Αγγλικό Σέττερ

Έβγαλα το απόγευμα μία βόλτα τον κουταβο, αλλα μου εσπασε τα νευρα. Μια που τον ελυσα και μια που χαθηκε. Καποια στιγμη μετά απο κανα 20 λεπτο τον ακουω να ερχεται, περναει στα 20 μετρα του φωναζω, του σφυριζω, τιποτα, με γραφει εκει που δεν πιανει μελανι και ξαναχανεται για κανα τεταρτο παλι. Τελκα στο δυωρο τον ειδα τεσσερις πεντε φορες. Βρηκε πουλια, τα φερμαρε, τα κουτουλησε, δεν βρηκε τιποτα, απλα δεν ξερω. Οπως τον κοβω εχει το χουι της μεγαααααααλης ερευνας και επειδη εγω δεν βαζω ρευμα και δεν μου αρεσει να κυνηγαω με gps τον βλεπω να περνει μεταγραφη. Σε καποιους αρέσει αυτό αλλά εγώ δεν μπορώ να κυνηγάω έτσι. Είμαι προβληματισμένος γιατί από έξοδο σε έξοδο γίνεται όλο και πιό μακρινός και εδώ στο νησί τέτοια σκυλιά σε περιορίζουν για τους τόπους που θα κυνηγήσεις και τα μέρη που κυνηγάω συνήθως θέλουν σκυλί ελεγχόμενο. Ίσως να φταίω και εγώ που πήρα κουτάβι από αγωνοσκυλα.

Γιαννη σου απανταω εδω για να μην βγουμε off-topic στο θεμα μπεκατσα.Μην ξενερωνεις οπως λες.Αν εκπαιδευτει το σκυλι κυριως στην βασικη και ακομα καλυτερα ΚΑΙ στην κυνηγετικη, θα στρωσει το σκυλακι..Φιλος ειχε παει το σεττερ του για εκπαιδευση και εμαθε εκει το ορτυκι και μετα επεσε στην περδικα(εχουν παραπλησιες μυρωδιες).Κυνηγουσε μια χαρα.Η μπεκατσα δεν ενιεφερε τον σκυλο ΚΑΘΟΛΟΥ!!!Το παλεψε 2 χρονιες ο φιλος με αλλο σκυλο-δασκαλο και το σκυλακι του κουτουλησε 30-35 μπεκατσες μεχρι να φερμαρει την πρωτη του!!!Απο κει και περα η αποδοση του βελτιωνοταν κατακορυφα μερα με τη μερα!!!Εγινε εξαιρετικο μπεκατσοσκυλο.Το σκυλακι το εχει,εχει παθος,αντιλαμβανεται τις μυρωδιες.Υπομονη θελει και θα ανταμειφθεις.Δωστου μια ευκαιρια κριμα ειναι

Λίγο τσιμπιμα με ρεύμα στο χαμηλό σε τόπο που δεν έχει θηραματα δεν βλάπτει... ανάλογα και τον χαρακτήρα του σκύλου....αλλιώς μου τον στέλνεις πακέτο .ha ha ha..... είχα τέτοιο σκύλο τον δούλευα με τις ώρες υπακοη ήταν ρομπότ στις εντολές αλλά μόλις έβλεπε κατηφορες...έβλεπες μόνο σκόνη .sarcastic.. Τον τσιμπισα λίγο με ρεύμα αλλά πιο πολύ βελτιώθηκε με τα θηραματα όσο έπιανε φερμαριστα τόσο προσπαθούσε να είναι κοντά η έστω να κρατάει τα πουλιά ώρα. Κουράστηκα πολύ αλλά στα 3 χρόνια είχα σκύλο για όλη μέρα με 40 βαθμούς ανοιχτό μεν αλλά πλέον εψαχνε για να δαγκώσει.

drive car
Και όλα αυτά καλοκαίρι μεχρι τέλους Σεπτέμβρη που 10 η ώρα βράζει ο τόπος ....χειμώνα μια φορά την εβγαλα χρονιαρα και κατι και την μάζεψα ηλιοβασίλεμα .. μπεκάτσα 3 χρονών την έβγαλα κυριολεκτικά.

Εν κατακλείδι λίγο ρεύμα αφού μάθει κάποιες εντολές και πουλιά δικά του .. έχει δύναμη ο σκύλος αξίζει να επιμεινεις

Last edited:
Έχω ένα κουτάβι 8 μηνών και προσπαθώ να το ξεκινήσω. ..αλλού όμως είναι το πρόβλημα μου,τι κάνουμε με το τρίχωμα του σκύλου; οι πατούσες του λόγω λάσπης γίνονται διπλάσιες, τις κολτσίδες πως μπορούμε να τις αντιμετώπισουμε;
Ακούω γνώμες παιδιά!

Έχω ένα κουτάβι 8 μηνών και προσπαθώ να το ξεκινήσω. ..αλλού όμως είναι το πρόβλημα μου,τι κάνουμε με το τρίχωμα του σκύλου; οι πατούσες του λόγω λάσπης γίνονται διπλάσιες, τις κολτσίδες πως μπορούμε να τις αντιμετώπισουμε;
Ακούω γνώμες παιδιά!
Κούρεμα, ανάμεσα στα δάκτυλα με προσοχή. Τα υπόλοιπα βγάλε τα με το χέρι όσο είναι νωρίς γιατί θα γίνουν ένας κόμπος μαλλιου.

Τα έβγαλα όλα αλλά σήμερα το λυπηθηκα το σκυλάκι, έβλεπε το ποιντερ που έφευγε και αυτό έκλαιγε στα πόδια μου!
Πρέπει να το κουρέψω γιατί δεν γίνεται να τρώω τόση ώρα για να το καθαρίσω!
Δεν πρέπει να κουρεύονται τα Σέττερ. Η τρίχα που θα ξαναβγεί θα είναι κάθε φορά και πιο μπαμπακερή αντί για μεταξένια και πιο σγουρή, δηλαδή ότι χειρότερο για καθάρισμα. Πώς θα καθαρίζεις εύκολα το τρίχωμα; Πρώτα - πρώτα θα πρέπει να αποκτήσεις την κατάλληλη χτένα και βούρτσα όπως και ένα εργαλείο που βγάζει την νεκρή τρίχα (striping). Μετά θα πρέπει να το βουρτσίζεις σχεδόν καθημερινά ασχέτως αν έχει πάει κυνήγι ή όχι. Το συχνό βούρτσισμα αφαιρεί το περιττό (νεκρό) τρίχωμα που δεν έχει λιπαρές ουσίες (που αποτρέπουν την προσκόλληση αγκαθιών). Στην ηλικία που είναι τώρα αλλάζει το κουταβίσιο τρίχωμα με το κανονικό, οπότε θέλει περισσότερο βούρτσισμα. Η σωστή διατροφή κάνει το τρίχωμα γερό, ελαστικό και λαμπερό σαν μετάξι έτσι τα αγκάθια γλιστρούν με το βούρτσισμα. Όταν χτενίζουμε ή βουρτσίζουμε το τρίχωμα, ξεκινάμε από τα έξω και πάμε προς τα μέσα και από τα κάτω προς τα πάνω, π,χ, όταν θέλεις να καθαρίσεις το αυτί, θα αρχίσεις με τη χτένα από το κάτω κάτω μέρος (αυτό που είναι προς το έδαφος) και θα ανεβαίνεις προς τα πάνω (εκεί που ενώνεται με το κεφάλι) αν ξεκινήσεις από πάνω (όπως κάνουν όλοι) τότε θα πιάσεις το πρώτο αγκαθάκι ή στρίψιμο τριχών και θα το σέρνεις μέχρι να βγει κάτω (λάθος). 2-3 σταγόνες baby-oil που θα τις τρίψεις πρώτα στις παλάμες σου και μετά θα "χαϊδεύεις" τα σημεία που έχουν φτερώματα (φράντζες) όπως τα αυτιά, τα μπροστινά πόδια, το στήθος και τα μπατζάκια (πίσω από τα μπούτια). Με το ψαλίδι κονταίνεις τις φράντζες, την βάση των αυτιών και τα πέλματα. Με μηχανή μπορείς να κάνεις το εσωτερικό των αυτιών και το V που σχηματίζεται από το λακουβάκι του στέρνου μέχρι το κάτω μέρος των αυτιών. Υπάρχουν στο διαδίκτυο σχετικά βίντεο.

Κ. Γιάννη καλημέρα. Θεωρείται ότι ούτε τις μασχάλες των τετράποδων φίλων μας δεν πρέπει να κουρεύουμε το καλοκαίρι στα ορτύκια;

Κύριε Γιάννη όπως πάντα οι γνώσεις σας φαίνονται στις απαντήσεις σας!
Κάποιος συνκυνηγος μου πρότεινε να του βάλω μαλακτική μαλλιών που βάζουν οι γυναίκες...ποια είναι η γνώμη σας; το δοκίμασε κάνεις;

Κάποιος συνκυνηγος μου πρότεινε να του βάλω μαλακτική μαλλιών που βάζουν οι γυναίκες...ποια είναι η γνώμη σας; το δοκίμασε κάνεις;
Αν σκεφτεις οτι το ανθρωπινο σαμπουαν αν το χρησιμοποιησεις σε σκυλι δημιουργα ερεθισμους μεχρι κ σοβαρη δερματιτιδα αναλογως του ζωου τοτε θα ελεγα οτι η μαλακτικη που σας εχουν πει δεν συνισταται
Παρτε πρωτα την γνωμη του κτινιατρου σας

Ίσως εννοούσε baby oil

Κ. Γιάννη καλημέρα. Θεωρείται ότι ούτε τις μασχάλες των τετράποδων φίλων μας δεν πρέπει να κουρεύουμε το καλοκαίρι στα ορτύκια;
Μασχάλες, Το V της τραχηλιάς, το εσωτερικό των αυτιών, η κοιλιά και το εσωτερικό των μπουτιών στα πίσω πόδια, κουρεύονται με κοπτικό Νο7
Το 1/3 των αυτιών από το κρανίο προς τα κάτω κουρεύεται με κοπτικό Νο 10,
Το στέρνο, τα μπατζάκια (κρόσσια στα πίσω μπούτια) και οι θύσανοι των μπροστινών ποδιών μπορούν να αραιωθούν με ειδικό ψαλίδι (37 δόντια πάνω-κάτω)

Τα ανθρώπινα καλλυντικά δεν κάνουν (όλα) για τους σκύλους για τον απλούστατο λόγο πως έχουν διαφορετικό PH δέρματος/τρίχας. Επί πλέον άλλα προσδοκούμε από το ανθρώπινο μαλακτικό (όγκο, απαλότητα) και άλλα από το μαλακτικό σκύλων (γυαλάδα που να γλιστρά η χτένα, ευλυγισία) Υπάρχουν ειδικά μαλακτικά όπως της All Systems. Ψάξε εδώ http://animagroom.gr/
Υπάρχουν σιλικόνες σε σπρέι, κρέμες κλπ. Το φτηνότερο και πιο εύκολο να βρεις είναι το baby oil. Όλα αυτά τα προϊόντα θέλουν την κατάλληλη ποσότητα και χρήση άλλως με τη σκόνη και τις λάσπες θα γίνουν μπετόν αρμέ.

Μασχάλες, Το V της τραχηλιάς, το εσωτερικό των αυτιών, η κοιλιά και το εσωτερικό των μπουτιών στα πίσω πόδια, κουρεύονται με κοπτικό Νο7
Το 1/3 των αυτιών από το κρανίο προς τα κάτω κουρεύεται με κοπτικό Νο 10,
Το στέρνο, τα μπατζάκια (κρόσσια στα πίσω μπούτια) και οι θύσανοι των μπροστινών ποδιών μπορούν να αραιωθούν με ειδικό ψαλίδι (37 δόντια πάνω-κάτω)

Ευχαριστώ πολύ κ. Γιάννη για την απάντηση σας.

Το αντιληφθηκα αυτο,απλα σκεφτηκα το κατα ποσο ειναι σοφο να προτεινουμε χρηση ηλεκτροσοκ σαν μεθοδο εκπαιδευσης,μαλιστα δημοσια σε ενα φορουμ!
Ναι Γιώργο μου ρεύμα στο χαμηλό όπως τονισα κατοπιν εκμαθησης βασικων εντολών ..που είναι το πρόβλημα ?πολλές φορές είναι η τελευταία η εσχατη αν θες λύση σε πολύ ανοιχτά σκυλιά.. και μην μου πεις για επαγγελματιες εκπεδευτες που ξερουν τι κανουν κτλ γιατί και εσύ και εγώ ξέρουμε ότι μια ξυλια κάποιων επαγγελματίων είναι δέκα φορές χειρότερη από ένα τσιμπιμα .. έχω ένα κολαρο με 9 σκάλες ρεύματος στο 2 δοκίμασα στην σκύλα που ανέφερα παραπάνω ούτε κολοτουμπα έκανε ο σκύλος ούτε χτυπιοταν κάτω ούτε τίποτα έκοψε λίγο φόρα κοίταξε αριστερά δεξιά με έψαξε της μίλησα ήρεμα και συνέχισε σε δυνατό τεμπο... σε άλλο σκύλο ενός φίλου μου στο 2 ούτε καν σταμάτησε σαν να μην τρέχει τίποτα.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη μεριά του νομίσματος έχει χαλάσει πολλούς σκύλους το ρεύμα ειδικά η λαθος χρηση του και για αυτό και το αποφεύγω και εκτός από μια περίπτωση σε δικό μου σκύλο δεν το έχω ξαναδούλεψει και δεν είμαι κανένας ασπλαχνος κρεατοσυλλεκτης ακόμα και τα μπιπερ τα φημωνω για να μην ενοχλειτε τόσο ο σκύλος .

Τώρα για το αν είναι σωστό η όχι να μιλάμε για κολαρο δημόσια...σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως να φτιάξεις σφαίρες και γενικά στο ίντερνετ πως να φτιάξεις πυρηνική βόμβα. Το ότι μπορεί κάποιος να εκλαβει λάθος μια πληροφορία δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εξαρχής .

Ξέρεις ότι σε παρακολουθώ και στα λέω όλα με αγάπη.

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την παρακολούθηση με τιμά!Δεν θα ανέφερα για επαγγελματίες που γνωρίζουν ενώ εμείς οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνο να το κάνουμε,είμαι γενικά αντίθετος με την χρήση του ηλεκτρικού κολάρου,όπως προφανώς και για τις ξυλιές.Θεωρώ πως αν δεν μπορώ με άλλο τρόπο να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου και έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο(ελάχιστοι το κάνουν)....σταματώ δεν τον εκπαιδεύω δεν προσπαθώ άλλο!Επίσης επειδή ο νόμος ορίζει πως απαγορεύεται κάθε μορφή βίας στον σκύλο και το ηλεκτρικό κολάρο είναι βία,αν κάποιος το παρακολουθεί εδώ μέσα θα μας τρέχει για αυτό και ανέφερα στο πιο πάνω ποστ το 'δημόσια'!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, και από εδώ ο μικρός Ρας στις πρώτες του εξόδους!
pmWm7S9Mj

Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την παρακολούθηση με τιμά!Δεν θα ανέφερα για επαγγελματίες που γνωρίζουν ενώ εμείς οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνο να το κάνουμε,είμαι γενικά αντίθετος με την χρήση του ηλεκτρικού κολάρου,όπως προφανώς και για τις ξυλιές.Θεωρώ πως αν δεν μπορώ με άλλο τρόπο να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου και έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο(ελάχιστοι το κάνουν)....σταματώ δεν τον εκπαιδεύω δεν προσπαθώ άλλο!Επίσης επειδή ο νόμος ορίζει πως απαγορεύεται κάθε μορφή βίας στον σκύλο και το ηλεκτρικό κολάρο είναι βία,αν κάποιος το παρακολουθεί εδώ μέσα θα μας τρέχει για αυτό και ανέφερα στο πιο πάνω ποστ το 'δημόσια'!

Φίλε μου καταρχήν επέτρεψε μου να πω ότι είσαι λάθος στο ότι είναι βία η χρήση του κολάρου. Αυτό θα το κρίνει μόνο η δικαιοσύνη και αν θα ήταν παράνομο, θα απαγορευόταν και η εμπορία του.

Πέραν τούτου πλέον τα περισσότερα κολάρα εκπαίδευσης έχουν θόρυβο, δόνηση και "ρεύμα". Εγώ τον ήχο δεν τον χρησιμοποιώ. Όμως όταν τον χτυπήσεις 2 φορές με δόνηση και την τρίτη με ρεύμα και το κάνεις μερικές φορές (το πόσες εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε σκύλου), μετά μόνο με την δόνηση θα ελέγχεται πλήρως.

Και τέλος προσωπικά όπως θα δώσω μία στο τόσο και όταν επιβάλλεται καμία στον πισινό των παιδιών μου, έτσι θα κάνω με τον σκύλο μου. Γιατί θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να πονέσει λίγο 2-3 φορές από το να είναι ανεξέλεκτος και ή να καταλήξει στο στόμα κανενός λύκου ή να τον κλέψει κάνεις ή να χαθεί ή να βρεθεί κάτω από τις ρόδες κανενός αυτοκινήτου.

Πάντα φιλικά.

Back