Αγγλικό Σέττερ

Είχα μία σκύλα ποιντερ η οποία ήταν κόρη του jigolo αδερφό του joyzepe που πήρε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα..... τελευταία μέρα κυνηγιού έκοψε τον αχιλλειο τένοντα επειδή πήδηξε από ένα πρανές 1,8 μέτρα στην μπεκατσα ....την κάνω χειρουργείο πληρώνω 450 ευρώ....το 2012 .....σε μια εβδομάδα σπάει το καρφί που της είχαν βάλει για να μην κινείται η άρθρωση...... ξανά χειρουργείο..... άλλο καρφί..... μετά φυσιοθεραπείες.... σακούλες με άμμο δεμένες με επίδεσμο στο πόδι και περπάτημα με το λουρί γύρω από το σπίτι......την πρώτη μέρα που την έλυσα σε χωράφι δεν μπορούσαν να την προλάβουν τα παιδιά της που ήταν 15 μηνών κουτάβια.....το ποιντερ και με τρία πόδια και με κομμένα πέλματα.... όσο και να το μαλώσει κάποιος, όσο και να το κτυπησει..... όταν βγει στο πεδίο..... όποιο και να αυτό..... είναι οδοστρωτηρας........ Είναι ΠΟΙΝΤΕΡ ....... αλλά την πλαστικότητα και την γατισια συμπεριφορά του σεττερ δεν την έχει.....
και εγω φιλεμου βασιλη τωρα που τελειωσε το κυνηγι βγαινω βωλτες μαζιτηςςς,,ποιντερ για ολες της δουλιεςςςς .yel. rena higurashi

Είχα μία σκύλα ποιντερ η οποία ήταν κόρη του jigolo αδερφό του joyzepe που πήρε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα..... τελευταία μέρα κυνηγιού έκοψε τον αχιλλειο τένοντα επειδή πήδηξε από ένα πρανές 1,8 μέτρα στην μπεκατσα ....την κάνω χειρουργείο πληρώνω 450 ευρώ....το 2012 .....σε μια εβδομάδα σπάει το καρφί που της είχαν βάλει για να μην κινείται η άρθρωση...... ξανά χειρουργείο..... άλλο καρφί..... μετά φυσιοθεραπείες.... σακούλες με άμμο δεμένες με επίδεσμο στο πόδι και περπάτημα με το λουρί γύρω από το σπίτι......την πρώτη μέρα που την έλυσα σε χωράφι δεν μπορούσαν να την προλάβουν τα παιδιά της που ήταν 15 μηνών κουτάβια.....το ποιντερ και με τρία πόδια και με κομμένα πέλματα.... όσο και να το μαλώσει κάποιος, όσο και να το κτυπησει..... όταν βγει στο πεδίο..... όποιο και να αυτό..... είναι οδοστρωτηρας........ Είναι ΠΟΙΝΤΕΡ ....... αλλά την πλαστικότητα και την γατισια συμπεριφορά του σεττερ δεν την έχει.....
Καλά το πήγαινες,στο τέλος μας τα χάλασες.
Άμα τα λέω εγώ...

Το μόνο σοβαρό πλεονέκτημα του σεττερ πέραν του γούστου του καθενός τρόπος φερμας κτλ .... είναι ότι βρίσκεις πολύ πιο εύκολα καλά σκυλιά ζηλευτά να πάρεις κουτάβι

Για κάθε δέκα καλά σεττερ έχει 2 πόιντερ αυτήν την αναλογία βλέπω.

Mε πολλές περισσότερες όμως περιπτώσεις δυσπλασίας......
Και όχι μόνο δυσπλασία αλλά γενικά μορφολογία,πολλά τα βίδρα-σέττερ...
Γενικά στο πακέτο μορφολογία-εργασία τα ηπειρωτικά είναι πολύ μπροστά με το Επανιέλ Μπρετόν πρώτο

Έχεις δοκιμάσει, κάποια, ειδική αλοιφή;
Αλλιώς, αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα,που δεν μπορείς να κυνηγήσεις,νομίζω υπάρχουν ειδικά παπουτσάκια.
Όχι έχεις καμία να προτείνεις;Που τα βρίσκεις αυτά τα παπουτσάκια;

Αυτή η ορμή που είναι χαρακτηριστική στα πόιντερ τα κάνει και έχουν τραυματισμούς,και εννοείται όχι όλα
Τελευταία το άκουσα να το αναφέρει ο Πονηρέας σε ένα βίντεο που είχα ανεβάσει και στο θέμα πόιντερ που αναφέρεται και για την απώλεια βάρους
Ναι και εμένα η σκύλα πάει με πολύ ορμή ενώ ο αρσενικός πατάει πολύ μαλακά δεν τον ακούς καθόλου...

Και τα πόιντερ δερματικα μύκητες κλαφουνισμα κτλ

Κάθε ράτσα έχει τα συνήθη προβλήματα της λογικό, το τίμημα της καθαροαιμιας
Δερματικά δεν είχε ποτέ πρόβλημα κανένα από τα σκυλιά (ποιντερ)που πέρασαν από τα χέρια μου και αυτό που λες με το κλαφουνισμα μου έδωσαν μία σκυλίτσα λευκή πορτοκάλι να την βλέπεις και να χαίρεσαι.....ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της όμως ήταν άσχετος.....το σκυλί με το που το κατέβαζε από το κουτί εξαφανιζόταν για 20 -30 λεπτά.....σε μένα δεν το έκανε ποτέ... Κλαφουνιζε όμως όταν της έφευγε το πουλί.....την χάρισα σε ένα φίλο ο οποίος κυνηγούσε τότε μόνο με κουδουνάκι σε μέρη που αυτός δεν έμπαινε μέσα.... πήγαινε δρόμο δρόμο και έστελνε το σκυλί στην πλαγιά....αυτού του άρεσε αυτό το θέμα της σκύλας επειδή τον προειδοποιούσε και ετοιμαζόταν να τουφεκισει.....

Τη εννοείς περίεργο;Αφού αυτό συμβαίνει συνέχεια τρώγονται στο ίδιο σημείο....
Εννοώ ότι ακούγεται περίεργο αυτό που σου είπε ο κτηνίατρος
Έχει ευαισθησία μόνο στα πίσω στα μπροστά δεν έχει;
Σου εξήγησε κάτι ή πέταξε ένα έχει ευαισθησία που είναι γενικό και αόριστο και τέλος
Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα κατασκευής στο πώς πατάει το σκυλί
Δεν γίνεται να έχει <<ευαισθησία>> και να εμφανίζεται το πρόβλημα συνέχεια στα ίδια ακριβώς σημεία
Αφού είναι ευαίσθητα γιατί δεν έχει σε όλα τα πέλματα θέμα αλλά σε συγκεκριμένα σημεία;

Εννοώ ότι ακούγεται περίεργο αυτό που σου είπε ο κτηνίατρος
Έχει ευαισθησία μόνο στα πίσω στα μπροστά δεν έχει;
Σου εξήγησε κάτι ή πέταξε ένα έχει ευαισθησία που είναι γενικό και αόριστο και τέλος
Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα κατασκευής στο πώς πατάει το σκυλί
Δεν γίνεται να έχει <<ευαισθησία>> και να εμφανίζεται το πρόβλημα συνέχεια στα ίδια ακριβώς σημεία
Αφού είναι ευαίσθητα γιατί δεν έχει σε όλα τα πέλματα θέμα αλλά σε συγκεκριμένα σημεία;
Δίκιο έχεις αυτό δεν το σκέφτηκα αλλά αν έχει πρόβλημα κατασκευής δεν θα έπρεπε να ματώνουν πχ μόνο από την εσωτερική πλευρά η μόνο από την εξωτερικη;Αυτά ματώνουν ένα αριστερά και ένα δεξιά στο ίδιο πόδι.

Δερματικά δεν είχε ποτέ πρόβλημα κανένα από τα σκυλιά (ποιντερ)που πέρασαν από τα χέρια μου και αυτό που λες με το κλαφουνισμα μου έδωσαν μία σκυλίτσα λευκή πορτοκάλι να την βλέπεις και να χαίρεσαι.....ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της όμως ήταν άσχετος.....το σκυλί με το που το κατέβαζε από το κουτί εξαφανιζόταν για 20 -30 λεπτά.....σε μένα δεν το έκανε ποτέ... Κλαφουνιζε όμως όταν της έφευγε το πουλί.....την χάρισα σε ένα φίλο ο οποίος κυνηγούσε τότε μόνο με κουδουνάκι σε μέρη που αυτός δεν έμπαινε μέσα.... πήγαινε δρόμο δρόμο και έστελνε το σκυλί στην πλαγιά....αυτού του άρεσε αυτό το θέμα της σκύλας επειδή τον προειδοποιούσε και ετοιμαζόταν να τουφεκισει.....
Είχε πάρει ένας φίλος ένα Σέττερ από πολύ γνωστό εκτροφέα και κλαφούναγε τις πέρδικες.
Το σκυλί γάζωνε, αλλά το έδωσε
Μαλακίες των εκτροφέων, που βάζουν αυτά τα σκυλιά, στην αναπαραγωγή.
Εγώ,θα το επέστρεφα αμέσως.

Το μόνο σοβαρό πλεονέκτημα του σεττερ πέραν του γούστου του καθενός τρόπος φερμας κτλ .... είναι ότι βρίσκεις πολύ πιο εύκολα καλά σκυλιά ζηλευτά να πάρεις κουτάβι

Για κάθε δέκα καλά σεττερ έχει 2 πόιντερ αυτήν την αναλογία βλέπω.
Η ποσότητα,δεν είναι ανάλογη,της ποιότητας.

Δίκιο έχεις αυτό δεν το σκέφτηκα αλλά αν έχει πρόβλημα κατασκευής δεν θα έπρεπε να ματώνουν πχ μόνο από την εσωτερική πλευρά η μόνο από την εξωτερικη;Αυτά ματώνουν ένα αριστερά και ένα δεξιά στο ίδιο πόδι.
Δεν έχω τις γνώσεις να στο αναλύσω Λάμπρο και εγώ όπως και εσύ υποθέσεις κάνω, απλά το έχουν ευαισθησία είναι αόριστο και γι'αυτο μου φάνηκε και περίεργο
Είναι σαν να μην τρώει και να μην έχει όρεξη ο σκύλος και να σου πεί είναι άρρωστος
Ευχαριστώ πολύ το βλέπω ότι είναι άρρωστος από τι πάσχει είναι το θέμα
Προσπάθησε με ότι σου έγραψαν τα παιδιά και κάνε και μία ακτινογραφία ισχίου να δείς τι γίνεται να σου φύγει και η απορία
Μόνο κάποιος που είναι γνώστης της μορφολογίας μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά εάν όντως οφείλεται εκεί το πρόβλημα
Και για να το κάνει πρέπει να δεί και το σκυλί φυσικά

Back