Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από πυρκαλ γύρω στο 2000 είχα ρίξει με το μονοκαννο δυο κουτιά derby και πράγματι ήταν καλο..
Τότε(όλα) τα κουτιά είχαν φωτο το φυσιγγι κ ένα φασιανό σε πτήση..
Περίπου στο 2002 αν Θυμαμε καλά τα κουτιά άλλαξαν κ παρέμειναν τα ίδια έως το κλείσιμο της εταιρίας.
Ένα πυρκαλ Αρτεμις αγορασμένο το 2003 με MB το έριξα πρόπερσι με πολύ καλά αποτελεσματα.
Και ένα κουτί ιντεαλ 30γρ που αγόρασα πριν 5-6 ήταν πολύ καλά..(κοκκωδη πυρίτιδα που έμοιαζε με prima η gm3..)
Το ερώτημα μου είναι ποια χρονιά στο περιπου "χάλασαν"τα συγκεκριμένα φυσίγγια?όσοι τα ρίχνατε συνεχόμενα σίγουρα κάτι θα γνωρίζετε :)

Tα κυνηγουσα 20 χρονια συνεχεια και αποκλειστικα, ολα εκτος απο Ιντεαλ. Ειχα ανοιξει τοτε γυρω στο 1995 θυμαμαι και ολα ειχαν ΜΒ. Τουφεκια ασυναγωνιστη και ποιοτητα που ακομα ψαχνω σε ελληνικο φυσιγγι. Ολα τα φυσιγγια του κουτιου την ιδια βλητικη αποδοση.
Ολα μου τα πρωινα εριχνα μαυρο απο παγωνια μεχρι βροχη και δεν με προδωσαν ποτε. Μια μερα πριν περιπου 15 χρονια εριχνα τουφεκιες σε τσιχλες και νομιζα οτι βαραγα φασσες. Ολα τα σκαγια στο πουλι και αποτελεσμα μηδεν. Ανοιξα ενα σπιτι, ηταν με GM3. Σκοτωνε και αυτο πολυ καλα οταν το εμαθα, αλλα σε πιο ηπιες καιρικες συνθηκες αποτι το παλιο μαυρο. Το γεγονος ομως οτι ελληνικη εταιρεια κρατουσε τετοια σταθερη συνταγη η καλυτερα βλητικη αποδοση για 20 συνεχομενα χρονια τουλαχιστον θεωρω απιστευτο και ευχομαι καποιος να το φτασει η και να το ξεπερασει. Εγω προσωπικα ακομα κλαιω για τετοια τεχνογνωσια που πηγε ετσι χαμενη

Φιλε πετρο απανταω εδω γιατι βγηκαμε .off topic..Την απορια την εχω και εγω με φυσιγγια ιδιας περιπου "συνταγης"πυριτιδας-γομωσης δεν ξερω για βυσματωση βεβαια.Π.χ καραμανιδης gm3,euromix gm3,lambro tordo πορτοκαλι gm3,gm3 fast του ναυπλιωτη....ε το nsi gm3 fast κολλαει σε πιο ζορικες καιρικες συνθηκες.Στο κρυο ειναι πολυ καλο αλλα στην υγρασια δεν "παει".συν οτι αυτα που σου ανεφερα πιο πανω ειναι και πιο μαλακά απο το nsi.;)

Φιλε πετρο απανταω εδω γιατι βγηκαμε .off topic..Την απορια την εχω και εγω με φυσιγγια ιδιας περιπου "συνταγης"πυριτιδας-γομωσης δεν ξερω για βυσματωση βεβαια.Π.χ καραμανιδης gm3,euromix gm3,lambro tordo πορτοκαλι gm3,gm3 fast του ναυπλιωτη....ε το nsi gm3 fast κολλαει σε πιο ζορικες καιρικες συνθηκες.Στο κρυο ειναι πολυ καλο αλλα στην υγρασια δεν "παει".συν οτι αυτα που σου ανεφερα πιο πανω ειναι και πιο μαλακά απο το nsi.;)
Τα φυσηγγια που αναφέρεισ το μονο κοινο τουσ ειναι η gm3 σε ολλα τα αλλα διαφερουν παρα πολυ πχ.καψουλια /συγκετροτιρεσ.

Οσο αφορα τα πυρκαλ, καποιο διαστημα επαιρνα τα αρτεμις και τα εριχνα με benelli τοτε.Μιλαμε για τουφεκιες να κατεβαινουν πατσαβουρια, καποια στιγμη μου τελειωσε αυτη η παρτιδα και πηρα ξανα τα ανοιγω και βλεπω το κλεισιμο διαφορετικο δηλαδη πιο χαλαρο καπως, λεω οκ δεν θα ναι τιποτα, ε λοιπον καμια σχεση ηταν αλλο φυσιγγι. Επισης εχω φαει τη χειροτερη φολα με derby και την benelli ενα πρωινο στην πελασγια που καθε πουλι ηθελε απο 3 τουφεκιες για να πεσει. Η πλακα ηταν οτι ειχα και λαμπρο πορτοκαλι εκεινη τη μερα και παλι τα ιδια και τα πουλια να περνανε σα μυγες. Τελικα ειχε ο πατερας μου κατι gevelot και εκανα με αυτα δουλιτσα. Δε θα την ξεχασω ποτε αυτη τη μερα

Έριξε κανεις B/P MB LIGHT 30gr τώρα το χειμώνα; Εντυπώσεις;
Όλοι την σειρά τα χακί φυσίγγια 30,32,35,36παραπάνω δεν έριξα σε γραμ. Φυσάει φίλε και σε υγρασία και σε χειμώνα Εγώ και με ζεστές μου πήγαν πολύ Είναι καλή πυρίτιδα η μβ Εμένα προσωπικά 2 με παν η gm3. Και η mb και φέτος από ότι ββλέπω αν και ακόμα το ψάχνω γιατί φεύγουν πολλά φυσίγγια ββλέπω να καταλήγω στην MB λόγο τιμής Εγώ τα παίρνω τα 32 γρα 7 ευρώ καλή τιμή από τα gm3 στα 8.50 !!!

Πάντως μην την φοβάσαι την συγκεκριμένη σειρά MB παρτα και ριξτα αφοβα δεν θα σε απογοήτευσουν άκουμε !!!

Τα φυσηγγια που αναφέρεισ το μονο κοινο τουσ ειναι η gm3 σε ολλα τα αλλα διαφερουν παρα πολυ πχ.καψουλια /συγκετροτιρεσ.
Συμφωνω!Τι υποδεεστερο εχει το nsi και γονατιζει στην υγρασια ενω μοιραζονται ολα την gm3 και ολα ακολουθουν διαφορετικα set up?Ο συγκεντρωτιρας ευθυνεται και το καψουλι δηλαδη στην περιπτωση του nsi?.xm.

Συμφωνω!Τι υποδεεστερο εχει το nsi και γονατιζει στην υγρασια ενω μοιραζονται ολα την gm3 και ολα ακολουθουν διαφορετικα set up?Ο συγκεντρωτιρας ευθυνεται και το καψουλι δηλαδη στην περιπτωση του nsi?.xm.

Eγω δεν θα το ελεγα υποδεεστερο. Εχει set up που αποδιδει τα μεγιστα σε κρυο και στεγνο καιρο. Τα αλλα αναλογα set up για ηπιο καιρο με υγρασια. Και κανενα απο αυτα δεν ειναι all weather, απλα καποια set up αποδιδουν σε μεγαλυτερο φασμα καιρικων συνθηκων απο αλλα.

Έχει δοκιμάσει κανείς τα Lambro Tordo Dispersante;
http://www.lambro.gr/el/product/DIASPORAS/TORDOr-DIASPORAS
Θέλω να πάω σε ένα μέρος με κισσούς την Κυριακή και κατά κανόνα τα πουλιά περνάνε σε μεγαλούτσικες αποστάσεις.
Νωρίς το πρωί όμως μπαίνουν στα 20 25 μέτρα και με τα σφιχτά τσοκ θα έχω πρόβλημα.
Έτσι σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα συγκεκριμένα...

Όλα τα Πυρκάλ ανεξαρτήτου τύπου πήγαιναν πολύ καλά μέχρι και το 2012. Από εκεί και πέρα ήταν για πέταμα τόσο τα ομώνυμα (μαύρα 32γρ), όσο και τα Σούπερ (πράσινο 36γρ).
Ερώτηση...εμπλοκές σου έκανε ποτέ αυτό το φυσίγγι?
Γιατί εμένα μου έκανε και μάλιστα συνεχόμενες...έσπασα το κεφάλι μου τότε τί έπαθε το όπλο...η απάντηση διογκωμένος κάλυκας, και μάλιστα γνωστός οπλουργός και γνώστης που είχε δει το όπλο μου είπε ότι το παρουσιάζουν αυτό τα συγκεκριμένα πυρκάλ.
Το περιστατικό ήταν πέριξ του 2005.

Η δεν τον απέβαλε ή το έκανε σε καθυστερημένο χρόνο με αποτέλεσμα να το προλαβαίνει το φυσίγγι από την αποθήκη και να έχουμε και εκεί εμπλοκή.

Σε καραμπίνα ελατηρίου Franchi Al 48 ήταν το περιστατικό και μετά επαναλήφθηκε και σε αδρανείας Beretta ES100. Την ίδια περίοδο στα Πυρκαλ Derby δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Θέλω να πάω σε ένα μέρος με κισσούς την Κυριακή και κατά κανόνα τα πουλιά περνάνε σε μεγαλούτσικες αποστάσεις.
Νωρίς το πρωί όμως μπαίνουν στα 20 25 μέτρα και με τα σφιχτά τσοκ θα έχω πρόβλημα.
Πήρα 2 κουτιά φέτος και τα έριξα με το Baikal. Δεν με ενθουσίασαν, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν έχω σχηματίσει και πλήρη άποψη. Φέτος εδώ τα πουλιά είναι τόσο λίγα και αλλοπρόσαλλα, που τις πιο πολλές φορές από τον εκνευρισμό μου και την απογοήτευση είμαι σίγουρος ότι δεν τουφεκούσα σωστά. Έτσι δεν μπορώ να ρίξω το φταίξιμο στα φυσίγγια! Δυστυχώς δεν τα δοκίμασα σε πίνακα ή χαρτί.
Πάντως τα λίγα πουλιά που χτύπησα (... περίπου στις αποστάσεις που αναφέρεις), πέσανε ξερά ;)

Γιωργο, εριξα μερικα που ειχαν μεινει περυσι, δεν ηταν ασχημα αλλα δεν εχω κ εγω ολοκληρωμενη αποψη...
Σου βαζω ομως δυο φωτογραφιες απο πινακα που τα εχω...
Στα 17 μετρα με ΙC σε ν.8,5

Στα 20 μετρα με Demi σε ν.8,5

Γιωργο, εριξα μερικα που ειχαν μεινει περυσι, δεν ηταν ασχημα αλλα δεν εχω κ εγω ολοκληρωμενη αποψη...
Σου βαζω ομως δυο φωτογραφιες απο πινακα που τα εχω...
Στα 17 μετρα με ΙC σε ν.8,5

Στα 20 μετρα με Demi σε ν.8,5
Παλιά τα χαρακτηριζαμε ημιδιασπορας.
Ίσως το Classic 32 και το Διασποράς 34-36 ταιριάζουν καλύτερα στα 20-25 μέτρα που θέλει ο Γιωργος.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back