Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Αυτό γίνεται ανάλογα το πάχος της κανης αλλά για να τσοκαρεις μια κάνη στάνταρ χωρίς να κοπεί πως βγαίνει το προηγούμενο τσοκαρισμα?
Το τσοκ αναλογα τα οπλα ειναι 5 με 10 ποντους απο το στομιο της καννης αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι το παχος τις

Ama se πετυχω στον εβρο και κατσω δυπλα σου θα σου πωεγω. Αλλα δεν φταιει κανενας αλλος παρα ο ΑΡΙΣ, μετα απο πηεση σε φυλλευει κανενα φυσ. και νομηζ. πως το οπλο σου αλαξε ως δια μαγιας..yel..sarcastic..sarcastic..sarcastic..my man.Αστεια κανω ετσι?

για όλα φταιει ο Αρης φιλε

Επιτέλους η συζήτηση μπήκε στον σωστό δρόμο ... :cool:

Για ολα αυτος ο π....ης ο ΑΡΙΣ φταει τελικα... .sarcastic. Αλλα πιο πολυ απο ολα φταιει που στο κυνηγι βαζω τα φιλαρακια μου πανω απο μενα κ στηνω να εκτελουν πεναλτι για να χαιρονται... .hair. Αααααααααχ, δεν θα χειμωνιασει να ερθουν κ παλι στα "σμουρτσια" να μπουν τα πραγματα στη σωστη τους θεση γιατι εμαθα να μαστορευω κ γ@μω το μαστορα μου μου φαινεται... .yelling..sarcastic.

Μεγάλο κωνο και τσοκ με πορτινγκ απο τον ηφεστο.
Παρεπιπτωντος το συγκεκριμενο τσοκ εδωσε εμφανη βελτιωση στη δυναμη κρουσης στο θηραμα οταν αντικατεστησε ενα απλο εξωτερικο σε Benelli...

υπάρχει τρόπος σε όπλο με σταθερά τσόκ να βάλεις εναλλαξιμα;

Κ εγω δεν θα εμπαινα ποτε σε αυτη τη διαδικασια, δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο κ με φοβιζει κ καπως η τελικη εκμβαση του αποτελεσματος...

Αυτο ειδα και εγω αρι ακομα και με την μουφα που εχει και αυτη porting εχει πολυ καλα αποτέλεσμα σε πολυ μακρινα πουλια.μήπως ο κωνοσ ειναι περιτοσ η θα βελτιωθεί και αλλο η συμπεριφορά του στα ψιλα σκαγια.που ειναι ειδη παρα πολυ καλη

Αυτο ειδα και εγω αρι ακομα και με την μουφα που εχει και αυτη porting εχει πολυ καλα αποτέλεσμα σε πολυ μακρινα πουλια.μήπως ο κωνοσ ειναι περιτοσ η θα βελτιωθεί και αλλο η συμπεριφορά του στα ψιλα σκαγια.που ειναι ειδη παρα πολυ καλη
Στην Benelli πολυ καλο φιλου με αυτη τη σειρα εγιναν τα πραγματα... Πρωτα τσοκ ηφαιστου, διαφορα πανω στο θηραμα εντονη, στο χαρτι δεν την δοκιμασα, μετα κωννος και η καννη αρχισε να πεταει στα ψιλα σκαγια...

Αυτό γίνεται ανάλογα το πάχος της κανης αλλά για να τσοκαρεις μια κάνη στάνταρ χωρίς να κοπεί πως βγαίνει το προηγούμενο τσοκαρισμα?
Ευριπίδη, αν και δεν έχω δει όπλο που να του έχει γίνει η συγκεκριμένη μετατροπή, απ΄τι είχα διαβάσει, πρέπει πρώτα απ' όλα, το πάχος της κάννης να το επιτρέπει, να έχει αρκετό ''ψωμί'' που λέμε στα στόμια (αν δεν με απατάει η μνήμη μου, για να κάνει ο Κούρκουλος την μετατροπή, πρέπει ο αυλός να μην είναι πάνω από 18,5χιλ και η εξωτερική διάμετρο των καννών κάτω απο 20,4χιλ. να υπάρχει δηλαδή, τουλάχιστον, 1,9χιλ ''ψωμί).

Μετά με αλεζουάρ, κόβει στα στόμια την πατούρα που μπαίνουν τα τσοκ, κόβοντας (αφαιρώντας) έτσι και το υπάρχον τσοκ.

Μετά κόβει το σπείρωμα (βόλτες) για τα τσόκ, και γυαλίζεται η περιοχή...

Συμφωνώ, ότι είναι αρκετά ''τσιμπημένη'' μετατροπή, γιατί εκτός την εργασία προϋποθέτει και την αγορά μιας σειράς από τσοκάκια.
Κ εγω δεν θα εμπαινα ποτε σε αυτη τη διαδικασια, δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο κ με φοβιζει κ καπως η τελικη εκμβαση του αποτελεσματος...
Αρι από ποια άποψη σε φοβίζει?
Από άποψη ποιότητας δουλειάς? π.χ παράκεντρο κόψιμο, κακό κόψιμο σπειρωμάτων...
ή από θέμα ασφαλείας? αφαίρεση μετάλλου στο στόμιο...

Πάντως και στο εξωτερικό γίνονται ανάλογες εργασίες από εταιρίες όπως η BRILEY, η TEAGUE κ.α...
Μάλιστα, από μια ματιά στο site του TEAGUE, για να περαστούν τα Thin Wall θα πρέπει να σταλούν οι κάννες στην Αγγλία, τα δε τσόκ γίνονται στο χέρι για το συγκεκριμένο όπλο και πάνω τους χτυπιέται και ο αριθμός του οπλου και επειδή η TEAGUE εδρεύει στην Αγγλία, περνάει επαναδοκιμή τα όπλα μετά την τοποθέτηση των Τhin wall.

Όσο αφορά την τροποποίηση που κάνει ο Κουρκουλος, έχω ακούσει (δεν ξέρω αν αληθεύει) οτι τα τσοκ, λόγω του λεπτού σπειρώματος, είναι μόνο για κυνήγι και δεν κάνουν για σκοπευτήριο και υπήρξε περίπτωση στο σκοπευτήριο μετά από πολλές ντουφεκιές να φύγει το τσοκάκι από το όπλο...

Αρι από ποια άποψη σε φοβίζει?
Από άποψη ποιότητας δουλειάς? π.χ παράκεντρο κόψιμο, κακό κόψιμο σπειρωμάτων...
ή από θέμα ασφαλείας? αφαίρεση μετάλλου στο στόμιο...

Κυριως απο θεμα ποιοτητας δουλειας, οχι απο θεμα ασφαλειας... Απο θεμα ασφαλειας θα με απασχολουσε ΙΣΩΣ μονο σε κοντοκαννα οπλα με το φαινομενο της εκρηξης στομιου...

Κυριως απο θεμα ποιοτητας δουλειας, οχι απο θεμα ασφαλειας... Απο θεμα ασφαλειας θα με απασχολουσε ΙΣΩΣ μονο σε κοντοκαννα οπλα με το φαινομενο της εκρηξης στομιου...
Ξαναλέω δεν έχω δει, προσωπικά, την συγκεκριμένη εργασία που κάνει ο Κούρκουλος, αλλά θυμάμαι ένα άρθρο του Μπάμπη Αιγινήτη, που είχε τοποθετήσει thin wall τσοκάκια της colonial στον Κουρκουλο σ' ενα MERKEL super poze (και μάλιστα ήταν από τα ανώτερης σειράς ή το 2003 ή το 303, με ολόκληρες φωτιές) και έγραφε ότι η ποιότητα δουλειάς ήταν ισάξια (αν όχι καλύτερη) των καλύτερων εργοστασιακών, τόσο όσο αφορά την ποιότητα στην λείανση της επιφάνειας, όσο και για την ακρίβεια στην εκτέλεση...

Τώρα όσο αφορά το φαινόμενο της έκρηξης στομίου, στα κοντόκαννα όπλα δεν νομίζω να επηρεάζεται από το αν έχει σταθερά ή εσωτερικά εναλλασσόμενα τσοκ, αφού το μήκος των καννών παραμένει το ίδιο...

Γι αυτό λοιπον αν και η 1100 που κληρονόμησα είχε πολύ ψωμί η κάνη προτίμησα να την κόψω καθώς ήτανε φουλ τσοκ και τοποθετήθηκαν breda τσοκ εξωτερικά και κράτησα με φουλ τσοκ και 76 π.την κάνη της 302 που είναι και magnum. Όχι οτι θα ρίξω ποτε τέτοια φυσίγγια αλλά δεν θέλω να τη χαλασω

Όσο αφορά την τροποποίηση που κάνει ο Κουρκουλος, έχω ακούσει (δεν ξέρω αν αληθεύει) οτι τα τσοκ, λόγω του λεπτού σπειρώματος, είναι μόνο για κυνήγι και δεν κάνουν για σκοπευτήριο και υπήρξε περίπτωση στο σκοπευτήριο μετά από πολλές ντουφεκιές να φύγει το τσοκάκι από το όπλο...
Και εγώ δεν ξέρω αλλά έτσι όπως το ακούω μου φαίνεται μεγάλη παραμυθα..

Βεβαίως και βγαίνουν και αν θέλεις μπορείς να του παραγγειλεις ακριβως τη σύσφιξη που θέλεις.εννοώ οτι μπορείς ανάλογα τον αυλό σου να το κανεις οτι θες.εδώ φίλος έχει για franchi 0,30 αν δεν κάνω λάθος και είναι πολύ ευχαριστημενος

Γι αυτό λοιπον αν και η 1100 που κληρονόμησα είχε πολύ ψωμί η κάνη προτίμησα να την κόψω καθώς ήτανε φουλ τσοκ και τοποθετήθηκαν breda τσοκ εξωτερικά και κράτησα με φουλ τσοκ και 76 π.την κάνη της 302 που είναι και magnum. Όχι οτι θα ρίξω ποτε τέτοια φυσίγγια αλλά δεν θέλω να τη χαλασω
ΠΟτε μην λες ποτε.sarcastic..sarcastic.

Και εγώ δεν ξέρω αλλά έτσι όπως το ακούω μου φαίνεται μεγάλη παραμυθα..
κανεις λαθος φιλε , είναι 100 % αληθεια , εχει τυχει πολλες φορες σε κανες με thin wall τσοκακι να εκτοξευεται το τσοκ , βεβαια αυτό το εργο το εχω δει και με ολοκαινουργια πανακριβη καραμπινα σε παραλλαγη πολυδιαφημισμενη η οποια εκτοξευσε το τσοκακι της σε κυνηγητικο αγωνα σπορτινγκ

κανεις λαθος φιλε , είναι 100 % αληθεια , εχει τυχει πολλες φορες σε κανες με thin wall τσοκακι να εκτοξευεται το τσοκ , βεβαια αυτό το εργο το εχω δει και με ολοκαινουργια πανακριβη καραμπινα σε παραλλαγη πολυδιαφημισμενη η οποια εκτοξευσε το τσοκακι της σε κυνηγητικο αγωνα σπορτινγκ
Δημήτρη κατά τη γνώμη σου που οφείλεται, σε κακή κατασκευή ή λόγω του διαφορετικού μετάλλου της κάννης και του τσόκ και της διαφορετικής συστολής-διαστολής που έχουν, που σε συνδυασμό με το λεπτό σπείρωμα δεν μπορεί να ''συγκρατηθεί'' το τσόκ στο στόμιο...

ΔΕΝμε περνει δλδ. για thin wall..xm.

Back