Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

κανεις λαθος φιλε , είναι 100 % αληθεια , εχει τυχει πολλες φορες σε κανες με thin wall τσοκακι να εκτοξευεται το τσοκ , βεβαια αυτό το εργο το εχω δει και με ολοκαινουργια πανακριβη καραμπινα σε παραλλαγη πολυδιαφημισμενη η οποια εκτοξευσε το τσοκακι της σε κυνηγητικο αγωνα σπορτινγκ
Αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν πολύ λασκα το τσοκ κ ο σκοπευτής να μην το πρόσεξε?

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν πολύ λασκα το τσοκ κ ο σκοπευτής να μην το πρόσεξε?
δεν ηταν σκοπευτης , μιλαμε για κυνηγητικο οπλο και κυνηγο , το οπλο ολοκαινουργιο , επεμενε ότι το ειχε βιδωσει πολύ καλα

Τώρα όσο αφορά το φαινόμενο της έκρηξης στομίου, στα κοντόκαννα όπλα δεν νομίζω να επηρεάζεται από το αν έχει σταθερά ή εσωτερικά εναλλασσόμενα τσοκ, αφού το μήκος των καννών παραμένει το ίδιο...

σε κακή κατασκευή ή λόγω του διαφορετικού μετάλλου της κάννης και του τσόκ και της διαφορετικής συστολής-διαστολής που έχουν, που σε συνδυασμό με το λεπτό σπείρωμα δεν μπορεί να ''συγκρατηθεί'' το τσόκ στο στόμιο...
Σπυρο σε αυτο που γραφεις παρακατω αναφερομουν κυριως, ισως ηταν λιγο ατυχης ο ορος εκρηξη στομιου μιας κ δεν αναφερομουν σε αυτο με τη στενη εννοια του ορου αλλα με αερια που δεν εχουν εκτονωθει σωστα πριν τα "καινουργια" τσοκ...

δεν ηταν σκοπευτης , μιλαμε για κυνηγητικο οπλο και κυνηγο , το οπλο ολοκαινουργιο , επεμενε ότι το ειχε βιδωσει πολύ καλα
Το επαθα εγω αυτο που λέει ο δημητρησ σε γνωστο οπλο εχασα το τσοκ που το ειχα πολυ καλα βιδωμενο.xm.

Ο κουρκουλος κανει πολυ καλη δουλεια στο θεμα κεντραρισματος του τσοκ με την καννη,εχω κανει 2 οπλα μου αλλο που ειναι ακριβος.κατι που δεν κανουμε ποτε κανανας μας ειναι οταν αγοραζουμε ενα τσοκ,ειναι με εναν φακο να ελενχουμε παντα αν βλεπουμε την πατουρα απο την καννη με το τσοκ βιδωμενο πανω,αν βλεπουμε λιγο πατουρα καλος αν οχι μπορει τα αερια να μπουν μεσα στο σπειρωμα και να πεταξουν το τσοκ στην καλυτερη περιπτωση

Το επαθα εγω αυτο που λέει ο δημητρησ σε γνωστο οπλο εχασα το τσοκ που το ειχα πολυ καλα βιδωμενο.xm.
βλέπεις φιλε ότι δεν γραφω μπουρδες , ξερω ποιο οπλο είναι , και οφείλεται στο σπειρωμα του τσοκ στην κανη , θα ξανασυμβει

Για ολα αυτος ο π....ης ο ΑΡΙΣ φταει τελικα... .sarcastic. Αλλα πιο πολυ απο ολα φταιει που στο κυνηγι βαζω τα φιλαρακια μου πανω απο μενα κ στηνω να εκτελουν πεναλτι για να χαιρονται... .hair. Αααααααααχ, δεν θα χειμωνιασει να ερθουν κ παλι στα "σμουρτσια" να μπουν τα πραγματα στη σωστη τους θεση γιατι εμαθα να μαστορευω κ γ@μω το μαστορα μου μου φαινεται... .yelling..sarcastic.
Αυτό το μήνυμα, από το πρώτο γράμμα μέχρι το τελευταίο, προορίζεται για μένα ... ; ; ; ; ; .fff..xm..fff..xm.
Με βάζεις εσύ εμένα να εκτελώ πέναλτυ; Που για κάνα σύθαμπο καλός είσαι, την ημέρα βλέπεις το παπί να έρχεται και κάνεις σαν να έχεις πιει κόκα; .hair.

Οταν βλεπω μακρυ λαιμο φιλαρακι με πιανει αμοκ... .llk.
Οχι δεν πηγαινε για σενα το μυνημα, για κατι αλλους φιλους μου πηγαινε, εσυ γιατι τσιμπησες...???.xm.

Ολοι κλαιτε κ χτυπιεστε αλλα παντα ο Καλαματιανος γυριζει φορτωμενος... .ghe. Μαλλον θα ειναι πολυ τυχερος... .yell at.
Αντωνακο, δεν ξερω αν σου ειπα... "ειναι πολυ βαρια αυτη η πουλιαστρα ρε φιλε"... .exciting.
Σορρυ για το .off topic.

καλησπέρα και καλή ανάσταση σε όλη την παρέα!!! ΕΡΩΤΗΣΗ : έχω ένα v.bernardelli s.uberto 1, ενθύμιο από τον πατέρα μου, με 71' κάννη,1*,3* τσοκ δισκάνδαλο με απλούς εξωλκείς του 1979. Έχει ρίξει γύρω στα 400 φυσίγγια.Σκέφτομαι να το κάνω ,σε οπλουργό, 66' και 3*,4* ή 3*,5* για μπεκάτσα και πέρδικα.Αξίζει ή θα το "χαλάσω" άδικα. Θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα s55 με 67',με 2*,3* τσοκάρισμα δισκάνδαλο και να το δουλεύω με διασποράς, που έχω βρει γύρω στα 800e;;; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή ανάσταση!!!

Εγω λέω να αφησεις το bernardelli γνησιο οπως ειναι και να μη το πειραξεις. Ενα παραδοσιακο τουφεκι που δεν βγαινει πια εγω δε θα το πειραζα ουτε κατα διανοια...Ειδικα τετοιο οπλο. Εδω π.χ δεν εχω πειραξει καποιο απ τα baikal που εχω.Σου προτεινω τη δευτερη λυση που σκεφτεσαι. Απο κει και περα βεβαια εσυ ξερεις!

καλησπέρα και καλή ανάσταση σε όλη την παρέα!!! ΕΡΩΤΗΣΗ : έχω ένα v.bernardelli s.uberto 1, ενθύμιο από τον πατέρα μου, με 71' κάννη,1*,3* τσοκ δισκάνδαλο με απλούς εξωλκείς του 1979. Έχει ρίξει γύρω στα 400 φυσίγγια.Σκέφτομαι να το κάνω ,σε οπλουργό, 66' και 3*,4* ή 3*,5* για μπεκάτσα και πέρδικα.Αξίζει ή θα το "χαλάσω" άδικα. Θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα s55 με 67',με 2*,3* τσοκάρισμα δισκάνδαλο και να το δουλεύω με διασποράς, που έχω βρει γύρω στα 800e;;; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή ανάσταση!!!
Εγώ δεν θα το άγγιζα στην θέση σου, θα επερνα ένα άλλο όπλο. Αυτά τα κοψίματα στις κάννες και οι αλλαγές στα τσοκ πότε δεν μου άρεσαν.

Γιάννη είναι μεγάλη αμαρτία να κόψεις τέτοιο τουφέκι..
Με τα κατάλληλα φυσίγγια διασποράς η μαλλινη για τα θηράματα που αναφέρεις θα έκανες θαυμάσια την δουλειά σου και χωρίς να αγόραζες άλλο όπλο..Ειδικά αν αυτό που έχεις τώρα το έχεις "μάθει"καλά.
Και γιατί να θες να αγοράσεις νέο όπλο με τα ίδια περίπου τσοκ και να το δουλεύεις με διασποράς?Αφού μπορείς να τα ρίξεις και με το bernardelli?.xm. Και να πάρεις σχεδόν τα ίδια αποτελεσματα.

συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τα Παιδιά Γιαννη .. η μόνη περίπτωση να το πείραζες ειναι το όπλο να έχει εκτεταμένες φθορές στα μέταλλα και χρίζει ετσι κι αλλιώς ανακαίνισης ..

Εγω λέω να αφησεις το bernardelli γνησιο οπως ειναι και να μη το πειραξεις. Ενα παραδοσιακο τουφεκι που δεν βγαινει πια εγω δε θα το πειραζα ουτε κατα διανοια...Ειδικα τετοιο οπλο. Εδω π.χ δεν εχω πειραξει καποιο απ τα baikal που εχω.Σου προτεινω τη δευτερη λυση που σκεφτεσαι. Απο κει και περα βεβαια εσυ ξερεις!
Εγώ δεν θα το άγγιζα στην θέση σου, θα επερνα ένα άλλο όπλο. Αυτά τα κοψίματα στις κάννες και οι αλλαγές στα τσοκ πότε δεν μου άρεσαν.
συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τα Παιδιά Γιαννη .. η μόνη περίπτωση να το πείραζες ειναι το όπλο να έχει εκτεταμένες φθορές στα μέταλλα και χρίζει ετσι κι αλλιώς ανακαίνισης ..
Είμαι σε δίλλημα...Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας!!!Καλες γιορτές

Γιάννη όπως σου είπαν και τα παιδιά πολλή σωστά παραπάνω το συγκεκριμένο όπλο μην το πειράξει, είναι μοντέλο που δεν ξαναγοραζεται. Παίξε με τα φυσίγγια διασποράς και μάλλινα για να πετύχεις τη διασπορά που θέλεις, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτά για όλα τα γούστα.

Back