Ωτοασπίδες για το κυνήγι.

Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός!
Επενδύστε σε ένα ζευγάρι καλές ωτοασπίδες.
Είναι επένδυση για τον ίδιο μας τον εαυτό!
100 ευρώ κοστίζουν οι εξωτερικού τύπου και 200 οι εσωτερικού.
Κοστίζουν λιγότερο από επισκέψεις σε ωτορινολαρυγγολόγο και σίγουρα πολύ λιγότερο από την υγεία της ακοής μας καθώς και της ψυχικής ηρεμίας.
Αμα χάσουμε και καμία τσίχλα εξ αιτίας αυτών, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το να αποκτήσουμε μόνιμο πρόβλημα στην ακοή.

Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός!
Επενδύστε σε ένα ζευγάρι καλές ωτοασπίδες.
Είναι επένδυση για τον ίδιο μας τον εαυτό!
100 ευρώ κοστίζουν οι εξωτερικού τύπου και 200 οι εσωτερικού.
Κοστίζουν λιγότερο από επισκέψεις σε ωτορινολαρυγγολόγο και σίγουρα πολύ λιγότερο από την υγεία της ακοής μας καθώς και της ψυχικής ηρεμίας.
Αμα χάσουμε και καμία τσίχλα εξ αιτίας αυτών, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το να αποκτήσουμε μόνιμο πρόβλημα στην ακοή.
Γιωργο πες σε παρακαλω καμμια τελευταια προταση στις εξωτερικου τυπου...

Με αυτά που διάβαζα εδώ μέσα από όσους συναδέλφους απέκτησαν βλάβες στην ακοή το είδα αλλιώς κ αναγκάστηκα να χρησιμοποιω κ εγω ωτοασπίδες τα τελευταία χρόνια...
Οχι ότι δεν γνώριζα τι ενδέχεται να προκύψει απλώς δεν έδινα σημασία...

Αρχικά είχα τις napier pro 9 κ μετέπειτα πηρα της earmor m20..
Και εχω διαπιστωσει ότι οι δευτερες κόβουν καλυτερα τον ήχο.....

Καλά για τα σκοπευτικά φυσιγγια δεν το συζητώ καν, σαν να ακους φλομπεράκι....

Τώρα όσο αναφορά τον ήχο που κόβει η κάθε ωτοασπίδα νομίζω πως είναι σχετικό κ αφορά τον καθενα κ πως το αντιλαμβάνεται..
Δλδ Ας υποθέσουμε ότι εγω εχω μειωμένη ακοή κ χρησιμοποιώ της τάδε ωτοασπίδες η οποιες δεν κόβουν κ τοσο καλά τον ήχο κ πιθανων να μην προσφερουν καλη προστασια αλλά λόγω..κουφαμάρας να μην μπορώ να το καταλάβω κ να τις θεωρήσω καλες με αποτέλεσμα να τις προτείνω κ σε άλλους..

Σχετικά με το σφύριγμα που κάνουν οι ηλεκτρονικες δεν με ενοχλεί, ίσως όταν έχει αέρα αλλά κ παλι παλευεται....
Την τσίχλα τις περισσοτερες φορές θα την ακούσω (δεν ωφειλεται τοσο στα "κλεισμένα" αυτια όσο στον ήχο που παραγει η ωτοασπίδα) αλλά κ να μην την άκουγα καθόλου δεν θα με πειραζε γιατί είτε περπατητο κάνω, είτε καρτέρι παντα θα εχω τον νου μου προς κάθε κατεύθυνση......

Last edited:
Σφύριγμα έχω παρατηρήσει μόνο στις Howard Leight και αυτό υπο συνθήκες
Δεν τις γνωριζω...
Οι earmor m20 έχουν δυο εκδοχές,ενα δυνατό σφυριγμα κ ενα πιο σιγανό..
Επιλέγεις ανάλογα, εσωτερικου η εξωτερικου θορυβου..

Με αυτά που διάβαζα εδώ μέσα από όσους συναδέλφους απέκτησαν βλάβες στην ακοή το είδα αλλιώς κ αναγκάστηκα να χρησιμοποιω κ εγω ωτοασπίδες τα τελευταία χρόνια...
Οχι ότι δεν γνώριζα τι ενδέχεται να προκύψει απλώς δεν έδινα σημασία...

Αρχικά είχα τις napier pro 9 κ μετέπειτα πηρα της earmor m20..

Καλά για τα σκοπευτικά φυσιγγια δεν το συζητώ καν, σαν να ακους φλομπεράκι....

Τώρα όσο αναφορά τον ήχο που κόβει η κάθε ωτοασπίδα νομίζω πως είναι σχετικό κ αφορά τον καθενα κ πως το αντιλαμβάνεται..
Δλδ Ας υποθέσουμε ότι εγω εχω μειωμένη ακοή κ χρησιμοποιώ της τάδε ωτοασπίδες η οποιες δεν κόβουν κ τοσο καλά τον ήχο κ πιθανων να μην προσφερουν καλη προστασια αλλά λόγω..κουφαμάρας να μην μπορώ να το καταλάβω κ να τις θεωρήσω καλες με αποτέλεσμα να τις προτείνω κ σε άλλους..

Σχετικά με το σφύριγμα που κάνουν οι ηλεκτρονικες δεν με ενοχλεί, ίσως όταν έχει αέρα αλλά κ παλι παλευεται....
Την τσίχλα τις περισσοτερες φορές θα την ακούσω (δεν ωφειλεται τοσο στα "κλεισμένα" αυτια όσο στον ήχο που παραγει η ωτοασπίδα) αλλά κ να μην την άκουγα καθόλου δεν θα με πειραζε γιατί είτε περπατητο κάνω, είτε καρτέρι παντα θα εχω τον νου μου προς κάθε κατεύθυνση......
Τασο
Μακαρι να τις ακους παντα φιλε

Εγω δεν τις ακουω ουτε με τα ακουστικα εκτος και αν περασει στα δυο μετρα διπλα μου
Αμα με δεις στο κυνηγι πως γυρναω παντου θα καταλαβεις
Σε καποια φαση γινεται κουραστικο και πλεον βλεπω μονο προς μια κατευθυνση και οτι πιασει το ματι

Παντα ειμαι ο λιγοτερος σε καρπωση απο την παρεα ακριβως γιαυτο

Αλλο να την ακους που ερχετε και αλλο να την δεις αφου περασει η τελευταια στιγμη
Φυσικα αυτο με εχει κανει πολυ καλο στις γρηγορες μπικτες βολες αλλα και παλι θα ηθεκα να μπορω να την ακουσω

Μου σπαει τα νευρα να μην εχει πουλια να σου περασει συνολο μια πενταδα και να ριξεις στις δυο ωιατι οι αλλες περασαν χωρις να τις δεις εγκαιρα

Εκτος και αν ριχνεις οπου δεις και χωρις να θπολογιζεις καρπωση κατι που δεν μου αρεσει προσωπικα γιατι παντα συνδεω τον αριθμο φυσιγγιων με την καρπωση μου

Αυτο με τον αερα και τον ενοχλητικο θορυβο
Ακομη με τα ακουστικα βαρυκοιας που ειναι πολυ ανωτερα σε τεσνολογια απο τις ηλεκτρονικες ωτοασπιδες δεν μπορει να εξαληφθει πληρως

Μπορος να βαλεις ρυθμιση για μειωση τοθ θορυβου του αερα αλλα θα χασεις καπου αλλου

Απλα σε εμας που εχουμε χασει την ακοη μας ειναι τοσο απαραιτητα τα ακουστικα που παρα να μην ακους προτιμας να ακους και τον αερα και συνιθιζεις τον ηχο του μεσα απο το συστημα που φορας

Παιδιά εχω αρχίσει και πιστεύω ότι δεν υπάρχει ωτοασπίδα που να μην μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο είτε ηλεκτρονικές είτε απλές.
Εγώ αγόρασα τις earmor m20t και την Κυριακή που τις δοκίμασα πρώτη φορά σε περπατητό τσίχλας δεν είχαν καμία σχέση με την φυσική ακοή χωρίς ωτοασπίδες. Σίγουρα είναι πιο φτηνές από τις axil αλλά στα reviews όλοι λένε ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικές με πολύ ακριβότερες επώνυμες.
Όπως λέτε και με τις axil ότι κάνουν φασαρία από τον αέρα έτσι και με αυτές κάνουν θόρυβο αν φυσάει ή ακόμη και αν περπατάς χωρίς αέρα. Και εκτός από αυτό κάνουν ένα διαρκή βουητό το οποίο αν και το συνηθίζεις όση ώρα τις φοράς όταν τις βγάζεις το καταλαβαίνεις πολύ έντονα αφού ξαφνικά επικρατεί ησυχία. Αυτό μπορεί να το συνηθίζεις και να μην του δίνεις σημασία αλλά σε κουράζει όσο περνάει η ώρα. Ακόμη αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ενώ το μικρόφωνο τους μπορεί και πιάνει κάποιους κοντινούς ήχους όπως πχ τα παπούτσια όταν περπατάς κλπ πιο μακρινούς ήχους δεν μπορεί να τους πιάσει. Μου μίλαγε ο συγκυνηγός μου και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Για τις τσίχλες που πέταγαν ούτε καν τις καταλάβαινα.

Την επόμενη φορά θα βάλω στο μισό κυνήγι τις earmor m20t και στο άλλο μισό τις napier pro που έχω για να συγκρίνω. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και όσο μπορώ να θυμιθώ από πέρισυ που τις είχα φορέσει τελευταία φορά νομίζω είναι καλύτερες οι Napier. Κοβουν περισσότερο ήχο σε σχέση με τις ηλεκτρονικές όπου έχουν και μικρόφωνο άρα ακούς λίγο καλύτερα αλλά και με τις δυο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εφόσον τα θηράματα δεν τα ακούς που είναι και το ζητούμενο. Επιπλέον οι Napier δεν κάνουν βουητό και είναι πιο σταθερές και πιο άνετες και δεν φοβάσαι μην σου φύγουν.
Τότε θα ήταν αυτιά 🤣🤣🤣
Ειδικά αν κάποιος πάει τσίχλες υποχρεωτικά πρέπει να εχει

Παντα ειμαι ο λιγοτερος σε καρπωση απο την παρεα ακριβως γιαυτο
Προφανως κ δεν ευνοούν συγκεκριμένα σημεία στα οποία κυνηγάς, η περνάς κατά το περπατητο κυνήγι έτσι ώστε να καταφέρεις να την δεις έγκαιρα...

Εκτος και αν ριχνεις οπου δεις
Ε οχι δα ρε φίλε......
Καταρχήν αυτό δεν μπορεί να λέγεται κυνήγι....
Ειδικά αν κάποιος πάει τσίχλες υποχρεωτικά πρέπει να εχει
Εδώ κ το λάθος που κάνουν οι περισσοτεροι...
Σε κάθε κυνηγι χρειάζονται...
"Επικυνδινος" είναι κ ο μπεκατσάς που τουφεκάει κοντά η μέσα στις πυκνούρες με αποτέλεσμα να γυρίζει ο ήχος πισω, ασχέτως αν ειναι αυτος που θα ρίξει τα λιγότερα φυσιγγια...

Μπορεί να έχεις ρίξει του κόσμου της τουφεκιές κ να μην έχεις παθει κάτι(η έτσι μπορεί να νομίζεις γιατί τα αυτιά σίγουρα θα έχουν επιβαρυνθεί)
Και να ρίξεις 2-3 τουφεκιές σε λάθος σημείο κ να αποκτήσεις μόνιμες εμβοές...

Εγώ έχω τις πανάκριβες cens αλλα ισχύουν τα παραπάνω, όντως όταν τις βγάζεις νιώθεις μια ησυχία ,μια ανακούφιση. Πρόσφατα προσπαθούσα να βάλω την μπαταρία το πρωί και καταλάθος έσπασα τι ρυθμιστή έντασης. 250 ευρω ο καινούριος την αφησα ετσι

Έχω τις peltor γύρω στα 10 χρόνια πλέον. Δεν καταλαβαίνω αυτά που λέτε για αέρα, βουητά, πονοκεφάλους και σφυρίγματα. Ακούω στερεοφωνικά με πλήρη αντίληψη από που έρχονται οι ήχοι όπως το θρόισμα κλαδιών όταν σηκώνεται τσίχλα. Το μόνο μειονέκτημα οτι ιδρώνουν τα αυτιά το οποίο γίνεται πλεονέκτημα όταν έχει παγωνιά.

Έχω τις peltor γύρω στα 10 χρόνια πλέον. Δεν καταλαβαίνω αυτά που λέτε για αέρα, βουητά, πονοκεφάλους και σφυρίγματα. Ακούω στερεοφωνικά με πλήρη αντίληψη από που έρχονται οι ήχοι όπως το θρόισμα κλαδιών όταν σηκώνεται τσίχλα. Το μόνο μειονέκτημα οτι ιδρώνουν τα αυτιά το οποίο γίνεται πλεονέκτημα όταν έχει παγωνιά.
Θωμα εχεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο? Εχεις την καλωσυνη να βγαλεις μια φωτογραφια? Σε ευχαριστω πολυ!!!

Ανάβουν τα αυτιά μου και πονάει το κεφάλι μου μετά από ώρες από την πίεση που του ασκούν.
Ιδρωνεις, εχεις ενα διαρκες σφιξιμο στο κεφαλι, πιθανως να βγει και πονοκεφαλος....
Το ξέρετε ότι εάν τις τραβήξετε προς τα έξω, ανοίγουν, έτσι; Όλες οι ωτοασπιδες είναι ρυθμιζόμενες σε πλάτος, με μεταλλικό έλασμα στο κέντρο που μένει όπου το ρυθμίσεις.

Εγώ ούτε ένα λεπτό δεν αντέχω χωρίς να τις ανοίξω.

Το ζητούμενο στο κυνήγι δεν ειναι ποιες κόβουν περισσότερο τον ήχο αλλά να κόβουν όσο χρειάζεται για να μην γίνει ζημιά και να ακούς κιόλας. Για μένα το να μπορείς να ακούς στο κυνήγι είναι πολύ σημαντικό. Όχι για τα θηράματα που μπορεί να χάσεις αλλά για θέματα ασφαλείας να μπορείς να ακούσεις τι σου λέει ο συγκυνηγός σου να ακούσεις που βρίσκεται , να ακούσεις περίεργους θορύβους από το όπλο σου κλπ κλπ. Στο σκοπευτήριο τα πράγματα είναι πιο απλά. Και τίποτα να μην ακούς βάζοντας απλές ωτοασπίδες και όχι ηλεκτρονικές δεν νομίζω ότι παίζει τόση σημασία.
Εγώ έχω τις πανάκριβες cens αλλα ισχύουν τα παραπάνω, όντως όταν τις βγάζεις νιώθεις μια ησυχία ,μια ανακούφιση. Πρόσφατα προσπαθούσα να βάλω την μπαταρία το πρωί και καταλάθος έσπασα τι ρυθμιστή έντασης. 250 ευρω ο καινούριος την αφησα ετσι

Σφύριγμα έχω παρατηρήσει μόνο στις Howard Leight και αυτό υπο συνθήκες
Όπως βλέπεις και παραπάνω ακόμη και από τις πιο ακριβές και πιο καλές να πάρεις όπως ειναι η Cens τα προβλήματα αυτά και πάλι θα τα έχεις. Οπότε πιο το νόημα να πληρώσεις 500-600 ευρώ όταν την ίδια δουλειά και προστασία σου προσφέρουν και πιο φτηνά μοντέλα;
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να επενδύσω αρκετά χρήματα σε καλές ωτοασπίδες αλλά για να είναι καλές για εμένα είναι σχετικό και πρέπει να πληρούν τουλάχιστον τι παρακάτω προυποθέσεις.
-Να μπορείς να ακους καλά δυνατά και ξεκάθαρα τα πάντα γύρω σου όπως όταν δεν φοράς ωτοασπίδες και να μειώνουν μόνο του επιβλαβής θορύβους.
- Να είναι ελαφριές άνετες και σταθερές στο κεφάλι χωρίς να σε ενοχλούν κατά την επώμιση, να βρίσκουν στο κοντάκι και χωρίς να έχεις το άγχος μην σου πέσουν και τις χάσεις ή να σου βγαίνουν και να σου σπάνε τα νεύρα.
- Να μην κάνουν θορύβους όπως βουητά και σφηρίγματα από αέρα αν και αυτό παλεύεται.
-Να μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους με κοινές μπαταρίες του εμπορίου και ας μην είναι επαναφορτιζόμενες ώστε να μην αχρηστεύονται όταν χαλάει η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία τους.
-Να είναι ποιοτικές και αξιόπιστες και να μην χαλάνε ώστε να αξίζουν χρήματα τους. Μην δώσω 700 ευρώ και του χρόνο να μου βγουν off.
Η εμφάνιση και το χρώμα δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην είναι ροζ.
Αν κάποιος έχει να μου προτείνει τέτοιες ωτοασπιδες που εγγυημένα να προσφέρουν όλα τα παραπάνω τότε πάω να τις πάρω αύριο κιόλας όσο και αν κοστίζουν.

Το ζητούμενο στο κυνήγι δεν ειναι ποιες κόβουν περισσότερο τον ήχο αλλά να κόβουν όσο χρειάζεται για να μην γίνει ζημιά και να ακούς κιόλας. Για μένα το να μπορείς να ακούς στο κυνήγι είναι πολύ σημαντικό. Όχι για τα θηράματα που μπορεί να χάσεις αλλά για θέματα ασφαλείας να μπορείς να ακούσεις τι σου λέει ο συγκυνηγός σου να ακούσεις που βρίσκεται , να ακούσεις περίεργους θορύβους από το όπλο σου κλπ κλπ. Στο σκοπευτήριο τα πράγματα είναι πιο απλά. Και τίποτα να μην ακούς βάζοντας απλές ωτοασπίδες και όχι ηλεκτρονικές δεν νομίζω ότι παίζει τόση σημασία.

Όπως βλέπεις και παραπάνω ακόμη και από τις πιο ακριβές και πιο καλές να πάρεις όπως ειναι η Cens τα προβλήματα αυτά και πάλι θα τα έχεις. Οπότε πιο το νόημα να πληρώσεις 500-600 ευρώ όταν την ίδια δουλειά και προστασία σου προσφέρουν και πιο φτηνά μοντέλα;
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να επενδύσω αρκετά χρήματα σε καλές ωτοασπίδες αλλά για να είναι καλές για εμένα είναι σχετικό και πρέπει να πληρούν τουλάχιστον τι παρακάτω προυποθέσεις.
-Να μπορείς να ακους καλά δυνατά και ξεκάθαρα τα πάντα γύρω σου όπως όταν δεν φοράς ωτοασπίδες και να μειώνουν μόνο του επιβλαβής θορύβους.
- Να είναι ελαφριές άνετες και σταθερές στο κεφάλι χωρίς να σε ενοχλούν κατά την επώμιση, να βρίσκουν στο κοντάκι και χωρίς να έχεις το άγχος μην σου πέσουν και τις χάσεις ή να σου βγαίνουν και να σου σπάνε τα νεύρα.
- Να μην κάνουν θορύβους όπως βουητά και σφηρίγματα από αέρα αν και αυτό παλεύεται.
-Να μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν οι μπαταρίες τους με κοινές μπαταρίες του εμπορίου και ας μην είναι επαναφορτιζόμενες ώστε να μην αχρηστεύονται όταν χαλάει η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία τους.
-Να είναι ποιοτικές και αξιόπιστες και να μην χαλάνε ώστε να αξίζουν χρήματα τους. Μην δώσω 700 ευρώ και του χρόνο να μου βγουν off.
Η εμφάνιση και το χρώμα δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην είναι ροζ.
Αν κάποιος έχει να μου προτείνει τέτοιες ωτοασπιδες που εγγυημένα να προσφέρουν όλα τα παραπάνω τότε πάω να τις πάρω αύριο κιόλας όσο και αν κοστίζουν.
Κοίτα, για να τα λέμε όπως είναι θα πρέπει να τις συγκρίνουμε, κι αυτο γιατί μπορεί να κάνουν λιγότερο θόρυβο οι cens αλλά εγώ να είμαι περίεργος. Απο εφαρμογή είναι άψογες αφου το εκμαγείο είναι custom. Απλά ειναι πανάκριβες. Ο μηχανισμός κανει 250 χωρίς το εκμαγείο. Για το κουμπάκι εντασης που το εσπασα, πρεπει να αντικατασταθεί ολόκληρος .

Back