Βαφές Όπλων

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για την ώρα, μιας και φαντάζομαι δεν έχεις αρκετό διαθέσιμο χρόνο, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το στεγνώσεις καλά, να το λαδώσεις και να το αφήσεις κάπου χωρίς πολλή υγρασία, π.χ. στη γωνιά καμιάς ντουλάπας ή κρεμασμένο σε τοίχο, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!!! .threat. :)
Αργότερα, όποτε έχεις χρόνο, είναι πολύ εύκολο να του κάνεις ένα τοπικό βάψιμο, με κάποια βαφή COLD BLUE του εμπορίου (Hoppe's - Birchwood Casey - κλπ.) Όποιο από αυτά τα κιτ πάρεις, περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά και λεπτομερείς οδηγίες. Αλλά οδηγίες θα βρεις και σε προηγούμενες σελίδες του παρόντος θέματος.

Bill,οι βαφες αυτες ειναι οξειδωση του μεταλλου.Δεν κανουν φιλμ στην επιφανεια.Ειναι κατι αντιστοιχο με εμποτισμο στο ξυλο.
Οσο πιο καλα ετοιμασεις την επιφανεια βαφης,τοσο καλυτερο αποτελεσμα θα εχεις!

Εχεις σκεφτει να βαψεις την αποθηκη της 9200?
Δεν ξερω αν θα κρατησει ομως γιατι υπαρχει τριβη σε αυτο το σημειο,Δακτυλιδια και ιστοριες..
Την ειχα "βαψει".Μετα απο σχετικο τριψιμο.Γλυκανε η λειτουργια της και δεν "δαγκωνει".
Ξαναξεβαψε,στα σημεια τριβης.

Παιδια ρωτησα και χθες αλλα σβηστηκε,μηπως ξερετε οσοι μενετε Αθηνα ποιος οπλουργος μπορει να κανει θερμή βαφη με αλατα σε κανη? απο τιμες τι να παιζει?καμια εμπειρια?Σ ενα site βρηκα εναν Κουρκουλο Ανδρεα που γραφει οτι κανει και θερμη βαφη,τι να λεει και απο δουλεια αλλα κι απο τιμες?

Παιδια ρωτησα και χθες αλλα σβηστηκε,μηπως ξερετε οσοι μενετε Αθηνα ποιος οπλουργος μπορει να κανει θερμή βαφη με αλατα σε κανη? απο τιμες τι να παιζει?καμια εμπειρια?Σ ενα site βρηκα εναν Κουρκουλο Ανδρεα που γραφει οτι κανει και θερμη βαφη,τι να λεει και απο δουλεια αλλα κι απο τιμες?
Κουρκουλος Παπατσαρουχας σιγουρα κανουν και αλλοι. Δουλεια κανουν καλες κανουν και...... Αναλιγως πως τους πιανει. Απο 100 εως 120 παιζουν. Τουλαχιστον μεχρι περσυ.

Πριν κανα μηνα αποφασησα να ξαναβαψω τις καννες στο mirocu μιας και ειχαν περασει 15 χρονια απο την πρωτη φοραΕιχα κρατησει το ιδιο μπουκαλι τηςhopes αλλα ειχε τελειωσει το στεγνωτικο-καθαριστικο και δεν θυμωμουνα ακριβως και την διαδικασια οποτε μπηκα στο youtube και πηρα μερικες ιδεες και θα σας πω ακριβως τι εκαναΠρωτα απ ολα αφου δεν ειχα απολιπαντικο(degreaser) αγορασα ασετον 100% καθαρο απο το jumpo και πολυ ψιλο συρμα κουζινας.Η ολη διαδικασια ειναι πολυ απλη και θα την περιγραψω βημα βημα αφου τονισω οτι τα δυο σημαντικα σημεια ειναι το πρωτο τριψιμο και η αποφυγη επαφης με την καννη ακομη και με γαντιαΟλες οι εργασιες γιναν στη μπανιερα για να υπαρχει αμεση προσβαση σε ζεστο νερο(η γυναικα καλο ειναι να παει στις φιλες τις για καφε)Δυο ξυλινες σφηνες μια για τη θαλαμη και μια για την μπουκα θα μας βοηθησουν στο κρατημα των καννων.Απολιπαινουμε τις καννες με ασετον και τις περναμε με οσο το δυνατον ψιλοτερο γιαλοχαρτο σκεπτομενοι οτι δεν πρεπει να αφαιρεσουμε πολυ μεταλο και δεν θελουμε να σβησουμε γραμματα σκαλισματα κλπ.Χαιδευουμε τις καννες ισα-ισα να φυγουν τα σημαδια και η παλια βαφη.Τιποτα παραπανω.Προσοχη μιλαμε για τις καννες μας.!!Παρ ολα αυτα πρεπει οι καννες να καθαρισουν οσο το δυνατο περισσοτερο γιατι αυτο θα φανει και στο τελειωτικο αποτελεσμα.Αφου λοιπον καθαρισαμε τις καννες με ψιλο γιαλοχαρτο(εγω το περασα ελαφρια με 1500 ) το χαιδεουμε και με το ψιλο συρμα κινουμενοι παντα κατα μηκος των καννων.Φορωντας γαντια και κρατωντας τις καννες με τις σφηνες τις καθαριζουμε με ασετον επιμενοντας καλα σε ολα τα πονηρα σημειαΜολις στεσγνωσουν βρεχοθμε ενα βαμβακακι με τη βαφη και δουλευουμε πανω κατω για ενα δυο λεπτα και μετα αφηνουμε την βαφη να δουλεψει για οσο λεει ο κατασκευαστης(εγω το αφηνα 3 λεπτα για τη hopes)Ξεπλενουμε καλα με ζεστο νερο προσεχοντας να μην ακουμπησουμε τις καννες στεγνωμα με χαρτι κουζινας και περασμα ελαφρυ με συρμα.Σε ενα σφουγγαρακι βαζουμε λιγο ασετον περναμε καλα τις καννες και μολις στεγνωσει το ασετον επαναλαμβανουμε την βαφη.Εγω περασα 6-7 χερια και το αποτελεσμα ηταν τελειο εκτος απο τα σημεια που ακουμπησα τις καννες .Γι αυτο μην την πατησετε σαν και εμενα(Θελησα να αποφυγω τη φασαρια με τι σφηνες και την πατησα).Η ολη διαδικασια παιρνει 1-2 ωρες αναλογα την προετοιμασια και την ικανοτητα σαςΗ προηγουμενη βαφη οπως ειπα κρατησε περιπου 15 χρονια και ακομη ηταν αποδεκτη.Ξεχασα να πω οτι απο οτι καταλαβα το ποσο σκουρο θα ειναι το χρωμα εξαρταται και απο τα μεταλλα.Νομιζω οτι τα καινουργια Ιταλικα βγαζουν πιο μαυρο χρωμα.Καλη επιτυχια σε οσους προσπαθησουν

καλησπερα μια βαφη για κανη cerakote ποσο παει περιπου? ξερουμε γιατι θα με τρελανουν ο ενας μου λεει 80 βαρια 100 και ο αλλος μου λεει 200....

καλησπερα μια βαφη για κανη cerakote ποσο παει περιπου? ξερουμε γιατι θα με τρελανουν ο ενας μου λεει 80 βαρια 100 και ο αλλος μου λεει 200....
Πριν 1 μηνα περιπου ο Λιακος στο ασπροπυργο μου ειχε πει για κεραμικη βαφη καννης 100 ευρω και οτι εχει επενδυσει σ αυτη τη βαφη,αρα πρεπει να το κατεχει το θεμα γιατι πιστευω αυτο ειναι και το πιο σημαντικο,η σωστη δουλεια για να μην ξεφλουδισει.Επισης μου ειπε οτι μπορει να τη φτιαξει ειτε ματ, ειτε γυαλιστερη,βεβαια εγω ηθελα βαφη οπως ειναι η εργοστασιακη, δηλαδη θερμη βαφη.

Last edited:
Πριν 1 μηνα περιπου ο Λιακος στο ασπροπυργο μου ειχε πει για κεραμικη βαφη καννης 100 ευρω και οτι εχει επενδυσει σ αυτη τη βαφη,αρα πρεπει να το κατεχει το θεμα γιατι πιστευω αυτο ειναι και το πιο σημαντικο,η σωστη δουλεια για να μην ξεφλουδισει.Επισης μου ειπε οτι μπορει να τη φτιαξει ειτε ματ, ειτε γυαλιστερη,βεβαια εγω ηθελα βαφη οπως ειναι η εργοστασιακη, δηλαδη θερμη βαφη.
+1000, εγγυημένο αποτέλεσμα. Του Κώστα είναι το παραπάνω τηλέφωνο που έδωσα στον φίλο...

16997950_1243328005751773_3827745073063456007_n.jpg

Καλο απογευμα στην ομαδα,πραγματικα η κεραμικη βαφη για καποιον που κυνηγαει βαλτο και πυκνα θα του λυσει τα χερια...Εμενα προσωπικα με βολεψε πολυ μιας και κυνηγαω υδροβιο και λιγο τσιχλα στο τελος της χρονιας...Ειναι ανθεκτικη θα ελεγα σε χτυπηματα και γρατζουνιες,χρειαζεται ελαχιστη ως μηδενικη συντιρηση εξωτερικα και προσωπικα το μαυρο ματ της κεραμικης το προτιμω απο την γυαλαδα της βαφης της καννης!

Back