Αγγλικό Σέττερ

Είχε πάρει ένας φίλος ένα Σέττερ από πολύ γνωστό εκτροφέα και κλαφούναγε τις πέρδικες.
Το σκυλί γάζωνε, αλλά το έδωσε
Μαλακίες των εκτροφέων, που βάζουν αυτά τα σκυλιά, στην αναπαραγωγή.
Εγώ,θα το επέστρεφα αμέσως.
Μία κούρτσχααρ είχα που μου το έκανε αυτό
Όχι πάντα, αλλά σε περιπτώσεις που το θήραμα την δυσκόλευε πολύ μέχρι να το μπλοκάρει και ήταν μέσα σε πολύ ντυμένο όταν το σήκωνε γινόταν ανάσταση

Όχι πάντα, αλλά σε περιπτώσεις που το θήραμα την δυσκόλευε πολύ μέχρι να το μπλοκάρει και ήταν μέσα σε πολύ ντυμένο όταν το σήκωνε γινόταν ανάσταση
Στα Ηπειρωτικά,δεν ξέρω αν επιτρέπεται.
Στις Αγγλικές φυλές πάντως, είναι αιτία αποκλεισμού.

Η ποσότητα,δεν είναι ανάλογη,της ποιότητας.
Όπως στο είπα φίλε μου για κάθε δέκα καλά όχι για κάθε δέκα σκυλιά έχει 2 πόιντερ

Στο Λέω εγώ που δεν έχω θέμα με ράτσα άμα μαρεσει η γραμμή παίρνω και βισλα και βειμαρανεν

Όχι ότι δεν γίνονται καλά τα πόιντερ απλά δεν Υπάρχουν πλέον

Όπως στο είπα φίλε μου για κάθε δέκα καλά όχι για κάθε δέκα σκυλιά έχει 2 πόιντερ

Στο Λέω εγώ που δεν έχω θέμα με ράτσα άμα μαρεσει η γραμμή παίρνω και βισλα και βειμαρανεν

Όχι ότι δεν γίνονται καλά τα πόιντερ απλά δεν Υπάρχουν πλέον
Διαφωνώ καθέτως.

Στα ηπειρωτικά τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω για το κουρτσχααρ είναι απαραίτητο να ιχνηλατεί και να διωκει τριχωτό με κλαφουνητο..... και σκυλιά που είχε ο πατέρας μου κάποτε το έκαναν ακόμα και αν καταδίωκαν γάτες..... και σε λαγό το έκανε. Όχι όμως σε πέρδικες ή ορτύκια.

Διαφωνώ καθέτως.
Ωραία θα στο πω αλλιώς πες ότι ως δια μαγείας μαζεύαμε τα 1000 τοπ καλύτερα σκυλιά στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή από κυνηγούς όχι αγωνοσκυλα.

Πόσα νομίζεις είναι τα πόιντερ και πόσα τα σεττερ?

Μπορεί τα πρώτα 50 να είναι όλα πόιντερ τα πρώτα 200 ίσως

Από εκεί κάτω δεν πιστεύεις ότι αριθμητικά είναι περισοτερα τα σεττερ?

Εχω δέκα δεκαπέντε φίλους γνωστούς που πραγματικά δουλεύουν τα σκυλιά τους και έχουν πάντα αξία ζωντανά τα πόιντερ λιγοστά 2/10 εκεί +-

Αυτή είναι η πικρή αληθεια και μακάρι να αλλάξει

Δηλαδή εσύ τι βλέπεις πιο πολλά καλα πόιντερ στα βουνά και στα δάση από ότι σεττερ?

Καταλαβαίνω ότι αγαπάς το πόιντερ αλλά οι Αριθμοί ειναι απλοί και ματιά έχουμε.

Κάθε δέκα καλά βίντεο με ωραία φάση που κάνει μπαμ ο καλός σκύλος που ανεβαίνουν στο ίντερνετ πόσα είναι με πόιντερ?

Το μόνο σοβαρό πλεονέκτημα του σεττερ πέραν του γούστου του καθενός τρόπος φερμας κτλ .... είναι ότι βρίσκεις πολύ πιο εύκολα καλά σκυλιά ζηλευτά να πάρεις κουτάβι

Για κάθε δέκα καλά σεττερ έχει 2 πόιντερ αυτήν την αναλογία βλέπω.
Η ποσότητα,δεν είναι ανάλογη,της ποιότητας.

Ωραία θα στο πω αλλιώς πες ότι ως δια μαγείας μαζεύαμε τα 1000 τοπ καλύτερα σκυλιά στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή από κυνηγούς όχι αγωνοσκυλα.

Πόσα νομίζεις είναι τα πόιντερ και πόσα τα σεττερ?

Μπορεί τα πρώτα 50 να είναι όλα πόιντερ τα πρώτα 200 ίσως

Από εκεί κάτω δεν πιστεύεις ότι αριθμητικά είναι περισοτερα τα σεττερ?

Εχω δέκα δεκαπέντε φίλους γνωστούς που πραγματικά δουλεύουν τα σκυλιά τους και έχουν πάντα αξία ζωντανά τα πόιντερ λιγοστά 2/10 εκεί +-

Αυτή είναι η πικρή αληθεια και μακάρι να αλλάξει

Δηλαδή εσύ τι βλέπεις πιο πολλά καλα πόιντερ στα βουνά και στα δάση από ότι σεττερ?

Καταλαβαίνω ότι αγαπάς το πόιντερ αλλά οι Αριθμοί ειναι απλοί και ματιά έχουμε.

Κάθε δέκα καλά βίντεο με ωραία φάση που κάνει μπαμ ο καλός σκύλος που ανεβαίνουν στο ίντερνετ πόσα είναι με πόιντερ?
Σου απάντησα παραπάνω.
Δεν μου λέει τίποτα, που τα Σέττερ είναι περισσότερα.
Ποιοτικότερα δεν είναι.Άλλωστε κι εσύ το έγραψες:Τα πρώτα,θα ήταν τα Πόιντερ.
Το Σέττερ το έκανε μόδα,το κυνήγι της μπεκάτσας.Πιό εύκολα σκυλιά.
Για να μην παρεξηγηθώ, βεβαίως και υπάρχουν άξια Σέττερ,κι εγώ έχω αναφέρει,εδώ μέσα.
Επειδή κυνηγάω,(κυρίως Πέρδικα) σε όλη την Ηπειρωτική χώρα και λίγο στη Νησιωτική, βλέπω αρκετά σκυλιά.Δεν κρίνω, από πέντε-έξι σκυλιά γνωστών.
Όσο για τα βίντεο που είπες, δεν το σχολιάζω καν.

Το προβλημα με τα ποδια -πεματατο εχω σναντησει και σε κουρτσααχ και σε σεττερ
Σε ποιντερ το εχω δει σπανια
Συνηθως ηταν σκυλια που δεν εβγαιναν συχνα και εκαναν χωρις προετοιμασια εξοδο σε πετρα με εξαιρεση ενα σεττερ που το περουσιαζε καθε χρονο ανεξαρτητως τεραιν

Σου βαζω εδω παπουτσακια
Κανε την ερευνα σου ξερω ατομα που ετσι ελυσαν τ προβλημα τους

Ειναι και καποια ειδικα τζελ που βοηθανε στην επουλωση και τα δινουν μετα απο χειρουργικες επεμβασεις
Θα βοηθησουν να κλεισουν οι πληγες

Πρωτα πρεπει να επουλωθουν και ακολουθως βαλε στο σκυλι τα παπουτσακια
Θα τα φοραει μονο στο κυνηγι-εκπαιδευτικο
Μετα θα τα βγαζεις για να ειναι ελευθερο το ποδι
Τωρα για τα καλα σκυλια δεν βγαινει ακρη
Ειναι αναλογα και την ενασχοκηση του καθε κυνηγου και αυτοματως και το πως βλεπει και κρινει

Το καλο σκυλι οταν η κριση ειναι απο κυνηγο ειναι μια εικονα και αποψη υποκειμενικη και οχι αντικειμενικη

Οι πληστοι απο εμας δεν εχουν καν γνωσεις για την ρατσα και το ποιον της
Επιλεγουν σκυλια χωρις να ξερουν τι θελουν απο αυτα η τι απαιτουν αυτα απο του ιδιους

Οποταν ο καθε εμας μας θα πει κατι διαφορετικο

Ειναι ανθρωποι ατα νησια που πχ οταν βγαζει λαγο τ σκυλι φερμας θελουν το κλαφουνισμα
Η αληθεια ειναι οτι καποιες φορες κλαφουνανε στο λαγο τα σκυλια φερμας
Και τα δικα μου το κανουν
Οχι ομως στα πουλια

εχω δει πολλους ιχνηλατες να κλαφουνανε στα πουλια κατι το οποιο θεωρω απαραδεκτο οπως και στα σκυλια φερμας στα πουλια

Καλα να ειμαστε να χαιρομαστε τα σκυλια μας και αυτα το ιδιο

https://www.skroutz.gr/s/28054093/Pawise-Αδιάβροχα-Παπουτσάκια-Σκύλου-Medium-18x15cm-Μαύρο.html

Το πόιντερ που ήταν μόδα παλιότερα όπως είναι το σέττερ τώρα, γιατί πιστεύεις ότι υποχώρησε τόσο πολύ;
Το Πόιντερ, δεν ήταν ποτέ, μόδα.
Απαντώ και παραπάνω.Αλλά να προσθέσω ότι βγήκαν και κάποια σκυλιά,που μόνο έτρεχαν και δεν κυνηγούσαν.Επηρεασμένοι από τη "μόδα"της μεγάλης έρευνας,έτρεξαν όλοι να ζευγαρώσουν με τους σούπερ επιβήτορες!Αποτέλεσμα το παραπάνω.
Για να μην παρεξηγηθώ,από ζευγαρώματα με σκύλους που έτρεχαν στη Μεγάλη Έρευνα με κυνηγιάρες θυληκές,βγήκαν σπουδαία περδικόσκυλα.
Καλά Πόιντερ πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Το Πόιντερ είναι ο απόλυτος αεροθήρας,ψυχάρα,στο βουνό και στο δάσος.
Όποιος δεν έχει δεί Πόιντερ,να σηκώνει το κεφάλι, να παίρνει τον αέρα, να ανεβαίνει στην αναθυμίαση και να καρφώνει το κοπάδι ή το μοναδικό πουλί,στην απέναντι κορφή δεν έχει δεί τίποτα!

Το Πόιντερ, δεν ήταν ποτέ, μόδα.
Απαντώ και παραπάνω.Αλλά να προσθέσω ότι βγήκαν και κάποια σκυλιά,που μόνο έτρεχαν και δεν κυνηγούσαν.Επηρεασμένοι από τη "μόδα"της μεγάλης έρευνας,έτρεξαν όλοι να ζευγαρώσουν με τους σούπερ επιβήτορες!Αποτέλεσμα το παραπάνω.
Για να μην παρεξηγηθώ,από ζευγαρώματα με σκύλους που έτρεχαν στη Μεγάλη Έρευνα με κυνηγιάρες θυληκές,βγήκαν σπουδαία περδικόσκυλα.
Καλά Πόιντερ πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Το Πόιντερ είναι ο απόλυτος αεροθήρας,ψυχάρα,στο βουνό και στο δάσος.
Όποιος δεν έχει δεί Πόιντερ,να σηκώνει το κεφάλι, να παίρνει τον αέρα, να ανεβαίνει στην αναθυμίαση και να καρφώνει το κοπάδι ή το μοναδικό πουλί,στην απέναντι κορφή δεν έχει δεί τίποτα!
Το πόιντερ υπήρξε η πρώτη μόδα στην Ελλάδα όταν άρχισαν αυτοί που κυνηγάνε πουλιά να θέλουν ένα σκυλί που να φερμάρει σταθερά
Μέχρι τότε πάρα πολλοί κυνηγοί είχαν σκυλιά κοντινά που είτε δεν φερμαριζαν καθόλου ή φερμαριζαν λίγο αλλά υπήρχε πολύ θήραμα και έβλεπαν αποτέλεσμα
Από την στιγμή που άλλαξε αυτή η νοοτροπία οι περισσότεροι έψαχναν για πόιντερ που ήταν και ο επονομαζόμενος βασιλιάς της φέρμας
Για να μην παρεξηγηθώ δεν το πάω στην κόντρα ούτε και πιστεύω ότι το αγγλικό σέττερ είναι η κορυφαία ράτσα,του έχω αδυναμία αλλά δεν είμαι κολλημένος και είναι πολύ πιθανό το επόμενο σκυλί που θα πάρω να μην είναι αγγλικό σέττερ
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ούτε σε απόλυτες ούτε σε κορυφαίες ράτσες
Πιστεύω σε γούστα σε συνθήκες και σε ανάγκες που έχει ο καθένας μας

Αγγλικά σέττερ από την άλλη πλευρά του ατλαντικού
Τεράστιος εκτροφέας αγγλικών σέττερ στην Αμερική

http://kynigi-paradosi.blogspot.com/2010/06/s.html?m=1

Άλλη νοοτροπία εκτροφή από ότι στην νότια Ευρώπη! Με λίγα ζώα πολύ κοντά του χωρίς τα τεράστια εκτροφεία(εγκατάστασεις)λες και είναι κοτόπουλα ,μεγαλωμενα ζώα πολύ κοντά στους ανθρώπους! Αυτοί οι εκτροφεις δειναν ελάχιστα ζώα μόνο σε έμπιστους κυνηγούς! Πραγματικά ρομαντικοί με φοβερή κουλτούρα και αγάπη στα ζώα τους! Καμία σχέση με τα ιταλοελληνικα πρότυπα, με τα καμιονια σκύλων και τις κουταβομηχανες για τα γκαφρα!

Back