Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γνωρίζει κάποιος κάτι για τα συγκεκριμένα?
Μου τα έδωσε ένας φίλος και μου είπε οτι είναι 32 γρ.

2Pz1plF.jpg

Δεν τα 'χω δει ουδέποτε τα συγκεκριμένα, πάντως βλέπω, ότι φέρουν και σφραγίδα πιστοποίησης από Τράπεζα Δοκιμών (κάτω δεξιά)...!!! Ελπίζω να είναι γνήσια μόνο και όχι τίποτα "μαϊμουδίστικα"...!!!

μονο που τα τσιχλοκοτσυφα τα κυνηγας απο πισω εαν ειναι πανω απο 20 πραγματικα μετρα.

Νομίζεις...!!! Έχω ρίξει δεκάδες χιλιάδες τέτοια (28γρ) στα κιχλοκότσυφα και σε διαβεβαιώ απόλυτα πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο...!!! (Αρκεί, βεβαιότατα, η ντουφεκιά να πάει σωστά και κεντραρισμένα πάνω στον στόχο, όπως πάντοτε εξάλλου...!)

Last edited:
Τα 28γρ. για 12αρι οπλο ειναι η ποιο ισοροπημενη ντουφεκια!προσφερει μεγαλη συγκεντρωση κ ταχυτητα με χαμηλη ανακρουση! Ανετα μπορουν να κυνηγιθουν ολα τα θυραματα με αυτα τα γραμμαρια με εξαιρετικα αποτελεσματα, που θα ετριβαν τα ματια τους οι θιασωτες των βαριων γομωσεων, αλλα δυστυχως δεν βγαινουν σε χοντρα νουμερα σκαγιων!
.congrats..well done.

Εγώ που ριχνω 24 και 25 γρ γιατι δεν τα κυνηγαωthink

Νομίζεις...!!! Έχω ρίξει δεκάδες χιλιάδες τέτοια (28γρ) στα κιχλοκότσυφα και σε διαβεβαιώ απόλυτα πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο...!!! (Αρκεί, βεβαιότατα, η ντουφεκιά να πάει σωστά και κεντραρισμένα πάνω στον στόχο, όπως πάντοτε εξάλλου...!)
Εχει και καλά 28ρια αλλα με την παρέα μου ειχαμε πάρει κατι του Καρδαρά σε κίτρινο κουτι και στα ποιο μακρινά ειχαμε όλοι θεμα εγω στραβωσα άσχημα αλλα ο ένας απο τη παρέα μου είπε να δοκιμασουμε τα due Nobel sport που τα ρίχνει αυτός αλλα δεν ψηνομαι βέβαια μπορεί κάποια στιγμη γιατι για να το λέτε και εσεις. Ποια ρίχνεις εαν επιτρέπεται

Εχει και καλά 28ρια αλλα με την παρέα μου ειχαμε πάρει κατι του Καρδαρά σε κίτρινο κουτι και στα ποιο μακρινά ειχαμε όλοι θεμα εγω στραβωσα άσχημα αλλα ο ένας απο τη παρέα μου είπε να δοκιμασουμε τα due Nobel sport που τα ρίχνει αυτός αλλα δεν ψηνομαι βέβαια μπορεί κάποια στιγμη γιατι για να το λέτε και εσεις. Ποια ρίχνεις εαν επιτρέπεται
Με cal20 διαφορες μαρκες

Αυτά τα δεύτερα, τα ιταλικά είναι σίγουρα καλά πάντως...!
Εγώ εφέτος (θα μου περισσέψουν και πολλά για του χρόνου όπως πάει το πράμα...) ρίχνω τα 28άρια του Δημήτρη Τσιπούρα από την Άμφισσα. J & B είναι η φίρμα. Μπαρούτι έχουν το G2000 και είναι σε Νο 9μισό και 10.
Άλλες χρονιές έχω ρίξει και άλλα 28άρια, όπως του Μητσάκου (Alectoris Club), του Lambro κτλ. κτλ... Προτιμώ πάντως ελληνικά...! Συν τοις άλλοις, ρίχνω πάντοτε με αλληλεπίθετο και αποζητάω και αρκετά μαλακή ανάκρουση, που τη βρίσκω στα 28άρια...

μονο που τα τσιχλοκοτσυφα τα κυνηγας απο πισω εαν ειναι πανω απο 20 πραγματικα μετρα.
Κανεις μεγαλο λαθος φιλε μου, τα 28γρ βαρανε περα απο τα κανονικα ορια του οπλου, λογω της μεγαλης συγκεντρωσης που εχουν κ για αυτο θελει να τα δουλευεις με ανοιχτο τσοκ!

δεν εκφράζω άποψη στο θέμα , απλά λέω ότι σε όσα video έχω δει , τα Αγγλάκια για τους φασιανούς χρησιμοποιούν κάτι μαυράκια φυσίγγια που γράφουν 36 g , 38 g no 4 ή 5 .
ξέρετε εκείνα τα παλιοgamebore.
Ναι ισχύει.....απλά και 28 γραμμάρια να ρίχνουν το κανουν εκ του ασφαλούς,δλδ ξέρουν ότι θα πάνε για κυνήγι και θα ρίξουν 50-100 τουφεκιές σε θήραμα στις αποστασεις που θέλουν και δεν νομίζω νομίζω να ασχολουνται και παρα πολύ με τα πυρομαχικά που θα ριξουν ενω εμείς έχουμε φτάσει σε σημείο ειδικά φέτος να ρίχνουμε 5-6 τουφεκιές σε τσίχλες και αν...

Γνωρίζει κάποιος κάτι για τα συγκεκριμένα?
Μου τα έδωσε ένας φίλος και μου είπε οτι είναι 32 γρ.

2Pz1plF.jpg

δεν σφάζεις ένα να δούμε τα σωθικά του ; ίδιο κουτί έχει και ο Κουτουζής Fantom αλλά σε μπλέ κάλυκα γεμισμένο με S4

Αυτά τα δεύτερα, τα ιταλικά είναι σίγουρα καλά πάντως...!
Εγώ εφέτος (θα μου περισσέψουν και πολλά για του χρόνου όπως πάει το πράμα...) ρίχνω τα 28άρια του Δημήτρη Τσιπούρα από την Άμφισσα. J & B είναι η φίρμα. Μπαρούτι έχουν το G2000 και είναι σε Νο 9μισό και 10.
Άλλες χρονιές έχω ρίξει και άλλα 28άρια, όπως του Μητσάκου (Alectoris Club), του Lambro κτλ. κτλ... Προτιμώ πάντως ελληνικά...! Συν τοις άλλοις, ρίχνω πάντοτε με αλληλεπίθετο και αποζητάω και αρκετά μαλακή ανάκρουση, που τη βρίσκω στα 28άρια...
ποια θεωρεις καλυτερα για καραμπινα αδρανειας ψυνομαι να ξαναδοκιμασω λογο οτι ειναι και λιγο φθυνοτερα.με κολησατε σπορτιγκοφυσιγγιτιδα;;;;;;;;

lambro a1 speciale 28gr n5 ,lambro practical 28 gr n5 ,nobel sport dynamic 28 gr n6,geco dynamic 29gr n6 επινικελωμενα.

OK, ευχαριστώ φιλαράκο!
Ομολογώ πως δεν το φανταζόμουνα καν πως υπάρχουνε χοντρά σκάγια σε 28γρ. γόμωσης... Να που όμως υπάρχουνε...! Καλό κι αυτό...!
Βέβαια είναι για τους πολύ... "τολμηρούς" και ικανούς, διότι σ' αυτά τα νούμερα και στα 28γρ. είναι λίγα τα σκάγια ανά φυσίγγι...! Εγώ πάντως, σε κορακοειδή θα τα 'ριχνα άνετα, για να τα συνηθίσω κιόλας...! Δεν νομίζω, όμως, να έκανα το ίδιο και στη φάσσα ή σε κάποιο άλλο "ευγενές" θήραμα...! Όχι πως δεν είναι ικανά για την καταβολή τους, αλλά δεν θα είχα τόσο θετική ψυχολογία, όσο με τις βαρύτερες γομώσεις, μόνο και μόνο επειδή τα 28άρια έχουν αισθητά λιγότερα σκάγια στα χοντρά νούμερα...!!!
Συμπέρασμα: τα 28άρια είναι τεχνικώς ικανά για την καταβολή οποιουδήποτε φτερωτού θηράματος, αλλά χρειάζεται πολύ καλό σημάδι και σταθερό χέρι, λόγω μειωμένου αριθμού σκαγιών, ιδιαιτέρως στα χοντρά σκάγια...!

Status
Not open for further replies.
Back