Άρβυλα ( Αγορά )

View attachment 94204Εχει πάρει κανείς τα Beretta Zambezi High gtx? Σκέφτομαι κατά πόσον θα τα κρατάει όντως αδιάβροχα η gore-tex μιας και είναι suede με cordura. Το cordura για κάποιο λόγο δεν με πείθει...
Πιό ελαφριά και άνετα θα είναι, αλλά για σκληρή χρήση δεν είναι ότι καλύτερο

View attachment 94204Εχει πάρει κανείς τα Beretta Zambezi High gtx? Σκέφτομαι κατά πόσον θα τα κρατάει όντως αδιάβροχα η gore-tex μιας και είναι suede με cordura. Το cordura για κάποιο λόγο δεν με πείθει...
Πολύ ψηλά δεν είναι;;
Δεν ξέρω για ποια χρήση το θέλεις...
Την cordura μην την φοβάσαι από άποψη αντοχής, υπόψιν ότι τα μοτοσυκλετιστικα μπουφαν έχουν δερμα και cordura..
Από άποψη στεγανοτητας δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα για αδιάβροχοποίηση..

Πολύ ψηλά δεν είναι;;
Γνώμη μου αυτό είναι το σωστό ύψος αρβύλας για κυνήγι. Αλλιώς το άρβυλο είναι ανεπαρκές και χρειάζεται γκέτες. Και νερά θα μπούνε μέσα, ούτε ένα ρυάκι δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να κινδυνεύεις να βραχείς με τα κοντά, και χόρτα-πετραδάκια μπαίνουν μέσα αν είναι κοντό, ιαι από φίδια και άλλα είσαι απροστάτευτος.

Πολύ ψηλά δεν είναι;;
Την cordura μην την φοβάσαι από άποψη αντοχής, υπόψιν ότι τα μοτοσυκλετιστικα μπουφαν έχουν δερμα και cordura..
Από άποψη στεγανοτητας δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα για αδιάβροχοποίηση..
Γνώμη μου αυτό είναι το σωστό ύψος αρβύλας για κυνήγι. Αλλιώς το άρβυλο είναι ανεπαρκές και χρειάζεται γκέτες. Και νερά θα μπούνε μέσα, ούτε ένα ρυάκι δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να κινδυνεύεις να βραχείς με τα κοντά, και χόρτα-πετραδάκια μπαίνουν μέσα αν είναι κοντό, ιαι από φίδια και άλλα είσαι απροστάτευτος.
Για κυνήγι πέρδικας στα δικά μας βουνά, που είναι πέτρα και αγκάθια σε συνδιασμό με την ύπαρξη οχιάς μέχρι το τέλος της σεζόν της πέρδικας τα καθιστούν απαραίτητα.
Πέρα απ' αυτό είναι εντελώς παράλογο να φοράς ένα χαμηλό αρβυλο όταν κάνεις χιλιόμετρα σε πλαγιες με κλίσεις. Ένα απλό και πολύ συνηθισμένο στραμπουλιγμα μπορεί να σε αφήσει στη μέση του πουθενά και να χρειαστεί ελικόπτερο για να φύγεις. Αυτό το πολύ συνηθισμένο φαινόμενο το γλυτώνεις τουλάχιστον 2-3 φορές μέσα σε κάθε σεζόν!

Πολλές ραφές εκεί που δουλεύει το αρβυλο οι πρώτες που θα σε προδωσουν.

15 χρόνια πριν είχα πάρει κάποια meindl τα είχε πρώτοβγάλει τότε με κορντούρα πανάλαφρο.
Τα ευχαριστήθηκα στην πέρδικα και παντού , αλλά στα 3-4 χρόνια τρύπησε η κορντούρτα και σκίστηκαν οι ραφές.
Βέβαια δεν είχε την περιφερειακή κάλυψη που έχει αυτό το Βερεττα .
Νερό δεν έβαλαν ποτε, ούτε τρύπια χαχα .
Αλλά τα συγκρίνω με τα himalaya που τα έχω 8 μαμά και αλλά 8 σχολιασμένα , 16 χρόνια ούτε σταγόνα μέσα και αυτά .
Θεοβαρα ....

Νερο δε θα περάσει οσο η cordura παραμεινει συμπαγης και στη θέση της...Αν τρυπήσει πραγμα που θα γίνει δυστυχως καποια στίγμή αν κυνηγας σε δύσκολα τεραίν τότε αρχιζουν τα προβλήματα.

Γειά σας παλικάρια!!!!
Γνώμη κάνεις για το συγκεκριμένο γιατί τα AKY άρχισαν να βγαίνουν off
https://agapioskynigi.gr/index.php?route=product/product&product_id=789
Κοίτα και τα zamberlan guide 960 gtx..
Τα είχα...
Αυτό που αναφέρεις δεν το γνωρίζω, αλλά δείχνει σκυλί μαύρο...
Πολυουρεθανη είναι το πάνω μέρος;;

Καλησπέρα στη παρέα.
Επανέρχομαι για τα Beretta Bryce.......στα θετικά..... σταθερό δε γλυστραει εύκολα, άνετο, ξεκούραστο, περπατάς ώρες και δεν το νιώθεις και τέλος τα θετικά......το μεγάλο αρνητικό......δεν είναι για πολλή νερό.... μπαζει....και μπαζει πολλή...... προσωπική χρήση πλέον, το χειμώνα, θα είναι για κάνα απογευματινό χωρίς πολλή περπάτημα.,.....

Back