Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν νομίζω, όμως, να έκανα το ίδιο και στη φάσσα ή σε κάποιο άλλο "ευγενές" θήραμα...!
Εδώ σε έπιασε ΦΑΟΥΛ αγαπητέ Νικόλαε...
Τι θα πει ΕΥΓΕΝΕΣ θήραμα???? think

Δηλαδή η μπεκάτσα ή η φάσσα που είναι επικυρημένη στην μισή ευρώπη ειναί ευγενές και η τσίχλα όχι?

Δηλαδή η μπεκάτσα ή η φάσσα που είναι επικυρημένη στην μισή ευρώπη ειναί ευγενές και η τσίχλα όχι?

Στην Ελλάδα Φίλιππε όμως η φάσσα δεν είναι στους ίδιος αριθμούς και είναι σαφώς πιο σπάνια για τους τσιχλοκυνηγούς. Εξ ου και το ευγενές του Νικόλαου. Στην φάσα εμείς θα ρίξουμε λίγες τουφεκιές, δεν μας παίρνει να έχουμε κακό φυσίγγι μέσα. Όπως στην τσίχλα κάποιους δεν μας παίρνει να ρίχνουμε 10 ευρώ φυσίγγι.

Φίλιππα με παρεξήγησες...! Εγώ προσωπικά, την "ταπεινή" τσιχλίτσα την θεωρώ "top" στα δικά μου κυνήγια, διότι από αυτήνανε αντλώ κάθε χρόνο άφθονη ικανοποίηση τόσο στον κυνηγότοπο, όσο και στο τραπέζι...!!! Είπαμε: "η Αγία μας τσιχλίτσα"...!!!
Ο χαρακτηρισμός "ευγενές" θήραμα, πήγαινε περσσότερο στο μέγεθος και στη σπανιότητα του εκάστοτε θηράματος, παρά στην "αξία" του ως θήραμα αυτή καθεαυτή...!!! Άλλωστε, το 'χουμε ξαναπεί ότι το καθένα θήραμα ξεχωριστά, απ' το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, απ' το συχνότερο/πολυπληθέστερο ως το σπανιότερο/λιγότερο αριθμητικά, έχει τη δική του, μοναδική (θηρευτική) αξία...!!! Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά αυτά (η αξία), είναι ποιοτικό το ζήτημα και όχι ποσοτικό...!!!

Στην Ελλάδα Φίλιππε όμως η φάσσα δεν είναι στους ίδιος αριθμούς και είναι σαφώς πιο σπάνια για τους τσιχλοκυνηγούς. Εξ ου και το ευγενές του Νικόλαου. Στην φάσα εμείς θα ρίξουμε λίγες τουφεκιές, δεν μας παίρνει να έχουμε κακό φυσίγγι μέσα. Όπως στην τσίχλα κάποιους δεν μας παίρνει να ρίχνουμε 10 ευρώ φυσίγγι.
.well done. Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ Μάνο...!

ποια θεωρεις καλυτερα για καραμπινα αδρανειας ψυνομαι να ξαναδοκιμασω λογο οτι ειναι και λιγο φθυνοτερα.με κολησατε σπορτιγκοφυσιγγιτιδα;;;;;;;;

Όλα τα επώνυμα 28άρια σύντροφε είναι καλά και απολύτως επαρκή για την τσιχλίτσα και τον κότσυφα (αλλά και για τις μεγάλες τσίχλες)...!
Ως εκ τούτου, όποιο και να επιλέξεις θα σε καλύψει απόλυτα βλητικά...!
Το μόνο που θα προσέξεις, είναι να έχουν αρκετές πιέσεις για να λειτουργούν απροβλημάτιστα, δίχως εμπλοκές και στην καραμπίνα σου...! Γι' αυτό θα σε συμβουλεύσει κι ο ίδιος ο κατασκευαστής άμα λάχει...!
Αν θες τη γνώμη μου όμως, πιστεύω ότι κάθε 28άρι που παράγει γύρω στα 500 bar και άνω, θα δουλεύει στο (καλοσυντηρημένο πάντα) αυτογεμές σου απροβλημάτιστα...!
(Μπορούν σ' αυτό, να σε διαφωτίσουν καλύτερα και άλλοι συνάδελφοι, "καραμπινάκηδες" που ρίχνουν 28άρια φυσιγγάκια...!)

Φίλιππα με παρεξήγησες...! Εγώ προσωπικά, την "ταπεινή" τσιχλίτσα την θεωρώ "top" στα δικά μου κυνήγια, διότι από αυτήνανε αντλώ κάθε χρόνο άφθονη ικανοποίηση τόσο στον κυνηγότοπο, όσο και στο τραπέζι...!!! Είπαμε: "η Αγία μας τσιχλίτσα"...!!!
Ο χαρακτηρισμός "ευγενές" θήραμα, πήγαινε περσσότερο στο μέγεθος και στη σπανιότητα του εκάστοτε θηράματος, παρά στην "αξία" του ως θήραμα αυτή καθεαυτή...!!! Άλλωστε, το 'χουμε ξαναπεί ότι το καθένα θήραμα ξεχωριστά, απ' το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, απ' το συχνότερο/πολυπληθέστερο ως το σπανιότερο/λιγότερο αριθμητικά, έχει τη δική του, μοναδική (θηρευτική) αξία...!!! Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά αυτά (η αξία), είναι ποιοτικό το ζήτημα και όχι ποσοτικό...!!!
Τωρα συνφωνουμε απολυτα ....
:)

μονο που τα τσιχλοκοτσυφα τα κυνηγας απο πισω εαν ειναι πανω απο 20 πραγματικα μετρα.
φίλε μου κάνεις τεράστιο λάθος, αυτό που λες δεν γίνεται , όταν εισαι πάνω στο θήραμα άπλα το σκονίζεις.
Για γέμισε με την granoylar 1.35x26 με spark και νούμερο δέκα να δεις τι κάνει και στα ποσά μετρά.
Η csb5 1,40χ26 με AQ 26αρι.

ρε παιδεςςς ειπαμεεε ενα 28γρ δεν εχη να ζηλεψη τιποτε παραπανω απο ενα 30 32 γρ ,,εγω τα 28αρια τα κυνηγαω εδω και σχεδων 3ετια σε ορτυκι τρυγονακι τσιχλα και το κρυο δεν το φωβαται καθολουυυυυ γεναρη φλεβαρηηηη και τα καιη κανονικοταταααααα,,μην πετατε τσαμπα ευρω 7 και 8 στο κουτι.hair. εαν ξερεται να εκτημησεται τα μετρα στην τουφεκια που κανεται θα παθεται πλακαααααα.my man. μαμανεεεεεε.well done.

ρε παιδεςςς ειπαμεεε ενα 28γρ δεν εχη να ζηλεψη τιποτε παραπανω απο ενα 30 32 γρ ,,εγω τα 28αρια τα κυνηγαω εδω και σχεδων 3ετια σε ορτυκι τρυγονακι τσιχλα και το κρυο δεν το φωβαται καθολουυυυυ γεναρη φλεβαρηηηη και τα καιη κανονικοταταααααα,,μην πετατε τσαμπα ευρω 7 και 8 στο κουτι.hair. εαν ξερεται να εκτημησεται τα μετρα στην τουφεκια που κανεται θα παθεται πλακαααααα.my man. μαμανεεεεεε.well done.
.well done..well done..well done.

δεν μας παίρνει να έχουμε κακό φυσίγγι μέσα.

......... δηλαδή τα 28 είναι "κακό" φυσίγγι για φάσσα και "καλό " για τσίχλα ?? και τα αγγλάκια κατά τα λεγόμενά σας τα ρίχνουν σε φασιανούς ???

........... μου τα μπερδέψατε λιγουλάκι εδώ.:eek::eek::eek:

εγώ άπλα λέω δοκιμάστε και μετά βγάλτε συμπεράσματα.

.......... όπως έχω ξαναπεί.
τα δοκιμάσαμε , αλλά μακρυά ( ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα από εμάς ) για εμένα .... ΔΕΝ.

Αυτό: www.lambro.gr/product/royal-classic/ το έχει δοκιμάσει κανείς...;

Είναι ένα καθαρά εγγλέζικων/βρετανικών προδιαγραφών μαλακό φυσίγγι για τους πολύ μερακλήδες (δικαννάκηδες κυρίως) κυνηγούς...!!! (Εξ ου και το πανέμορφο εγγλέζικο πλαγιόκαννο στη συσκευασία...)

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά του τα εξής: η "εγγλέζικη" γόμωση των 29,5 γραμμαρίων, το ότι είναι πολύ κοντό (65χιλ.), όπως τα παλιά, παραδοσιακά εγγλέζικα φυσιγγάκια, και βγαίνει και σε Νο 5(!) παρακαλώ, για να θυμίσει σε πολλούς, πως κάποτε (και σήμερα ακόμη) οι σπορτίβικες, ελαφριές γομώσεις χρησιμοποιούνταν συχνά στα καρτερίσια κυνήγια του φασιανού και της αγριόρνιθας (grouse)...!!! Επίσης, το κλείσιμό του είναι διάφανο ρελιαστό...!

Εγώ πάντως, εάν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά (και δεν είναι μόνο για εξαγωγή), θα το βρω και θα το πάρω, για να το δοκιμάσω...! Εάν, ωστόσο, προορίζεται μόνο για το εξωτερικό (Μ. Βρετανία κυρίως) θα το κάνω ειδική παραγγελιά από την ίδια την εταιρεία...!

......... δηλαδή τα 28 είναι "κακό" φυσίγγι για φάσσα και "καλό " για τσίχλα ?? και τα αγγλάκια κατά τα λεγόμενά σας τα ρίχνουν σε φασιανούς ???

........... μου τα μπερδέψατε λιγουλάκι εδώ.:eek::eek::eek:

.......... όπως έχω ξαναπεί.
τα δοκιμάσαμε , αλλά μακρυά ( ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα από εμάς ) για εμένα .... ΔΕΝ.

Γιώργο δεν έκρινα τα 28αρια στην απάντηση μου. Εγώ αναφέρθηκα μόνο στη λέξη ευγενές πουλί. Σε όλα τα θηράματα πρέπει να έχουμε μέσα φυσίγγι που το εμπιστεύομαστε. Για τα δικά μου γούστα δύσκολα θα έριχνα πολύ λίγα γραμμάρια σε φασσα. Για τις δικές μου ικανότητες μάλλον ρίχνω στην τσίχλα 28 γράμμαρια αλλά όχι στην φάσα

Status
Not open for further replies.
Back