Αγορές μέσω Internet

Αν αγορασω κατι απο χωρα Ε.Ε. γιατι να επιβαρυνθω τον φπα 24%? Αφου θεωρειται ελευθερο το εμποριο μεταξυ των χωρων.
Δλδ αμα παρω κατι απο ιταλια θα νε χρεωσουν φπα? Η αν θα παρω κατι απο αγγλια?

Τον ΦΠΑ μια φορα θα` τον επιβαρενθεις. Ο Γερμανος θα σου αφαιρεσει τον γερμανικο ΦΠΑ απο την τιμη και ο Ελληνασ θα σου προσθεσει το δικο του

Οτι ψωνιζεις γενικα απο εξω δεν εχει ΦΠΑ. Οι τιμες του Cabela's πχ ειναι χωρις sales tax. Αν ομως του πεις να στα στειλει σε διευθυνση στην Αμερικη, η τα ψωνισεις στο καταστημα του σου προσθετει sales tax αναλογα την ποιλιτεια προορισμου. Στο Αμαζον το βλεπεις καθαρα στο λογαριασμο

Βρε Παυλο συνεχως απο ebay ψωνιζω ...δεν μ εχει ελθει κατι να πληρωσω , το τελευταιο μηνα , 4-5 εχουν φθασει ειδη σπιτι. Δε νομιζω βρε παιδια να χρεωνουν τα παντα ετσι ...δε γινετε

Τόλη και γω παρέλαβα αυτόν τον μήνα 3 δεματάκια απο e-bay και δεν επιβαρύνθηκα κάτι.Αυτό που πρέπει να δούμε είναι οτι η επιβάρυνση θα υπάρχει για παραγγελίες απο μια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά.
Αν εχω χρόνο θέλω να ψάξω να βρω αυτή την απόφαση ,να δω τι ακριβώς λέει.

Ε βεβαια, ειναι δυνατον να πληρωνεις το τυχαιο κινητο απο Κινα στην κανονικη του τιμη, και οχι σε φοβερη προσφορα στην Ελλαδα σε τιμες Samsung Galaxy S8?

παιδες μολις εβγαλα μια ακρη.....μιλησα με εκτελωνιστη ιδιωτη που εχει συνεργασια με τα ελτα.....καταρχην παμε στις χωρες εκτος ζωνης....1)δεματα μεχρι 22 ευρω ανευ δασμων και φπα(στην ευχερεια των ελτα αν χρεωσει μεταφ απο αθηνα για οπου παει)....2)αξια απο 22 εως 150 ανευ δασμου και γινεται καταβολη φπα+15 ευρω εκτελωνιστης ελτα).....3)150 ευρω και ανω και δασμους και φπα+15 εκτελωνιστη....τωρα στις χωρες ε.ε δεν εμπλεκεται τελωνειο συνεπως ειναι free.....τα μικρα δεματα απο ebay αξιας μεχρι 22 ευρω ειναι στην ευχερεια του τελωνη και πιθανον να περασουν free....αυτα

Κι εγω σε οσες δημοσιεύσεις διάβασα ,όλοι αναφέρονται σε κινητά.Ομως διάβασα καπου οτι σε παραγγελία μια θήκης κινητού αξίας 1 € μπήκε καπέλο 3 €
εγω ειπα αν με χρεωσουν για αγορα 1 ευρω 3 ευρω καπελο δεν θα τα πληρωσω απλα τα πραγματα...

Παίδες ΦΠΑ απο αλλη χωρα ΕΕ δεν θα σας χρεώσουν! Επιςης απο εκει που θα αγοράσετε η τιμη θα περιλαμβάνει το ΦΠΑ της χωρας αυτής!! Για τρίτες χώρες ανέκαθεν υπήρχε η υποχρέωση απλώς δεν τηρούνταν! Αλλα η στατιστική αξία όπως αναλύεται παραπάνω ειναι η σωστή και θα πρέπει να κυνηγάτε να πληρώνετε βάσει αυτής! Παντως δεν θα μας συμφερει με το ΦΠΑ απο τρίτες χώρες...

παιδες μολις εβγαλα μια ακρη.....μιλησα με εκτελωνιστη ιδιωτη που εχει συνεργασια με τα ελτα.....καταρχην παμε στις χωρες εκτος ζωνης....1)δεματα μεχρι 22 ευρω ανευ δασμων και φπα(στην ευχερεια των ελτα αν χρεωσει μεταφ απο αθηνα για οπου παει)....2)αξια απο 22 εως 150 ανευ δασμου και γινεται καταβολη φπα+15 ευρω εκτελωνιστης ελτα).....3)150 ευρω και ανω και δασμους και φπα+15 εκτελωνιστη....τωρα στις χωρες ε.ε δεν εμπλεκεται τελωνειο συνεπως ειναι free.....τα μικρα δεματα απο ebay αξιας μεχρι 22 ευρω ειναι στην ευχερεια του τελωνη και πιθανον να περασουν free....αυτα
Έτσι μπράβο, Κώστα, γιατί γράφτηκαν πολλά και διάφορα και κοντέψαμε να χάσουμε το μπούσουλα ... άσε που πολλά ήταν "άλλα αντ' άλλων", κάτι δεν μου πήγαινε καλά ... όπως ότι μπερδέψαμε το ΦΠΑ με τους δασμούς εισαγωγής (τελωνείο), που είναι διαφορετικά πράγματα ... Έχω την εντύπωση ότι σε αγορές από χώρες της Ε.Ε. ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του προϊόντος, ενώ δεν έχεις δασμούς άρα δεν εμπλέκεται το τελωνείο. Από χώρες εκτός Ε.Ε. όπως π.χ. Αμερική, στις international παραγγελίες αφαιρούν τον ΦΠΑ (δεν είναι ακριβώς ΦΠΑ, sales tax τον λένε), αλλά το δέμα θα περάσει εδώ από τελωνείο και θα πληρώσεις δασμό εισαγωγής (ανάλογα με την αξία του) + τέλη εκτελωνισμού + ότι άλλο γουστάρουν τα ΕΛΤΑ ή όποια εταιρεία courier (π.χ. τέλη αποθήκευσης, ασφάλισης κλπ ...)

αγορα patternmaster απο αγγλια......τελικη τιμη για αποστολη ελλαδα 116 ευρω....και ρωταω αγγλια ειναι και δεν εμπλεκεται τελωνειο....προχωρας???

Τώρα είδα ότι το διευκρίνισε κι ο Μάνος ... :)
Να πω εδώ ότι για τις ωτασπίδες (Howard Leight IS) που έχω ξαναπεί, ο Cabelas νομίζω ότι μου έκανε πουστιά, γιατί ενώ στην τιμή που μου χρέωσε και είσπραξε από την κάρτα μου είχε αφαιρέσει τον αμερικ. ΦΠΑ (SALES TAX), στο τιμολόγιο που συνόδευε το δέμα η τιμή που αναγραφόταν τον περιλάμβανε (ήταν μεγαλύτερη από ότι πραγματικά πλήρωσα), με αποτέλεσμα το τελωνείο να υπολογίσει το δασμό στο συνολικό ποσό μαζί και με τα μεταφορικά !!! Προσθέστε και τα τέλη εκτελωνισμού που πήρε η UPS, αφού ήμουν μακριά και δεν είχα δικό μου εκτελωνιστή να το εκτελωνίσει + τέλη αποθήκευσης γιατί είχαν περάσει κάποιες μέρες μέχρι να μάθω ότι το δέμα είχε κρατηθεί στο τελωνείο και να αποφασίσω τι να κάμω + διάφορα άλλα καριολίκια (μικροποσά που δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς ήταν), έτσι έφτασε το κουστουμάκι στα 203 - 204 € !!!!!!!!! .hair.

αγορα patternmaster απο αγγλια......τελικη τιμη για αποστολη ελλαδα 116 ευρω....και ρωταω αγγλια ειναι και δεν εμπλεκεται τελωνειο....προχωρας???
Κωστα ναι 100% ... θα ελθει κ δεν θα πληρωσεις τπτ, πριν μια βδομαδα ελαβα ενα Geltek beretta 28 ευρω εκανε και ενα σκοπευτικο βοηθημα κανα 85αρι χωρις κανενα θεμα, με royal mail συστημενο ηλθαν. ρε παιδια απο ΕΕ δεν πληρωνεις

ολα αυτα εγιναν γιατι υπηρξε τεραστιος ογκος δεματων απο κινα με κινητα τηλ και πρωτεινουχα σκευασματα οπως με ενημερωσε ο εκτελωνιστης.....πολλα δεματα με κινητα τηλεφωνα και δηλωμενη αξια 20 ευρω....
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο τα κάνουν σχεδόν πάντα αυτά οι Κινέζοι. Σπάνια σου δηλώνουν πραγματική αξία.

Κι εγω σε οσες δημοσιεύσεις διάβασα ,όλοι αναφέρονται σε κινητά.Ομως διάβασα καπου οτι σε παραγγελία μια θήκης κινητού αξίας 1 € μπήκε καπέλο 3 €

Έτσι την πάτησα και εγώ πρίν κάνα μήνα... Αυτοκόλλητο αξίας 0.70€ παρακαλώ, πλήρωσα Τέλη Εκτελωνισμού 3€... είναι να κουφαθούμε..
Ξέρει κανείς η Ουκρανία στα τελωνεία που πιάνεται... το ebay π.χ. την θεωρεί Ασία...

Back