Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ξέρω λίγους που ρίχνουν μόνο 34γρ στην τσίχλα..
Όμως αυτοι οι άνθρωποι μιλώντας μαζι τους κατάλαβα ότι: Δεν γνωρίζουν περί βλητικης και ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να ξεφυλλίσουν έστω ένα κυνηγετικό περιοδικό.
Νομίζουν έτσι απλα ότι τα 34γρ έχουν μεγαλύτερη δύναμη απο τα 32γρ εφόσον είναι βαρύτερο το φορτίο των σκαγιων.Και νομίζουν ότι μαζί με αυτο θα αυξηθούν και οι όποιες επιτυχίες του..
Και ξέρω κυνηγό που κυνηγούσε χρονια τσίχλα πέρδικα τρυγόνι όλα 7αρια με μια και μοναδική μάρκα φυσιγγίου χωρίς καν να ξέρει πόσα γραμμάρια ήταν το φυσίγγι που ριχνει γιατί απλα ποτε δεν τον ενδιέφερε να μαθει.Απο τα πολύ καλά τουφεκια ο ίδιος..

Και εγω ειχα αλλες αποψεις γιατι δεν ηξερα. Αλλα ελα που εμαθα πολα πραγματα απο το γαμπρο μου. Που ειχε δασκαλο τον αιγινιτη..... μερα με την νυχτα....
ΥΓ.... ποσα δεν ξερουμε ακομα καλα μου φιλαρακια.......my man.
Α Χα Χα Χα Χα Χα Χα αυτο είναι απο άλλο ανέκδοτο ρεεεεεεεε!!!!!.sarcastic.

Ο Λάμπρος διαβάζει για τσιχλοφυσιγγα...big smile..big smile..big smile.
Γρήγορα στην μπεκατσα σου...my man..my man..my man..well done.

Το βασικοτερο ολων ειναι το καλογεμισμενο φυσιγγι. Αν εχεις αυτο, τοτε τα εχεις ολα. Ενα καλο 28αρι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο ενα καλο 32αρι, ενα καλο ομως 28αρι ειναι σαφως προτιμοτερο απο ενα μετριο 32αρι. Ολα ειναι στο μυαλο μας (και το δικο μου) που πρεπει να απορριπτουμε πλεον την ιδεα οτι το καλο φυσιγγι ειναι καλο ασχετως βαρους σκαγιων, και οτι τα περισσοτερα σκοπευτικα ειναι υπερ του δεοντος αρκετα για τα μικρα πτερωτα που μας ενδιαφερουν. Πρωτα στο μυαλο μας ειναι, αν αποφασισουμε να δοκιμασουμε το διαφοτερικο (και σ'αυτο ναι, το σκοπευτηριο βοηθαει αφανταστα) θα ανακαλυψουμε πραγματα που θεωρουσαμε δεδομενα οτι δεν ειναι ετσι.

Ξέρω λίγους που ρίχνουν μόνο 34γρ στην τσίχλα..
Όμως αυτοι οι άνθρωποι μιλώντας μαζι τους κατάλαβα ότι: Δεν γνωρίζουν περί βλητικης και ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να ξεφυλλίσουν έστω ένα κυνηγετικό περιοδικό.
Νομίζουν έτσι απλα ότι τα 34γρ έχουν μεγαλύτερη δύναμη απο τα 32γρ εφόσον είναι βαρύτερο το φορτίο των σκαγιων.Και νομίζουν ότι μαζί με αυτο θα αυξηθούν και οι όποιες επιτυχίες του..
Και ξέρω κυνηγό που κυνηγούσε χρονια τσίχλα πέρδικα τρυγόνι όλα 7αρια με μια και μοναδική μάρκα φυσιγγίου χωρίς καν να ξέρει πόσα γραμμάρια ήταν το φυσίγγι που ριχνει γιατί απλα ποτε δεν τον ενδιέφερε να μαθει.Απο τα πολύ καλά τουφεκια ο ίδιος..
τασο ετσι ηταν ο πατερας μου με την διαφορα οτι αυτος ηθελε 7αρια 3α.φαντασου οτι εκτος των αλλων μου εδωσε πανω απο 20 κουτια fiocchi 40 γρ. 6αρια τα οποια λεει εριχνε στις φασσες.ε ρε κακομοιρα 302 τι ειχε τραβηξει

Εγω το F2 το ανέφερα για το στήσιμο του και όχι τόσο για τα γραμμάρια ... Ισορροπημένο φυσιγγι, μαλακό και για το pose.. Πολυ καλή συμπεριφορά σε περίεργους καιρούς ... Πέρυσι στην Αταλάντη , με τα χιόνια μετά τις γιορτές , όταν πολλοί βρίζανε εγω με F2 μάζευα τις τσιχλίτσες ξερές ...;)
Επίσης όταν κατεβαίνεις σε νούμερα , πχ 8ρια ή και 7ρια για κυριαρίνες στο κρύο , τα επιπλέον 6 γραμμάρια σε σχέση με τα σκοπευτικά , σίγουρα σου εξασφαλίζουν μια καλυτερη κατανομή σε συγκεκριμένες αποστάσεις ... Και όλοι ξέρουμε οτι πρώτα χάνεται η κατανομή και μετά η διάτρηση ... Γι αυτό και αυξάνονται τα φτερουγιάρικα και τα τραυματισμένα σε δύσκολες συνθήκες ... o_Oo_O Τώρα εάν καποιος θέλει να ρίχνει και skeet ΟΚ , όλα καλά ...

εγω παιδια πριν λιγες μερες αγωρασα τα princ 28gr sporting ν8 250 τεμαχια,,ελληνικης κατασκευης και γνωριστικα με τον ζαραλη που τα παραγη και μου ειπε οτι θα μηνης αρκαιτα ευχαριστημενως,,και ωντος δυο κυνηγια που εκανα τα βρηκα πωλη καλητερα απο τα imperial που ερηχνα οχι οτι ειναι χαλια,απλα ειχανε καπιες διαφωρες μικρες μεταξητους ωπος τα princ τα βρηκα λιγο γρηγωροτερααα κοβανε και λιγο πιω μακρια και ητανε πιω μαλακα στην τουφεκια,,,και 5 ,50 ευρω το κουτι,,,,τωρα θα αρχησω να τα ριχνω και στο σκοπευτηριο και βλεπουμε,,και ας πηγαινουνε τα λεφτα σε ελληνικες εταιριεςςςς και οχι στην ισπανια.bravo..hunter.1.hunter.1

μόλις αποθηκεύτηκαν 300 φυσίγγια 8αρια με g3000 155,31και 200 μισόταπα 8αρια με την ίδια γόμωση για τις τσίχλες του χρόνου
επόμενη επιχείρηση 350 φυσίγγια 7μισάρια με d20 150,30 για τρυγόνι αγριοπερίστερο καρακάξα στην έναρξη
πρώτα υγεία βέβαια :)

μόλις αποθηκεύτηκαν 300 φυσίγγια 8αρια με g3000 155,31και 200 μισόταπα 8αρια με την ίδια γόμωση για τις τσίχλες του χρόνου
επόμενη επιχείρηση 350 φυσίγγια 7μισάρια με d20 150,30 για τρυγόνι αγριοπερίστερο καρακάξα στην έναρξη
Υγεία να έχεις φίλε μου να τα κάψεις όλα.

Αφου ρε παιδια ολοι ξερουν ποιες πυριτιδες ενδυκνεινται σε αναλογες συνθηκες .μηπως[λεω εγω]θα επρεπε εσεις των αθηνων να δειχναται τον δρομο στις κατασκευαστριες εταιριες γιατην παρασκευη αναλογον φυσιγγιων? Δυστυχως εμεινε μονο η LAMBRO, Aυτα εχα να πω ουγκ.

Σωστή η σκέψη σου Γιώργο ..
Ο κάθε κατασκευαστής που δεν φτιάχνει ένα καλό φυσίγγι δεν είναι γιατί δεν ξέρει να γεμιζει..Αλλά γιατί για οικονομικους λόγους γεμιζει πχ τα τσιχλοφυσιγγα με ότι βρει..Και το πιο χαζό είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτός που θα το αγοράσει δεν θα το ξαναπάρει άλλο..

Με το καλό Μάκη να τα ρίξεις όλα και να μην σου φτάσουν. Στην ίδιο δρόμο θα βαδίσω και γω, πρώτα ο Θεός. Οι ειδικοί επί των βλητικών δοκιμών δουλεύουν αυτόν τον καιρό προς καταστάλαξη της γεμισιάς που θα επιλέξω για την καραμπίνα μου ... ;)

Status
Not open for further replies.
Back