Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω ότι οποιαδήποτε κουβέντα για να πέσει η τιμή των φυσιγγιων κινείται στην σφαίρα του αστείου η ακόμα καλύτερα στην σφαίρα του φανταστικού.
Η αλήθεια είναι ότι τα κυνηγητικά μαγαζιά βαραγαν μύγες την νεκρή περίοδο και ανάλογα με με την χρόνια στην τσίχλα προσαρμόζονταν για να καλύψουν έξοδα και μισθούς.Τωρα έχουν στάνταρ πελάτες με σκοπευτικά φυσίγγια όλο τον χρόνο και βαράνε στο ψαχνό τα κυνηγετικά.Εαν την επόμενη χρονιά κάναμε ένα ξεσκαρταρισμα των φυσιγγίων μας αγοράζοντας τα απαραίτητα τότε θα έπαιρναν και το μήνυμα ότι μαλακίες τέλος, αλλά...

Αν και είμαι άνθρωπος την συνήθειας και δεν αλλάζω φυσίγγι που μου κάνει, μου την έχει δώσει που ανέβηκε το φυσίγγι που μου αρέσει των 30 γραμμαρίων στα 7.50 από 6.50. Βλέπω από καλές εταιρίες ( για ελληνικό επώνυμο φυσίγγι μιλάω πάντα) φυσίγγια 30 γρ κάτω από 7 ευρώ αλλά φοβάμαι να αγοράσω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει μην φάω καμία φόλα. Θα πάρω δέκα- δεκαπέντε κουτιά μου φαίνεται και θα τσεκαρω κάθε μήνα μετά την τιμή. Αν πέσει θα πάρω πολλά να έχω για χρόνια. Κακός δεν το έκανα πέρυσι το καλοκαίρι.
Κώστα θα σου προτεινα να ρίξεις κοιτάξεις κ στα σκοπευτικα φυσίγγια για καλυτερες τιμές......
Με τα όπλα που κυνηγάς δεν υπάρχει κ η σκέψη για πιθανές εμπλοκές.......

Κώστα θα σου προτεινα να ρίξεις κοιτάξεις κ στα σκοπευτικα φυσίγγια για καλυτερες τιμές......
Με τα όπλα που κυνηγάς δεν υπάρχει κ η σκέψη για πιθανές εμπλοκές.......
Το φυσίγγι φίλε Τάσο για εμενα είναι πρώτα ψυχολογία και μετά οτιδήποτε άλλο και θα σου πω, για να καταλάβεις τι εννοώ. Έχω ρίξει μερικές χιλιάδες Λάμπρο Σπόρτινγκ 28 γραμμάρια σε μεταλλικούς στόχους. Ούτε ένα σε τσίχλα! Ούτε για δοκιμή! Βάζω το φυσιγγακι των 30 γρ. Που παίρνω κάθε χρόνο στο γιλέκο και ξέρω ότι με νορμάλ καιρό αν δεν έπεσε το πουλί δεν ήμουν πάνω. Και από φέτος έχω βρει και το φυσίγγι μου για κρύο και υγρασία. Με δύο τύπους φυσιγγίων κυνηγάω το σύνολο των φτερωτών. Οπότε με βλέπω να αγοράζω λίγα κουτιά κάθε φορά, όποτε μπορώ από τώρα μέχρι την έναρξη, μακάρι να τα καταφέρω.

Έχω ρίξει μερικές χιλιάδες Λάμπρο Σπόρτινγκ 28 γραμμάρια σε μεταλλικούς στόχους. Ούτε ένα σε τσίχλα!
Βάλε κ τις σφαίρες που έχεις κάψει στα σκοπευτηρια............
Αυτά καθεσαι κ κανεις κ μετά που λεφτά για κυνηγετικά φυσίγγια....... .yelling. .yelling.

Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση, η ιδιογόμωση σήμερα μπορεί να κάνει κάποια διαφορά στο οικονομικό; Με τα παλιά παραδοσιακά εργαλεία εννοώ, γιατί με καινούριες μηχανές κλπ θα πρέπει μάλλον να ρίχνεις πολλά για να κάνεις απόσβεση. Τι λέτε;

Πέρα από την προσωπική ικανοποίηση, η ιδιογόμωση σήμερα μπορεί να κάνει κάποια διαφορά στο οικονομικό; Με τα παλιά παραδοσιακά εργαλεία εννοώ, γιατί με καινούριες μηχανές κλπ θα πρέπει μάλλον να ρίχνεις πολλά για να κάνεις απόσβεση. Τι λέτε;
Για κάποιον που ριχνει μερικες εκατοντάδες φυσίγγια η ιδιογομωση μπορει να ειναι μια διέξοδος. Για εμένα που ριχνω 2500 η και περισσότερα????

Για κάποιον που ριχνει μερικες εκατοντάδες φυσίγγια η ιδιογομωση μπορει να ειναι μια διέξοδος. Για εμένα που ριχνω 2500 η και περισσότερα????
Δεν είναι το θέμα με την ιδιογομωση της άμεσης απόσβεσης απόσβεση θα κάνεις σε μεγάλο βάθος χρόνου.Ειναι ότι ρίχνεις αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο όπλο σου και είσαι σίγουρος 100% ότι φταις μόνο εσύ όταν αστοχεις πράγμα που σε κάνει και καλύτερο και κανείς και το κυνήγι σου πιο ευχάριστο.Οταν κάνεις ιδιογομωση μη κοιτάς μόνο το φυσίγγι γιατί κανεις και οικονομία στην αγορά όπλου ,μπορείς με ένα όπλο των 1000 και κάτω ,€ η με μεταχειρισμένο των 500 έχοντας ένα σωστό κοντάκι μόνο να κάνεις όλα σου τα κυνήγια γιατί χτίζεις πάνω του ούτε τσοκ χρειάζεται ούτε τίποτα φτιάχνεις το φυσίγγι με την συγκέντρωση που θέλεις στα μέτρα που θέλεις και τελειώνεις χωρίς όπλα με νέες τεχνολογίες των 2000€ δες παράδειγμα τον Νίκο μια 390 έχει ένα κλασικό όπλο αξιόπιστο βρίσκεις με 500€ να πάρεις αλλά τις τουφεκιές που κάνει δεν τις κάνεις με όπλο ούτε των 100.000€.

Σπυρο , 11 ευρώ το κουτί S4 Cal.16 , 7,5 ιδογομωση...μια ρελιάστρα χειρός...:)

τα καλητερα φυσιγκια για μενα παιδεςςς ασχετως γραμαριον,,,ειναι οταν κανης μια ΜΑΖΙΚΗ αγωραααα εκη ειναι το κερδωςςς,,και απω εδω και περα καλα θα ειναι να κανουμε μια παραγκελια 3 4 5 φιλαρακια μαζι μια αγωρα διαφωρον φυσιγκιων για να εχουμε το κεφαλακιμας υσηχω στα χρονια που περιμενουμεεεε,,αφου τα καιμε ρε παιδεςςςςς,,εας κωψουμε απο αλα για να κανουμε το κεφιμαςςςς ;)

Λοιπόν, αν έχεις άλλο διαμέτρημα από το cal 12 σε συμφέρει, όσο για το 12αρι μόνο για κανένα "χοντρό" και κάτι ξεχωριστό, παράδειγμα διασποράς, για απλά φυσίγγια ούτε να το σκεφτείς, τσίχλες και μικρά θηράματα δεν σε συμφέρει, το ποίο οικονομικό τσιχλοφυσιγγο που θα φτιάξεις θα σου στοιχίσει από 7.50€ και πάνω,

τα καλητερα φυσιγκια για μενα παιδεςςς ασχετως γραμαριον,,,ειναι οταν κανης μια ΜΑΖΙΚΗ αγωραααα εκη ειναι το κερδωςςς,,και απω εδω και περα καλα θα ειναι να κανουμε μια παραγκελια 3 4 5 φιλαρακια μαζι μια αγωρα διαφωρον φυσιγκιων για να εχουμε το κεφαλακιμας υσηχω στα χρονια που περιμενουμεεεε,,αφου τα καιμε ρε παιδεςςςςς,,εας κωψουμε απο αλα για να κανουμε το κεφιμαςςςς ;)
Μπα πάνε αυτά ,τα φάγανε οι φόροι και έξοδα .Αν πωλήσει τώρα φτηνά ο καταστηματάρχης με τα χρήματα αυτά δεν θα μπορεσει να αναπληρώσει το εμπόρευμα.Εδω μπαίνεις στο κατάστημα και ανάβει εκείνη την ώρα τα φώτα για οικονομία.

Τόσο πολυ βγαίνει Γιάννη?
Δεν το περίμενα....
:)Τάσο είναι από 7-8 ευρώ μέσο όρο το κουτί...με επιλεγμένες πυρίτιδες & υλικά...αλλα τα "καλά" φυσίγγια του εμπορίου για το διαμέτρημα είναι μιάμιση φορά πάνω, δεν ξερω για το 20αρι και τα αλλα μικρά...

Χωρίς ίχνος ειρωνείας προς τον κατασκευαστή που δεν έχω ρίξει ποτέ προϊόν του , θα ήθελα πραγματικά να μάθω ποιος σκοτώνει καλύτερα , ο Ringo η ο Rambo?????
View attachment 45010View attachment 45012
Το ringo είναι γρήγορο, το Rambo τα βγάζει πέρα στις πιο δύσκολες συνθήκες ακόμα και με benelli ( πώς λέμε με ένα απλό μαχαίρι; Αυτό.) Χαχαχαχαχαχα

Status
Not open for further replies.
Back