Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μα αυτό ακριβώς εννοω!

Ρωτάει ένας για το τάδε φυσιγγι κ του λέει ο άλλος να το παρεις ειναι τρομερό η μην το παρεις είναι μάπα.....
Το σωστό θα ήταν, ΕΓΩ το βρήκα καλό, ΕΓΩ το βρήκα μάπα........
Συμφωνούμε Τάσο. Στο θέμα φυσίγγια αν ρωτήσεις 10 άτομα θα καταλήξεις με 11 απαντησεις. Το έχω γράψει επανειλημμένα και για το 30αρι του Ρουμελιώτη. Εγώ δεν μπορώ να πάρω πουλιά με αυτό ενώ ο ξάδερφος μου τους αλλάζει τα φώτα.

Μα αυτό ακριβώς εννοω!

Ρωτάει ένας για το τάδε φυσιγγι κ του λέει ο άλλος να το παρεις ειναι τρομερό η μην το παρεις είναι μάπα.....
Το σωστό θα ήταν, ΕΓΩ το βρήκα καλό, ΕΓΩ το βρήκα μάπα........
Καλά τα λες!:)...νομίζω όμως αν δεν είσαι συγγενής (εξ αίματος!) του Γύλου!.sarcastic. και το φυσίγγι δεν σκοτώνει στα 20 μέτρα...είναι μάπα!;)

Πουλιά που πέφτουν ζωντανά ξανά και ξανα με τρύπες στο στήθος σε αποστάσεις γελοίες. Αυτό μου αρκεί. Και με το euromix το ίδιο και κάποτε δεν τα αλλαζα με κανένα.

Μητσαρα , οταν πεσουν στα χερια σου τετοια φυσιγγια....δλδ...να κυνηγας την τσιχλα απο πισω .... παρε μια
ρελιαστρα χειρος....Ρελιασε τα μισο χιλιοστο ποιο κατω ΠΧ εαν το υψος του φυσιγγιου ειναι 57,8 κανε το
57,3 χιλιοστα....και το φυσιγγιο θα γινει φονιάς....
Με μισο χιλιοστο ποιο κατω...παλι εισαι στα ορια της ασφαλειας....το φυσεκι σκοτωνει ....γλυτωνεις και τα
καντηλια και το σπασιμο των νευρων σου στον κυνηγοτοπο φιλε !!! ;)

Τα σκουπίδια του ενος είναι ο θησαυρός του αλλου και το αντιθετο...
Ωστόσο όσο πληθαίνουν οι γνώμες τόσο πιο αξιόπιστο συμπέρασμα βγαίνει. Αν 8 στους 10 είναι ευχαριστημένοι, ή το αντίθετο, κάτω από περίπου ίδιες συνθήκες κυνηγίου, έ κάτι μαθαίνεις.
Είπαμε το forum μας Πάπυρος-Λαρούς!

Για να τα λέμε όλα με το tordo 30 το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχα πάρει 4 τρυγόνια ξερά με 5 φυσίγγια. Μου είχε δώσει 6 φυσίγγια να ρίξω ένα παιδί. Πήρα 5 κουτιά σε νο9. Τα έριξα σε απογευματινό τέλος Οκτωβρίου με άπνοια, καθόλου υγρασία και 13-14 βαθμούς με τα αποτελέσματα που ανέφερα πιο πανω. Τα 3μισή κουτιά τα χάρισα στο παιδί που μου είχε δώσει τα 6 φυσίγγια το καλοκαίρι.

Για να τα λέμε όλα με το tordo 30 το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχα πάρει 4 τρυγόνια ξερά με 5 φυσίγγια. Μου είχε δώσει 6 φυσίγγια να ρίξω ένα παιδί. Πήρα 5 κουτιά σε νο9. Τα έριξα σε απογευματινό τέλος Οκτωβρίου με άπνοια, καθόλου υγρασία και 13-14 βαθμούς με τα αποτελέσματα που ανέφερα πιο πανω. Τα 3μισή κουτιά τα χάρισα στο παιδί που μου είχε δώσει τα 6 φυσίγγια το καλοκαίρι.
Από τα τσιχλοφυσίγγια λάμπρο από τα καλύτερα το 30άρι κακά τα ψέματα...32άρι πορτοκαλί, γιουρομίξ μακριά και το τόρντο το επετειακό....Χίλιες φορές το 30άρι.Και από 28 το σιρις2 φοβερό!

και το φυσίγγι δεν σκοτώνει στα 20 μέτρα...είναι μάπα!;)
Εκεί κ παντα κάτω απο προυποθεσεις ευδοκιμεί η θεωρία των διαμπερων τραυματων...
Εχω διαφορα παραδειγματα , αλλά θα σου ξαναπω ενα "ακραίο", τσίχλα σε περπατητο τραβερσα είχε τρία διαμπερη τραυματα στο σωμα απο σκαγια ν7 παρακαλω κ είχε δυναμη να πεταξει κ να πεσει ξερή λίγα μετρα παρακατω...
Ήταν μαπα το φυσιγγι κ δεν την έκοψε επιτοπου? Οχι......

Συνήθως θεωρουμε ότι οι μακρινές βολές δίνουν τραυματισμους κ χαμένα θήραματα, αλλά κ οι κοντινές έχουν τα δικά τους...

Από τα τσιχλοφυσίγγια λάμπρο από τα καλύτερα το 30άρι κακά τα ψέματα...32άρι πορτοκαλί, γιουρομίξ μακριά και το τόρντο το επετειακό....Χίλιες φορές το 30άρι.Και από 28 το σιρις2 φοβερό!
Εγώ πάλι δεν τα βρήκα με το 30άρι Lambro tordo. Αλλά μπορεί να έφταιγα εγώ και εννοώ κυρίως ότι είχα πολύ χαμηλό σκορ. Τώρα αν από τα ελάχιστα που πήρα, τα κυνηγούσα στα σκίνα, δεν το θυμάμαι.
Στα 30άρια έμεινα ευχαριστημένος από τα Navaro, τα J&B fast και τα Ok Nsi. Τα Hit δεν έτυχε να τα δουλέψω ποτέ και ήθελα να μάθω για αυτά.

Εγώ πάλι δεν τα βρήκα με το 30άρι Lambro tordo. Αλλά μπορεί να έφταιγα εγώ και εννοώ κυρίως ότι είχα πολύ χαμηλό σκορ. Τώρα αν από τα ελάχιστα που πήρα, τα κυνηγούσα στα σκίνα, δεν το θυμάμαι.
Στα 30άρια έμεινα ευχαριστημένος από τα Navaro, τα J&B fast και τα Ok Nsi. Τα Hit δεν έτυχε να τα δουλέψω ποτέ και ήθελα να μάθω για αυτά.
2 κουτια hit 30 Νο8 ειχα ριξει...αργό αρκετα φυσσιγγι κ με θορυβο...δεν τρελαθεικα αλλα ξενερωσα...μετρισα τοτε με παχυμετρο τον ριγμενο καλυκα κ ολοι ηταν 67.7mm...:confused:

To Tordo 30 το ειχα ευχαριστηθεί με ολους τους καιρους...κ με παγο...οπως κ το mezzo 30 στις μαυρες ακομη κ με στενο τσοκ foul ως τα 30m...

Φετινά Κώστα με την aquilla?
Οοοοοχι ρε συ....σε πορτοκαλί καλυκα ηταν τοτε κ ειχαν ισπανική πυριτιδα...δεν θυμαμαι πια ομως...τωρα δεν ξερω λεπτομερειες γι'αυτό δεν θα πω κακες κουβεντες, διοτι δεν γνωριζω τη συμπεριφορα του με τη νεα πυριτιδα...

Οοοοοχι ρε συ....σε πορτοκαλί καλυκα ηταν τοτε κ ειχαν ισπανική πυριτιδα...δεν θυμαμαι πια ομως...
Στο καινουργιο (σημερινό) κουτί δεν τα έχω παρει..
Αλλά στο παλιο μου αρεσαν......
csb1 και giovanni, ίδια υλικά κ στους δυο κάλυκες...
δόση κ κλείσιμο δεν έχω τσεκάρει....

IMG_20220331_230701.jpg

Στο καινουργιο (σημερινό) κουτί δεν τα έχω παρει..
Αλλά στο παλιο μου αρεσαν......
csb1 και giovanni, ίδια υλικά κ στους δυο κάλυκες...
δόση κ κλείσιμο δεν έχω τσεκάρει....

View attachment 45681
Οταν πρωτοπηρα τα Hit 30gr τα πρωτο γνώρισα σε κοκκινο καλυκα fiem....κ το θυμαμαι 100%...εριχνα τις πρωτες μου τουφεκιες σε σιταρίθρες...πριν καν μαθω πια ειναι η τσιχλα....:D...

Και το χιτ και το κίτρινο Λάμπρο κάνουν καλή δουλειά απλά δεν θέλουν παλιοκαιρο.

Έχουμε ρίξει καραβιες στην παρέα και από τα 2 με φαμπαρμ μπενελι μπερετα μπραουνιγκ. Και σε 9 και 8

Έχω την αίσθηση ότι το χιτ είναι λίγο πιο σφιχτό

το χιτ με ακουιλα δεν το έχω δοκιμάσει

βαζω και το α132,και απο 28γρ για μενα πολυ καλυτερο το lambro sporting.

Status
Not open for further replies.
Back