Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Εγω πάντως που διαβάζω τα καθέκαστα ,ειλικρινά ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι την παρέμβαση για κώνο.
Ισως είμαι μυστήριος ίσως επιφυλακτικός ,αλλά ρε παίδες δεν τους εμπιστεύομαι τόσο εύκολα μια τέτοια δουλειά.Έχω ακούσει πράματα που με τρέλαναν.
Όπως : " σιγά την δυσκολία να γίνει κώνος .Ενα αλεζουάρ και μετα λείανση." .buy buy..buy buy.

Last edited:
Εγω πάντως που διαβάζω τα καθέκαστα ,ειλικρινά ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι την παρέμβαση για κώνο.
Ισως είμαι μυστήριος ίσως επιφυλακτικός ,αλλά ρε παίδες δεν TOYW εμπιστεύομαι τόσο εύκολα μια τέτοια δουλειά.Έχω ακούσει πράματα που με τρέλαναν.
Όπως : " σιγά την δυσκολία να γίνει κώνος .Ενα αλεζουάρ και μετα λείανση." .buy buy..buy buy.

Δημητρη γιαυτο παντα για τετοιες δουλειες σε γνωστη και ποτε σε μαθητευομενο μαγο. Εχω δει προσωπικα και πολυ ασχημη δουλεια για κωνο που ο ιδιοκτητης του οπλου ηταν ετοιμος να το πεταξει

ακουω για κωνους τσοκ και porting.καλα και ομορφα ολα αυτα αλλα οπως ειπε ο βικτωρας και ο birdhunter πειτε στους νεους που μας διαβαζουν να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.οταν μαθουν τι κανει τ οπλο τους με σωστα μετρα τοτε αναλογα τα κυνηγια που κανουν οπως πολυ σωστα ειπε ο παυλαρας να κανουν και τα υπολοιπα.παραδειγμα ο black eagle που εχει μπερδυτει ο ανθρωπος και δεν ξερει τι να κανει.λεω λοιπον οτι πηγα 48 χρονων για να καταλαβω οτι για τα στραβα μου τοσα χρονια γιατι δεν ειχα κανενα να μου δειξει δεν μου εφταιγαν ουτε τα φυσιγγια ουτε τιποτα.μολις τουφεκισα μ ενα κοντακι στα μετρα μου ωωωωω τι θαυμα οι επιτυχιες μου αυξηθηκαν .αλλοι εχουν πηγαιο ταλεντο και με η χωρις κοντακι και σφεντονα να τους δωσεις θα ριχνουν παντα σωστα.επειδη ομως αυτοι ειναι λιγοι οι υπολοιποι ας ξεκινησουμε απ το κοντακι.π.χ το φτωχο μπαικαλακι με το κοντακι στα μετρα μου και μετα απο πολλες δοκιμες αφου καταλαβα οτι τα τσοκακια του ειναι για πεταμα τα εσκασα αδρα για να παρω τσοκ και τωρα εχω ενα οπλο που για τσιχλα τρυγονια και περιστερια ουτε κωνο θελει ουτε porting ισως.τωρα αν κυνηγουσα παπια ισως να το εκανα.θελει ομως πρωτα πολλες δοκιμες πολλα φυσιγγια και πολυ σκοπευτηριο

Οι γραμμές μεταξύ μονίμως μαθητευόμενων μάγων και πραγματικά μαστόρων ,μερικές φορές δεν είναι διακριτές.
Εχω χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι σε αυτούς που εκφράζουν το νόημα της λέξης "μάστορας". Απόλυτος δεν θέλω να είμαι ,αλλά δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.
Μου πέρασε κάποιες φορές φέτος από το μυαλό μήπως το δοκίμαζα.Ομως έκανα πίσω .

Οι γραμμές μεταξύ μονίμως μαθητευόμενων μάγων και πραγματικά μαστόρων ,μερικές φορές δεν είναι διακριτές.
Εχω χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι σε αυτούς που εκφράζουν το νόημα της λέξης "μάστορας". Απόλυτος δεν θέλω να είμαι ,αλλά δυστυχώς είναι η πλειοψηφία.

Eκει που πηγαμε μαζι θα μπορουσεσ να το κανεις χωρισ σκεψη για αποτυχια. Αν δεν απατωμαι εχει καννη και στη δικια του SX3 αυτη τη πατεντα

ακουω για κωνους τσοκ και porting.καλα και ομορφα ολα αυτα αλλα οπως ειπε ο βικτωρας και ο birdhunter πειτε στους νεους που μας διαβαζουν να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.οταν μαθουν τι κανει τ οπλο τους με σωστα μετρα τοτε αναλογα τα κυνηγια που κανουν οπως πολυ σωστα ειπε ο παυλαρας να κανουν και τα υπολοιπα.παραδειγμα ο black eagle που εχει μπερδυτει ο ανθρωπος και δεν ξερει τι να κανει.λεω λοιπον οτι πηγα 48 χρονων για να καταλαβω οτι για τα στραβα μου τοσα χρονια γιατι δεν ειχα κανενα να μου δειξει δεν μου εφταιγαν ουτε τα φυσιγγια ουτε τιποτα.μολις τουφεκισα μ ενα κοντακι στα μετρα μου ωωωωω τι θαυμα οι επιτυχιες μου αυξηθηκαν .αλλοι εχουν πηγαιο ταλεντο και με η χωρις κοντακι και σφεντονα να τους δωσεις θα ριχνουν παντα σωστα.επειδη ομως αυτοι ειναι λιγοι οι υπολοιποι ας ξεκινησουμε απ το κοντακι.π.χ το φτωχο μπαικαλακι με το κοντακι στα μετρα μου και μετα απο πολλες δοκιμες αφου καταλαβα οτι τα τσοκακια του ειναι για πεταμα τα εσκασα αδρα για να παρω τσοκ και τωρα εχω ενα οπλο που για τσιχλα τρυγονια και περιστερια ουτε κωνο θελει ουτε porting ισως.τωρα αν κυνηγουσα παπια ισως να το εκανα.θελει ομως πρωτα πολλες δοκιμες πολλα φυσιγγια και πολυ σκοπευτηριο

Για να μην επαναλαμβανόμαστε προυπόθεση όπως λες Ευριπίδη ,είναι να έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα στο μέτρο του δυνατού για τον καθένα .

Δεν υπάρχει Μαγική συνταγή, πας σε κοντακά και φέρνεις το όπλο στα μέτρα σου μετά το πέρνεις επ ώμου και πας σκοπευτήριο, ξεκινας τις πουλες ώστε να το συνηθίσης και να μάθεις να επωμιζεις σταθερά.Βασικές είναι και οι επωμισεις στο σπίτι. Βγες μετά στο κυνήγι και πες μου αν θες βελτιώσεις. Δυστυχώς αγοράζοντας ένα όπλο και πηγαίνοντας στο κυνήγι πάντα για τις αστοχίες θα φταίει το όπλο. Ακούγοντας και διαβάζοντας όλα αυτά επιρεαζεσαι και πιστεύεις ότι θα σε σώσει ο κώνος,το πόρτινγκ και η αποχρωμειωση.Μετά απ όλα αυτά πάλι τίποτε, οπότε το ριμαδι δεν διορθώνεται και πούλα το.Γιαυτό επιμενω μέτρα και προπόνηση.
Μα για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει να εχεις στησει το οπλο πανω σου και να ξερεις να ντουφεκας πρωτα απο ολα αλλιως κλαφτα Χαραλαμπε,ειδικα μετα που κοντανει η ατρακτος και δεν εχεις και τοσα πολλα ανεμοσκαγα να σε σωσουν....

Καποιες φορες μερικοι καταξιομενοι μαστοροι ειναι για κλωτσιες.threat.

Μα για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει να εχεις στησει το οπλο πανω σου και να ξερεις να ντουφεκας πρωτα απο ολα αλλιως κλαφτα Χαραλαμπε,ειδικα μετα που κοντανει η ατρακτος και δεν εχεις και τοσα πολλα ανεμοσκαγα να σε σωσουν....
Είπες για την άτρακτο. Αλλο ενα θέμα η οποια δεν μπορει να αποτυπωθεί στον πινακα. Θεωριτικα ομως μεταβαλετε αναλογα τον αυλο. Τι θελουμε ομως κοντη αντρακτο να σκαει σαν πιατο δυο διαστασεων στον χωρο η σαν μπαλα τριων διαστασεων

Είπες για την άτρακτο. Αλλο ενα θέμα η οποια δεν μπορει να αποτυπωθεί στον πινακα. Θεωριτικα ομως μεταβαλετε αναλογα τον αυλο. Τι θελουμε ομως κοντη αντρακτο να σκαει σαν πιατο δυο διαστασεων στον χωρο η σαν μπαλα τριων διαστασεων
Και τα δυο εχουν και πλεονεκτηματα αλλα και μειονεκτηματα

Ευριπίδη συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου. Επειδή όμως συγκεκριμενοποίησες το παράδειγμα με το Δημήτρη (black eagle), αυτό που τον απασχολεί δεν είναι οι αστοχίες του ώστε να μηλίσουμε για το σωστό κοντάκι αλλά η μεγάλη διασπορά του όπλου του στα δράμια και τι μπορεί να κάνει ώστε να ρίχνει πιο συγκεντρωτικές τουφεκιές.... ;)

Ευριπίδη συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου. Επειδή όμως συγκεκριμενοποίησες το παράδειγμα με το Δημήτρη (black eagle), αυτό που τον απασχολεί δεν είναι οι αστοχίες του ώστε να μηλίσουμε για το σωστό κοντάκι αλλά η μεγάλη διασπορά του όπλου του στα δράμια και τι μπορεί να κάνει ώστε να ρίχνει πιο συγκεντρωτικές τουφεκιές.... ;)
Κωννο πορτινγ ενα καλο τσοκ για δραμια,αλλα πρεπει να ψαχτη και με τα φυσιγγια

Θα αρχιζα μονο με τσοκ ειδικο για αυτη τη δουλεια. Αν εκει δεν δει αυτο που θελει προχωραει σε βελτιωτικες κινησεις. Το πρωτο ζητουμενο του ειναι να εχει ολα τα σκαγια του 9βολου στον κυκλο των 75 εκ στα 35 μετρα, μετα κοιταζεις τη διαταξη των σκαγιων σε φιγουρα γουρουνιου. Προσωπικα σε θηραμα σαν το γουρουνι δεν θα δοκιμαζα δραμια περαν αυτης της αποστασης

Οσο πιο μικρη αποσταση γινεται απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο σκαγι της ατρακτου.

Οπως?
Μη ρωτάς πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν λέγονται δημοσίως.Ο καθένας έχει τις γνώμες του ,προσωπικές ,υποκειμενικές η αντικειμενικές δεν έχει σημασία , για κάποιους μαστόρους .
Είναι να μη σου κάτσει η στραβή ρε φίλε.

Στο ελλαδισταν εαν εχεις 2 καραμπινες και ξερεις να τις λυνεις αυτοματως γινεσαι οπλουργος κοντακας πυροτεχνουργος οτι θελεις.Προσοχη το οπλο θελει σοβαρο τεχνικη για την οποιαδιποτε εργασια,και οχι αυτοδιδακτους τσαρλατανους Εχουν καταστραφει πολλα οπλα ειδικα καννες απο μαστορους της συμφορας Δηλαδη εγω που ειμαι μηχανουργος αυριο ανοιγω οπλουργιο ?

Back