Άρβυλα ( Αγορά )

Που να την βρεις πλέον αυτή την κάπα φίλε thedoorz. Σκληρό και βαρύ ντύμα, αλλά κυριολεκτικά δεν περνάει τίποτα μέσα, εκτεθειμένο στην βροχή και στον αέρα όσο θες. Το λεγόμενο τραγόμαλλο ή τραγότσαλο. Οι τσοπάνηδες την χρησιμοποιούσαν και κατάχαμα χωρίς κανένα θέμα υγρασίας.
Θέλω όντως να αγοράσω μια σαρακατσανέϊκη κάπα, όποιος έχει κάτι υπόψη του ας μου στείλει ένα ΠΜ. Μέχρι το 2015 έκανα 5-6 εβδομάδες το χρόνο πολιτισμική αποτοξίνωση σε διάφορα μέρη του κόσμου, τώρα ετοιμάζω το καλύβι μου κοντά στον Χελμό - και εκεί κάνει λίγο κρύο, ακόμα και το καλοκαίρι:). Και σύντομα ελπίζω να "αράξω" στό βουνό για πάντα.

Θέλω όντως να αγοράσω μια σαρακατσανέϊκη κάπα, όποιος έχει κάτι υπόψη του ας μου στείλει ένα ΠΜ. Μέχρι το 2015 έκανα 5-6 εβδομάδες το χρόνο πολιτισμική αποτοξίνωση σε διάφορα μέρη του κόσμου, τώρα ετοιμάζω το καλύβι μου κοντά στον Χελμό - και εκεί κάνει λίγο κρύο, ακόμα και το καλοκαίρι:). Και σύντομα ελπίζω να "αράξω" στό βουνό για πάντα.
Σαμαρίνα να ρωτήσεις

Έκανα και ένα καλό δωράκι στον εαυτό μου που ελπίζω να το έχω πολλά χρόνια.Απο την άλλη σεζόν θα τα πάω παντουυ.Akuu!
Kαλοφορετα! Με γεια. Να τα λιώσεις μετά από πολύ πολύ περπάτημα στα βουνά.

'κει που καθάριζα την αποθηκούλα, βρίσκω μια πλαστική σακούλα που κρέμονταν στο χερούλι του παράθυρου, πίσω από άλλες σακούλες. Την ανοίγω και τι να δω! Οι μπότες που φορούσα το 1979-1981 όταν οδηγούσα τριακόσιες οκάδες μαντέμι (BSA M200, 500cc, 13PS, mod. 1940/41) στην Ελλάδα και άλλα τόσα μέχρι 1986 στην Γερμανία (Duo Glide, mod 1963). Από το 1986/87 δεν τις είχα ξαναδεί, 33 ολόκληρα χρόνια στον ήλιο (παράθυρο μόνο με τζάμι) και το κρύο (η αποθήκη δεν θερμαίνεται).

Οι μπότες είναι φτιαγμένες στο χέρι από μάστορα στην Κρήτη το 1978 για έναν φίλο που μου τις πούλησε μαζί με την BSA. Τις δοκίμασα σήμερα, το δεξί πόδι είναι ΟΚ, το αριστερό δυστυχώς "πάχυνε" λίγο:( και πάνω στην προσπάθειά μου να τις φορέσω σκίστηκε η μία θηλιά στην αριστερή μπότα.
Ιδού και δύο φώτο για τους νεότερους, δεξιά η BSA (φώτο από διαδικτυο, οι δικές μου δείχνουν και ανθρώπους που δεν μπορώ να τους ρωτήσω πλέον αν μου επιτρέπουν...)
IMG_20201231_144004.jpgbsa500.jpg

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν ακόμα τσαγκάρηδες στη Κρήτη ή σε άλλο μέρος που να φτιάχνουν παρόμοιες μπότες; Ξέρω πως στην Κάρπαθο υπάρχει κάποιος, που φτιάχνει στιβάνια για τους ντόπιους στον Όλυμπο (Καρπάθου), αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνω εγώ.

Ειναι πολυ βαρια δεν κανει για κυνηγι περπατητο

Έκανα και ένα καλό δωράκι στον εαυτό μου που ελπίζω να το έχω πολλά χρόνια.Απο την άλλη σεζόν θα τα πάω παντουυ.Akuu!
Καλοφόρετα και να σε πάνε παντού - φαίνονται ιδανικά για πετρώδη βουνά, λάσπες, ρεματιές, δάση!

Την θέλω μόνο γιά άραγμα στις ραχούλες και βολτες στα βουνά (με το δίκαννο) μαζί με φίλους που κυνηγάνε τ'άστρα.
Εγω εχω και πραγματικα δεν περναει τιποτα, νομιζω οτι φτιαχνει καποιος παππους στην Καλαματα,Θα ρωτησω ενα φιλο που πηγε τον βρηκε και του εφτιαξε Απο οτι θυμαμε αργησε να την φτιαξει ,

Τίμιο παπούτσι....τρεις σεζόν το έχω.... δεν πήρε νερά αλλά φέτος άρχισε να γλιστράει επικίνδυνα σε βρεγμένα βράχια.... αλλά θα το ξαναεπαιρνα με κλειστά μάτια. Καλοφορετα και να τα ευχαριστηθεις

Καλοριζικα φιλε να τα λιώσεις και να τα ευχαριστηθείς. Τα zenith 2 είναι σωστά? Έχει άποψη κάνεις για τα aku alterra nbk gtx???

Back