Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νίκο, αγόρασα 250 με την ίδια προσφορά. Κάτι μου λέει ότι η lot κάτι έχει. Καμμιά σχέση με την εικόνα του φυσιγγίου και έχω ρίξει χιλιάδες, πολύ πούπουλο και τρέξιμο....
αυτο που ειπες δεν μου αρεσει,γιατι ηταν φυσιγγαρα!

Οι ισπανίδες δίνουν ρεσιτάλ και με το παραπάνω!!!! Βλέπε ισπανικό και σήκωσε την κάννη (ανάμεσα) στο σμήνος!!!! .yel.
Μόνο σε σμήνος ικανού μεγέθους μπορεις να το κάνεις αυτο. Άμα το σμήνος είναι μικρό και flat κάπου πιο πάνω κάπου πιο κατω όλο και κάτι θα βρεθει......

Απο αποδοση το ΟSKAR SUPER NITRO 33gr τι λεει βρε παιδια γεμιζει με G3000 b&p.Μου εκαναν μια καλη προσφορα μη φαμε καμμια φολα λογω οτι ο ανθρωπος που τα κατασκευαζει ειναι μικρου βεληνεκους.Τι συμβουλεύεται.
Καθόλου μικρου βεληνεκούς δεν είναι..
Και μην το βλεπεις έτσι γιατί φολες έχουν βγει κ από παλαιοτερους κατασκευαστές...
Δεν το έχω ρίξει το συγκεκριμένο αλλά κ να το είχα ρίξει κ να το έβρισκα "θάνατο" παλι αυτό θα σου έλεγα..:

Αν σου είναι ευκολο παρε 1-2 κουτιά κ δοκίμασε τα πριν προβεις σε αγορά ποσοτητας....

Παιδιά, χωρίς παρεξήγηση, προσωπικά δεν πτοούμαι καθόλου από τα αρνητικά σχόλια μερικών φίλων για τα φυσιγγάκια Cheddite Sporting που αγόρασα. Ούτε και τα θετικά σχόλια με αγγίζουν ιδιαιτέρως.
Εγώ νιώθω σιγουριά κι εμπιστοσύνη σε όλες μου τις αγορές (γι' αυτό τις πραγματοποιώ άλλωστε) και δεν κάθομαι να σκοτιστώ διόλου με "το μακρύ και το κοντό" του καθενός...
Εξάλλου, είμαι απ' τους κυνηγούς που δεν ρίχνουν καθόλου το φταίξιμο στο φυσίγγι μετά από μια αστοχία...
Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες στα φυσίγγια, παρά επικεντρώνομαι καθαρά στην ντουφεκιά μου...
Και εάν έχω διδαχθεί κάτι εκ πείρας μετά από τόοοοοοοοοοσες τσιχλοντουφεκιές που έχω κάμει, είναι ότι εάν (προ)σκοπεύω σωστά και η ντουφεκιά πάει όπως πρέπει στο πουλί, ό,τι φυσίγγι και να έχω, το πουλί θα πέσει...
Επίσης, με την ίδια λογική, εάν στραβοεπωμίσω ή επωμίσω βιαστικά και άτσαλα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μου φταίει το φυσίγγι, ούτε το όπλο, ούτε τίποτε άλλο, πλην εμού του ιδίου...
Κατ' αυτόν τον τρόπο άλλωστε, ολοένα βελτιώνομαι κιόλας, διότι απλούστατα επικεντρώνομαι στην τεχνική μου και στον τρόπο μου και σε τίποτε άλλο πέραν τούτου...
Δεν επιδίδομαι σε "κυνήγι μαγισσών" για να δικαιολογήσω τις άτυχες στιγμές μου... Ψάχνομαι τι έκανα εγώ προσωπικώς λάθος, ώστε να μην το επαναλάβω, κι έτσι να βελτιωθώ...
Είναι πάρα πολύ απλό το όλο θέμα...
Άποψή μου...

Last edited:
Παιδιά, χωρίς παρεξήγηση, προσωπικά δεν πτοούμαι καθόλου από τα αρνητικά σχόλια μερικών φίλων για τα φυσιγγάκια Cheddite Sporting που αγόρασα. Ούτε και τα θετικά σχόλια με αγγίζουν ιδιαιτέρως.
Εγώ νιώθω σιγουριά κι εμπιστοσύνη σε όλες μου τις αγορές (γι' αυτό τις πραγματοποιώ άλλωστε) και δεν κάθομαι να σκοτιστώ διόλου με "το μακρύ και το κοντό" του καθενός...
Εξάλλου, είμαι απ' τους κυνηγούς που δεν ρίχνουν καθόλου το φταίξιμο στο φυσίγγι μετά από μια αστοχία...
Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες στα φυσίγγια, παρά επικεντρώνομαι καθαρά στην ντουφεκιά μου...
Και εάν έχω διδαχθεί κάτι εκ πείρας μετά από τόοοοοοοοοοσες τσιχλοντουφεκιές που έχω κάμει, είναι ότι εάν (προ)σκοπεύω σωστά και η ντουφεκιά πάει όπως πρέπει στο πουλί, ό,τι φυσίγγι και να έχω, το πουλί θα πέσει...!
Επίσης, με την ίδια λογική, εάν στραβοεπωμίσω ή επωμίσω βιαστικά και άτσαλα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μου φταίει το φυσίγγι, ούτε το όπλο, ούτε τίποτα άλλο, πλην εμού του ιδίου...!
Κατ' αυτόν τον τρόπο άλλωστε, ολοένα βελτιώνομαι κιόλας, διότι απλούστατα επικεντρώνομαι στην τεχνική μου και στον τρόπο μου και σε τίποτε άλλο πέραν τούτου...!
Δεν επιδίδομαι σε "κυνήγι μαγισσών" για να δικαιολογήσω τις άτυχες στιγμές μου... Ψάχνομαι τι έκανα εγώ προσωπικώς λάθος, ώστε να μην το επαναλάβω, κι έτσι να βελτιωθώ...
Άποψή μου...
Νικόλαε καλά τα λες και καλά κάνεις και πράττεις με τις αγορές σου και με την εμπιστοσύνη που έχεις.Απλά ο παράγοντας 《καιρός》παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όπως και πόσα άλλα έτσι; Αν φταίει ο καιρός και καλά να το σημαδεύεις θα τρέχεις σαν τον βέγγο οπότε δεν λέμε αυτό.Πολύ σεβαστή η άποψή σου και είναι με τις μέρες του όπως το φυσίγγι όπως και ο σκοπευτής.Κάθε μέρα και διαφορετική τελείως.Υπάρχουν και πόσα άλλα που μπορούμε να πούμε.Πρώτη μέρα είπαμε θετικό στο περπατητό αλλά τις άλλες μέρες όχι.Δεν το κατηγορούμε ούτε σου λέμε ότι έκανες λάθος κτλ κτλ.Μόνος σου θα το δεις!!! Απλά δεν σου έχει τύχει δηλαδή και καλά να το σημαδεύεις μια μέρα συνεχόμενα κοψόφτερα πχ; Μιλάμε για συνεχόμενες βολές και όχι 1-2 περιπτώσεις που ισχύει αυτό που λες.

Εγώ νιώθω σιγουριά κι εμπιστοσύνη σε όλες μου τις αγορές (γι' αυτό τις πραγματοποιώ άλλωστε) και δεν κάθομαι να σκοτιστώ διόλου με "το μακρύ και το κοντό" του καθενός... Εξάλλου, είμαι απ' τους κυνηγούς που δεν ρίχνουν καθόλου το φταίξιμο στο φυσίγγι μετά από μια αστοχία...
Και εάν έχω διδαχθεί κάτι εκ πείρας μετά από τόοοοοοοοοοσες τσιχλοντουφεκιές που έχω κάμει, είναι ότι εάν (προ)σκοπεύω σωστά και η ντουφεκιά πάει όπως πρέπει στο πουλί, ό,τι φυσίγγι και να έχω, το πουλί θα πέσει...!
Επίσης, με την ίδια λογική, εάν στραβοεπωμίσω ή επωμίσω βιαστικά και άτσαλα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μου φταίει το φυσίγγι, ούτε το όπλο, ούτε τίποτα άλλο, πλην εμού του ιδίου...!
Κατ' αυτόν τον τρόπο άλλωστε, ολοένα βελτιώνομαι κιόλας, διότι απλούστατα επικεντρώνομαι στην τεχνική μου και στον τρόπο μου και σε τίποτε άλλο πέραν τούτου...!
Άποψή μου...

Καλά θα κάνεις Νίκο κ θα τα χρησιμοποιείσης!! Και έτσι πρεπει!!

Και ναι είναι αλήθεια ότι οι τσίχλες που θα δουμε τις περισσοτερες φορές να φευγουν "παρμενες" ωφειλωνται σε δικά μας λάθη κατά την σκοπευση κ μόνο.....

Όμως συμβαίνει παντα αυτό?

Σίγουρα οχι κ αυτό το λένε έμπειροι σκοπευτες-κυνηγοι έως κ δάσκαλοι σκοποβολης..
Όταν δεν κόβει ένα φυσιγγι για τον Α η Β λογο.....Δεν κόβει....

Και μάλιστα πολλες φορες πραγματικα απορείς κ λες δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό θήραμα να βρίσκει τέτοιες αντοχές..

Οταν την ίδια στιγμή κ εγώ ο ίδιος μπορεί να πεσω ξερός με λίγα 9αρακια....

Μην γελασετε...Ετσι ειναι............

Απο αποδοση το ΟSKAR SUPER NITRO 33gr τι λεει βρε παιδια γεμιζει με G3000 b&p.Μου εκαναν μια καλη προσφορα μη φαμε καμμια φολα λογω οτι ο ανθρωπος που τα κατασκευαζει ειναι μικρου βεληνεκους.Τι συμβουλεύεται.
Πολύ καλό, αυτό το φυσίγγι του μαζί με το μιξ μου αρέσει, δοκίμασε το με 4 άστρα.

Και εάν έχω διδαχθεί κάτι εκ πείρας μετά από τόοοοοοοοοοσες τσιχλοντουφεκιές που έχω κάμει, είναι ότι εάν (προ)σκοπεύω σωστά και η ντουφεκιά πάει όπως πρέπει στο πουλί, ό,τι φυσίγγι και να έχω, το πουλί θα πέσει...
Επίσης, με την ίδια λογική, εάν στραβοεπωμίσω ή επωμίσω βιαστικά και άτσαλα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μου φταίει το φυσίγγι, ούτε το όπλο, ούτε τίποτε άλλο, πλην εμού του ιδίου...
Κατ' αυτόν τον τρόπο άλλωστε, ολοένα βελτιώνομαι κιόλας, διότι απλούστατα επικεντρώνομαι στην τεχνική μου και στον τρόπο μου και σε τίποτε άλλο πέραν τούτου...
Άποψή μου...
Αχ Νικόλα μου μην είσαι τόσο απόλυτος. Να σου πω τι φολα ειχα φάει με μια 500αδα ευρωμικτες???? Είχα φτιάξει φυσική κατάσταση λέμε από το τρέξιμο στα κοψοφτερα. Και έλεγα δεν τα βρίσκω και φταίω εγω και δίνω 5 κουτιά στον ξαδερφο. Και πέφτει αυτός σε ένα απογευματινό σε κισσό που τα μαύρα ηταν πιο πολλά και από τα τσονια και μαδησε και σκαγιασε το σύμπαν ολο!!!! Παίρνει τηλ και μου λεει ρε μλκα ξαδερφε τι σου έκανα και μου την εφερες ετσι??? Το 16-17 έγινε αυτο.

Αχ Νικόλα μου μην είσαι τόσο απόλυτος. Να σου πω τι φολα ειχα φάει με μια 500αδα ευρωμικτες???? Είχα φτιάξει φυσική κατάσταση λέμε από το τρέξιμο στα κοψοφτερα. Και έλεγα δεν τα βρίσκω και φταίω εγω και δίνω 5 κουτιά στον ξαδερφο. Και πέφτει αυτός σε ένα απογευματινό σε κισσό που τα μαύρα ηταν πιο πολλά και από τα τσονια και μαδησε και σκαγιασε το σύμπαν ολο!!!! Παίρνει τηλ και μου λεει ρε μλκα ξαδερφε τι σου έκανα και μου την εφερες ετσι??? Το 16-17 έγινε αυτο.
Έλα λεγε τι σου είχε κάνει και του τα εδωσες;

Τα χάρισες ή τα πληρωσε;;;

Αν τα χάρισες σου ειχε κάνει κάτι που δεν ήταν χοντρό.
Αν τα πλήρωσε κιόλας σου είχε κάνει κάτι χοντρό.

Χαχαχα

Έλα λεγε τι σου είχε κάνει και του τα εδωσες;

Τα χάρισες ή τα πληρωσε;;;

Αν τα χάρισες σου ειχε κάνει κάτι που δεν ήταν χοντρό.
Αν τα πλήρωσε κιόλας σου είχε κάνει κάτι χοντρό.

Χαχαχα
Του τα χάρισα! Είχε και για την πρωτοχρονιά μετα....

Επειδη τσιχλα κυνηγω μομο μετα το ενδημικο και αποκλειστικα για τον μεζε της
Εδω και πολλα χρονια ριχνω οτι φυσιγγι βρω σε προςφορα και συνηθως ειναι 24 η 28
Ομως εδω δεν εχουμε τον χειμωνα τον δικο σας και ετσι ενα φυσιγγι συνηθως σε καλυπτει
Επιπλεον δεν εχω και το ´´μερακκί´´ της αλλαγης τους ετσι ευκολα λογι καιρου
Και ειδικοτερα στην τσιχλα
Ωστοσο δυο φορες ετυχε να νιωσω στο πετσι μου την ακαταλληλοτητα του δυσιγγιου στον καιρο εκεινο
Η μια ηταν μια χειμωνιατικη μερα με πολλα μποφορ και χιονονερο διπλα στην θαλασσα
Ειχα ριξει μια ζωνη φουσεκια και δεν ειχα παρει ατο χερι ουτε μια τσιχλα
Εβλεπα τα πουλια να τρωνε την βολη ξαι να συνεχιζουν πεφτοντας μετα απο καμια 50 μετρα
Η αλλη ηταν σε μερα με πολυ παγωνια σε ημιορεινο μερος
Ειμουν με τον κουμπαρο μου
Εριχνα τα φυσιγγια μου και τα πουλια συνεχιζαν
Σε καποια φαση μου λεει
Ρε μλκ τι ριχνεις
Δεν ειμαι καλα του λεω δεν τις πετυχαινω
Ρε βλεπω τις βολες σου μου λεει μια χαρα τις πετυχαινεις
Ελα παρε 5 φουσεκια που μου εμειναν εγω βαρεσα φτανει
Και περνω με 5 φουσεκια 4 πουλια ακαριαια σκοτωματα
Απο τοτε ελεγχω τον καιρο και εαν προβλεπετε καιρος ασυνηθιστος για τα δεδομενα και τα μερη που θα παω βαζω και ενα κουτακι διαφορετικο στο αμαξι
Δεν εχω ομως το ´´ελατωμά´´ να αλλαζω φουσεκι ευκολα η να χω πανω μου 10 διαφορετικα ειδη

Εδω και πολλα χρονια ριχνω οτι φυσιγγι βρω σε προςφορα και συνηθως ειναι 24 η 28
Ομως εδω δεν εχουμε τον χειμωνα τον δικο σας και ετσι ενα φυσιγγι συνηθως σε καλυπτει
Ωστοσο δυο φορες ετυχε να νιωσω στο πετσι μου την ακαταλληλοτητα του δυσιγγιου στον καιρο εκεινο
Η μια ηταν μια χειμωνιατικη μερα με πολλα μποφορ και χιονονερο διπλα στην θαλασσα
Εβλεπα τα πουλια να τρωνε την βολη ξαι να συνεχιζουν πεφτοντας μετα απο καμια 50 μετρα
Σε καποια φαση μου λεει
Ρε μλκ τι ριχνεις
Απο τοτε ελεγχω τον καιρο και εαν προβλεπετε καιρος ασυνηθιστος για τα δεδομενα και τα μερη που θα παω βαζω και ενα κουτακι διαφορετικο στο αμαξι
Δεν εχω ομως το ´´ελατωμά´´ να αλλαζω φουσεκι ευκολα η να χω πανω μου 10 διαφορετικα ειδη
Από το 17 και μετά ριχνω κατα 90% ένα φυσιγγι και παίζω και με άλλα του ιδίου κατασκευαστή αλλά και δοκιμάζω και αλλα απο περιέργεια πιο πολυ. Δεν με έχει κρεμάσει μέχρι τωρα....

Σε καποια φαση μου λεει
Ρε μλκ τι ριχνεις
Προσωπικα εχω μαζι μου 2επιλογες φυσιγγιων και αυτο εχει να κανει με τη συμπεριφορα της πυριτιδας στον καιρο.Βλεπω τον καιρο απο την προηγουμενη και αναλογως φορτωνω.Για την αναγκη της αλλαγης θα το δειξει αμεσως.Επισης εχω και 2 νουμερα στην καθε επιλογη διοτι αν στερηθουμε σε ταχυτητα το χασαμε επισης το παιχνιδι.Επιλογη μου παντα χωρις να το υιοθετησει καποιος ως κανονα.Μην παρεξηγηθω.

Από το 17 και μετά ριχνω κατα 90% ένα φυσιγγι και παίζω και με άλλα του ιδίου κατασκευαστή αλλά και δοκιμάζω και αλλα απο περιέργεια πιο πολυ. Δεν με έχει κρεμάσει μέχρι τωρα....
Το ίδιο έκανα και εγώ. Μέχρι που με κρέμασε. Και τώρα ξαναψάχνομαι. Φτου κι απ΄την αρχή...

Status
Not open for further replies.
Back