Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το porting θα δωσει πιο σφιχτες κατανομες, καθως λειτουργει ως φρενο στο κυαθιο. Μειωνει ομως τις αρχικες αρα και την κινητικη ενεργεια των σκαγιων. (κινητικη ενεργεια=ταχυτητα χ μαζα).
Δεν το νομιζω αυτο φιλε..δεν εχω εμπιρηκα μετα απο τοσα χρονια διαπιστοσει κατι τετιο.

Δεν το νομιζω αυτο φιλε..δεν εχω εμπιρηκα μετα απο τοσα χρονια διαπιστοσει κατι τετιο.
Τι εχεις διαπιστωσει με το πορτινγκ; εκτος απο την μειωμενη αναπηδηση;

Καντε κωννους καντε πορτινγ καντε αποχρωμιωςεις και οτι βελτιωσεις μπορει να παρει η καννη σας......ΚΑΝΤΕ ΤΑ.
Οτι παιρνει ΚΑΝΤΕ ΤΟ. Μην φοβασται.Οι του χωρου ειναι δωκιμασμενοι, και εμπηροι σε αυτους τους τομεις.Κατι που εγινε μοδα τορα στιν ΑΜΕΡΙΚΗ.Οι δικοι μας το εκαναν εδω και σχεδον 20 χρονια...βλεπε CALISTON.Αυτο που πλασαριτορα η μπριλεη σν κενοτομια.Τρομαρα τους.

Οτι παιρνει ΚΑΝΤΕ ΤΟ. Μην φοβασται.Οι του χωρου ειναι δωκιμασμενοι, και εμπηροι σε αυτους τους τομεις.Κατι που εγινε μοδα τορα στιν ΑΜΕΡΙΚΗ.Οι δικοι μας το εκαναν εδω και σχεδον 20 χρονια...βλεπε CALISTON.Αυτο που πλασαριτορα η μπριλεη σν κενοτομια.Τρομαρα τους.
Ηομαδα που τα εφτιαχνε τοτε...ΔΙΚΑΙΟΝΕΤΑΙ σημερα περισοτερο απο ποτε...

Σαν μοναδα λιγα. Σαν συνολο με ΤΑ αλλα ενα15%καλητερη τουφεκια.
Και η ερωτηση της ημερας.
Τι ποσοστο περιπου θηραματων εχεις καρπωθει εξαιτας αυτων των αλλαγων; θηραματα που υπο αλλες συνθηκες θα τα εχανες. Εκτος απο τη ψωρα, αξιζει τον κοπο δηλαδη να πριραξεις την καννη;

Ηομαδα που τα εφτιαχνε τοτε...ΔΙΚΑΙΟΝΕΤΑΙ σημερα περισοτερο απο ποτε...
Ενας εξ αυτον ειναι και ο κ.ΣΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ αν δεν κανω λαθος μαζι με Παπατσαρουχα και Κουρκουλο αν δεν με απατα η μνημη μου.

Τι ποσοστο περιπου θηραματων εχεις καρπωθει εξαιτας αυτων των αλλαγων; θηραματα που υπο αλλες συνθηκες θα τα εχανες. Εκτος απο τη ψωρα, αξιζει τον κοπο δηλαδη να πριραξεις την καννη;
Δεν ειναι θεμα καρποσης οσο η ποιοτητα της τουφεκιας που περνεις και το ηδος της καταβοληςτου θηραματος. Ειναι κατι που βιονεται στο κηνηγι. δεν μπορω γραπτος να στο περιγραψω. σαφως ειναι και τι απετ. και τι πλακια εχει ο καθενας στο κεφαλι του οπος εχουμε ξαναπει.

αξιζει τον κοπο δηλαδη να πριραξεις την καννη;
Αν εχεις πχ μια Βενελλι σου λεω μετα βεβεωτητας η ενα Βαικαλ οτι αξηζει.Τορα ανεχεις πχ μια καιν. ΜΑΧΟΥΣ μπορει και να τα εχει απο μαμα.

Αν εχεις πχ μια Βενελλι σου λεω μετα βεβεωτητας η ενα Βαικαλ οτι αξηζει.Τορα ανεχεις πχ μια καιν. ΜΑΧΟΥΣ μπορει και να τα εχει απο μαμα.
Εγω παντως θα της εκανα μια αποχρωμιωση ενα πορτινγ ενα κωννο και ενα γυαλισμα οσο περνει.....

Διαφορα στην τουφεκια ειδες?
Λεγεται οτι βελτιωνει την κατανομη
Όχι δεν καταλαβαίνω κάτι διαφορετικό....ίσως αν είχα ρίξει σε πίνακα πριν και μετά να μπορούσα να πω κάτι για αυτό αλλά δεν το έχω κάνει...

Μα αν δεν κάνω λάθος το πόρτινγκ έχει να κάνει με την αναπήδηση του στομίου της κάννης, αλήθεια ο θόρυβος δεν σε ενοχλεί; Έχω κάτσει δίπλα από κάποιον που έριχνε με πόρτινγκ και πήγα να λαλήσω απ το σφύριγμα.
Πιο πολύ με την αναπηδηση στομίου ναι αλλά κάνει πιο γλυκές τις τουφεκιές και νιώθεις λιγότερο το όπλο....όσο αναφορά τον ήχο ισχύει αλλά για τους γυρω από εσένα όχι για εσένα που ρίχνεις...

Δεν νομίζω ότι θα έχεις διαφορές στην καρπωση αν και η δεύτερη τουφέκια σου έρχεται λίγο καλύτερη γιατί δεν έχει αναπηδηση η κανη και είσαι στον στόχο λίγο καλύτερα...ίσως στο σκοπευτήριο στο κυνήγι εγώ πάντως δεν έχω τόσο καλύτερα αποτελέσματα που να είναι άξιο λόγου κάτι τετοιο

Άβυσσος τελικά το μυαλό του κυνηγού. Δεν σε ικανοποιεί ένα όπλο, του κάνεις κώνο, πόρτινγκ, αποχρωμείωση,πας για κυνήγι νομίζοντας ότι έχεις επιτέλους το σούπερ όπλο που σκοτώνει μόνο του και πάπαλα.Πας να πουλήσεις την οπλάρα και ποιός θα την πάρει με τόσες παρεμβάσεις; Δεν ξέρω.
Όλα αυτά είναι μία μόδα που θα περάσει, αν κρίνω από τους αμερικάνους που τα έχουν αφήσει πίσω όλα αυτά και τώρα ασχολούνται μόνο με τσοκ.
Θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν με όλες αυτές τις βελτιώσεις, οι λίγοι από μας που θα καταλάβαιναν την διαφορά (και δεν είμαι ένας από αυτούς) αν αυτοί οι φοβεροί μάστορες σου έδιναν μία εγγύηση επιστροφής χρημάτων τουλάχιστον γιά τυχόν λάθος. Όλοι σε τούτη τη χώρα δηλώνουν ότι θέλουν μα τα μόνα που μένουν είναι τα γραπτά.
Τώρα οι τροποποιήσεις και βελτιώσεις τις μπριλεη απευθύνονται στους λίγους που αναφέρω πιο πάνω και να είστε σίγουροι πως αν υπάρξει η παραμικρή αστοχία θα αποζημιώσει με το παραπάνω τον πελάτη.

Δύο εταιρείες οι πιο γνωστές τουλάχιστον σε μένα και οι οπλουργικες εργασίες που προσφέρουν.

Briley MFG - Shotgun Gunsmithing Packaged Guns
http://www.brileygunsmithing.com/c-893-shotgun-gunsmithing-packaged-guns.aspx

Briley MFG - Shotgun Lengthen Forcing Cones
http://www.brileygunsmithing.com/c-886-shotgun-lengthen-forcing-cones.aspx

Αυτόν ειδικά τον θεωρώ από τους ποιο ψαγμενους οπλουργους και η benelli τον χρησιμοποιεί κατά κορον στα βελτιωμένα τής μοντέλα, φυσικά αναλαμβάνει και ιδιώτες με πλήθος εργασιών.

Forcing Cone — Rob Roberts Custom Gun Works
http://www.robrobertsgunworks.com/forcing-cone/

Polishing — Rob Roberts Custom Gun Works
http://www.robrobertsgunworks.com/polishing/

EDM Porting — Rob Roberts Custom Gun Works
http://www.robrobertsgunworks.com/edm-porting/

Computerized Pattern Analysis — Rob Roberts Custom Gun Works
http://www.robrobertsgunworks.com/computerized-pattern-analysis/

Άβυσσος τελικά το μυαλό του κυνηγού. Δεν σε ικανοποιεί ένα όπλο, του κάνεις κώνο, πόρτινγκ, αποχρωμείωση,πας για κυνήγι νομίζοντας ότι έχεις επιτέλους το σούπερ όπλο που σκοτώνει μόνο του και πάπαλα.Πας να πουλήσεις την οπλάρα και ποιός θα την πάρει με τόσες παρεμβάσεις; Δεν ξέρω.
Όλα αυτά είναι μία μόδα που θα περάσει, αν κρίνω από τους αμερικάνους που τα έχουν αφήσει πίσω όλα αυτά και τώρα ασχολούνται μόνο με τσοκ.
Θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν με όλες αυτές τις βελτιώσεις, οι λίγοι από μας που θα καταλάβαιναν την διαφορά (και δεν είμαι ένας από αυτούς) αν αυτοί οι φοβεροί μάστορες σου έδιναν μία εγγύηση επιστροφής χρημάτων τουλάχιστον γιά τυχόν λάθος. Όλοι σε τούτη τη χώρα δηλώνουν ότι θέλουν μα τα μόνα που μένουν είναι τα γραπτά.
Τώρα οι τροποποιήσεις και βελτιώσεις τις μπριλεη απευθύνονται στους λίγους που αναφέρω πιο πάνω και να είστε σίγουροι πως αν υπάρξει η παραμικρή αστοχία θα αποζημιώσει με το παραπάνω τον πελάτη.
Πολυ καλα τα λες! Αν είχαμε την δυνατότητα θα κάναμε κ στένωση αυλού κ κώνου. Το θεμα ειναι να βρουμε το ευρος φυσιγγιων που δουλεύει η καθε καννη κ το κυριοτερο τα σωστα μετρα του οπλου.

Έχω πάντα μια μόνιμη απορία. Γιατί δεν πωλείται όπλο έτοιμο από το εργοστάσιο με όλες αυτές τις βελτιώσεις ειδικά ώστε να ξεχωρίζουν στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς; .xm.

Πιθανολογω το οτι θα χρειαζοταν πολλες εργατοωρες ακομα, ισως ειδικη γραμμη παραγωγης, αλλα μηχανηματα, οποτε και αλλη τιμη λιγοτερο ανταγωνιστικη.

Έχω πάντα μια μόνιμη απορία. Γιατί δεν πωλείται όπλο έτοιμο από το εργοστάσιο με όλες αυτές τις βελτιώσεις ειδικά ώστε να ξεχωρίζουν στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς; .xm.
αρχισε η breda με την 930 πλην του porting και θ ακολουθησουν κι αλλοι. λες και ανακαλυψανε τωρα τον παπα της ρωμης.γι αυτο η rem ειναι χρονια μπροστα. κωνους και αυλους τα κανει απ το 60 και χωρις ποτε διαφημιση. οταν οι αλλοι θα πιασουν την τουφεκια της που δεν μπορουν τηλεγραφηστε μου. διευρυμενος κωνος και αυλος 18,55.τι να το κανει το porting????

Εγω δεν εχω δει πολλα βελτιωμενα οπλα να πουλιουνται.....μονο κατι σουπερ ντουπερ εργοστασιακα σχεδον καινουργια

Back