Άρβυλα ( Αγορά )

Πριν μερικές μέρες βρέθηκα Πειραιά για μια άσχετη δουλίτσα αλλά τα είχα βάλει απο καιρό στο μάτι και αφού τα δοκίμασα τα αγόρασα αμέσως. Άνετα με φαρδιά γραμμή και καλό κράτημα του ποδιού πάνω από τον αστράγαλο , και κυρίως αδιάβροχα χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαριά ,απομένει η δοκιμή στην πράξη.
PENTAGON ACHILLES
http://pentagon.com.gr/index.php?route=product/product&path=198&product_id=678
Καλοφόρετα ...

Παιδιά έφτιαξα το παρακάτω βίντεο, όπου συγκρίνω τις μπότες που είχα πάρει πριν λίγο καιρό οι οποίες είναι για ορειβασία και κατσάβραχα, με τις ελληνικές αρβύλες, που επίσης αποτελούν επιλογή κάποιων για το κυνήγι, ή γενικά τις εκτός δρόμου εξορμήσεις. Στο βίντεο δείχνει τα + και τα - του κάθε αρβύλου και
έχει και κάποια τεστ.

Πολύ ωραίο βίντεο.

online photo storage καλισπερα στην.παρεα εκανα.την σηγκεκριμενη αγορα πολυ μαλακο παπουτση και ευκολοπατητο επησεις ζεστο στα νερα δεν το εχω δοκιμασει πολυ αλα κατι ριακια που περασα και λιγο που τα δοκιμασα δεν εδηχναν να.μπαζουν τα εχει δοκημασει.κανεις αλος
Πριν μερικές μέρες βρέθηκα Πειραιά για μια άσχετη δουλίτσα αλλά τα είχα βάλει απο καιρό στο μάτι και αφού τα δοκίμασα τα αγόρασα αμέσως. Άνετα με φαρδιά γραμμή και καλό κράτημα του ποδιού πάνω από τον αστράγαλο , και κυρίως αδιάβροχα χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαριά ,απομένει η δοκιμή στην πράξη.
PENTAGON ACHILLES
Στέφανε, Βαγγέλη καλοφορετα τα αρβυλα παιδιά.

PENTAGON ACHILLES

Ωραία, καλοφόρετα!

Ένας χρόνος πέρασε που αγόρασα τα Αεροπέλμα 450 που έχω προαναφέρει σε άλλο σχόλιο, και έφτιαξα το παρακάτω βίντεο. Επί 8 μήνες δεν τα καθάριζα καθόλου και ούτε καν τα γυάλιζα, μόνο και μόνο για να δω αν είναι γερά ή όχι. Μετά που κατάλαβα ότι δεν παθαίνουν τίποτα, αποφάσισα να τα φροντίσω όπως έπρεπε. Τα φοράω διαρκώς στη δουλειά μου (καθαριστής) εδώ στην Αγγλία. Έχουν φάει του κόσμου τη σκόνη, τα νερά και το περπάτημα. Σίγουρα έχω κάνει 1600-1900 χιλιόμετρα με αυτά χωρίς υπερβολές. Το βίντεο είναι στα αγγλικά μόνο και μόνο για να μαθαίνουν και οι ξένοι τα ελληνικά προϊόντα και ίσως να μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν, γιατί παιδιά, πραγματικά, δεν έχουν τα μποτάκια να ζηλέψουν τίποτα από άλλα πολύ ακριβότερα από γνωστές φίρμες που συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία.

Ένας χρόνος πέρασε που αγόρασα τα Αεροπέλμα 450 που έχω προαναφέρει σε άλλο σχόλιο, και έφτιαξα το παρακάτω βίντεο. Επί 8 μήνες δεν τα καθάριζα καθόλου και ούτε καν τα γυάλιζα, μόνο και μόνο για να δω αν είναι γερά ή όχι. Μετά που κατάλαβα ότι δεν παθαίνουν τίποτα, αποφάσισα να τα φροντίσω όπως έπρεπε. Τα φοράω διαρκώς στη δουλειά μου (καθαριστής) εδώ στην Αγγλία. Έχουν φάει του κόσμου τη σκόνη, τα νερά και το περπάτημα. Σίγουρα έχω κάνει 1600-1900 χιλιόμετρα με αυτά χωρίς υπερβολές. Το βίντεο είναι στα αγγλικά μόνο και μόνο για να μαθαίνουν και οι ξένοι τα ελληνικά προϊόντα και ίσως να μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν, γιατί παιδιά, πραγματικά, δεν έχουν τα μποτάκια να ζηλέψουν τίποτα από άλλα πολύ ακριβότερα από γνωστές φίρμες που συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία.

Μπράβο ρε Βασίλη για το ωραίο βιντεάκι και την πολύ καλή προσπάθεια σου να παρουσιάσεις το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο είναι ελληνικής παραγωγής .

Μπράβο ρε Βασίλη για το ωραίο βιντεάκι και την πολύ καλή προσπάθεια σου να παρουσιάσεις το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο είναι ελληνικής παραγωγής .

Να'σαι καλά Δημήτρη, ευχαριστώ! Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι οι ελληνικές εταιρίες, ενώ βγάζουν πολύ καλά και ανταγωνιστικά προϊόντα, στον τομέα της προβολής τους στο εξωτερικό έχουν πλήρη μεσάνυχτα για κάποιον λόγο. Έχω επικοινωνήσει και με γνωστούς μου που φτιάχνουν δικά τους προϊόντα ώστε να τα προωθήσω εδώ που μένω, αλλά δυστυχώς το πράγμα από μέρους τους πάει με ρυθμούς χελώνας. Μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Την Αεροπέλμα, επειδή πρόκειται για πολύ καλά προϊόντα, την προωθώ όσο γίνεται, μέσα από βιντεάκια αλλά και μέσω γνωστών εδώ, αλλά και πάλι δεν βλέπω φως από μέρους τους. Μεγάλο αμερικανικό κανάλι στο youtube που κάνει τεστ σε μπότες, μου ζήτησε να τους φέρω σε επαφή με την Αεροπέλμα. Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους και απλά τους έστειλα στο facebook το αμερικανικό κανάλι για να έρθουν αυτοί σε επαφή μαζί τους. Δε βλέπω μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι και είναι κρίμα. Ακόμα και η πατέντα της σόλας Αεροπέλμα που είναι και το σημαντικό στα παπούτσια της εταιρίας, θα μπορούσε να προωθηθεί ξεχωριστά σε άλλες εταιρίες παπουτσιών, όπως πχ γίνεται με τις σόλες Vibram και να διαδοθεί το όνομά τους παντού εύκολα και γρήγορα. Κρίμα που τέτοια προϊόντα είναι καταδικασμένα να παραμένουν μόνο εντός των ελληνικών συνόρων και ίσως το πολύ και στα Βαλκάνια, λόγω κακής διαχείρισης της προβολής τους. Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει κάτι...

Να'σαι καλά Δημήτρη, ευχαριστώ! Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι οι ελληνικές εταιρίες, ενώ βγάζουν πολύ καλά και ανταγωνιστικά προϊόντα, στον τομέα της προβολής τους στο εξωτερικό έχουν πλήρη μεσάνυχτα για κάποιον λόγο. Έχω επικοινωνήσει και με γνωστούς μου που φτιάχνουν δικά τους προϊόντα ώστε να τα προωθήσω εδώ που μένω, αλλά δυστυχώς το πράγμα από μέρους τους πάει με ρυθμούς χελώνας. Μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Την Αεροπέλμα, επειδή πρόκειται για πολύ καλά προϊόντα, την προωθώ όσο γίνεται, μέσα από βιντεάκια αλλά και μέσω γνωστών εδώ, αλλά και πάλι δεν βλέπω φως από μέρους τους. Μεγάλο αμερικανικό κανάλι στο youtube που κάνει τεστ σε μπότες, μου ζήτησε να τους φέρω σε επαφή με την Αεροπέλμα. Δεν τους ξέρω τους ανθρώπους και απλά τους έστειλα στο facebook το αμερικανικό κανάλι για να έρθουν αυτοί σε επαφή μαζί τους. Δε βλέπω μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι και είναι κρίμα. Ακόμα και η πατέντα της σόλας Αεροπέλμα που είναι και το σημαντικό στα παπούτσια της εταιρίας, θα μπορούσε να προωθηθεί ξεχωριστά σε άλλες εταιρίες παπουτσιών, όπως πχ γίνεται με τις σόλες Vibram και να διαδοθεί το όνομά τους παντού εύκολα και γρήγορα. Κρίμα που τέτοια προϊόντα είναι καταδικασμένα να παραμένουν μόνο εντός των ελληνικών συνόρων και ίσως το πολύ και στα Βαλκάνια, λόγω κακής διαχείρισης της προβολής τους. Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει κάτι...

Βασίλη πραγματικά εκπλήσσομαι με τις προσπάθειες που κάνεις για να διαφημίσεις τα ελληνικά προϊόντα.Ομως δεν εκπλήσσομαι καθόλου ,αντιθέτως μάλιστα , για τις προσπάθειες που κάνουν οι ίδιοι έλληνες παραγωγοί στο να προοθήσουν και να ακανουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους.Πάρε παράδειγμα το ελληνικό ελαιόλαδο που ήμουνα νιός και γέρασα να ακούω τα ίδια περί ανάγκης τυποποίησης του ελαιολάδου για να προωθηθεί σε όλον τον κόσμο.Και τα παιδιά των παιδιών μου τα ίδια θα ακούν.
Οσο για τις κυβερνήσεις άστο.Τα τελευταία 17 ξέθαψαν τις λέξεις εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση - με τιςοποίες μας τα έχουν ζαλίσει - και τα έκαναν καραμέλα.Απο το πολύ γλύψιμο όμως χάθηκε το πραγματικό τους νόημα και σε λίγο θα είναι άγνωστο σε όλους.
Μεγάλη κουβέντα η οποία δεν οδηγεί πουθενά.Εγώ έχω πια σηκώσει τα χέρια ψηλά ,δεν ελπίζω σε τίποτα , δεν ζω με παραμύθια και παραδόθηκα στην βλακεία που ξεχειλίζει από παντού στη χώρα.

Λογω ταχύτητας υπάρχουν λάθη στο παραπάνω κειμενο τα οποία διορθώνω και το ξαναβάζω,

Βασίλη πραγματικά εκπλήσσομαι με τις προσπάθειες που κάνεις για να διαφημίσεις τα ελληνικά προϊόντα.Όμως δεν εκπλήσσομαι καθόλου ,αντιθέτως μάλιστα , για τις προσπάθειες που κάνουν οι ίδιοι Έλληνες παραγωγοί στο να προωθήσουν και να κάνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους.Πάρε παράδειγμα το ελληνικό ελαιόλαδο ,που ήμουνα νιός και γέρασα να ακούω τα ίδια περί ανάγκης τυποποίησης του ελαιολάδου για να προωθηθεί σε όλον τον κόσμο.Και τα παιδιά των παιδιών μου τα ίδια θα ακούν.
Οσο για τις κυβερνήσεις άστο.Τα τελευταία 17 χρόνια ξέθαψαν τις λέξεις εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση - με τις οποίες μας τα έχουν ζαλίσει - και τιις έκαναν καραμέλα.Όμως απο το πολύ γλύψιμο χάθηκε το πραγματικό τους νόημα και σε λίγο θα είναι άγνωστο σε όλους.
Μεγάλη κουβέντα η οποία δεν οδηγεί πουθενά.Εγώ έχω πια σηκώσει τα χέρια ψηλά ,δεν ελπίζω σε τίποτα , δεν ζω με παραμύθια και παραδόθηκα στην βλακεία που ξεχειλίζει από παντού στη χώρα

Λογω ταχύτητας υπάρχουν λάθη στο παραπάνω κειμενο τα οποία διορθώνω και το ξαναβάζω,

Βασίλη πραγματικά εκπλήσσομαι με τις προσπάθειες που κάνεις για να διαφημίσεις τα ελληνικά προϊόντα.Όμως δεν εκπλήσσομαι καθόλου ,αντιθέτως μάλιστα , για τις προσπάθειες που κάνουν οι ίδιοι Έλληνες παραγωγοί στο να προωθήσουν και να κάνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους.Πάρε παράδειγμα το ελληνικό ελαιόλαδο ,που ήμουνα νιός και γέρασα να ακούω τα ίδια περί ανάγκης τυποποίησης του ελαιολάδου για να προωθηθεί σε όλον τον κόσμο.Και τα παιδιά των παιδιών μου τα ίδια θα ακούν.
Οσο για τις κυβερνήσεις άστο.Τα τελευταία 17 χρόνια ξέθαψαν τις λέξεις εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση - με τις οποίες μας τα έχουν ζαλίσει - και τιις έκαναν καραμέλα.Όμως απο το πολύ γλύψιμο χάθηκε το πραγματικό τους νόημα και σε λίγο θα είναι άγνωστο σε όλους.
Μεγάλη κουβέντα η οποία δεν οδηγεί πουθενά.Εγώ έχω πια σηκώσει τα χέρια ψηλά ,δεν ελπίζω σε τίποτα , δεν ζω με παραμύθια και παραδόθηκα στην βλακεία που ξεχειλίζει από παντού στη χώρα

Νομίζω πως από τη στιγμή που βρίσκομαι σε ξένο τόπο με προοπτικές για προώθηση προϊόντων, πρέπει κι εγώ να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Είναι αλήθεια αυτό με τις ελληνικές εταιρίες (σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις). Ελαιόλαδο ελληνικό εγώ είδα μόνο μία φορά στα τέσσερα χρόνια που μένω εδώ και ήταν πανάκριβο. Επίσης βλέπω φέτα κάπου κάπου, αλλά και πάλι είναι ακριβή. Οι ξένοι δεν έχουν ιδέα για το ελαιόλαδο και την φέτα. Υπάρχουν ελαιόλαδα από Ιταλία και Ισπανία πολύ φθηνότερα και τα βρίσκεις παντού. Η ποιότητα είναι μέτρια, αλλά οι ξένοι τα προτιμούν γιατί είναι οικονομικά. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την καλή ποιότητα. Το ίδιο και με τη φέτα. Υπάρχουν αγγλικές εταιρίες που εισάγουν τυρί τύπου φέτα και το πουλάνε πολύ φθηνότερα από την γνήσια ελληνική. Πάντως εμένα ο μεγάλος μου καημός, δεν είναι τόσο τα γνωστά προϊόντα που παράγουμε και λίγο πολύ τα γνωρίζουν οι ξένοι, αλλά τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τεχνολογία, κατασκευές, εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ που δεν τα προβάλει κανένας και ούτε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν ασχολούνται με την διαφήμισή τους έξω από τα σύνορα. Όπως και να έχει πάντως παιδιά, να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα γιατί έτσι στηρίζουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Εγώ από Αγγλία παράγγειλα τα παπούτσια, όπως και τις αρβύλες του στρατού (για τις οποίες έκανα επίσης δύο βίντεο συγκριτικά με άλλα στρατιωτικά άρβυλα για να διαφημιστεί η ποιότητα των ελληνικών χεριών και εργοστασίων). Κόστισαν ακριβότερα λόγω των μεταφορικών, αλλά τα φοράω παντού και πάντα και κάνω διαφήμιση διαρκώς. Τα βλέπει όλος ο κόσμος εκεί που δουλεύω καθαριστής, οπότε είναι κινητή διαφήμιση. Έχω και αρκετά ξένα, αγγλικά, αμερικάνικα κλπ και γι'αυτό και ξεκίνησα να κάνω κάποια συγκριτικά τεστ αυτών, με τα ελληνικά, γιατί διαπίστωσα μέσα από την καθημερινή χρήση, ότι τα ελληνικά δεν έχουν κάποιο μειονέκτημα, αντιθέτως, σε πολλά σημεία είναι ανώτερα.

Πάρτε μία γεύση για το τι ταλαιπωρία έχουν φάει τα Αεροπέλμα στον έναν χρόνο στη δουλειά. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τα προηγούμενα μποτάκια ασφαλείας που είχα που άντεξαν περίπου 4-5 μήνες (Stop rain ήταν η μάρκα). Κοιτάξτε ραγίσματα και σπασίματα. Επίσης δείτε πόσα γδαρσίματα έχουν στο μέρος των δακτύλων. Τα μποτάκια ήταν από καουτσούκ βέβαια, αλλά η σόλα είχε ατσάλινο έλασμα μέσα, το οποίο έσπασε και αυτό! Όπως είδατε παραπάνω, τα Αεροπέλμα δεν έχουν πάθει τίποτα!

13700066_1422099334484954_5308667626113430252_n.jpg
13770491_1422098831151671_2719616183461573136_n.jpg

Βασίλη απ'ότι είδα το μποτάκι που μας παρουσίασες στο βίντεο είναι το 450 ΟnMicro + OnSteam. Από τη χρήση που του έχεις κάνει στο κυνήγι πότε θεωρείς ότι είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί; Καλοκαίρι κάνεις ή θα ανάβεις; Με το πολύωρο περπάτημα, π.χ. 10 χλμ τι γίνεται; Από θέμα λάσπης δουλεύει καλά η σόλα του στην αποβολή της λάσπης και την ολισθηρότητα;

Βασίλη απ'ότι είδα το μποτάκι που μας παρουσίασες στο βίντεο είναι το 450 ΟnMicro + OnSteam. Από τη χρήση που του έχεις κάνει στο κυνήγι πότε θεωρείς ότι είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί; Καλοκαίρι κάνεις ή θα ανάβεις; Με το πολύωρο περπάτημα, π.χ. 10 χλμ τι γίνεται; Από θέμα λάσπης δουλεύει καλά η σόλα του στην αποβολή της λάσπης και την ολισθηρότητα;

Μάνο ναι, αυτό είναι το μποτάκι. Εγω δεν το χρησιμοποιώ για κυνήγι, αλλά στη δουλειά μου ως καθαριστής και για εξορμήσεις στη φύση. Μάλλον το χρησιμοποιώ για τα πάντα. Επειδή μένω Αγγλία, το καλοκαίρι πάνω από 30-32 βαθμούς σπάνια βλέπεις και τον χειμώνα κάτω από -2 επίσης δύσκολα. Με τα δεδομένα της Αγγλίας λοιπόν δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα. Τον χειμώνα αν φοράς χοντρές μάλλινες κάλτσες ή διπλή (λεπτή από μέσα και μάλλινη απ'έξω) δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα για θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Για μείον, μάλλον θα χρειαστείς κάτι πιο ενισχυμένο. Για το ελληνικό καλοκαίρι δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί δεν το έχω φορέσει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Νομίζω πάντως πως δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τώρα, όσον αφορά το περπάτημα, στη δουλειά μου περπατάω καθημερινά τουλάχιστον 12-15 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Γενικά το παπούτσι είναι ευρύχωρο στο νούμερο που φοράς, οπότε παίρνει αν θες έξτρα πάτο ή χοντρές κάλτσες. Η σόλα του είναι πολύ ξεκούραστη και εύκαμπτη, γι'αυτό και δε νομίζω να κάνει για κατσάβραχα, αν και απορροφά όλους τους κραδασμούς, νομίζω πως θα χαλάσει γρήγορα, επειδή είναι μαλακή. Το παπούτσι είναι γενικά μαλακό, δεν είναι τύπου ορειβατικό που δεν λυγίζει για να κρατάει σταθερό τον αστράγαλο. Αυτό έχει άλλα χαρίσματα και γενικά κάνει σχεδόν για τα πάντα και θα βαρεθείς να το φοράς. Απλά για extreme καταστάσεις μάλλον θα χρειαστείς κάτι πιο ζόρικο για τα πόδια σου, αλλά με καλύτερη προστασία για τον αστράγαλο.

Η σόλα έχει καλή σχεδίαση για να αποβάλει τη λάσπη. Βέβαια, ότι και να βάλεις στη λάσπη, κάποια στιγμή θα μπουκώσει. Μόνο αν είναι φλάτ η σόλα δεν θα μπουκώνει (θα γλιστράει όμως) ή αν είναι σαν την αρβύλα του στρατού που δε μαζεύει καθόλου λάσπη. Από όσα μποτάκια έχω φορέσει μέχρι στιγμής (ορειβατικά, ασφαλείας, στρατιωτικά κλπ) το συγκεκριμένο, με βάση την εμπειρία μου με όλα τα προηγούμενα, είναι ένα κλικ πιο πάνω από όλα στο θέμα ολισθηρότητας. Και το νιώθεις και πιο σίγουρο σε ολισθηρές επιφάνειες. Επίσης να προσθέσω ότι είναι το ελαφρύτερο από όσα μποτάκια έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, που σε συνδυασμό με την ξεκούραστη σόλα, νιώθεις σαν να φοράς αθλητικά. Τώρα όλα αυτά που σου λέω, είναι με βάση το δικό μου γούστο και τις δικές μου εμπειρίες, για να μην παρεξηγούμαι.

Τις τελευταίες μέρες έβρεχε συνέχεια εδώ που μένω και ήταν μία καλή ευκαιρία να ξανατεστάρω και να ξαναθυμηθώ τα κρατήματα από κάποιες μπότες που έχω. Έτσι τέσταρα στη βροχή τα Αεροπέλμα, κάτι μπότες με σόλες Vibram, μποτάκια ασφαλείας που έχουν κορυφαίες επίσης σόλες και κάτι αθλητικά παπούτσια. Θα ετοιμάσω βίντεο μόνο για τις σόλες και το κατά πόσο είναι η κάθεμιά καλή σε διάφορα τερραίν, συν άνεση, αντοχή κλπ. Πάντως επειδή είχα καιρό να τα τεστάρω όλα σε βροχή, εξεπλάγην και πάλι από τις σόλες της Αεροπέλμα. Είναι με διαφορά καλύτερες σε οποιαδήποτε γλιστερή επιφάνεια, ακόμα και σε μεταλλικές επιφάνειες, που όλοι ξέρουμε πόσο πολύ γλιστράνε όταν είναι βρεγμένες.

Έτοιμο το βίντεο για τις σόλες και νομίζω πως είναι αρκετά ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με εκτός δρόμου δραστηριότητες. Όποιους τους ενοχλεί η μουσική του βίντεο μπορούν να τη χαμηλώσουν. Ήθελα να είναι λίγο πιο μπιτάτη αυτή τη φορά για να ταιριάζει με τις εξτριμ εξορμήσεις!

Καλησπέρα στην ομάδα ... θα ηθελα να μου πείτε για ενα κυνεγτικο μποτακι καλο σε τιμή απο 100-150 ευρω για κυνήγι μπεκατσας αν γνωρίζει κάποιος

Back