικών ιόντων). Σ' αυτή την περίπτωση κατά τη χημική αντίδραση της καύσης της πυρίτιδας μπορεί να παραχθεί και υδρόθειο, και αυτό το αέριο είναι που έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά βόθρου ... ή κλούβιου αυγού ...
Επίσης θα έχεις παρατηρήσει ότι και αυτοκίνητα αφήνουν αυτή τη μυρωδιά από την εξάτμιση πολλές φορές ...
 
η πυρίτιδα περιέχει ενώσεις του θείου, το οποίο με την υγρασία της ατμόσφαιρας σχηματίζει υδρόθειο με χαρακτηριστική μυρωδιά κλούβιου αυγού. το έχω παρατηρήσει σπάνια σε μέρες με 100% υγρασία στην ατμόσφαιρα

.well done. .shake hands.
 
Υδρόθειο είναι Νικόλα (H2S)... Το έχω συναντήσει και εγώ κάποιες φορές αυτό το φαινόμενο στο σκοπευτήριο, αλλά δεν έδωσα σημασία ούτε έψαξα ποια φυσίγγια το έκαναν, όχι δικά μου πάντως.
Δεν ξέρω τι πρόσθετες ουσίες βάζουν στις πυρίτιδες, και αν κάποιες περιέχουν θείο. Αλλά και αυτή καθεαυτή η διαδικασία νίτρωσης της γλυκερίνης και της κυτταρίνης γίνεται σε μίγμα νιτρικού και θειικού οξέος, οπότε ίσως κάποιες φορές να μην γίνεται μετά απόλυτος καθαρισμός (έκπλυση) από τα οξέα, και να μένουν ίχνη θείου (θειικών ιόντων). Σ' αυτή την περίπτωση κατά τη χημική αντίδραση της καύσης της πυρίτιδας μπορεί να παραχθεί και υδρόθειο, και αυτό το αέριο είναι που έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά βόθρου ... ή κλούβιου αυγού ...
Επίσης θα έχεις παρατηρήσει ότι και αυτοκίνητα αφήνουν αυτή τη μυρωδιά από την εξάτμιση πολλές φορές ...

.well done. .shake hands.
 
Υδρόθειο είναι Νικόλα (H2S)... Το έχω συναντήσει και εγώ κάποιες φορές αυτό το φαινόμενο στο σκοπευτήριο, αλλά δεν έδωσα σημασία ούτε έψαξα ποια φυσίγγια το έκαναν, όχι δικά μου πάντως.
Δεν ξέρω τι πρόσθετες ουσίες βάζουν στις πυρίτιδες, και αν κάποιες περιέχουν θείο. Αλλά και αυτή καθεαυτή η διαδικασία νίτρωσης της γλυκερίνης και της κυτταρίνης γίνεται σε μίγμα νιτρικού και θειικού οξέος, οπότε ίσως κάποιες φορές να μην γίνεται μετά απόλυτος καθαρισμός (έκπλυση) από τα οξέα, και να μένουν ίχνη θείου (θειικών ιόντων). Σ' αυτή την περίπτωση κατά τη χημική αντίδραση της καύσης της πυρίτιδας μπορεί να παραχθεί και υδρόθειο, και αυτό το αέριο είναι που έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά βόθρου ... ή κλούβιου αυγού ...
Επίσης θα έχεις παρατηρήσει ότι και αυτοκίνητα αφήνουν αυτή τη μυρωδιά από την εξάτμιση πολλές φορές ...
Περίσσεια υλικών δεν πρέπει να έχουμε για λόγους ασφαλείας διαφορετικά θα πάμε σε αυτο ανάφλεξη.
Υπάρχουν ουσίες στην πυρίτιδα που δεν το επιτρέπουν. Παρόλα αυτά η ακρίβεια των ποσοτήτων των αντιδρώντων στοιχείων ειναι δεδομένη. Υπάρχουν ελεύθερα μόρια νερού στην ευρωπαϊκή πυρίτιδα εξάλλου επαληθεύεται από την αστάθεια της. Ενδεχομένως κατά την ανάφλεξη η υγρασία στην Θαλάμη να πολλαπλασιάζει το φαινόμενο.
Σε όλες τις πυρίτιδες εμπεριέχεται θειάφι (S) είναι βασικό στοιχείο της συνταγής.
 
Last edited by a moderator:
Όπως τα λέτε, τα ιδια έχω διαπιστώσει και εγω, απολυτα ευχαριστημενος. Πλέον λογω τιμής θα παίρνω ένα κουτάκι quail για τα τρυγόνια, 6,5 και 7,5€ στην τσίχλα επί τούτου δεν ξαναβάζω. Με βολεψε ο Ρουμελιώτης σε Νο10
 
Σκοτώνουν τα 28άρια στους -5;

Mια χαρά...!!! (Αρκεί, εννοείται, να έχουν ικανή αρχική ταχύτητα, και γενικότερα σωστό setup...)
Και χαίρομαι που το γνωρίζεις και το συμμερίζεσαι κι εσύ Γιώργο αυτό... Mακάρι να το "χωνέψουν" όλοι επιτέλους...!
(Π. χ. οι Εγγλέζοι ντουφεκάνε με επιτυχία φασιανούς στα 50 μέτρα με 28ρια φυσιγγάκια, και σε αντίξοες συνθήκες μάλιστα...!!!)
 
Last edited:
Mια χαρά...!!! (Αρκεί, εννοείται, να έχουν ικανή αρχική ταχύτητα, και γενικότερα σωστό setup...)
Και χαίρομαι που το γνωρίζεις και το συμμερίζεσαι κι εσύ Γιώργο αυτό... Mακάρι να το "χωνέψουν" όλοι επιτέλους...!
Γιατί; :)
 
Γιατί; :)

Διότι, όπως είπαμε, το σωστό 28άρι δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με βαρύτερες γομώσεις, όσον αφορά στην επάρκεια καταβολής και, μάλιστα, υπό όλες τας καιρικάς συνθήκας...!
Επιπλέον, αποδεδειγμένα παρουσιάζει και ομαλότερη, πιο ομοιόμορφη κατανομή σκαγιών, λόγω της κοντής, "τετράγωνης" γόμωσής του...!
Τέλος, είναι πιο ελαφρύ στον ώμο μας και πιο φθηνό στην τσέπη μας...!
Εγώ πάντως, εδώ και χρόνια, τα 28άρια τα πάω... "μαρούλι"...!!! Και δεν έχω χάσει...!!! ;)

Υ.Γ.: Εάν κάποιος έχει άλλη άποψη... δικαίωμά του!
 
Το "γιατί" πήγαινε, στο "να το χωνέψουν όλοι". Δεν υπάρχει λόγος να το χωνέψουν όλοι :)

Όπως αγαπάνε Γιώργο...
Εγώ πάντως, για το καλό τους επιμένω...! Μπορούν να με καταλάβουν; Καλώς! Δεν μπορούν; Πάλι καλώς! Είπαμε: όπως γουστάρει ο καθείς! "Γούστο του, καπέλο του"!
 
(Π. χ. οι Εγγλέζοι ντουφεκάνε με επιτυχία φασιανούς στα 50 μέτρα με 28ρια φυσιγγάκια, και σε αντίξοες συνθήκες μάλιστα...!!!)

δεν εκφράζω άποψη στο θέμα , απλά λέω ότι σε όσα video έχω δει , τα Αγγλάκια για τους φασιανούς χρησιμοποιούν κάτι μαυράκια φυσίγγια που γράφουν 36 g , 38 g no 4 ή 5 .
ξέρετε εκείνα τα παλιοgamebore.
 
Διότι, όπως είπαμε, το σωστό 28άρι δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με βαρύτερες γομώσεις, όσον αφορά στην επάρκεια καταβολής και, μάλιστα, υπό όλες τας καιρικάς συνθήκας...!
Επιπλέον, αποδεδειγμένα παρουσιάζει και ομαλότερη, πιο ομοιόμορφη κατανομή σκαγιών, λόγω της κοντής, "τετράγωνης" γόμωσής του...!
Τέλος, είναι πιο ελαφρύ στον ώμο μας και πιο φθηνό στην τσέπη μας...!
Εγώ πάντως, εδώ και χρόνια, τα 28άρια τα πάω... "μαρούλι"...!!! Και δεν έχω χάσει...!!! ;)

Υ.Γ.: Εάν κάποιος έχει άλλη άποψη... δικαίωμά του!
Μπορείς σε παρακαλώ Νικόλαε,να μου δώσεις ενα καλό επιχείρημα,γιατι πλεονεκτεί το 28αρι στην τσιχλα απέναντι στα 30 31 32 ?
Μην μου πεις το οικοκομικό κομματι της υπόθεσεις ...
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top