Αναγνώριση Μανιταριών

Στην αναγκη ολα ωραια ειναι και να τιμας ετσι την προσπαθεια.Σιγουρα βωλιτης,μορχελα,γεωτροπα κτλ δεν ειναι αλλα απο το να φας τα ιδια και τα ιδια μια χαρα κατεμε.Δεν υποβαθμιζω τιποτα.
 
Με πιο γνωστό μανιτάρι θα το έβαζες κοντά γευστικά για να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι?
Δύσκολα μου βάζεις Άλεξ μιά και τα "γνωστά¨ μανιτάρια για τον καθένα είναι διαφορετικά. Από τα 150 περίπου εδώδιμα είδη "κορυφαίας" γεύσης θεωρούνται περίπου το 10%. Αν μου έλεγες ποιά έχεις εσύ καταναλώσει, θα σου έλεγα σε ποιό είναι ποιό κοντά η γεύση του. Να σημειώσω εδώ ότι με βάση τις δικές μου εμπειρίες, υπάρχουν μανιτάρια που προτιμούν το τηγάνι, κάποια το κάρβουνο και κάποια την κατσαρόλα. Οι ντελικάτες, μαύρες και χρυσές τρομπέτες κάνουν τα καλύτερα ριζότι ενώ την γεωτρόπα στο τηγάνι την συναγωνίζεται μόνο ο λευκοπάξιλλος. Οι βωλίτες από την άλλη κάνουν σχεδόν για τα πάντα, ενώ οι καίσαρες είναι κορυφαίοι ωμοί. Περί ορέξεως "κολοκυθόπιτα" όπως λέει και ο σοφός λαός.
 
Back
Top