Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλαιότερα μου αρεσαν τα πορτοκαλι tordo , biturbo,καφε, κίτρινο διασπορας...
Αλλά έχω να τα παρω κατι χρόνια, τελευταία αγορά έκανα προπερσι κ ήταν τα skeet 24γρ κ series 2 24γρ τα οποία ήταν εξαιρετικά...

Όταν είχαν κυκλοφορήσει τα vendetta 34 και feltro 34 δεν μπορεσα να τα βρω με τίποτα μαζί τους, αλλά δεν λέει κάτι αυτό...

Απαγορευτικες κ για τα.....τότε δεδομένα δεν ήταν.........
Δηλαδή ο χρήστης δεν κινδυνευε να παθει κάτι αλλά μικροζημιες η κουνηματα στα δικαννα υπήρξαν....
Πχ Λάμπρου Καφέ στα χοντρά 800- 850 bar συμφωνα με τον κατασκευαστη, δεν είναι κ λίγα για 33γρ κ συγκριτικά με τα σημερινά..

Αφοι Λάμπρου biturbo 36γρ ν4 βρήκα την tecna 2,06γρ...
Το μπλε 34γρ που ήταν κ το "ορίτζιναλ" βαλτοφυσιγγο θεωρουνταν ακόμη πιο ισχυρό...

Υπήρχε κ κάτι αλλο που μου κίνησε την περιεργεια........
Δεν μπορώ όμως να το αποδείξω κ ετσι μόνο υποθέτω..........
Σε παλια δοκιμή στη Κ&Κ δοκίμασαν το Λάμπρου biturdo 36γρ με σκάγια ν9(!!).......
Κάτι πρωτοφανες για τις δοκιμές των κυνηγετικών έντυπων, που αυτά τα δοκίμασαν σε χοντρά σκάγια έτσι όπως θα ήταν κ το σωστο....
Γιατί άραγε,για τους μπεκατσαδες? Η δεν βρήκαν στο κατάστημα χοντρά? Ποιος ο λόγος?
Είναι γνωστό ότι οι Λάμπρου είχαν χαμηλότερες πιεσεις στα ψιλά σκάγια, κ πιο αυξημένες στα χοντρά......

Όσοι τα προλαβαν κ τα νοσταλγουν είναι μια ακόμα ένδειξη ότι ο Έλληνας κυνηγός είχε μια κλίση στα ισχυρά φυσίγγια κ ήθελε να τα νιώθει στο...σωμα του κ στο οπλο του......

Το έχω ξαναπεί,
Ότι στην χώρα μας τα Ελληνικα φυσίγγια που άφησαν εποχή ήταν δυναμιτακια, κ όσα εισαγωμενα πετυχαν το ίδιο ήταν νορμαλ..........
Έτυχε πριν αρκετά χρόνια να βρω φυσίγγια Λάμπρο καφέ, από μαγαζι που είχε κλείσει. Πήρα αρκετά κουτιά λοιπόν. Τα βρήκα πολύ σκληρά φυσίγγια και δεν μου άρεσαν καθόλου ( αυτά τα έριξα με ένα sp που είχα τότε). Σε κουβέντα παλιών κυνηγών να πεις πως δεν σου άρεσαν τα παλιά Λάμπρο καφέ;;; Άσχετος! Πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια και πήρα έτσι για δοκιμή ένα κουτί την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο που δεν τα έριξα. Έτσι τα έριξα αυτή που μας πέρασε. Άριστο φυσίγγι, όχι ψοφιο, αλλά και όχι εκείνο το πράγμα! Ωραίες θεαματικές τουφεκιές αλλά με μια τιμή που... Δεν αστειεύεται.

Έτυχε πριν αρκετά χρόνια να βρω φυσίγγια Λάμπρο καφέ, από μαγαζι που είχε κλείσει. Πήρα αρκετά κουτιά λοιπόν. Τα βρήκα πολύ σκληρά φυσίγγια και δεν μου άρεσαν καθόλου ( αυτά τα έριξα με ένα sp που είχα τότε). Σε κουβέντα παλιών κυνηγών να πεις πως δεν σου άρεσαν τα παλιά Λάμπρο καφέ;;; Άσχετος! Πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια και πήρα έτσι για δοκιμή ένα κουτί την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο που δεν τα έριξα. Έτσι τα έριξα αυτή που μας πέρασε. Άριστο φυσίγγι, όχι ψοφιο, αλλά και όχι εκείνο το πράγμα! Ωραίες θεαματικές τουφεκιές αλλά με μια τιμή που... Δεν αστειεύεται.
Εγώ για τα λαμπρό πηστευω ότι αν είχαν καλητερες τιμές για τον κυνηγό που ρίχνει 3/4 κούτες 500 τον χρόνο θα τα προτιμούσαν περισσότερο αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν αυτοί οι κυνηγοι

Εγώ για τα λαμπρό πηστευω ότι αν είχαν καλητερες τιμές για τον κυνηγό που ρίχνει 3/4 κούτες 500 τον χρόνο θα τα προτιμούσαν περισσότερο αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν αυτοί οι κυνηγοι
Μακάρι να είχαν καλύτερες τιμές. Από την άλλη όμως είναι εφικτό; Όταν επενδύει κάποιος σε ποιότητα, τεχνολογία, ασφάλεια, διαφήμιση μπορεί ποτέ να πιάσει έναν που πήρε μια μηχανή και απλά γεμίζει;

Μακάρι να είχαν καλύτερες τιμές. Από την άλλη όμως είναι εφικτό; Όταν επενδύει κάποιος σε ποιότητα, τεχνολογία, ασφάλεια, διαφήμιση μπορεί ποτέ να πιάσει έναν που πήρε μια μηχανή και απλά γεμίζει;
Είναι αυτός φέρνει τα υλικά…. Την ιδιογωμοση δεν την φτάνει κανένα εμπορικό φυσηγγι

Τάσο δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχεις αλλά μου φαίνεται περίεργο να έβγαζε φυσίγγια και να τα διέθετε στην αγορά με απαγορευτικές πιέσεις.
Κανονάκι είχε πάντα απ όσο θυμάμαι.

Δεν ξέρω φίλε ... Ρωτάω ...
Το καλύτερο Λάμπρου για μένα αυτή τη στιγμή είναι το Α1 spesial 34 gr και σε 6αρακι δουλεύει πολύ ωραία αλλά και σε ψιλό 9αρι αλλά δεν ρίχνω τόσα γρ σε ψιλά .Όμως το έχω δοκιμάσει και είναι πολύ καλό φυσίγγι

Ναυπλιωτης, Γώγος, Δορκας, κ.α. δεν κανουν προσφορες σε φυσίγγια Ηλία...
Το έχουν αυτό οι "μεγάλοι"......
Λειτουργούν με άλλο τρόπο...
Αλλά έξοδα έχει ένα εργοστάσιο που έχει κ προσωπικο κ αλλά έξοδα μια βιοτεχνια που ο γιος μπορεί να βοηθάει τον πατερα κλπ...
Ολα μετράνε για το τελικό κόστος του κάθε προϊόντος κ οχι μονο τα υλικά του....

Δεν κάνουν προσφορές οι χοντρεμπιροι αλλά σε μεγάλες παραγγελίες παίζει η τιμή ,αλλά δεν ξέρεις αν θα τη ρίξει από κει που θα ψωνίσεις .Αν πας τώρα στο Ναύπλιωτη σα μαγαζατορας και τους ζητήσεις 100.000 φυσίγγια του ίδιου είδους πρόσεξε θα πάρεις καλή τιμή αλλά θα πουλήσεις με το ανάλογο κέρδος όπως πριν όχι μάλλον οι περισσότεροι θα κοιτάξουν να κρατήσουν τη διαφορά στη τσέπη .Γι'αυτό είναι λίγοι οι επαγγελματίες οι σωστοί.Εαν είχες το πακέτο να το κάνεις αυτό και να μην τα θες όλα δικά σου αλλά να μοιράζεσαι και με το καταναλωτή θα κινιοντουσαν καλύτερα για όλους τα πράγματα .Κάτι τέτοιο κάνει καμιά φορά ο ασπρογερακας που φέρνει τα saga κοντέινερ μπαλετες αλλά τη διαφορά πάλι για πάρτη του τη κρατάει τη περισσότερη.

Είναι αυτός φέρνει τα υλικά…. Την ιδιογωμοση δεν την φτάνει κανένα εμπορικό φυσηγγι
Όταν λες είναι αυτός που φέρνει τα υλικά; Δεν γνωρίζω γι'αυτό ρωτάω. Βασικά δεν είχα στο μυαλό μου έναν ιδιογομωτη όταν έγραψα για κάποιον που αγοράζει μια μηχανή και απλά γεμίζει φυσίγγια αλλά τοπικούς βιοτέχνες που γεμίζουν και πουλάνε. Μιλάω πάντα για εμπορικά φυσίγγια όταν αναφέρομαι σε φυσίγγια γιατί ούτε ξέρω από ιδιογομωση ούτε έχω ρίξει φυσίγγι ιδιογομωτη οπότε δεν έχω άποψη πάνω στην ιδιογομωση.

Το παλιό το καφέ δεν το άλλαζα με τίποτα
Δεν είχα ρίξει σε χαρτί αλλά στο κυνήγι γάζωνε, αγαπημένο φυσίγγι στην πέρδικα

Το παλιό το καφέ δεν το άλλαζα με τίποτα
Δεν είχα ρίξει σε χαρτί αλλά στο κυνήγι γάζωνε, αγαπημένο φυσίγγι στην πέρδικα
Να σου πω την αλήθεια για πέρδικα και φάσσα θα το έβαζα και εγώ, τα τωρινά καφέ.

Ήσαν φοβερά φυσιγγια με την psb1. Τώρα με την aquila σε χειμωνιάτικο καιρό σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο καλό. Κρίμα..
Μην το λες αυτό, ανάλογα το στήσιμο που θα της έχουν, είναι πολύ καλή μπαρούτι η ακουιλα αν ξέρεις πως θα την δουλέψεις και την δοκιμάσεις.

Μην το λες αυτό, ανάλογα το στήσιμο που θα της έχουν, είναι πολύ καλή μπαρούτι η ακουιλα αν ξέρεις πως θα την δουλέψεις και την δοκιμάσεις.
Και την s4 κ sipe αν στηθει λάθος ουτε για σιταρηθρες τον χειμώνα δεν θα κάνει....
Ωστόσο το ίδιο πιστευα κάποτε για την εν λόγω αλλά ας είναι καλά ο Τατσης......
φουλ υγρασία κ τα τσιχλοκοτσυφα επεφταν κάτω, πεντακαθαρα.....τζαμέϊσον........

Όλες οι Μπαρούτες με το ανάλογο στήσιμο μπορούν να βγάλουμε φυσίγγια δυναμίτες απλά κάποιες τις βρίσκεις πιο εύκολα .Το θέμα μας είναι πως ελάχιστοι έμποροι κάνουν το ανάλογο στήσιμο και ακόμη λιγότεροι αν το πετύχουν θα πουλάνε το φυσίγγι λες και είναι χαβιάρι.Δε πάει έτσι αλλά τι να πεις .Το ίδιο συμβαίνει και με τις ταβέρνες και βλέπεις άλλους γεμάτους με ουρά και άλλους να βαράμε μύγες .Το ότι έχεις λεφτά να ανοίξεις επιχείρηση δε σημαίνει ότι έχεις και ικανότητα διαχείρισης ούτε μυαλό να κινηθείς έξυπνα στο χώρο γιατί παντού το κέρδος έρχεται από την κατανάλωση.

Παλαιότερα μου αρεσαν τα πορτοκαλι tordo , biturbo,καφε, κίτρινο διασπορας...
Αλλά έχω να τα παρω κατι χρόνια, τελευταία αγορά έκανα προπερσι κ ήταν τα skeet 24γρ κ series 2 24γρ τα οποία ήταν εξαιρετικά...

Όταν είχαν κυκλοφορήσει τα vendetta 34 και feltro 34 δεν μπορεσα να τα βρω με τίποτα μαζί τους, αλλά δεν λέει κάτι αυτό...

Απαγορευτικες κ για τα.....τότε δεδομένα δεν ήταν.........
Δηλαδή ο χρήστης δεν κινδυνευε να παθει κάτι αλλά μικροζημιες η κουνηματα στα δικαννα υπήρξαν....
Πχ Λάμπρου Καφέ στα χοντρά 800- 850 bar συμφωνα με τον κατασκευαστη, δεν είναι κ λίγα για 33γρ κ συγκριτικά με τα σημερινά..

Αφοι Λάμπρου biturbo 36γρ ν4 βρήκα την tecna 2,06γρ...
Το μπλε 34γρ που ήταν κ το "ορίτζιναλ" βαλτοφυσιγγο θεωρουνταν ακόμη πιο ισχυρό...

Υπήρχε κ κάτι αλλο που μου κίνησε την περιεργεια........
Δεν μπορώ όμως να το αποδείξω κ ετσι μόνο υποθέτω..........
Σε παλια δοκιμή στη Κ&Κ δοκίμασαν το Λάμπρου biturdo 36γρ με σκάγια ν9(!!).......
Κάτι πρωτοφανες για τις δοκιμές των κυνηγετικών έντυπων, που αυτά τα δοκίμασαν σε χοντρά σκάγια έτσι όπως θα ήταν κ το σωστο....
Γιατί άραγε,για τους μπεκατσαδες? Η δεν βρήκαν στο κατάστημα χοντρά? Ποιος ο λόγος?
Είναι γνωστό ότι οι Λάμπρου είχαν χαμηλότερες πιεσεις στα ψιλά σκάγια, κ πιο αυξημένες στα χοντρά......

Όσοι τα προλαβαν κ τα νοσταλγουν είναι μια ακόμα ένδειξη ότι ο Έλληνας κυνηγός είχε μια κλίση στα ισχυρά φυσίγγια κ ήθελε να τα νιώθει στο...σωμα του κ στο οπλο του......

Το έχω ξαναπεί,
Ότι στην χώρα μας τα Ελληνικα φυσίγγια που άφησαν εποχή ήταν δυναμιτακια, κ όσα εισαγωμενα πετυχαν το ίδιο ήταν νορμαλ..........
Δεν κρύβω ότι μου αρέσουν τα ζωηρά φυσιγγια αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που χρησιμοποιούσα Lambro για πολλά χρόνια.
Ο λόγος είναι ότι σκότωναν διαολεμένα σε τρελές αποστάσεις.
Τι να πρώτο θυμηθώ? Τα κίτρινα διασπορας? Μπλε? Καφέ? Biturbo? Demi? Το 40αρι το εριχνα από τότε που πρωτοβγήκε με γκρι καλυκα.
Τα ελαφρά πορτοκαλί μαύρο κόκκινο πράσινο όλα ήταν πολύ καλά.
Μετά βγήκε το άσπρο κ αργότερα το τορντο κ γιουρομιξ.
Για μένα ήταν η καλύτερη εταιρεία κ πατούσε πολλές ξένες.
Με τις πιστοποιήσεις cip κτλπ χάλασαν τα φυσιγγια που ήταν η καρδιά της εταιρείας.
Αν υπήρχαν τα παλιά demi biturbo λευκό κιτρινο δεν θα αγόραζα τπτ αλλο ούτε θα γέμιζα.
Ακόμα κ για το cal 16 k 20 το πράσινο κ το κόκκινο αντίστοιχα ήταν σούπερ.
Οκ είχαν παραπάνω μπαρ.
Ομως όταν πατούσες σκανδάλη το αποτέλεσμα σε έκανε ευτυχισμένο.

Δεν κρύβω ότι μου αρέσουν τα ζωηρά φυσιγγια αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που χρησιμοποιούσα Lambro για πολλά χρόνια.
Ο λόγος είναι ότι σκότωναν διαολεμένα σε τρελές αποστάσεις.
Τι να πρώτο θυμηθώ? Τα κίτρινα διασπορας? Μπλε? Καφέ? Biturbo? Demi? Το 40αρι το εριχνα από τότε που πρωτοβγήκε με γκρι καλυκα.
Τα ελαφρά πορτοκαλί μαύρο κόκκινο πράσινο όλα ήταν πολύ καλά.
Μετά βγήκε το άσπρο κ αργότερα το τορντο κ γιουρομιξ.
Για μένα ήταν η καλύτερη εταιρεία κ πατούσε πολλές ξένες.
Με τις πιστοποιήσεις cip κτλπ χάλασαν τα φυσιγγια που ήταν η καρδιά της εταιρείας.
Αν υπήρχαν τα παλιά demi biturbo λευκό κιτρινο δεν θα αγόραζα τπτ αλλο ούτε θα γέμιζα.
Ακόμα κ για το cal 16 k 20 το πράσινο κ το κόκκινο αντίστοιχα ήταν σούπερ.
Οκ είχαν παραπάνω μπαρ.
Ομως όταν πατούσες σκανδάλη το αποτέλεσμα σε έκανε ευτυχισμένο.
Μπορείς να φτιάξεις παρομοια φυσίγγια αφου γεμίζεις Στέλιο.......
Το tordo και το λευκό τα έχω... σφαγμενα, κ εχουν ακριβώς το ΙΔΙΟ στησιμο, με μόνη... διαφορά το μισό γραμμάριο σκάγια,το μεταλλο των 12 και 16, κ την διαφορά στο κόστος.....
Η πλακα ειναι που κ τα δυο τα έδιναν με πυριτιδα prima V και όντως αυτην βρήκα, αλλά πιστευα ότι θα υπάρχουν κάποιες διαφορές......
Για αυτό λέω ότι κανείς δεν πηγε με το σταυρό στο χέρι, κ ποσα δεν έχουμε παρει χαμπαρι..........

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back