Ατυχώς για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν η δεν θέλουν να καταλάβουν η δεν το αποδέχονται , αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση του μειωτήρα... Ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν, και κατά το Ελληνικότερο , "κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά".@tasos hunter Με συγχωρείς αν ήμουν κάπου υπερβολικός.
Απλά ποτέ δεν κατάλαβα σε τί χρησιμεύει αυτή η βλακεία ο μειωτήρας. Και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που κάποιοι τον επικροτείτε. Θέλει τρία φυσίγγια μέσα, ας βάλει τρία να είναι και πιο ελαφρύ το όπλο στο περπάτημα, ποιός τον εμποδίζει; Αλλά γιατί να θέλει σώνει και καλά να τον αναγκάζουν να βάζει μειωτήρα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.![]()
Το κάθε κράτος έχει κ τους δικους του νόμους,2,3,4,6 κλπ φυσίγγια, και αυτό το έχουμε δει κ μέσα απο τις κυνηγετικές ταινίες..@tasos hunter Με συγχωρείς αν ήμουν κάπου υπερβολικός.
Απλά ποτέ δεν κατάλαβα σε τί χρησιμεύει αυτή η βλακεία ο μειωτήρας. Και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που κάποιοι τον επικροτείτε. Θέλει τρία φυσίγγια μέσα, ας βάλει τρία να είναι και πιο ελαφρύ το όπλο στο περπάτημα, ποιός τον εμποδίζει; Αλλά γιατί να θέλει σώνει και καλά να τον αναγκάζουν να βάζει μειωτήρα αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.![]()
Ειλικρινά άλλα γράφω κ άλλα καταλαβαινεις.....Θα τους κοπούνε τα γελάκια όταν δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τα ενοίκια των γραφείων τους από τις μειώσεις των αδειών θήρας τα επόμενα χρόνια και τότε θα βρούνε τα αιτήματα των κυνηγών λιγότερο αστεία.
Εξακολουθείς να είσαι ενοχικός με το κυνήγι και απολογητικός στους οικολόγους. Σου λένε ότι είσαι κακός άνθρωπος γιατί σκοτώνεις αθώα ζωάκια και εσύ τους απαντάς, ε, εντάξει δεν είμαι και πολύ κακούλης, μόνο τρία φυσιγγάκια έχω στο οπλάκι μου. Άρα είμαι λίγο κακούλης, όχι πολύ. Αντί να πεις τράβα γα... μωρή Λουκριτία που θα μου πεις εσύ τί είμαι.
Και επειδή με κουράσατε πολύ και είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, στη δικτατορία μου θα σας αναγκάσω να:
- Κυνηγάτε Αυγουστιάτικα τρυγώνια με Ουσάνκα υποχρεωτικά
- Κυνηγάτε τσίχλα μόνο με επαναληπτική και μόνο με φυσίγγια σούπερ μάγκνουμ
- Κυνηγάτε σιταρίθρα μόνο με 10 gauge διαμέτρημα
- Κυνηγάτε ορτύκι μόνο με απόχη όπως έκαναν παλιά στη Μάνη
- Κυνηγάτε λαγό χωρίς όπλο αλλά μόνο με γεράκι
- Κυνηγάτε υδρόβια με καταδυτική στολή, μπουκάλες και ψαροντούφεκο
και τέλος να κυνηγάτε αγριόχοιρο με ακόντια και σφεντόνες.
Και μη μη τσατίσετε παραπάνω γιατί θα σας βάλω να κυνηγάτε λύκους με φυσοκάλαμα. Υποχρεωτικά.
![]()
Τάσο τα παρακάτω λεγόμενά σου δείχνουν ενοχή. Τα φυσίγγια δεν δείχνουν καμία επιθετικότητα. Επίσης το ότι σε νοιάζει τί θα πουν οι οικολόγοι για την άσκηση της θήρας δείχνει ότι έχουμε απολλογητική στάση σε αυτούς για αυτό που κάνουμε.Ποιος σου είπε για φόβο απέναντι στους οικολόγους??????..
Αν μη τι άλλο,όταν έχουμε όπλο που φέρει πολλα φυσίγγια βγάζουμε κ ενα είδος "επιθετικότητας" αν θέλετε, απέναντι στα θηραματα,και αργότερα κ μια έξτρα κατηγορία απο τους ψευτοοικολογους.....
Ποιος σου μίλησε για σφεντονες, ακοντια κ φυσοκάλαμα???
Και όλα τα παρακατω που μας αραδιασες???
Πολυ φαντασία.........
Και είπες να μας κανεις κ μάθημα αφου είμαστε κ ανεπίδεκτοι μαθήσεως κε καθηγητά.....
Τα 3 φυσίγγια που λέει ο νόμος, αν δεν σου αρέσουν κάνε τα 13......
Δεν ασχολουμαι άλλο γιατί τσαμπα κόπος....
Ναι είμαι οικολογος....πρασινος........Τάσο τα παρακάτω λεγόμενά σου δείχνουν ενοχή.
Φυσικά κ με νοιαζει όπως κ τον καθενα..Επίσης το ότι σε νοιάζει τί θα πουν οι οικολόγοι για την άσκηση της θήρας δείχνει ότι έχουμε απολλογητική στάση σε αυτούς για αυτό που κάνουμε.
Όπως είδες την λέξη την έβαλα εντός εισαγωγικών, πιστευω να κατάλαβες το νόημα...Τα φυσίγγια δεν δείχνουν καμία επιθετικότητα.
Υποτίθεται ότι μιλάμε σοβαρά κ ωραία με ότι οποιες διαφωνιες....Όσον αφορά στα παρακάτω που λες, αυτά που έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου φυσικά τα γράφω με χιουμοριστικό ύφος για να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση. Τα περί δικτατορίας μου αρλούμπες είναι για να γελάσουμε. Μπορεί το χιούμορ μου να μη σου άρεσε και να μην το βρίσκεις κομψό.
Οχι αστο, μπορεί να το δω αλλιώς κ να καταφέρω να γελάσω.....Θέλεις να διαγράψω το προηγούμενο ποστ;
Το διέγραψα. Όταν το έγραφα νομίζα ότι θα το βρεις αστείο και θα ελαφρύνει το κλίμα. Αφού δεν πέτυχα το σκοπό μου το διαγράφω. Είσαι πολύ συμπαθής και ευγενικός και δε θέλω να μένουν παρεξηγήσιμα λόγια στη συζήτηση.Οχι αστο, μπορεί να το δω αλλιώς κ να καταφέρω να γελάσω.....
Και πιστεύεις ότι με την άμυνα θα κρατηθεί ο Φεβρουάριος; Δεν τα κατάφεραν πέρυσι, δεν τα κατάφεραν φέτος, σε 5-10 χρόνια θα τα καταφέρουν σίγουρα να τον κόψουν όσο είμαστε στην άμυνα.Δεν ξέρω αν το έχεις παρει χαμπαρι αλλά αυτοί κόβουν κ ράβουν, εμείς είμαστε απόντες χρόνια τωρα.......
και είναι γνωστό ότι ψάχνουν αιτίες να κάνουν την τρίχα τριχιά....
ο Φλεβάρης κρατιέται με νυχια κ με δόντια χρόνια τώρα(κάποτε μαζευαμε υπογραφές για αυτόν) ......
Δεν φαντάζεσαι τι κατηγορίες εναντίον μας έχω διαβάσει στα κυνηγετικά περιοδικα......
Σίγουρα, συμφωνώ. Δεν είπα ότι ειναι το πιο σημαντικό και ότι από αυτό πρέπει να αρχίσουμε.Πίστεψε με ότι ΑΝ θέλουμε το κυνήγι να παραμεινει ως έχει, θα πρεπει καποια στιγμη να ασχοληθουμε με άλλα πολυ πιο σοβαρά θέματα κ οχι με μια ενδεχόμενη αυξηση στο όριο των φυσιγγιων, αυτό θα ήταν το τελευταίο......
Από έξω...δεν επιβλήθηκε η μείωσηΚαλά κάνουν Τάσο, για αυτό είναι εκεί στο βουνό, δε βλέπω κάτι κακό.
Και τί έγινε αν πάει και στις πέρδικες; Αφού η κάρπωση ελέγχεται από τα όρια της ρυθμιστικής. Παραπάνω δεν μπορεί να πάρει έτσι και αλλιώς.
Κανένας κυνηγός δεν τουφεκάει όλα τα θηράματα που περνάνε, επικεντρώνεσαι σε 1-2.
Γενικά σέβομαι πολύ τα επιχειρήματά σας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πραγματικοί αυτοί οι κίνδυνοι που εκθέτετε. Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τη γενική λογική της υποδεέστερης αυτής χώρας ότι οι πολίτες είναι κάφροι και έτσι πρέπει να τους φέρονται. "Άντε πάρε και εσύ καφρούλι ένα τουφεκάκι με μειωτήρα και πήγαινε να ψευτοκυνηγήσεις βλάκα και σκασμός." Και οι νευρωτικοί να χειροκροτούν.
Τα 10 φυσίγγια στη θαλάμη ξαναλέω δεν τα θέλω για το ίδιο θήραμα. Έτσι και αλλιώς το θήραμα μετά το δεύτερο-τρίτο στο ξεκόβει γιατί είναι εκτός πεδίου βολής. Για ποιό λόγο να βάζουν ένα σωρό φυσίγγια σε ζώνες, στο κοντάκι, στις τσέπες, όπου βρίσκουν χώρο, αλλά η αποθήκη να είναι άδεια και να πρέπει να γεμίζουν συνέχεια; Κάνεις το περπατητό σου και γεμίζεις όταν αδειάσει η αποθήκη.
Δε ξέρω Γιάννη από που πήραν αφορμή. Αλλά το έξω δεν μπορεί να επιβάλει εδώ. Αν μπορεί, παρακαλώ πολύ να επιβάλλει στην Ελλάδα τη χρήση ραβδωτού και το κυνήγι στο χιόνι όπως είναι σε όλη την Ευρώπη.Από έξω...δεν επιβλήθηκε η μείωσηόπως κ όλες οι "μεταρρυθμίσεις"στα τσιγάρα άσχετο....έχουν επιβάλλει ανώτατο όριο πίσσας νικοτίνης....το πιο βαρύ πλέον είναι 1mg nicotine 10 mg tar....
Δεν έχει καμία σχέση η πρακτικη σκοποβολή κάθε σκοποβολη με το κυνηγι....Το έχουνε πετύχει οι σκοπευτές για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής
Πιστευεις οτι μια αφαιρεση του μειωτηρα κ μόνο θα ελυνε μονομιάς αυτο το μεγάλο προβλημα?και δεν μπορούν να το πετύχουν οι κυνηγοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι ο υπερπληθυσμός των ιβριδίων και οι παθήσεις που τελευταία ήταν σε έξαρση και απειλούνε την κτηνοτροφία;
Τι να πω Τάσο.Ας μας πει κ ο κάθε γουρουνοκυνηγος του φόρουμ την γνώμη του....
Και μετά σου λένε γιατί κυριάρχησαν οι καραμπίνες με μόλις ένα φυσιγγι παραπανω........Τι να πω Τάσο.
Τον μειωτήρα πρέπει να τον έχουμε στο μυαλό μας φίλε, όχι στα όπλα.
Δεχόμενος και ενισχύοντας λίγο την δική σου λογική θα πρέπει να το γυρίσουμε σε μονόκανα με ένα φυσίγγι λιγότερο από τα δίκανα ...Και μετά σου λένε γιατί κυριάρχησαν οι καραμπίνες με μόλις ένα φυσιγγι παραπανω........
Αν βγει κ ο μειωτηρας αντίο δίκαννα,θα ξαναγυρίσουμε παλι σε άλλες εποχές, μόνο που τότε υπήρχε κ μεγάλη αφθονία θηραμάτων.............
Δεν αφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο......Δεχόμενος και ενισχύοντας λίγο την δική σου λογική θα πρέπει να το γυρίσουμε σε μονόκανα με ένα φυσίγγι λιγότερο από τα δίκανα ...
Είπα τι πιστευω....Γιατί δηλαδή πιστεύεις ότι τα 4 φυσίγγια είναι υπερβολή, τα 3 αποδεκτά, τα 2 ιδανικά και το 1 λίγο ;;;
Λίγο περισσότερο, ... στην σφεντόνα.
Δεν είναι το ίδιο ένα όπλο αντί για 3 να φέρει 6+ φυσίγγια....Στο δεύτερο επιχείρημα, θα σου πω τα εξής:
1) Ο μεωτήρας δεν λιγόστεψε τα θηράματα.
2) Αν δεν υπάρχει αφθονία θηραμάτων είτε ένα είτε 20 φυσίγγια έχεις στο όπλο κανένα δεν θα ρίξεις.
Ένας συνηδειτοποιημενος κυνηγός που έχει μάτια κ βλεπει κ την σημερινή κατάντια τι να το κάνει το όπλο χωρις μειωτηρα?Ο μειωτήρας είναι αχρείαστος για έναν συνειδητοποιημένο κυνηγό.
Όπως τα βλέπει κανένας ...Δεν αφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο......
Είπα τι πιστευω....
Ότι με τρία φυσίγγια όσα ορίζει ο νόμος νομίζω ότι είναι αρκετά για όλους....
Και 5 να γίνουν δεν νομίζω να έχουν να προσφερουν κάτι κ ειδικά την σήμερον ημέρα,ισα-ισα................
Αν καποιος αλλος νιώθει ότι τα έχει μεγαλη ανάγκη, ας πραξει όπως νομίζει.......
Δεν είναι το ίδιο ένα όπλο αντί για 3 να φέρει 6+ φυσίγγια....
Ολα έχουν σημασία.....
Και σημερα λοιπόν που δεν υπάρχει αφθονία θηραμάτων ποιος ο λόγος για ένα όπλο άνευ μειωτηρα?
Να προλαβαινω να ριχνω κατά ριπάς σε ότι θηραμα βλεπω?
Να εχω αποθέματα στην αποθηκη για να μην κάθομαι να γεμιζω συχνά κ πιανονται τα χέρια μου?
Να κουβαλάω παραπανω βάρος?
Ένας συνηδειτοποιημενος κυνηγός που έχει μάτια κ βλεπει κ την σημερινή κατάντια τι να το κάνει το όπλο χωρις μειωτηρα?
Μακάρι να μπορουσα να τα έβλεπα διαφορετικά............Όπως τα βλέπει κανένας ...
Οχι, και δεν συμφωνώ με όλες τις αποφάσεις που ρυθμίζουν το κυνήγι......Οι νόμοι πάντως δεν γράφονται από θεούς.