Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

δηλαδή ο Αntony Matareze που εριχνε με 391 με 40 τρυπες πορτινγκ των 2,5 χιλιοστών και ειχε σαρωσει παγκοσμια και αμερικανικα πρωταθλήματα ηταν ασχετος ? μηπως ο Robertson με την επισημη εργοστασικη Α400 Excel sporting που εχει κανει και αυτος 30 τρυπες τουλάχιστον εχει πτωση διατρησης ??? ρε λες ?????
Και εγω ο μαλ......ας εκαν μονο 26 τρυπουλες τον 2.55χιλ με 35 μοιρες κλιση.hair..hair.

μονο ενας κανει 2 σετ με 13 τρυπες , ενας άλλος κανει ένα σετ με 17 στην κατω και ένα με 15 στην επανω , και ο τριτος που για πας οπλο παιρνεις δανειο από την τραπεζα κανει ότι θελεις

Σαραντο, λες οτι δεν κανεις porting γιατι ρηχνης φησ. με bafer?EΓΩριχνο 1,5 γρ μπαφερ και 2γρ αλευρι. αυτο φυλε ξεχασετο. Απλα δεν υσχ..shake.
του τα λεω αλλα δεν ακουει , εχει κολλησει με τα ανεμόμετρα και την ΕΜΥ

ωραιο επιχειρημα αυτό , αφου δεν ξερουμε καποιον φιλο με μπερετα και πορτινγκ αυτό σημαινει ότι δεν θελει πορτινγκ , μου αρεσει φιλε ο τροπος σκεψης σου

μονο ενας κανει 2 σετ με 13 τρυπες , ενας άλλος κανει ένα σετ με 17 στην κατω και ένα με 15 στην επανω , και ο τριτος που για πας οπλο παιρνεις δανειο από την τραπεζα κανει ότι θελεις
Αν σου πω πως το πορτινγ το εκανα σχεδον μονος μου θα με πιστψεις...σε καλουποφρεζα με ηλεκτρονικο οργανο και αποκληση 0,001 δεκατο του χιλιοστου απο τρυπα σε τρυπα

Τα μοσσυ 835 βγαινουν με πορτινγκ και τα ριχνουν οριακα στις χηνες σε long-range καταστασεις,Μυρο,θα το εκαναν αμα το εκοβε το οπλο?Εχω μονο κυνηγετικη εμπειρια με τετοια μοτιφα,και δεν ειδα να υστερουσε πουθενα σε τετοια θεματα.Το πορτινγκ γινεται πισω απο τη φουστα αρκετα μακρυα.
Σε Μπερεττα αεριων βαζεις πορτινγκ στο τσοκ,γιατι να πειραξεις τη καννη?
Σαραντο το πορτινγ στο τσοκ νομιζω δεν κανει την ιδια δουλεια απο αυτο με πριν το τσοκ...

Αν σου πω πως το πορτινγ το εκανα σχεδον μονος μου θα με πιστψεις...σε καλουποφρεζα με ηλεκτρονικο οργανο και αποκληση 0,001 δεκατο του χιλιοστου απο τρυπα σε τρυπα
μπραβο σου φιλε , εχω την ταση παντα να πιστευω , εισαστε δυνατοι τελικα , εχεις δωσει κλιση στις τρυπες προς τα πισω ?

Last edited:
Δημητρη ειναι καλουποφρεζα του 1μιση τονου και 2 μετρα υψος δεν χρειαζεται καλουπι,α οι τρυπες εγιναν με φρεζακι οχι με τρυπανι εκει ισως χρειαζονταν καλουπι
αυτό εννουσα , υπαρχει ετοιμο καλουπι-μητρα που εχει το τελικο σχεδιο του πορτινγκ και την κλιση στις τρυπες , μπαινει φρεζακι και τρυπαει με κλιση για αν βγουν και οι δυο πλευρες της κανης συμετρικες

αυτό εννουσα , υπαρχει ετοιμο καλουπι-μητρα που εχει το τελικο σχεδιο του πορτινγκ και την κλιση στις τρυπες , μπαινει φρεζακι και τρυπαει με κλιση για αν βγουν και οι δυο πλευρες της κανης συμετρικες
Το μηχανημα που εκανα τις τρυπες εχει ψηφιακο διερετη οποτε εγινε κατι καλυτερο απο τελειο,χωρια που βρηκαμε καποια δεκατα στραβη τη ριγα......

10 χρονια το κυνηγησα,δεν αλλαξε τιποτα το ιδιατερο,και πραγματα που παιζουν στο μεσο ορο σε βελτιωση,για μενα δεν ειναι must.,εγω περασα απο αυτα και παω για αλλα Γρηγορη.Οποιος θελει πορτινγκ πανω στη καννη ασ το κανει,εγω δεν το θελω.
Δεν ξερω για σενα σαραντο αλλα εμενα επετρεψε μου να εχω τις δικες μου αποψεις για το πορτινκ.με 3 μπαφερ εμποριου 2 δικα μου και ενα εντελος πειραματικο εχω δει κατι καλητερο στα φυσιγγια μου παρολο που εχω κανει τη καννη μου σουρωτηρη απο τις τρυπες

Γρηγορη δοκιμαζεις και μετρας,εγω με αριθμους εχω δει το μπαφερ σε αυλους 18.5-18.8 συμβατικους να περνουν το μεσο ορο σε σχεση με οποιαδηποτε καννη που διαθετη μοτιφα,μιλαω για μεσω ορο συγκεντωσεις οχι καθολικες διαφορες.Χωρις μετρησεις.....ο καθε ενας λογικα κραταει της αποψης,πως μπορει να γινει και αλλιως?.Απλα εγω για μενα δεν θελω μονιμο πορτινγκ στη καννη.Εχω κανει πορτινγκ σε καννη προβληματικη με στανταρ τσοκ...στενη καννη,και με τα ματια μου ειδα τη κατανομη να αλλαζει,αρδην προς το καλυτερο,χωρις μετρησεις τοτε,μονο οπτικα.Αυτες η συζητησεις χωρις μετρησεις δεν τελειωνουν ποτε,
Δηλαδη σαραντο με ενα καλο μπαφερ ισοσταθμηζονται ολες οι επεμβασεις που εχουμε κανει καποιοι απο εμας στις καννες μας....και δεν μιλαω μονο για πορτινγ και κωννο συναρμογης..

Ο τροπος επικοινωνιας στηλ καφενειου με το ατελειωτο και ανουσιο μπλα-μπλα,με εχει ξενερωση,γιατι κανεται ερωτησεις και δεν δινεται αποτελεσματα?Εχεις βρη κατι που εχει καποια αξια περα απο το μεσω ορο?Δωστο στο κοσμο αλλα εχεις δικιο ξεχασα...το καφενειο μας...Γιαυτο και για τη καννη που ερωτησες ναι τη μετρησα,ειναι πολυ βαρια απιστευτα,και απιστευτα σιγκλινει προς το τσοκ με απιστευτο τροπο ωστε να δινει τελειες ταλαντωσεις με απιστευτα αποτελεσματα,ετσι για να ταιριαζει στο καφενειο μας,για και χαρα σας και καλο Πασχα σε ολο το κοσμο..shake.
Σαράντο έτσι είναι αυτά τα πράγματα, κάποιες φορές θυμίζουν καφενείο, κάποιες φορές όχι. :) Το καφενείο λίγο πολύ είναι παραδοσιακά αναπόσπαστο κομμάτι της κυνηγητικής κουλτούρας στην Ελλάδα, το μόνο που αλλάζει είναι ο τύπος του, ανάλογα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων μπορεί να είναι είτε lounge cafe ή παραδοσιακό με ελληνικό στην χόβολη και λουκουμάκι. :cool:
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω την ώρα πότε θα βρεθώ σε κάποιο από αυτά με τους φίλους μου για να αναλύσουμε τα πάντα γύρω από τα θέματα που συζητάμε εδώ, να αναπολήσουμε παλιές στιγμές και να ευχηθούμε για τις επόμενες :cool:.
Δεν είμαστε πυρηνικοί επιστήμονες, ούτε αναλυτές βλητικής σε κάποια οπλοβιομηχανία, γι'αυτό σκέψου λίγο πιο χαλαρά και μην ... ξενερώνεις :)
Καλό Πάσχα να έχουμε, Καλή Ανάσταση, με υγεία και κάποια στιγμή ανάπτυξη και ευημερία !

Παύλο μιας και έχει «μοντιφα κάννη» σε Benelli, σε τι πιστεύεις ότι θα σε χαροποιήσει παραπάνω η V3 , πέρα ίσως από το λιγότερο λάκτισμα? Βλητικά έχεις ίσως και καλύτερο όπλο μια και πέρα από την αρίστη κάννη remi που του έχεις βάλει….είναι κ φτιαγμένη κιόλας. Επίσης σιγουρά ο μηχανισμός Benelli είναι τελείως αξιόπιστος!!

Παύλο μιας και έχει «μοντιφα κάννη» σε Benelli, σε τι πιστεύεις ότι θα σε χαροποιήσει παραπάνω η V3 , πέρα ίσως από το λιγότερο λάκτισμα? Βλητικά έχεις ίσως και καλύτερο όπλο μια και πέρα από την αρίστη κάννη remi που του έχεις βάλει….είναι κ φτιαγμένη κιόλας. Επίσης σιγουρά ο μηχανισμός Benelli είναι τελείως αξιόπιστος!!

Τολι απο τουφεκια δεν περιμενω καλυτερη απο οτι εχω τωρα, αλλα στα ιδια περιπου επιπεδα. Αλλα απο ανακρουση, αναπηδηση στομιου, περιμενω καλυτερα αποτελεσματα συν οτι θα ειναι πλαστικη και δεν θα μου ποναει η επιπονη χρηση της στο βαλτο.

Back