Αγγλικό Σέττερ

βλεπω πολλοι ποιντεραδες χαλασατε, το ριξατε στα μαλλιαρα.yelling.
γιασου φιλεμου βικτωρααα,,το ξερης οτι ειμαι fan ποιντεραςςςςς εαν χτυπαη η καμπανα για μενα,,,το κουταβι το πηραμε απο τον λαμπρο για το ξαδελφακιμου,,απλα θα μεγαλωση και θα παρη γραματα απο την ποιντερουμουυυυ,,,και ασε τη λενε μερικηηη,,ωσα δεν φτανη η αλεπου τα κανη κρεμασταριαααα,,,,ποιντερ και στην αλη ζωη παλη ποιντερρρρρρ upload image online capture screen.yelling..hair..yelling.

15666086_1158465610916520_2146448345_n.jpg

και μια απο μενα για την παρεα.. ROKOYS

Έβγαλα το απόγευμα μία βόλτα τον κουταβο, αλλα μου εσπασε τα νευρα. Μια που τον ελυσα και μια που χαθηκε. Καποια στιγμη μετά απο κανα 20 λεπτο τον ακουω να ερχεται, περναει στα 20 μετρα του φωναζω, του σφυριζω, τιποτα, με γραφει εκει που δεν πιανει μελανι και ξαναχανεται για κανα τεταρτο παλι. Τελκα στο δυωρο τον ειδα τεσσερις πεντε φορες. Βρηκε πουλια, τα φερμαρε, τα κουτουλησε, δεν βρηκε τιποτα, απλα δεν ξερω. Οπως τον κοβω εχει το χουι της μεγαααααααλης ερευνας και επειδη εγω δεν βαζω ρευμα και δεν μου αρεσει να κυνηγαω με gps τον βλεπω να περνει μεταγραφη. Σε καποιους αρέσει αυτό αλλά εγώ δεν μπορώ να κυνηγάω έτσι. Είμαι προβληματισμένος γιατί από έξοδο σε έξοδο γίνεται όλο και πιό μακρινός και εδώ στο νησί τέτοια σκυλιά σε περιορίζουν για τους τόπους που θα κυνηγήσεις και τα μέρη που κυνηγάω συνήθως θέλουν σκυλί ελεγχόμενο. Ίσως να φταίω και εγώ που πήρα κουτάβι από αγωνοσκυλα.

Έβγαλα το απόγευμα μία βόλτα τον κουταβο, αλλα μου εσπασε τα νευρα. Μια που τον ελυσα και μια που χαθηκε. Καποια στιγμη μετά απο κανα 20 λεπτο τον ακουω να ερχεται, περναει στα 20 μετρα του φωναζω, του σφυριζω, τιποτα, με γραφει εκει που δεν πιανει μελανι και ξαναχανεται για κανα τεταρτο παλι. Τελκα στο δυωρο τον ειδα τεσσερις πεντε φορες. Βρηκε πουλια, τα φερμαρε, τα κουτουλησε, δεν βρηκε τιποτα, απλα δεν ξερω. Οπως τον κοβω εχει το χουι της μεγαααααααλης ερευνας και επειδη εγω δεν βαζω ρευμα και δεν μου αρεσει να κυνηγαω με gps τον βλεπω να περνει μεταγραφη. Σε καποιους αρέσει αυτό αλλά εγώ δεν μπορώ να κυνηγάω έτσι. Είμαι προβληματισμένος γιατί από έξοδο σε έξοδο γίνεται όλο και πιό μακρινός και εδώ στο νησί τέτοια σκυλιά σε περιορίζουν για τους τόπους που θα κυνηγήσεις και τα μέρη που κυνηγάω συνήθως θέλουν σκυλί ελεγχόμενο. Ίσως να φταίω και εγώ που πήρα κουτάβι από αγωνοσκυλα.
Γιαννη ειμαι τησ γνωμησ οτι Πρέπει να τον βγαζεισ καθημερινά να κανει τησ βολτεσ του και να βγαζει την αστηρευτη ενέργεια που εχει και ασ παρησ λιγοτερα πουλια η να παει σε εκπαιδευτη αν δεν καταφερεισ κατι

Γιάννη μην απογοητευεσαι δως του μια ευκαιρία ακόμα, αν είναι η χρονιά τόσο καλή όσο λένε σε θηραματικους πλυθησμους βγάζε τον καθημερινά εξόδους και κάποια στιγμή θα ξεσπαστει και θα αρχίσει να κυνηγάει για το τουφέκι.

giannis corfu Γεια σου Γιάννη
Η άποψη μου είναι πως όταν επιτρέπουμε να επαναλαμβάνεται μία ανεπιθύμητη πράξη του σκύλου, εδραιώνεται περισσότερο και χειροτερεύει. Τι ηλικία έχει το κουτάβι και τι εκπαίδευση του έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Γιαννη μηπως εγινε λαθος επιλογη ως προς την φυλη...και το λεω αυτο γιατι πολλες φορες οι επιλογες μας ως προς το κυνηγι που θελουμε...τον τοπο ισως...το στυλ μας...δεν μπορει να ταιριαζει με ολες τις φυλες.Οσο και απολυτος να ειμαι..αν ρωτουσε καποιος την γνωμη μου. Δεν θα θεωρουσα οτι κανει το κατι το τρομερο...που θα το θεωρουσα λαθος.

Δυστυχώς δεν εχω τη δυνατότητα για καθημερινές εξόδους. Προσπαθώ μέσα απο το κυνήγι να τον εκπαιδεύσω. Ξερω δεν ειναι η καταλληλότερη μέθοδος αλλα με ολα τα σκυλιά μου έτσι έκανα.
giannis corfu Γεια σου Γιάννη
Η άποψη μου είναι πως όταν επιτρέπουμε να επαναλαμβάνεται μία ανεπιθύμητη πράξη του σκύλου, εδραιώνεται περισσότερο και χειροτερεύει. Τι ηλικία έχει το κουτάβι και τι εκπαίδευση του έχεις κάνει μέχρι τώρα;
Κύριε Γιαννη η ηλικία του ειναι 14 μηνών και λογω έλλειψης χρόνου μου δεν εχω κατι κάποια σοβαρή εκπαίδευση παρα μόνο στα βασικά.

Γιάννη μην με παρεξηγείς ρε φίλε αλλά θα στα πω ίσα τα πράγματα
Εγώ δεν βλέπω κανένα λάθος στο σκυλί η ελάττωμα
Βλέπω λάθη έστω και εξαναγκαστικά από μέρους σου στην εκτόνωση και την εκπαίδευση του
Πρώτον
Πρέπει να κάνει ανοικτή έρευνα
Ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να αναμένεις από αυτό
Δεύτερον
Είναι αναμενόμενο και ζητούμενο το αχαλίνωτο πάθος σε ένα κουτάβι ειδικά αρσενικό στην εφηβεία που έχει μπει δίπλα σε έμπειρο και έχει σηκώσει και δαγκώσει πουλιά
Τρίτον
Η έλλειψη χρόνου σου και η απουσία συστηματικής εκπαίδευσης είναι ένα στοιχείο που όχι απλά συντηνει αλλά πολλαπλασιάζει το πρόβλημα
Αν σκεφτείς ότι πραγματική εκπαίδευση υπακοής πέραν από το στυλ παιγνίδι ξεκινάμε στους 6-8 μήνες και ότι μετά από μια τέτοια πετυχημένη εκπαίδευση το σκυλί βγαίνει σταδιακά σε ημιελευθερο περιβάλλον και ακολούθως στην ελευθερία και συναντάς. Προβλήματα που επιλυνεις σιγά και σταθερά..... τότε τι αναμένεις από ένα σκυλάκι που βγήκε αμέσως με σχεδόν εντελώς απουσία τέτοιας εκπαίδευσης και βρήκε πουλιά σε εξορμήσεις σύντομες που όχι μόνο δεν τον εκτονωσαν σωστά αλλά του αύξησαν το πάθος το οποίο συσσωρεύεται στο κουμασι με εκτόνωση εκεί τριγύρω μόνο για μισή Βρούσαλης καθημερινά

Καταλαβαίνω τι ζητάς αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι για να το πετύχεις θέλει χρόνο πολύ στο σκυλί και εκτόνωση και μια διαδικασία σταθερή εκπαίδευσης εκτόνωσης σημασίας και αγάπης που πάει σταδιακά με ρυθμό και προγραματιαμενα

Η δίκη μου άποψη είναι ότι το σκυλί θα σου βγει όπως το θες αλλά χρειάζεται και από εσένα δουλειά που ήδη ξέρεις και κατέχεις να κανείς απλά δεν έχεις τον χρόνο

Απλά το αποτέλεσμα που θες ακριβώς λόγο χρόνου θα το πάρεις πιο αργά
Εκτιμώ γύρω στα 3-4 χρόνια αφού τόσο θα χρειαστεί για να παντρέψεις όλα αυτά που χρειάζεται ώστε να σου δώσει αυτό που ζητάς μέσα από την μαγιά που έχουν η ιστορία και τα χαρτιά του

Με τα δικά σου δεδομένα που μοιάζουν πολύ με τα δικά μου δυο επιλογές έχεις
Η περνεις σκυλί έτοιμο όπως το ζητάς μετά από πολύ προσεκτική έρευνα η αυτό που εγώ θα έκανα αλλά έχω την υπομονή θα έδινα όσο πιο πολύ χρόνο και αγάπη μπορώ στο να δώσω στοχευμένα όλα όσα είπα πιο πίσω ώστε να πάρω αυτό που ζήτω το συντομοτερο

Last edited:
ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ.ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ.ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΚΥΝΗΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ.Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΊ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 50 ΜΕΤΡΑ Η ΣΤΑ 400 ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ

Γιάννη αν θέλεις τη γνώμη μου, αφού ακόμη δεν νιώθεις τόσο κυνηγετικά δεμένος με το σκυλί και δεν καλύπτει τις προσδοκίες σου, να το δώσεις σε κάποιον συνάδελφο που επιθυμεί σκύλο με αυτό το στυλ έρευνας

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις κατ'αρχην. Η αλήθεια ειναι πως ακόμη ειμαι μπερδεμένος και δεν έχω αποφασίσει τι θα θα κάνω, όλα τα σκέφτομαι. Όλοι έχετε δίκιο στα λεγόμενα σας, το κυριότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου μου για να να μπορέσω να ντρεσαρω το σκυλί όπως θέλω και πρέπει.

'Έγραψες "κουτάβι" και νόμιζα πως πρόκειται για 7-8 μηνών. 14 μηνών κοντεύει να περάσει και την εφηβεία. Πρόσεξα πως ανέφερες και για γονείς αγώνων Μ.Ε. Συμφωνώ με όσα έγραψαν οι Kurtzhaar και Chris-kas. Αλλά...
1) Δεν υπάρχει μέθοδος εκπαίδευσης "πάω τον σκύλο κυνήγι και εκεί διορθώνω ότι μπορώ". Δεν θα κάνει ποτέ τίποτα εκτός και αν περιμένεις άλλα 2-3 χρόνια να καταλάβει μέσα από τα λάθη του τι πρέπει να κάνει μαζί σου. Τι να κάνει Μαζί σου και όχι για να "βάλει το πουλί στο στόμα". Τα περισσότερα σκυλιά αγώνων δεν κάνουν απόρτ από μόνα τους ή αλλιώς: χέστηκαν αν θα το πιάσουν με το στόμα... να το κυνηγήσουν θέλουν. Βεβαίως υπάρχει ικανοποίηση στο "πιάσιμο" αλλά υποδεέστερη.
Αυτό το στυλ το χρησιμοποιούν μερικοί εκπαιδευτές σε σκύλους που δεν έχουν πολύ τσαγανό ή που έχουν αλλά θέλουν να το εκμεταλλευτούν για αγώνες. Όμως αυτοί ξέρουν τι, πότε και πως να το διορθώνουν. Πρόκειται για εξειδικευμένους σκύλους με εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Εσύ δεν είσαι, ούτε θέλεις ένα σκύλο για αγώνες.
2) Επειδή από το 1973 έως και 2008 είχα πάντα Σέττερ εξ Ιταλίας (πλην ενός Ελληνικής Εκτροφής) από γραμμές που ονόμαζαν "βουνού" δηλαδή "ανοιχτά" και με αντοχή για κυνήγι και αγώνες ορεινής και αγριόκουρκου, θα σας πω πως όλα τα εκπαίδευα από κουτάβια και με όλα κυνηγούσα αποτελεσματικά χωρίς ποτέ να χάσουν το πάθος τους. Θα έχετε ακούσει πολλές φορές τη φράση "δεν θέλουν και πολύ εκπαίδευση γιατί θα τους κόψεις το πάθος. Βγάλε τα στο κυνήγι και θα στρώσουν" Αν η εκπαίδευση γίνει με σωστό τρόπο δεν μειώνεται ούτε "γραμμάριο πάθους" αντίθετα έχεις ένα σκύλο απόλυτα συνεργαζόμενο και αποτελεσματικό από 16 μηνών. Μετά θα έρθει και η εμπειρία οπότε θα μιλάμε για Μάστορα.
3) Αυτό που είπε ο Ιταλός κυνόφιλος έχει ένα όριο, το όριο που πρέπει να κινείται ο σκύλος ανάλογα με τη φυλή του, το τοπίο και τις συνθήκες. Ο έξυπνος σκύλος θα ψάξει μεθοδικά και με τακτικές "συναντήσεις" του κυναγωγού του, πολύ μακρυά στο αλπικό, σχετικά κοντά στο ντυμένο και αρκετά κοντά στο πυκνό. Το πόσο μακρυά και κοντά θα διαμορφωθεί από την ικανότητα του κυνηγού να σερβίρει τις φέρμες. Αν φύγει "μέχρι το πρώτο πουλί" που είναι σε 4 χιλιόμετρα, η φράση του Ιταλού από απόφθεγμα γίνεται παπαριά.

Και τώρα που έχω περισσότερο χρόνο επανέρχομαι για τις λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι και μαζί και εγώ την πατάμε για τον εξής λόγο. Αφήνουμε τον σκύλο ελεύθερο να κάνει ότι θέλει μέχρι να πάρει μπρος και όταν πάρει πλέον είναι αμάζευτα. Πάντως προσωπικά η μικρή σκύλα παρότι κοντεύει τα 3, βγαίνει μόνη της. Ελάχιστες φορές έχει βγει παρέα με άλλον σκύλο.

Back