Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι ξέρουν αυτοί;
Εμείς έχουμε διαφορετικό φυσίγγι για λιακάδα, για υγρασία, για κρύο, για χιόνι, ειδικά για τον έβρο, για αραιή συννεφιά, για βροχή, για χαλάζι, για άστατο καιρό, για μικρές, μέσαιες, μακρινές αποστάσεις, φυσίγγι που δεν κλωτσάει ή κλωτσάει, φυσίγγι που τραυματίζει, που σκοτώνει, που επουλώνει πληγές αχαχα

Εντάξει όμως οι αμερικάνοι έχουν υλικά καλά.
Δεν έγραψες γι αυτά που είναι μόνο για κάννες benelli που σκορποσκαγιαζουν,και είναι σε καλή τιμή.

Ήρθανε και τα Ναβάρο. 8-9 και για πρώτη μου φορά μερικά κουτάκια 10αρια. Δεν τα έχω ξανά ρίξει, εδώ όμως αλλά και από φίλους δια ζώσης έχω ακούσει καλά λόγια. Για να δούμε!View attachment 49856
Εύχομαι φυσιγγι και πουλί!!!

amerika
κυνηγανε στο Τεξας με 40+ c 10% ygr, Florida με 90+% υγρ, Alaska -20C, Midlands 0-20 C κ.ο.κ.
με τα ίδια φυσίγγια .hunter.
Τι ξέρουν αυτοί;
Εμείς έχουμε διαφορετικό φυσίγγι για λιακάδα, για υγρασία, για κρύο, για χιόνι, ειδικά για τον έβρο, για αραιή συννεφιά, για βροχή, για χαλάζι, για άστατο καιρό, για μικρές, μέσαιες, μακρινές αποστάσεις, φυσίγγι που δεν κλωτσάει ή κλωτσάει, φυσίγγι που τραυματίζει, που σκοτώνει, που επουλώνει πληγές αχαχα

Εντάξει όμως οι αμερικάνοι έχουν υλικά καλά.
Γιατί συγκρίνουμε τον τρόπο κυνηγιού της Αμερικής με τον τρόπο που κυνηγάμε στην Ελλάδα;
Αρχικά μιλάμε για τελείως άλλη γεωγραφική έκταση,άλλο πλήθος θηραμάτων και κυρίως επιτρέπονται οι φίντες που περιορίζουν πολύ το εύρος των τουφεκιών.
Ας επικεντρωθούμε στα παπιά και στα τρυγόνια(έστω το άλλο είδος που έχουν στην Αμερική που είναι εκατομμύρια).Από τα λίγα που έχω διαβάσει σε συζητήσεις σε Αμερικάνικα φόρουμ δεν νομίζω αυτός που κυνηγάει παπιά στο Τέξας να πηγαίνει με τα ίδια φυσίγγια με αυτόν που πάει για παπιά στην Αλάσκα αν και πιάνουμε άλλο κεφάλαιο εκεί με τα ατσάλινα που για να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει καθόλου. Για τα τρυγόνια οι επιλογές ίσως είναι πάνω κάτω οι ίδιες γιατί τα κυνηγάνε σε συνθήκες καύσωνα και τέλος πάντων είναι τόσα πολλά που θεωρούνται επιβλαβή και δεν τους ενδιαφέρει να χάσουν ζωντανά. Παρόλα αυτά τα Αμερικάνικα είναι ίσως τα πιο ποιοτικά εμπορικά φυσίγγια και εδώ στην Ελλάδα τα εκθειάζουμε για την σταθερότητα και απόδοση τους.

Τώρα στην Ελλάδα που τουλάχιστον εμείς οι νότιοι κάνουμε τον σταυρό μας να δούμε αυτά τα δύο θηράματα, λογικό είναι να ψειρίζουμε την μαιμού και να ψάχνουμε ένα φυσίγγι που δεν θα μας κρεμάσει την κρίσιμη στιγμή.
Προσωπικά από αυτά που έχω δει στο κυνήγι πιστεύω πως πέρα από τις καλές κατανομές και συγκεντρώσεις πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία πιέσεων-ταχυτήτων. Στην ιδιογόμωση αυτό είναι εύκολο να το βρεις παίζοντας με δοσολογίες,κλείσιμο κλπ. , στα εμπορικά θέλει περισσότερο υπομονή (και αν γίνει κάποια αλλαγή άντε ξανά από την αρχή .pray to God. ).

Εννοείται ότι το κύριο φταίξιμο σε μία αστοχία το έχουμε οι ίδιοι και όχι το φυσίγγι, αλλά όταν βλέπει κάτι να γίνεται επαναλαμβανόμενα φτάνεις σε κάποια συμπεράσματα και κάνεις τις επιλογές σου.

p.s. Ουφφ κουράστηκα να γράφω.yel.

Ήρθανε και τα Ναβάρο. 8-9 και για πρώτη μου φορά μερικά κουτάκια 10αρια. Δεν τα έχω ξανά ρίξει, εδώ όμως αλλά και από φίλους δια ζώσης έχω ακούσει καλά λόγια. Για να δούμε!View attachment 49856
Καλόριχτα φίλε, ωραίο φυσιγγάκι. Σε τι τιμή τα βρήκες;

Δεν έγραψες γι αυτά που είναι μόνο για κάννες benelli που σκορποσκαγιαζουν,και είναι σε καλή τιμή.
Το βασικό πρόβλημά μου είναι ότι όπλο και να πιάσω στα χέρια μου σκορποσκαγιάζει.
Μάλλον μετράω σωστά την απόσταση .very funny.

Status
Not open for further replies.
Back