Φυσίγγια

• Thread starter Thread starter STB
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
την περασμενη χρονια εριξα κατα λαθος ενα φυσιγγιο ρεμικτον 6αρι που το ειχα στην συλογη μου , με κεντρικη τηξη πρεπει να ηταν της δεκαετιας 1980 , και η περδικα επεσε ξερη στα 50 μετρα . Ακομα το κλαιω το φυσιγγιο , γιατι εχω μονο αλλο ενα

οι εταιρειες δεν συμφερει να στοκαρουν,
οι εταιρεις μπορει να μην συμφερει , συμφερει ομως στα καταστηματα να στοκαρουν οταν τα βρουν φτηνα , γιατι φτηνα τα πηραν , και ακριβα τα πουλαν εαν περιμενουν μερικα χρονια να πανε πανω οι τιμες

Last edited:
εχω μια απορια,παλιωνουν τα φυσιγγια?ποιο ειναι το οριο ζωης τους?και πεφτει η αποδοση τους με το περασμα του καιρου?
Έχει συζητηθεί πολλες φορες αυτό το θέμα εδώ στο φορουμ κ γενικά είναι μια απορία αρκετών συναδέλφων..

Η απάντηση είναι όχι..
Με βασική προϋπόθεση όλα τα χρόνια(οσα κ αν ειναι αυτά) να είναι αποθηκευμένα σωστά, κ κυρίως μακριά από υγρασία....
Αυτο φαίνεται απο την εξωτερική τους εμφάνιση που είναι κ το πρωτο πραγμα που ελέγχουμε....

Αν δεν είναι δικά μας τα φυσίγγια κ έχουμε την υποψία ότι προερχονται απο παλιες ιδιογομωσεις δεν το ρισκάρουμε για κανένα λόγο εκτος κ γνωρίζουμε το άτομο που τα γέμισε κ του έχουμε εμπιστοσύνη...
(Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την "παλαιοτητα" κ το ίδιο συμβαίνει κ με τα "σημερινά" φυσιγγια ιδιογομωσης)
Το αναφέρω γιατι πολλα από τα "παλια" φυσίγγια που θα θελησουμε να ρίξουμε ενδέχεται να μην είναι δικά μας κ χρειάζονται κάποιες γνώσεις για να καταλάβει κανεις αν το ταδε εμπορικο φυσιγγι δεν έχει ξαναγεμιστεί......

Τα φυσιγγια είναι ότι κ τα όπλα...
Δεν παιζουν ρόλο τα χρόνια αλλά που κ πως φυλλασονται....
Μπορει να αντέξουν δεκαετίες ολόκληρες κ μπορεί κ να καταστραφουν σε συντομο χρονικό διάστημα.......

Last edited:
αν κάποιος μου πει για παλιά φυσίγγια, στο μυαλό μου δεν έρχεται ποτέ το πότε φτιάχτηκαν ως απορία αλλά το πώς φυλάχθηκαν... Θεωρώ πως σε συνθήκες δωματίου χωρίς να τα βλέπει ο ήλιος, θα έχουν πρακτικά ελάχιστη μεταβολή στις ιδιότητές τους. Ρίχνω φυσίγγια που τα έχω στη ντουλάπα στο δωμάτιό μου 20 χρόνια και δεν μου περνά από το μυαλό ότι δεν θα είναι καλά. Αντιθέτως είχα κάνει το λάθος και είχα αφήσει φυσίγγια στο χωριό στην αποθήκη για να μην τα κουβαλάω αρχές κυνηγιού και κάπου στο Γενάρη που κατέβηκα είχα ζωντανά πουλιά και η κάνη μέσα όλο μπαρούτι... Τα "αδερφάκια" τους που τα είχα Αθήνα, ίδια παρτίδα, δεν είχαν κανένα τέτοιο θέμα.

Θεωρώ πως αν είναι πουθενά και τα τρώει η υγρασία ή ξεροκαρκανιάσουν από τον ήλιο και τη ζέστη σε κανένα δώμα ταράτσας, ντουλάπα μπαλκονιού τότε θα υπάρχει θέμα.

Έχει συζητηθεί πολλες φορες αυτό το θέμα εδώ στο φορουμ κ γενικά είναι μια απορία αρκετών συναδέλφων..

Η απάντηση είναι όχι...Εν .
Με βασική προϋπόθεση όλα τα χρόνια(οσα κ αν ειναι αυτά) να είναι αποθηκευμένα σωστά, κ κυρίως μακριά από υγρασία....
Αυτο φαίνεται απο την εξωτερική τους εμφάνιση που είναι κ το πρωτο πραγμα που ελέγχουμε....

Αν δεν είναι δικά μας τα φυσίγγια κ έχουμε την υποψία ότι προερχονται απο παλιες ιδιογομωσεις δεν το ρισκάρουμε για κανένα λόγο εκτος κ γνωρίζουμε το άτομο που τα γέμισε κ του έχουμε εμπιστοσύνη...
(Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την "παλαιοτητα" κ το ίδιο συμβαίνει κ με τα "σημερινά" φυσιγγια ιδιογομωσης)
Το αναφέρω γιατι πολλα από τα "παλια" φυσίγγια που θα θελησουμε να ρίξουμε ενδέχεται να μην είναι δικά μας κ χρειάζονται κάποιες γνώσεις για να καταλάβει κανεις αν το ταδε εμπορικο φυσιγγι δεν έχει ξαναγεμιστεί......

Τα φυσιγγια είναι ότι κ τα όπλα...
Δεν παιζουν ρόλο τα χρόνια αλλά που κ πως φυλλασονται....
Μπορει να αντέξουν δεκαετίες ολόκληρες κ μπορεί κ να καταστραφουν σε συντομο χρονικό διάστημα.......

Μια χαρά τα είπες ρε Τάσο...αυτόν τον συμπαθεστατο στο τέλος τι τον έβαλες?Να μας γυρίσει το στομάχι?

Μια χαρά τα είπες ρε Τάσο...αυτόν τον συμπαθεστατο στο τέλος τι τον έβαλες?Να μας γυρίσει το στομάχι?
Γτ ρε?
Αφου αυτα και αλλα πολλα,μπορεις να τα μαθεις στην ελληνικη σχολη κυνηγετικης σκοποβολης,σε ενα ειδικο προγραμμα για κυνηγους!
Θα καθεσαι τωρα να ψαχνεις τα ιντερνετ και τις κουβεντες του καφενειου?
Αφου ολη η γνωση ειναι συσσωρευμενη σε ενα πτυχιο μιας σχολης!

Αντιθέτως είχα κάνει το λάθος και είχα αφήσει φυσίγγια στο χωριό στην αποθήκη για να μην τα κουβαλάω αρχές κυνηγιού και κάπου στο Γενάρη που κατέβηκα είχα ζωντανά πουλιά και η κάνη μέσα όλο μπαρούτι... Τα "αδερφάκια" τους που τα είχα Αθήνα, ίδια παρτίδα, δεν είχαν κανένα τέτοιο θέμα.
Ωχ μη μου λες τέτοια! Έχω αφήσει πολύ πράμα στο χωριό για να έχω όταν κατεβαίνω. Κάτω έχει πολύ υγρασία γενικά, αλλά μέσα στο σπίτι και τη ντουλάπα ελπίζω όχι.

Ωχ μη μου λες τέτοια! Έχω αφήσει πολύ πράμα στο χωριό για να έχω όταν κατεβαίνω. Κάτω έχει πολύ υγρασία γενικά, αλλά μέσα στο σπίτι και τη ντουλάπα ελπίζω όχι.
Βάλε κι έναν συσσωρευτή υγρασίας σε μια ακρουλα!

Άμα δεν τον έβαζε πως θα μάθαινες ότι η ιδανική υγρασία είναι 62% ;
Ίσως η πιο άχρηστη πληροφορία που μπορείς να βάλεις σε ένα μάθημα για να δικαιολογήσεις το 50αρι.Μιλαει σε κυνηγούς που αποθηκεύουν τα φυσίγγια στο 99% σπίτι τους και όχι σε μια ελεγχόμενη ατμοσφαιρικά αποθήκη.

Τα φυσιγγια κατα την κυνηγετικη περιοδο τα αφηνετε μεσα στο αυτοκινητο η τα κατεβαζετε μετα το τελος της εξόρμησης;
Πιστευετε οτι εαν μενουν μεσα επηρεαζονται;
Εγώ ποτέ στο αυτοκίνητο για μέρες. Πιστεύω ότι επηρεάζονται από την υγρασία το χειμώνα.

Ίσως η πιο άχρηστη πληροφορία που μπορείς να βάλεις σε ένα μάθημα για να δικαιολογήσεις το 50αρι.Μιλαει σε κυνηγούς που αποθηκεύουν τα φυσίγγια στο 99% σπίτι τους και όχι σε μια ελεγχόμενη ατμοσφαιρικά αποθήκη.
Αμα σου πω για αχρηστες πληροφοριες και μαθηματα με προβολη video στο youtube,θα παθεις πλακα!!!

Back