Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πράγματι έτσι είναι. Γιατί ναι μεν οι διβασικές είναι ακριβότερες, αλλά η δόση είναι μικρότερη. Για τα 32 γρ. για παράδειγμα, ενώ με μια μονοβασική (Α1, Aquila, Csb1 κλπ) βάζουν συνήθως 1,60 - 1,65 - 1,70 γρ. με την S4n βάζουν 1,45 - 1,50 γρ. (Το Lambro Classic είχε 1,40 - ήταν υποτίθεται για παλιά και ελαφριά δίκαννα) .
Και έχει δίκιο ο kostasbrow, μάλλον σταμάτησε να παράγεται, προς χάριν του Royal Classic, ρελιαστό με τζαμάκι, σε 65αρη κάλυκα, και 29,5 γρ σκάγια - με την ίδια δόση S4 υποθέτω, και ... ακόμη υψηλότερη τιμή !!!!!
Στέλιο εδώ η διαφορά τους είναι από 30 έως 50 λεπτά.εδω πάντως υπάρχει ακόμα.δε νομίζω ότι σταμάτησε να το βγάζει.το ρελιαστο είναι 29 ή 29,5 γραμμάρια νομίζω και το classic 32.αν και δεν μ ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αν ξέρει κάποιος σίγουρα αν σταμάτησε να το βγάζει ας ενημερώσει.παντως και ο καλκαντζακος τα έχει και τα 2 στο site του

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα για τον χρόνο και τις γνώσεις σου.
Εννοείς αν κλείνω πεντασταδιακα με 13μμ ελεύθερο?
Όχι κλείνω κλασσικά χαραξη-κλεισιμο-ρελιασμα με 11 χιλιοστά ελεύθερο στο αστερι
Σταύρο θα σου απαντήσω στο thread της ιδιογομωσης διότι είμαστε off topic.

Θα τα πάρω με την πρωτη ευκαιρία Μανο και θα σου πω.Τωρα σχετικά με με τα φυσιγγια που μου είπαν, τα ξερω αλλά δεν είναι μέχρι 32γρ που θέλω...
Ένα 32αρι με s4 θελω να βρω αλλά να ειναι πράγματι καλο...γιατι δοκιμασα και το nsi s4 και ήταν μάπα εντελώς!
για αυτο δεν σου ειπαμε 32 γρ γιατι δεν υπαρχει για την δουλεια που το θελεις και φθηνο.

Αρχες δεκαετιας του 2000 εγιναν καποιες αναφορες στον κυνηγετικο τυπο για τα φυσιγγια των 28γρ στο κυνηγι μικρων θηραματων κ για ακομη χαμηλοτερα βαρη..
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτες τις εποχες κανενας κυνηγος δεν μπηκε στον κοπο να τα δοκιμασει..
Περνωντας τα χρονια κ ολοενα κ περισσοτερος κοσμος πηγενε στα σκοπευτηρια εκει καταλαβε οτι τα 28γρ μπορει να ειναι αρκετα κ στο κυνηγι..
Δεν ειναι τυχαια η φραση "αφου σπαει το δισκακι γιατι να μην σκοτωνει κ το θηραμα"..
Ουτε κ ειναι κ ειναι τυχαιο οτι χρησιμοποιουνται κυριως απο οσους "ριχνουν" κ στο σκοπευτηριο..
Κατι τα πιο εμπεριστατωμενα αρθρα στα περιοδικα αργοτερα,κατι το ιντερνετ,κατι οι αναφορες φιλων σκοπευτων,εκαναν πολλους κυνηγους να τα δοκιμασουν..Η κριση δεν νομιζω να επαιξε μεγαλο ρολο,εξαλλου πολλα απο αυτα ειναι πιο ακριβα κ απο 32γρ..
Αλλα η αληθεια ειναι οτι σε καθε αστοχια το πιο πιθανο ειναι να πει καποιος: αν ειχα τα 4-5γρ σκαγια παραπανω θα επερνα την τσιχλα,η τις τσιχλες..
Ο κυνηγος που ειναι κ σκοπευτης σε καθε αστοχια πιθανων να το εβλεπε διαφορετικα κ δεν τα του εφταιγαν τα γραμμαρια..
Αν κ λιγοι ειναι αυτοι που κυνηγανε την τσιχλα αποκλειστικα κ μονο με 28γρ( μιλωντας παντα για cal 12)...
Για εμενα δεν υπαρχει ιδανικο βαρος κ νουμερο σκαγιων για κανενα θηραμα...
Ο καθενας εχει τις δικες του επιλογες η οποιες μπορει να αλλαζουν αναλογα τον τροπο κυνηγιου,τις καιρικες συνθηκες κλπ...
Εχω ριξει απο 28-34γρ στις τσιχλες,με ολα εχω κανει πολυ ωραιες τουφεκιες κ καλα κυνηγια..
Η αληθεια ομως ειναι οτι την μεγαλη σιγουρια- αυτοπεποιθηση την εχω με φυσιγγια των 32γρ..
Χωρις ομως να υπαρχει καποιος λογος που να εξηγει το γιατι,προφανως ψυχολογια..
Απο την αλλη μερια οταν ακουμε "τσιχλοφυσιγγο" αμεσως ο νους μας(ο δικος μου τουλαχιστον..)παει στα 32γρ..
Ισως να μην ειναι τυχαιο που κατα κυριο λογο στα κουτια αυτων των φυσιγγιων "φωτογραφιζονται" τσιχλες..
Υπηρχε κ ενα παλιο αρθρο στο εθνος κυνηγι
Η "τομη" των 32 γραμμαριων,που "εξυμνουσε" την ιδανικη γομωση του διαμετρηματος 12..
Απο εκει κ περα οτι πιστευει ο καθενας μας,καλα κ τα 28αρια κ τα 34αρια!
Τα σκοπευτηρια ηταν στην θεση τους χρονια οπως και τα καρτερια.Κανενας δεν εβλεπε σκοπευτικα φυσιγγια στα καρτερια πριν 10 χρονια.
Οταν τα πραγματα αρχισαν να πηγαινουν προς το χειροτερο η διαφορα τιμης εκανε το θαυμα της.Μιλαω για λογικες τιμες,πολυ λιγοι
ριχνουν ακριβα σκοπευτικα φυσιγγια στο σκοπευτηριο ποσο μαλλον στο κυνηγι.Οταν ενα φυσιγγι 32γρ ειχε τιμη 5 ευρο το 28 ηταν στα 3,5.
Το εχω ξαναπει οτι οι Ελληνες κυνηγοι Αμερικανοφερνουν,πολλα γρ,μαγκνουμ οπλα-τσοκ κτλ.Οταν μιλαμε για το θηραμα που τρωει τα
περισσοτερα φυσιγγια την (τσιχλα) το αποτελεσμα φαινεται στο πορτοφολι του καθε κυνηγου.Θεωρω οτι πιο πολυ μας ανοιξε τα ματια
το YouTube με κυνηγια εκτος Αμερικης με φυσιγγια της μιας ουγγιας.Το σκοπευτηριο το αποφευγουν για λογους οικονομιας πολλοι κυνηγοι.
Πολλες φορες εχω ακουσει απο νεα παιδια,φρεσκα στο κυνηγι και μη οτι τα λευτα που θα χαλασουν στο σκοπευτηριο ειναι η αδεια και τα φυσιγγια
της χρονιας που ερχεται και προτιμουν να τα δωσουν εκει.Η αγορα παρακολουθει και προσαρμοζεται,καποτε τα καλυτερα φυσιγγια κασετινας
για την μπεκατσα εφταναν τα 36γρ!Οταν ξεκινησαν οι δικοι μας εδω και τις πατσαβουριαζαν με 24-26γρ cal 20 τοτε τους κοπηκε ο βηχας.
Οταν στο εξωτερικο τα 28γρ ειναι κυνηγητικα εδω καποιοι επιμενουν να τα ονομαζουν σκοπευτικα,βλεπεις αμα εχεις κυνηγητικη εκπομπη
και την ιδια ωρα κατασκευαζεις φυσιγγια δεν σου παει να βαλεις τα χερακια σου να βγαλεις τα ματακια σου.Η τιμη του μολυβδου και καλα
ειναι το προβλημα......Εγω θα ελεγα οτι απλα προσπαθουν με νυχια και με δοντια να μας δουλεψουν ακομα.2,5 και 3 ευρο διαφορα τα 32 με
τα 28?Γιατι?Για μολις 100γρ μολυβδο στο κουτι?Εχουν καταπιει την γλωσσα τους,φτηνα για να πουλαμε και στα σκοπευτηρια αλλα δεν κανουν
στο κυνηγι,εκει θελεις ενα ακρως κυνηγητικο φυσιγγι.Τελος θα πω οτι με τον ενα η με τον αλλο τροπο το ευχαριστο ειναι οτι ξυπνησαμε.
Απο δω και περα τι γινεται.........

Τα 28γρ. για 12αρι οπλο ειναι η ποιο ισοροπημενη ντουφεκια!προσφερει μεγαλη συγκεντρωση κ ταχυτητα με χαμηλη ανακρουση! Ανετα μπορουν να κυνηγιθουν ολα τα θυραματα με αυτα τα γραμμαρια με εξαιρετικα αποτελεσματα, που θα ετριβαν τα ματια τους οι θιασωτες των βαριων γομωσεων, αλλα δυστυχως δεν βγαινουν σε χοντρα νουμερα σκαγιων!

Τα 28γρ. για 12αρι οπλο ειναι η ποιο ισοροπημενη ντουφεκια!προσφερει μεγαλη συγκεντρωση κ ταχυτητα με χαμηλη ανακρουση! Ανετα μπορουν να κυνηγιθουν ολα τα θυραματα με αυτα τα γραμμαρια με εξαιρετικα αποτελεσματα, που θα ετριβαν τα ματια τους οι θιασωτες των βαριων γομωσεων, αλλα δυστυχως δεν βγαινουν σε χοντρα νουμερα σκαγιων!
μονο που τα τσιχλοκοτσυφα τα κυνηγας απο πισω εαν ειναι πανω απο 20 πραγματικα μετρα.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για τα συγκεκριμένα?
Μου τα έδωσε ένας φίλος και μου είπε οτι είναι 32 γρ.

2Pz1plF.jpg

Γνωρίζει κάποιος κάτι για τα συγκεκριμένα?
Μου τα έδωσε ένας φίλος και μου είπε οτι είναι 32 γρ.

2Pz1plF.jpg
Θα μας πει ο Τάσος σίγουρα, μάλλον κάποια βιοτεχνία στον Πύργο από τι φαίνεται στον καλυκα το ίδιο κουτί πάντως το χρησιμοποιούν αρκετοί Έλληνες και Ιταλοί βιοτέχνες.

Status
Not open for further replies.
Back