Βαφές Όπλων

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γνωριζει κανεις ή εχει δει κεραμικη βαφη να εχει ξεφλουδισει σε οπλο?? υπαρχει τετοια περιπτωση??(δε μιλαω για κακοτεχνια)Δινουν καποια εγγυηση για τη βαφη???

Γνωριζει κανεις ή εχει δει κεραμικη βαφη να εχει ξεφλουδισει σε οπλο?? υπαρχει τετοια περιπτωση??(δε μιλαω για κακοτεχνια)Δινουν καποια εγγυηση για τη βαφη???
Ναι υπάρχει! εάν δεν γίνει σωστή προεργασία,εαν δεν μπουν σωστά υλικά και δεν δεν γίνει σωστή δουλειά στο "ψήσιμο".
Από εκεί και πέρα, εάν πας σε σωστό άνθρωπο και γίνει η δουλειά που πρέπει,δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και θα έχεις και 5 χρόνια εγγύηση. Εκτός εάν δεν το προσέχεις το όπλο σου και το ταλαιπωρείς..π.χ γουρουνάδες και λαγάδες που τα πετάνε σε καρότσες κλπ/ Τότε ότι και βαφή να κάνεις θα υπάρχουν φθορές.
Εάν είναι σωστό, μπορώ να αναφέρω οπλουργό που κάνει καλή δουλειά,γι'αυτό έχει και δουλειά,αν και και τον έχω αναφέρει ξανά,σε άλλη ενότητα. Εκεί θα πάω και εγώ,μετά το τέλος της σεζόν,να κάνει κερακότε την ταλαιπωρημένη βάση της auto 5 μου.

Ναι υπάρχει! εάν δεν γίνει σωστή προεργασία,εαν δεν μπουν σωστά υλικά και δεν δεν γίνει σωστή δουλειά στο "ψήσιμο".
Από εκεί και πέρα, εάν πας σε σωστό άνθρωπο και γίνει η δουλειά που πρέπει,δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και θα έχεις και 5 χρόνια εγγύηση. Εκτός εάν δεν το προσέχεις το όπλο σου και το ταλαιπωρείς..π.χ γουρουνάδες και λαγάδες που τα πετάνε σε καρότσες κλπ/ Τότε ότι και βαφή να κάνεις θα υπάρχουν φθορές.
Εάν είναι σωστό, μπορώ να αναφέρω οπλουργό που κάνει καλή δουλειά,γι'αυτό έχει και δουλειά,αν και και τον έχω αναφέρει ξανά,σε άλλη ενότητα. Εκεί θα πάω και εγώ,μετά το τέλος της σεζόν,να κάνει κερακότε την ταλαιπωρημένη βάση της auto 5 μου.
Δώσε την πληροφορία στον λαό ελεύθερα φίλε Διαμαντή .sarcastic.

5 χρόνια εγγύηση δίνουν. Η αντοχή αυτής της βαφής είναι προς την σκουριά. Αν γίνει σωστή δουλειά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά και πάλι το όπλο πρέπει να το προσέχεις για χτυπήματα και γρατζουνιές.

5 χρόνια εγγύηση δίνουν. Η αντοχή αυτής της βαφής είναι προς την σκουριά. Αν γίνει σωστή δουλειά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά και πάλι το όπλο πρέπει να το προσέχεις για χτυπήματα και γρατζουνιές.
Πάρα πολύ σωστά!!!.shake.

Αν σου πω οτι αυτον ειχα κατα νου......μαλλον θα τον χρειαστω για τη benelli black eagle του πατερα μου....πιστευω οταν το αποφασισω να κανει καλη δουλεια, γιατι αν ξεφλουδισει θα ναι αηδια κι ειμαι πολυ ψειρας...τελος παντων....εγγυηση δινει για τη βαφη??

Αν σου πω οτι αυτον ειχα κατα νου......μαλλον θα τον χρειαστω για τη benelli black eagle του πατερα μου....πιστευω οταν το αποφασισω να κανει καλη δουλεια, γιατι αν ξεφλουδισει θα ναι αηδια κι ειμαι πολυ ψειρας...τελος παντων....εγγυηση δινει για τη βαφη??
Πάρε τηλέφωνο να μιλήσετε και πες του από μένα. Έχει φτιάξει benelli black eagle σκέτη κούκλα.

Queen custom gunns Kωστας Μαδαρος ειναι στην νεα ιωνια Αυτος βαφει με κεραμικη τα brain chokes;)

Ποια οι γνωμη σας γι αυτη τι λυση ?

Βαφή Κάννης

Μόλις δέχθηκα τηλεφώνημα από φίλο και αναγνώστη, ο οποίος ήθελε να βάψει την σκουριασμένη κάννη του όπλου του με τον εργοστασιακό τρόπο, και είχε απορίες για το πώς γίνεται. Φυσικά, έφερα αμέσως τις αντιρρήσεις μου:

Ο κλασσικός τρόπος βαφής της κάννης, γνωστός και ως bluing, είναι μια ελεγχόμενη σκληρή οξείδωση του χάλυβα, η οποία γίνεται με ηλεκτροχημικό τρόπο (υπάρχουν διάφορες μέθοδοι), στοιχίζει λίγο και προστατεύει ελάχιστα. Βασικά οξειδώνουμε το σίδερο σε Fe3O4, που είναι ένα γυαλιστερό σκούρο μπλε, αντί για Fe2O3 που είναι η γνωστή, άσχημη και καταστροφική σκουριά….

Ευτυχώς για μας, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, τα υλικά έχουν εξελιχθεί και οι τιμές έχουν πέσει. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η «μυστική» μας συνταγή είναι απλή, φτηνή και εύκολη:

1. Αφαίρεση της επιφανειακής σκουριάς. Προτιμήστε ένα μίνι ηλεκτρικό δράπανο και βουρτσάκι χαλκού. (Αν η σκουριά δεν είναι επιφανειακή, επισκεφτείτε οπλουργό.)
  2. Καλό καθάρισμα (κατά προτίμηση με ασετόν). Μόλις αρχίσουμε το καθάρισμα και μέχρι το τέλος της διαδικασίας φοράμε πάντα γάντια, γιατί δεν θέλουμε υγρασία και οξέα (ιδρώτας) να μείνουν κάτω από το στρώμα βαφής…
  3. Σφράγιση του στομίου και της θαλάμης, αφαίρεση του σκοπεύτρου, κάλυψη του πάσου του κτλ.
  4. Ένα πέρασμα με ποιοτικό σπρέι γαλβανισμού.
  5. Δύο περάσματα με σπρέι «θερμοκρασίας». Αν γίνει κάποια βαθιά αμυχή στο μέλλον, κάνουμε άλλο ένα πέρασμα με το ίδιο σπρέι. Το υλικό αυτό αποτελεί μια φτηνή κεραμική επίστρωση, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα.

Μπορεί το χρώμα να μην είναι εργοστασιακό, αλλά η αντισκωριακή προστασία είναι άριστη…

Η λύση αυτή δουλεύει, τα υλικά της υπάρχουν και σε ένα απλό κατάστημα σιδηρικών, ενώ έχει κόστος κάτω από 30 ευρώ. Βέβαια χάνουμε τον εργοστασιακό τύπο χρώματος, οπότε και μειώνουμε την αξία του όπλου – αν μιλάμε για ένα συλλεκτικό κομμάτι… Πόσοι έχουν όμως κάτι τέτοιο στον οπλοβαστό τους; Κι αν έχουν, δεν θα το χρησιμοποιούν (φαντάζομαι) σε κυνήγι υδροβίων, οπότε το εργοστασιακό bluing τους είναι υπεραρκετό!

Αυτή η τριακονταετής Fabarm είχε πολλά στίγματα επιφανειακής σκουριάς στην κάννη. 1 χρόνο μετά την βαφή όμως είναι ακόμα σαν καινούρια!

Οπως ειχα γραψει εχω γνωστο που εστηλε προσφατα στον σκλαβη μια α302 magnum και τα αποτελεσματα ηταν υπεροχα.
Προσωπικα στην μπερεττα μου δεν θα εκανα κεραμικη βαφη. Πιστευω για την αποφυγη προβληματων πως θα ταν καλο το ψαξιμο και για κανονικη βαφη. Πολοι γνωστοι οπλοργοι σε αθηνα και θεσνικη αναλαμβανουν τετοιες δουλειες. Πχ ο κυριος χατζηνακος στην θεσνικη εχει μια δικη του συνταγη κανονικη βαφη απο τον πατερα του η οποια ειναι τελεια και το οπλο δεν παθενει τιποτα. Κερακοουτ θα εκανα μονο σε μαμα ματ οπλο. Ετσι απο γουστο

Κερακοουτ θα εκανα μονο σε μαμα ματ οπλο.
Η κεραμικη βαφη(απ οτι μου πε οπλουργος που κανει κεραμικες βαφες)γινεται ΚΑΙ γυαλιστερη....π.χ στη κανη.Τι προβληματα να δημιουργησει η κεραμικη βαφη π.χ στη βαση ή στη κανη??....δε νομιζω,εκτος κι αν ξεφλουδιστει και γινει χάλια....

Υδροβαφη σε ξυλινα μερη γινεται?
Γινεται φιλε. Αρκη να εχεις οπλο που θα το χρησιμοποιεις μονο στο καρτερι και δεν θα μπαινεις στο πικνο γιατι θα φυγει. Αλλιως πας σε κεραμικη παραλλαγης που δεν ειναι σαν την υδρογραφια που λες

Η κεραμικη βαφη(απ οτι μου πε οπλουργος που κανει κεραμικες βαφες)γινεται ΚΑΙ γυαλιστερη....π.χ στη κανη.Τι προβληματα να δημιουργησει η κεραμικη βαφη π.χ στη βαση ή στη κανη??....δε νομιζω,εκτος κι αν ξεφλουδιστει και γινει χάλια....
Δεν το ηξερα... Τι να πω. Αναλογα το μαστορα. Εγω θα επελεγα αυτον που εχει παει σε σχολη,που εχει παρακολουθησει δεκαδες σεμιναρια στο εξωτερικο!;)

Γινεται φιλε. Αρκη να εχεις οπλο που θα το χρησιμοποιεις μονο στο καρτερι και δεν θα μπαινεις στο πικνο γιατι θα φυγει. Αλλιως πας σε κεραμικη παραλλαγης που δεν ειναι σαν την υδρογραφια που λες
Κεραμικη παραλλαγης?για την καννη αναφερεσαι μονο να φανταστω?

Back