Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Ίσως να είναι έτσι - με τρώει η περιέργεια να μάθω όμως. 😁
Έχεις βρει καμιά κάννη από Auto5 κοντή και χωρίς ρίγα και θές να την προσαρμόσεις σε αερίων ή καμία 81 πόντους,έβγαζε και τέτοια
Δεν σε τρώει χωρίς λόγο,κάτι είδες και το θέλεις και σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες

Έχεις βρει καμιά κάννη από Auto5 κοντή και χωρίς ρίγα και θές να την προσαρμόσεις σε αερίων ή καμία 81 πόντους,έβγαζε και τέτοια
Δεν σε τρώει χωρίς λόγο,κάτι είδες και το θέλεις και σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες
Πρίν γίνει οτιδήποτε θέλω να διερευνήσω τις πιθανότητες.
Η γνώμη του οπλουργού είναι καθοριστική.
Μπορεί να γίνει;
Θα παρέχει ασφάλεια όπως ένα εργοστασιακά κατασκευασμένο προϊόν;
Μήπως οι κάννες των όπλων αερίων έχουν άλλες κατασκευαστικές προδιαγραφές σε σχέση με αυτές των άλλων αυτογεμών ή όπλων που δεν θα χρειαστεί να τρυπηθούν για να λειτουργήσουν;
Μπορεί π.χ. μιά χοντρή κάννη μονόκαννου 71+ πόντων χωρίς ρίγα να μπεί σε μια καραμπίνα αερίων;

Άν δεν γίνεται δεν πειράζει - τουλάχιστον θα μας έχει λυθεί η απορία. :rolleyes:

Συνάδελφοι καλημέρα!!
Σε λίγες μέρες θα έρθει στα χέρια μου ένα πλαγιοκανο aya και θα δεχθεί μερικές βελτιώσεις να ξαναβρεί τη ζωντάνια του και να έρθει στα κυνηγετικα μου γούστα (άνοιγμα σταθερών τσόκ,βαφή, συντήρησηστα ξυλα, νέο πελμα..)
Η ερώτηση μου είναι..:
Έχει φθαρεί η ταρταρουγα στη βάση του και μαζί με αυτή κομμάτια της απαλής χάραξης που έχει ,γιατί σκάλισμα δεν έχει..
Μπορεί να αφαιρεθεί με τρίψιμο με ψιλά γυαλόχαρτα και να βάφει από πάνω εκ νέου..
Να αφαιρεθεί η ταρταρουγα και η χαραξη εν ολίγοις χωρίς να έχει λειτουργικό πρόβλημα το όπλο..;

Δε μου αρέσει έτσι κι αλλιώς..!
Το να κατέβει η βάση (με τρίψιμο)κάποια δέκατα του χιλιοστού δε θα του προκαλέσει ζημιά έτσι?
Καμία απολύτως! Αλλά ως "γυμνό" ατσάλι θα θέλει λίγο φροντίδα παραπάνω για την αποφυγή της οξείδωσης. μπορείς να προχωρήσεις σε βαφή ή Coin Finish( τρίψιμο με κετσέ που αφήνει ένα απαλό ασημί χρώμα). Ξεκινά με κετσέ ή ατσαλομαλο ψιλό,όσο μπορείς πιο "μαλακά" υλικά,μη πας αν δεν είναι ανάγκη στα σμυρίδια!

Συνάδελφοι καλημέρα!!
Σε λίγες μέρες θα έρθει στα χέρια μου ένα πλαγιοκανο aya και θα δεχθεί μερικές βελτιώσεις να ξαναβρεί τη ζωντάνια του και να έρθει στα κυνηγετικα μου γούστα (άνοιγμα σταθερών τσόκ,βαφή, συντήρησηστα ξυλα, νέο πελμα..)
Η ερώτηση μου είναι..:
Έχει φθαρεί η ταρταρουγα στη βάση του και μαζί με αυτή κομμάτια της απαλής χάραξης που έχει ,γιατί σκάλισμα δεν έχει..
Μπορεί να αφαιρεθεί με τρίψιμο με ψιλά γυαλόχαρτα και να βάφει από πάνω εκ νέου..
Να αφαιρεθεί η ταρταρουγα και η χαραξη εν ολίγοις χωρίς να έχει λειτουργικό πρόβλημα το όπλο..;
Και εγώ το ίδιο θα κάνω Νίκο με το aya που θα πάρω σε λίγες μέρες. Ανοιγμα τσοκ από 1-3 σε 2-4 , τοποθέτηση πελματος και θα αφαιρέσω την αυτόματη ασφάλεια ( αν γίνεται ).

Και εγώ το ίδιο θα κάνω Νίκο με το aya που θα πάρω σε λίγες μέρες. Ανοιγμα τσοκ από 1-3 σε 2-4 , τοποθέτηση πελματος και θα αφαιρέσω την αυτόματη ασφάλεια ( αν γίνεται ).
Πόσο μισώ τις αυτόματες ασφάλειες???!!! Γενικά δε συμπαθώ την ασφάλεια.... Ή αδειο- σπασμένο ή σκοτώνει!

Οταν αγόρασα το αλληλεπίθετο browning 325 ο προηγούμενος κάτοχος είχε τρυπήσει τις πλαινές ρίγες για τοποθέτηση αορτηριούχου. Επειδή δεν μπορούσα να το βλέπω τον έβγαλα αλλά οι τρύπες έμειναν στις ρίγες. Εχει κάποιος υπόψιν του πως μπορώ να τις καλύψω εκτός του να βιδώσω σκέτες τις βίδες?

Οταν αγόρασα το αλληλεπίθετο browning 325 ο προηγούμενος κάτοχος είχε τρυπήσει τις πλαινές ρίγες για τοποθέτηση αορτηριούχου. Επειδή δεν μπορούσα να το βλέπω τον έβγαλα αλλά οι τρύπες έμειναν στις ρίγες. Εχει κάποιος υπόψιν του πως μπορώ να τις καλύψω εκτός του να βιδώσω σκέτες τις βίδες?
τι βιδα εχει βαλει με σπειρωμα η την πολυ ψιλη λαμαρινοβιδα?

Δε μου αρέσει έτσι κι αλλιώς..!
Το να κατέβει η βάση (με τρίψιμο)κάποια δέκατα του χιλιοστού δε θα του προκαλέσει ζημιά έτσι?
εκατοστα του δεκατου ναι μπορεις να το κατεβασεις αν και δεν στο προτεινω Δεκατα του χιλιοστου οχι

Back