Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
το σωστό φυσίγγι για το όπλο σου θα σου δώσει παραπάνω από ένα 3% ακόμα καλύτερα αν το στήσεις εσύ;);)
οι άλλοι παράγοντες είναι γνωστοί
να είσαι σωστά σκοπευτικά, να έχεις σταθερή επομιση πανε μαζί αυτά
να έχεις στο σωστό τσοκ για τα μέτρα που ρίχνεις για
να παίρνεις τα μέγιστα από την γεωμετρία της κάνης σου κτλ
κοινός διυλίζουμε τον κώνωπα
α και ξέχασα να έχεις αέρια για να μην έχεις ανάκρουση ειδικά στους ντουμπλεδες.yel..yel.

Είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο του Νικήτα Κυπρίδημου, το οποίο επικαλούταν μια εξαντλητική δοκιμή σε πίνακες με χιλιάδες τουφεκιές, η οποία είχε βγάλει ως συμπέρασμα το εξής: η συγκέντρωση των σκαγιών στον κύκλο των 76εκ., τείνει να είναι κατά 3% πιο αυξημένη (3% περισσότερα σκάγια) όταν ρίχνουμε με 70άρι φυσίγγι από 76άρα θαλάμη...! Και αυτό, σε σύγκριση με το να ρίχναμε ένα 70άρι φυσίγγι από 70άρα θαλάμη...!
Αυτό πάντως, σαν εύρημα, είναι αρκετά σημαντικό και χρήσιμο, διότι σήμερα, όλοι μας ρίχνουμε πάντα 70άρια φυσίγγια από 76άρες, μάγκνουμ θαλάμες...!!! Δεδομένου, του ότι ελάχιστα σύγχρονα όπλα, βγαίνουν με κανονικές 70άρες θαλάμες πλέον...!

Last edited:
Α και κάτι άλλο παιδιά, απλό και στοιχειώδες, που όμως μερικοί μπορεί να αγνοούν:
Όταν λέμε ότι το τάδε ή το δίνα φυσίγγι είναι 70 χιλιοστών, αυτό σημαίνει ακριβώς το εξής: ότι ο κάλυκας του συγκεκριμένου φυσιγγίου έχει μήκος ακριβώς 70 χιλιοστά, πριν όμως γεμισθεί και κλείσει/ρελιαστεί, δηλ. όσο είναι κενός και ανοικτός...!!! Με άλλα λόγια, τα 70 χιλιοστά είναι το ακριβές μήκος του κάλυκα ανοικτού και όχι του τελικού, κλειστού φυσιγγίου...! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα μήκη κάλυκα: 65, 67, 76 (μάγκνουμ), 89 χιλιοστά (σούπερ μάγκνουμ)...!

Last edited:
Πώς σου φάνηκαν Στέφανε; Προτίμηση;
Με όλα πήρα πουλάκια και όλα τέζα, αλλά νομίζω λίγο πιο καθαρά σκοτώματα έκαναν τα ΟΚ και τα CSB 32gr του Ρουμελιώτη μάλλον λόγω του κρύου μιας και είναι και λίγο πιο δυνατά αυτά.

Μου έδωσε ένας θείος μου μία σακούλα φυσίγγια, γιατί δεν κυνηγάει πλέον. Ανάμεσα σ' αυτά είναι και αρκετά lambro καφέ και μπλε (33 & 34 γρ αντίστοιχα) σε νούμερο 8! Σε τι κυνήγι θα τα χρησιμοποιούσατε; Εμένα, εκτός ίσως του τρυγονιού, μου φαίνεται παράλογη αυτή η γόμωση σε αυτό το νούμερο. Θυμάμαι τον Λιάκο να μου λέει, σχεδόν με αποτροπιασμό, ότι έχει δει σε κυνηγότοπο φυσίγγι 40 γρ νούμερο 9.

Μου έδωσε ένας θείος μου μία σακούλα φυσίγγια, γιατί δεν κυνηγάει πλέον. Ανάμεσα σ' αυτά είναι και αρκετά lambro καφέ και μπλε (33 & 34 γρ αντίστοιχα) σε νούμερο 8! Σε τι κυνήγι θα τα χρησιμοποιούσατε; Εμένα, εκτός ίσως του τρυγονιού, μου φαίνεται παράλογη αυτή η γόμωση σε αυτό το νούμερο. Θυμάμαι τον Λιάκο να μου λέει, σχεδόν με αποτροπιασμό, ότι έχει δει σε κυνηγότοπο φυσίγγι 40 γρ νούμερο 9.
Κρατα τα φυσιγγια για κρυο σε κυριαρινες-γερακοτσιχλες και γιατι οχι σε πιασμενες φασσες με κλειστα τσοκ.

Last edited:
σε κυργιαρηνες και γερακοτσιχλες με παγο.

Status
Not open for further replies.
Back