Kαλησπέρα και καλωσήρθατε στην παρέα μας. Σίγουρα οι συνάδελφοι που ασχολούνται με το ζήτημα των υπέργειων και υπόγειων μανηταριών θα σας διαφωτίσουν. Στο μεσοδιάστημα περάστε στην αντίστοιχη ενότητα, (https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-501) να μας συστηθείτε και να σας γνωρίσουμε καλύτερα.Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σήμερα που είχα πάει βόλτα στο βουνό για χόρτα και μανιτάρια, βρήκα ένα σαν αυτό της φωτογραφίας στη ρίζα ενός πευκου, το αναγνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι; View attachment 21419View attachment 21420
Χωρίς τομή δύσκολο να πεις οτιδήποτε.Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σήμερα που είχα πάει βόλτα στο βουνό για χόρτα και μανιτάρια, βρήκα ένα σαν αυτό της φωτογραφίας στη ρίζα ενός πευκου, το αναγνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι; View attachment 21419View attachment 21420
μπαμπά.. μπαμπά.. εδώ έχει κάτι ντομάτες..!!!!To 3ο άρθρο για τα μανιτάρια. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
https://kynigesia.gr/index.php/epik...BcaA7CZ91d2Rr9bb80oXjHJ2vbGEf6GxRliHJsbx36pSs
Το εχω δει αρκετές φορές στο βουνό. ..Και ήμουνα σίγουρος ότι είναι δηλητηριώδη. .κάποιος μου είχε πει ότι αυτά με τα έντονα χρώματα δεν τρώγονται.To 3ο άρθρο για τα μανιτάρια. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
https://kynigesia.gr/index.php/epik...BcaA7CZ91d2Rr9bb80oXjHJ2vbGEf6GxRliHJsbx36pSs
Μπορεί να μπερδευτείς με τα ζουρλομανίταρα άμα είναι μικρά, γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή!.Το εχω δει αρκετές φορές στο βουνό. ..Και ήμουνα σίγουρος ότι είναι δηλητηριώδη. .κάποιος μου είχε πει ότι αυτά με τα έντονα χρώματα δεν τρώγονται.
Γιάννη, καλημέρα. Το σημαντικό για να μην γίνει λάθος, είναι τα κίτρινα ελάσματα, πόδι και δαχτυλίδι. Η αυγοειδής θήκη πολλές φορές αφήνει υπολείματα στο πηλίδιο (καπέλο) του μανιταριού και κάποιοι το μπερδεύουν με το επίσης κόκκινο amanita muscaria. Η muscaria όμως έχει λευκό πόδι, δαχτυλίδι και ελάσματα, άρα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το χαρακτηριστικό, όταν τα μαζεύουμε.Το εχω δει αρκετές φορές στο βουνό. ..Και ήμουνα σίγουρος ότι είναι δηλητηριώδη. .κάποιος μου είχε πει ότι αυτά με τα έντονα χρώματα δεν τρώγονται.
Ακριβώς έτσι είναι. ..αν και βρίσκω αρκετά δεν τολμώ να μαζέψω κανένα.Οι γενικεύσεις έχουμε πει δεν ισχύουν και δείχνουν και έλλειμμα γνώσης.
Καλησπέρα!. Στο τηγάνι φίλε, τι έβαλες?Καλημέρα στην παρέα. Η πρώτη επαφή με μορχέλλες πριν τον χιονιά, έγινε στην Αττική.
Πολύ νωρίς φέτος λόγω της προθύστερης καλοκαιρίας. Σε γνωστά σε εμένα μυκήλια είχαν εμφανιστεί πάνω από 100 μορχελλάκια, τα οποία όμως εκτιμώ ότι θα τα χαλάσει ο χιονιάς.
Πρόλαβα και μάζεψα μιά μισοτηγανιά για αρχή. Τώρα με τα κρύα να κυριαρχούν για μία εβδομάδα τουλάχιστον, πάμε για τον Μάρτιο σε νέες καρποφορίες από μορχέλλες.
Είναι ενδιαφέρον πάντως να δω πως θα αντιδράσουν τα μυκήλια που είχαν ενεργοποιηθεί πριν το χιόνι, μιά και δεν είναι καθόλου σύνηθες να έχουν ξεκινήσει οι μορχέλλες και να ρίξει χιόνι.
Τις μορχέλλες που μάζεψε ΜανώληΚαλησπέρα!. Στο τηγάνι φίλε, τι έβαλες?
Τις μορχέλλες π
Παντελή καλησπέρα!. Επειδή έχω τηγανίσει και εγώ μορχέλες, εάν προσέξεις φαίνεται κάτι σαν λευκός χυλός μέσα στο ζουμί! Οι μορχέλες από μόνες τους δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!. Τώρα? ίσως να κάνω και λάθος και για αυτό ρώτησα!Τις μορχέλλες που μάζεψε Μανώλη
Μήπως τις έχει αλευρώσει;Παντελή καλησπέρα!. Επειδή έχω τηγανίσει και εγώ μορχέλες, εάν προσέξεις φαίνεται κάτι σαν λευκός χυλός μέσα στο ζουμί! Οι μορχέλες από μόνες τους δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!. Τώρα? ίσως να κάνω και λάθος και για αυτό ρώτησα!
Καλησπέρα. Δεν τις αλεύρωσα. Είναι σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζονται. Μόνο λίγο λάδι, θυμάρι και πιπέρι. Πεντανόστιμες. Να δούμε τώρα μετά το χιόνι πότε θα ξαναμαζέψουμε...Παντελή καλησπέρα!. Επειδή έχω τηγανίσει και εγώ μορχέλες, εάν προσέξεις φαίνεται κάτι σαν λευκός χυλός μέσα στο ζουμί! Οι μορχέλες από μόνες τους δεν θα έπρεπε να είναι έτσι!. Τώρα? ίσως να κάνω και λάθος και για αυτό ρώτησα!
Πεντανόστιμες και αρωματικές θα έλεγα!Καλησπέρα. Δεν τις αλεύρωσα. Είναι σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζονται. Μόνο λίγο λάδι, θυμάρι και πιπέρι. Πεντανόστιμες. Να δούμε τώρα μετά το χιόνι πότε θα ξαναμαζέψουμε...