Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
απογευματινο σημερα με ηλιο κ 17 βαθμους. 10 πουλακια περασαν στα ορια του 3* και τα 9 επεσαν (7 τσιχλες - 1 κοκκινη κ 1 κοτσυφι) ! Λογο του καιρου αποφασισα να ριξω με τα Tordo 30 σε 9αρι που τον Οκτωβριο κενταγε ... εξισου και σημερα ολα ακαριαια κ με 4-5 βολες στα 40-45 μετρα (με range finder). Πραγματικα υπεροχο φυσιγγι

Στην Θεσσαλονίκη ακούω πολύ για ιμπεριαλ αλλά ακόμα δεν δοκίμασα Και σε πολύ καλές τιμές ββλέπε γκιουλεκας τα έχει και σε προσφορά συνέχεια !! Με ββάζετε στην πρίζα!!

Φίλος τα έχει ρημάξει τα πάπια με τα 32γρά. !!!

Ξέρει κανείς τι πυρίτιδα έχουν !! Γιατί είμαι φαν πρώτα σε gm3 και μετα σε MB !!
λογικα πρεπει να εχουνε ισπανικη psb αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι ειδικοι επι του θεματος.αλλα προσεξε εγω μιλαω για τα 28 και τα 30.τα 32 δεν θελω να τα βλεπω

Φιλαράκι δεν με νοιάζει ειλικρινά Στο λέω ας είναι και 28 δεν μ3 πειράζει απλά το θέμα είναι να με καλύπτει σε σκάγια Εγώ θέλω πάνω από 260 για να είμαι κόμπλε σε 7άρια η 8άρια προχθές ήμουν στο καρτέρι με 24 γραμ. 7.1\2 με 287 σκάγια περιπου και ήμουν αρχοντας Εγώ έχω άλλες νοοτροπίες στα πάπια είμαι κατά των πολλών γραμ. Και Χοντρών σκαγιων !!! Μάλλον θα τιμήσω και τα 28-30 και θα μετρισω να δω τι και πως θα πάρω από ένα κουτί σε 7 η 8 θα δω αναλόγως τα κέφια !! Ευχαριστώ!!

Πριν μια εβδομάδα περίπου στην περιοχή της Ξάνθης μετά από πρωινό καρτέρι πάπιας είπα να πάω για ένα περπατητό τσίχλας. Η θερμοκρασία που έδειχνε ο υπολογιστής του αυτοκινήτου ήταν -5 Κελσίου. Κυνήγησα με ένα παλιό κουτί που είχα στοκ Πυρκάλ Derby Νο 8. Χτύπησα 2 τσίχλες σε αποστάσεις άνω των 30 μέτρων και οι 2 νεκρές. Αναρωτιέμαι γιατί κάποια βιοτεχνία που ασχολείται με την κατασκευή φυσιγγίων δεν προσπαθεί να μιμηθεί σε παραγωγή το εν λόγω φυσίγγιο. ΥΣ. στην πατρίδα μου το Κιλκίς βρήμα τα τελευταία 4 κουτιά Πυρκάλ Νο 4 (πράσινο) τα οποία χρησιμοποιώ στα παπιά με άριστα αποτελέσματα παντός καιρού. (όπλο Berreta A391 Extreme 2).

ΥΣ. στην πατρίδα μου το Κιλκίς βρήμα τα τελευταία 4 κουτιά Πυρκάλ Νο 4 (πράσινο) τα οποία χρησιμοποιώ στα παπιά με άριστα αποτελέσματα παντός καιρού. (όπλο Berreta A391 Extreme 2).
Αν υπήρχε αυτό το φυσίγγι ακόμα, δεν θα έβαζα άλλο.

Γιώργο 36αρι ήταν τα super πυρκαλ. Με τι ήταν γεμισμένα;;
Ναι, 36γρ ήταν και πρόλαβα να κυνηγήσω μια χρονιά παπιά με αυτό. Δεν ξέρω με τι ήταν γεμισμένο, όσοι ήξεραν έλεγαν ότι η ΠΥΡΚΑΛ άλλαζε συχνά τα υλικά αλλά πάντα ήταν άριστο το αποτέλεσμα.

Με κρυο καιρο, πραγματικα θεριζε το συγκεκριμενο 36αρι. Οταν ομως ζεσταινε ο καιρος, μπορει να βαζεις και την κανη στο πισινο του θηραματος και παλι να το χανες...!!!!

Ολα αυτα τσεκαρισμενα με φυσιγγια αγορασμενα το 2001 περιπου, δεν ξερω με τι τα γεμιζαν τοτε, δεν ειχα ακομα τη καψα του σφαξιματος.

Από πυρκαλ γύρω στο 2000 είχα ρίξει με το μονοκαννο δυο κουτιά derby και πράγματι ήταν καλο..
Τότε(όλα) τα κουτιά είχαν φωτο το φυσιγγι κ ένα φασιανό σε πτήση..
Περίπου στο 2002 αν Θυμαμε καλά τα κουτιά άλλαξαν κ παρέμειναν τα ίδια έως το κλείσιμο της εταιρίας.
Ένα πυρκαλ Αρτεμις αγορασμένο το 2003 με MB το έριξα πρόπερσι με πολύ καλά αποτελεσματα.
Και ένα κουτί ιντεαλ 30γρ που αγόρασα πριν 5-6 ήταν πολύ καλά..(κοκκωδη πυρίτιδα που έμοιαζε με prima η gm3..)
Το ερώτημα μου είναι ποια χρονιά στο περιπου "χάλασαν"τα συγκεκριμένα φυσίγγια?όσοι τα ρίχνατε συνεχόμενα σίγουρα κάτι θα γνωρίζετε :)

Δεν χαλασαν φανταζομαι, αν μπορεις να το πεις ετσι. Αλλαξαν, και μαζι τους αλλαξε και η βλητικη αποδοση τους. Ετσι ηταν σαν να εριχνες αλλο φυσιγγι με τον ιδιο καλυκα

Όλα τα Πυρκάλ ανεξαρτήτου τύπου πήγαιναν πολύ καλά μέχρι και το 2012. Από εκεί και πέρα ήταν για πέταμα τόσο τα ομώνυμα (μαύρα 32γρ), όσο και τα Σούπερ (πράσινο 36γρ).

Status
Not open for further replies.
Back