Αγγλικό Σέττερ

Το κολλαρο χρησιμοπόιειται ακομη και απο εκπαιδευτες θετικης εκπαιδευσης σκυλων (positive dog training)
Ειναι εργαλειο και η χρηση του χωριζεται σε δυο κατηγοριεσ
Την χρηση ως εργαλειο ποινης η πρπειδοποιησησ

Και η χρηση του ως εργαλειο ερεθισματος και συνδεσιμοτητας με συγκεκριμενες εφαρμογεσ
Το καθε τι μπορει να χρησιμοποιηθει με τον λαθος η τον σωστο τροπο

Το πως εξαρταται απο εμας και το ποσο μας ενδιαφερει το σωστο και ποιοτικο αποτελεσμα που δεν θα ειναι εις βαρος ουτε του ζωου μας ουτε του χρονου μας ουτε της ποιοτητας της εκπαιδευσης

Οποταν φιλε Γιωργο τσαμπουκο διαφωνω με το προηγουμενο μυνημα σου καθως πιανει μονο την μια κατηγορια χρησης του αλλα δεν σε αδικω κιολας για τιμ γνωμη που εχεις

Γιατι δυστυχως πολλοι απλα πατανε κουμπια........και βασανιζουν ζωα

Το κολλαρο μπορει να δωσει αποστευτα αποτελεσματα στην εκπαιδευση χωρις το σκυλι να νιωσει ουτε ιχνος πονου
Μπορει και να χαλασει ενα σκυλι μεχρι να πεις κρεμμυδι

Και η χρηση του επιβαλει οχι μονο υπευθυνοτητα και γνωσεις αλλα και ψυχραιμια και χωρις να υπερβαλλω καθολου και δυνατοτητα ψυχολογιας του σκυλου ως προς τον χαρακτηρα του με οτι αυτο συνεπαγεται για τις ανοχες του

Το κολλαρο χρησιμοπόιειται ακομη και απο εκπαιδευτες θετικης εκπαιδευσης σκυλων (positive dog training)
Καλησπέρα,
Πριν μερικά χρόνια προσκάλεσε η Κορίνα Στεφάνου την Αμερικανίδα Robin Macfarlane που θεωρείται κορυφή στη χρήση E-collar με δική της σχολή. Συμμετείχα, υπήρχαν και καμιά 15αριά άλλα άτομα άσχετοι από κυνήγι... και κανείς επαγγελματίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν αντί της ποινής είναι η "παρακίνηση" δηλαδή με το χαμηλότερο τσίμπημα που ενοχλεί το σκύλο, σαν να τον παρακινεί να σταματήσει το λάθος. Η πρώτη δουλειά που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ανακαλύψει σε ποια βαθμίδα αρχίζει να ερεθίζει τον σκύλο (υπάρχουν πομποί με 125 σημεία σε δύο επίπεδα, Υψηλό και χαμηλό, σύνολο 250 διαβαθμίσεις) σε κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια αρχίζει το διακεκομμένο πάτημα (σε ρυθμό επίτοιχου ρολογιού). Όταν ο σκύλος οδηγηθεί στη επιθυμητή ενέργεια τότε σταματά η ενόχληση. Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο ανώδυνη αλλά προϋποθέτει πως ο σκύλος σε όλη τη ζωή του, όταν πρέπει να εκτελεί εντολές, θα φορά το κολλάρο. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέθοδο που χρησιμοποιείται από τη "Θετική Εκπαίδευση" εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα που δεν έχω αντιληφθεί. Όποιος είναι πρόθυμος να το ψάξει ας μπει στη σελίδα του Star dog positive training ή άλλων Θετικιστών και ας μας ενημερώσει.
Είναι τόσο δύσκολη η ασφαλής μέθοδος του E-collar που στις σχολές εκπαιδευτών το διδάσκουν για εβδομάδες. Το να κάνεις μερικά "τσιμπηματάκια" δεν είναι εκπαιδευτική μέθοδος, είναι μια τυχαία συνεργασία με το σκύλο, δηλαδή κάποιοι σκύλοι θα συνετιστούν και κάποιοι όχι. Κάποιοι σκύλοι θα πουν "πάω στο αφεντικό να με σώσει" αλλά άλλοι θα πουν "μακριά από τον τρελλό" και κάποιοι δεν θα ξέρουν τι να κάνουν.
Έχω κατάλληλο εργαλείο, γνωρίζω τη ηπιότερη χρήση του, είδα αποτέλεσμα για το θέμα που με απασχολούσε, αλλά πέρασαν χρόνια μέχρι ο σκύλος να με ξαναείδε όπως πριν. Το μετάνιωσα γιατί αν ακολουθούσα την μέθοδο που χρησιμοποιώ συνήθως θα είχα τα ίδια αποτελέσματα χωρίς αρνητικές καταστάσεις.

Καλημερα κυρ γιαννη
Το σεμιναριο το ειχα παρακολουθησει ηλεκτρονικα πριν 4-5 χρονια αφου τοτε ηταν διαθεσιμο
Το ψαξα για να το βαλω αλλα δρν το βρηκα
Ειχε ξαναγινει με την Κα Κορινα και τηλεοπτικη παρουσιαση και ηταν αρκετα μεγαλο και λεπτομερες για βιντεο
Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σας και ειχα καταληξει τοτε στα ιδια ακριβως συμπερασματα με εσας
Γιαυτο και τονισα οτι ο χαρακτηρας και η ανοχη του σκυλου πεζει ρολο και μαλιστα μεγαλο
Η τοποθετηση μου ηταν για να δειξω οτι ειναι απλα ενα εργαλειο και οπως καθε πραγμα εχει δυο οψεις ετσι και αυτο
Μπορει να δουκευλει σωστα μπορει και λαθος
Απλα δεν ηθελα να μπω σε περισοτερο βαθος οσον αφορα το σωστα γιατι οπως ξερετε αυτο εγκυμονει κινδυνους μεσα απο ενα φορουμ και ο γραπτος λογος μπορει να γινει διαφορετικα αντιληπτος απ τον καθε ενα
Και το κολλαρο δεν σηκωνει αστεια και δοκιμες για να πω σε λεπτομερεια που ισως δελεασει κάπιον να το δοκιμασει ειτε με καλη προθεση ειτε με κακη
Χωρις να χω μπροστα μου ζωο να το δω αρκετες φορες με τον ιδιοκτητη και χωρις και σε πολλα διαφορετικα ερεθισματα ωστε να εχω ιδιαν αποψη του χαρακτηρα του και τις σχεσης του με τον ιδιοκτητη δεν θα μπορουσα ποτε να πω μεσω ενος φορουμ τι και πως γινεται οπως εγω τουλαχιστον το γνωριζω

Καθε τεχνικη εχει τια δικες τις παραμετρους και μεσω ενος φορουμ αυτο δεν μπορει να αναλυθει οπως με την προσωπικη επαφη
Παραμετρους που διαφορόποιουν το αποτελεσμα σε μεγαλο βαθμο

Καλημερα και καλη εβδομαδα. Εχω ενα προβλημα με το σετερακι μου και θελω βοηθεια. Ειναι 5 χρονων δεν εχει κσποια ιδιαιτερη εκπαιδευση εκτος απο τα βασικα για να μην απομακρυνεται και τον βρω τουφεκισμενο οπως το προηγουμενο που ειχα. Δυστυχως λογω γονατου τωρα πια μονο τσιχλα. Λοιπον ενω βρισκει τα πουλια δεν τα φερνει και αρκετες φορες τα κανει πραγματικα τσιχλες. Τι να κανω? Βοηθεια!!!

Φίλε μου καταρχήν επέτρεψε μου να πω ότι είσαι λάθος στο ότι είναι βία η χρήση του κολάρου. Αυτό θα το κρίνει μόνο η δικαιοσύνη και αν θα ήταν παράνομο, θα απαγορευόταν και η εμπορία του.

Όσα πράγματα δηλαδή υπάρχουν στο εμπόριο και αναφέρομαι στο νόμιμο εμπόριο,επιτρέπεται και η χρήση τους δηλαδή;;;;;;

Και τέλος προσωπικά όπως θα δώσω μία στο τόσο και όταν επιβάλλεται καμία στον πισινό των παιδιών μου, έτσι θα κάνω με τον σκύλο μου. Γιατί θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να πονέσει λίγο 2-3 φορές από το να είναι ανεξέλεκτος και ή να καταλήξει στο στόμα κανενός λύκου ή να τον κλέψει κάνεις ή να χαθεί ή να βρεθεί κάτω από τις ρόδες κανενός αυτοκινήτου.

Πάντα φιλικά.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να αντιμετωπίζει τα πράγματα όπως θέλει αλλα θεωρω πως στα παιδια σας δεν θα το βαζατε το κολαρο για τσιμπηματακια η για προειδοποιηση.

Από εκπαιδευτές θετικής εκπαίδευσης;;;;;Που γίνεται αυτό;;;;Αν εννοείται από κάποιους που ισχυρίζονται πως είναι θετικοί εκπαιδευτές ναι τότε πάω πάσο.Η ποινή και η προειδοποίηση δεν υπάρχουν σε κανένα πρόγραμμα θετικής εκπαίδευσης,πουθενά στον κόσμο!Και αν κάποιος θσχυρίζεται πως ναι εγω ειμαι θετικός εκπαιδευτης αλλα το χρησιμοποιω σαν ερεθισμα τοτε πολυ απλα δεν ειναι θετικος εκπαιδευτης.

Ο κ. Γιάννης και ο φίλος Kurtzhaar τα είπαν πολύ σωστά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

Πως συμφωνείτε;;;Στο τελος καταληγει και λεει πως ποτε παλι δεν ειχε την σχεση που ειχε παλαιοτερα με τον σκυλο του,επισης αναφερει πως τα τσιμπηματακια δεν ειναι μεθοδος εκπαιδευσης και πως αυτη η μεθοδος λειτουργει σχεδον μονο οταν ο σκυλος φοραει το κολαρο!!!!!!

Ο καθένας εκπαιδεύει όπως θέλει δικαίωμα του όμως εκτός από δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις!Μην λέμε όμως ότι το κολάρο δεν είναι βία και οτι χρησιμοποιειται στην θετικη εκπαίδευση!Άσχετα αν είμαι της force free εκπαίδευσης ή όχι.....ο νόμος αναφερει οτι απαγορευεται η οποιαδηποτε μορφη βιας,το κολαρο,ο πνιχτης,το λουρακι σε μορφη πνιχτη,τα τραβηγματα,ξυλιες,εφημεριδες κλπ κλπ αν καποιος τα δει να γραφονται δημοσια ή να γίνονται και θέλει να σας βαλει σε μπελάδες θα το κάνει πολύ εύκολα.Αυτό έγραψα και πιο πριν.

Τώρα αυτά τα περί εκπαίδευσης ,συσχετισμών,ισορροπιών,συμπεριφοριστικών και ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τα σχολιάσουμε.Η επιστήμη της ηθολογίας εχει κανει αλματα εχουν καταριφθει όλες οι παλαιοτερες αντιληψεις περι εκπαίδευσης σκύλων,με επιστημονικά δεδομένα με μελέτες σε πανεπιστήμια και εργαστήρια,όχι με αποψεις του καθενος απο εμας!

pnaJq4s5p

Τον έχω από την στιγμή που γεννήθηκε και τον μεγαλωσα με όνειρα και όταν έρχεται η στιγμή της φερμας τα συναισθήματα μου δεν μπορώ να τα περιγράψω. ..αξία ανεκτίμητη!

Νικο φτου φτου σκορδα!

Οσο για σενα σεβασμιε,
Τα σκυλια φερμας απαιτουν δικαννακι μπιμπελιαρικο. .very funny..very funny..very funny.
φιλαρακι γερος ξεγερος το σκυλακι μου ειναι ξεπεταγματος. το πιασες η να στο εξηγησω???οι φερμες ειναι για κατι παιδακια σαν κι εσενα.
.buy.

Back