Ναι! Αγόραζα μία κούτα με 30 τέτοια και τα έβαζα περιμετρικά σε όλη την αυλή και το σπίτι γιατί τα καλοκαίρια ερχόταν κάτω η ανιψιά μου που ήταν μικρή και της άρεσε να τρέχει και να παίζει στην αυλή και αγχωνόμουν μην έχει φίδια. Μου είχαν πει ότι είναι το μόνο που κάνει δουλειά και έτσι πίστευα στην αρχή. Μέχρι που είδα τα φίδια να κάνουν βόλτα τριγύρω μας αγνοώντας τα. Τώρα δεν τα βάζω. Ο αδερφός μου ρίχνει παντού θειάφι ελπίζοντας.
Περιέργως φέτος η ανιψιά μου που έχει γίνει πλέον 9, μου είπε ότι τα συμπαθεί τα φιδάκια, είναι πολύ γλυκούλια λέει
Θα δειξεις στο μωρο τα φιδια σε φωτο
Μην φοβασαι μια χαρα θυμουνται τα παιδια
Εκτος της οχιας που ειναι χαρακτηριστικη και αργη τα υπολοιπα ειναι απο ακινδυνα εως σχεδον ακινδυνα
Θα την βαλεις να ακουσει το ´σφυριγμα τησ´´ που κανει οταν πλησιασεις
Πρεπει να γνωριζει
Πρεπει να ξερει οτι δεν αγγιζει και οτι σε φωναζει παντα!
Ετσι θα ξεχωρισει την περιεργια απο την δοκιμη
Πρεπει να ξερει οτι δεν βαζει τα χερακια της πουθενα σε χορτα χωματα ακαθαρσιες στο χωραφι οπως παλια υλικα οικοδομης ξυλα κλπ
Και παντα με μποτες στο χωραφι
Θα της δωσεις ενα ξυλο σαν μαγκουρα στο μποι της
Θα το χει παντα μαζι και καθως περπατα θα το κτυπαει κατω
Καντο σαν παιγνιδι και θα της αρεσει
Μειωνεις κατα πολυ τον κινδυνο να συναντηθει με καποιο φιδι
Θα της εξηγησεις οτι αν βρεθει καποιο πρεπει να σε φωναξει και να μην το περιεργαστει μονη της ποτε!
Μαζι της εσυ μπορει να το δει οσο θελει απο αποσταση ασφαλειας
Πρεπει να σε εμπιστευτει σε αυτο
Το μονο που κανει δουλεια στην απωθηση για λιγο ομως διαστημα ειναι το θειαφι
Η καλυτερη προληψη για τα φιδια ειναι καθαρη αυλη απο χορτα και ακαθαρσιες, (αρα δεν εχεις ποντικια κλπ) να μην εχεις πουθενα εκτεθιμενο νερο πχ καποιο λαστιχο ποτισματος που χανει νερο (αρα δεν πανε ζωα για νερο και δεν θα στηθει για ενεδρα οχια) και εαν εχεις ζωα ειδικα πουλια να μην πλησιαζει το παιδι στα κλουβια τους γιατι ολα τα φιδια λατρευουν νεοσσους και αυγα
Καποτε μια μικρη οχια τρυπωσε στην κλουβα που ειχαμε στο χωριο με καρδερινες
Λουφαξε στην φωλια τους και αρχισε να τρωει ενα ενα τα πουλια
Εγω δεν το προσεξα οτι ελειπαν πουλια γιατι δεν ηταν δικες μου- δεν εχω το μερακκι τους- μεχρι που ηρθε ο ξαδερφος μια μερα να με βιηθησει γιατι ειμουν μονος και επρεπε να τελειωσω νωρις λογο υποχρεωσης και μου λεει
Ρε
Λειπουν καρδερινες
Κοιταζουμε και η κυρια ηταν λουφαγμενη στην φωλια
Ειχαν μεινει 2-3 πουλια στο κλουβι
Μαλιστα μολις ειχε καταπιει ενα
Θα ετρωγε μεχρι να τελειωσουν και θα πεθαινε μετα γιατι παχυνε και δεν χωρουσε να βγει