Παιδιά, όλες οι σύγχρονες πυρίτιδες έχουνε εξελιχθεί τόοοοοσο πολύ τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης, ώστε να δουλεύουν σε όλους τους καιρούς εξίσου αξιόπιστα κι αποτελεσματικά... Ακόμη και οι μονοβασικές μπαρούτες πλέον, καθίστανται τροποποιημένες, αφού υπόκεινται όλες σε ζελατινοποίηση και έτσι παραμένουν ανεπηρέαστες στις δύσκολες καιρικές συνθήκες (π.χ. υψηλή υγρασία)... Για τις διβασικές φυσικά ούτε λόγος: δουλεύουν παντού και πάντα...
Το ζήτημα, λοιπόν, και η ουσία είναι αλλού: στην ορθές δοσολογίες και στον ιδανικό συνδυασμό όλων των πρώτων υλών που συναποτελούν το τελικό προϊόν, το φυσίγγι... Αυτό βέβαια προϋποθέτει και αλλεπάλληλους ποιοτικούς ελέγχους σε διάφορα στάδια της παραγωγής, αλλά κυρίως στο τελικό προϊόν φυσικά... Αυτά για να γίνουν στο ακέραιο, σαφώς προϋποθέτουν περίσσιο μεράκι και σοβαρότητα εκ μέρους του κατασκευαστή...
Εάν διασφαλιστούν τα ανωτέρω, μην κολλάτε στο όνομα του μπαρουτιού, μην σας απασχολεί καθόλου αυτό...
Και όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καιρικές συνθήκες (υψηλή υγρασία, ψωλόκρυο), παίξτε μόνο με τα σκάγια, κάνοντας το εξής απλούστατο: χρησιμοποιείστε λίγο πιο χονδρά σκάγια απ' ό,τι συνήθως, πάντα στο ίδιο φυσίγγι, δίχως να το αλλάξετε... Έτσι θα είστε απόλυτα καλυμμένοι... Σας το εγγυώμαι...
Μην κουράζεστε άδικα...