Αυτό γίνεται ανάλογα το πάχος της κανης αλλά για να τσοκαρεις μια κάνη στάνταρ χωρίς να κοπεί πως βγαίνει το προηγούμενο τσοκαρισμα?
Ευριπίδη, αν και δεν έχω δει όπλο που να του έχει γίνει η συγκεκριμένη μετατροπή, απ΄τι είχα διαβάσει, πρέπει πρώτα απ' όλα, το πάχος της κάννης να το επιτρέπει, να έχει αρκετό ''ψωμί'' που λέμε στα στόμια (αν δεν με απατάει η μνήμη μου, για να κάνει ο Κούρκουλος την μετατροπή, πρέπει ο αυλός να μην είναι πάνω από 18,5χιλ και η εξωτερική διάμετρο των καννών κάτω απο 20,4χιλ. να υπάρχει δηλαδή, τουλάχιστον, 1,9χιλ ''ψωμί).
Μετά με αλεζουάρ, κόβει στα στόμια την πατούρα που μπαίνουν τα τσοκ, κόβοντας (αφαιρώντας) έτσι και το υπάρχον τσοκ.
Μετά κόβει το σπείρωμα (βόλτες) για τα τσόκ, και γυαλίζεται η περιοχή...
Συμφωνώ, ότι είναι αρκετά ''τσιμπημένη'' μετατροπή, γιατί εκτός την εργασία προϋποθέτει και την αγορά μιας σειράς από τσοκάκια.
Κ εγω δεν θα εμπαινα ποτε σε αυτη τη διαδικασια, δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο κ με φοβιζει κ καπως η τελικη εκμβαση του αποτελεσματος...
Αρι από ποια άποψη σε φοβίζει?
Από άποψη ποιότητας δουλειάς? π.χ παράκεντρο κόψιμο, κακό κόψιμο σπειρωμάτων...
ή από θέμα ασφαλείας? αφαίρεση μετάλλου στο στόμιο...
Πάντως και στο εξωτερικό γίνονται ανάλογες εργασίες από εταιρίες όπως η BRILEY, η TEAGUE κ.α...
Μάλιστα, από μια ματιά στο site του TEAGUE, για να περαστούν τα Thin Wall θα πρέπει να σταλούν οι κάννες στην Αγγλία, τα δε τσόκ γίνονται στο χέρι για το συγκεκριμένο όπλο και πάνω τους χτυπιέται και ο αριθμός του οπλου και επειδή η TEAGUE εδρεύει στην Αγγλία, περνάει επαναδοκιμή τα όπλα μετά την τοποθέτηση των Τhin wall.
Όσο αφορά την τροποποίηση που κάνει ο Κουρκουλος,
έχω ακούσει (δεν ξέρω αν αληθεύει) οτι τα τσοκ, λόγω του λεπτού σπειρώματος, είναι μόνο για κυνήγι και δεν κάνουν για σκοπευτήριο και υπήρξε περίπτωση στο σκοπευτήριο μετά από πολλές ντουφεκιές να φύγει το τσοκάκι από το όπλο...