Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Φιλε Ευρυπιδη, η καννη της Ρεμι ειναι παρα πολυ ποιοτικη απο τη μανα της. Εχει παρα πολυ καλη βλητικη αποδοση ετσι κι αλλοιως. Την 1100 την κυνηγησα πανω απο 20 χρονια με τη μαμισια καννη.
Τωρα επειδη πειραματιστηκα παρα πολυ με το οπλο που ριχνω τωρα και η μετατροπη ηταν μεγαλη, καννη απο 870 σε βαση Benelli, εκανα και κωνο απο την αρχη κατι σαν δοκιμη, περιμενοντας καποια οριακη βελτιωση στην ηδη πολυ καλη της Ρεμι.
Τα αποτελεσματα ηταν υπερανω περιγραφης. Δεν πιστευα αυτο που εβλεπαν τα ματια μου. Ειδικα στα ψιλα σκαγια με πολυ ψηλωμενα πουλια στα μπασιματα. Κατεβαζα τις κουκιδες ακοπες απο τα μεσουρανα εκει που παλια κατεβαζα μια στις πεντε σε αυτες τις αποστασεις. Ακομη μεγαλυτερη εντυπωση εκανε μαλλον στη παρεα μου που μετα απο μια βδομαδα τετοιες τουφεκιες ετρεξαν ολοι για κωνο.
Παυλο οταν ανεβεις στο νησι με τα μπασηματα τον Οκτ. Να βρεθουμε να τα τεσταρουμε. Φουσεκια θα φερω εγω..sarcastic..sarcastic..shoot.

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει αν ο κύριος Παπατσαρούχας αναλαμβάνει ο ίδιος την εργασία ή κάποιος υπάλληλος του καταστήματος;
.xm.Να μια καλή ερώτηση...
Απο την άλλη όμως και ο ίδιος να μην κάνει την εργασία, αλλά ασκεί την εποπτεία ώστε η δουλειά να γίνεται πάνω στις προδιαγραφές και με ποιότητα που ο ίδιος έχει σαν στανταρ, υπάρχει πρόβλημα?
Σαμπώς όταν παίρνεις ένα PURDEY π.χ, ο ίδιος ο PURDEY το έφτιαξε...

http://www.hephestus.gr/επιμήκυνση-κώνου-προσαρμογής-c-52_63.html
Μία βελτίωση σε κάννες οι οποίες κυρίως έχουν εσωτερικές διαμέτρους μικρότερες των 18.5 mm
Για κάνες 18,5 δεν χρειάζεται, για κατω από 18,5 ?
Ισως Τάσο στις κάννες κάτω από 18,5 αυλό, υπάρχει η μεγαλύτερη βελτίωση.
Όταν μιλάμε για κώνο λογικότερο και σωστότερο, θα ήταν να μιλούσαμε για μοίρες κλίσης και όχι για μήκος, γιατί αν π.χ παρουμε έναν αυλο 18,3χιλ με 3εκ. κωνο και εναν αυλό 18,8 με το ίδιο μήκος κώνου, σαφώς ο κώνος στο 18,8 θα έχει μικρότερη κλίση, θα είναι ομαλότερος από του 18,3.
Ισως αυτό εννοεί, οτι περισσότερο οι στενοί αυλοί έχουν ανάγκη απο μεγάλους κώνους...

, γιατί αν π.χ παρουμε έναν αυλο 18,3χιλ με 3εκ. κωνο και εναν αυλό 18,8 με το ίδιο μήκος κώνου, σαφώς ο κώνος στο 18,8 θα έχει μικρότερη κλίση, θα είναι ομαλότερος από του 18,3.[/QUOTE]
Μάλλον ανάποδα είναι το σωστό.

Άρα το σωστο θα ήταν από πλευράς επαγγελματία να σου πει εάν οι μοίρες του κώνου είναι σωστές και όχι να τους μακρινη για να τα "πάρει"

Μάλλον ανάποδα είναι το σωστό.
Γιατί Γιάννη?
Αν τα 20,4 χιλ. που είναι περίπου η διαμετρο της θαλάμης, πριν τον κώνο, πέσεις στα 18,3 χιλ. μέσα σε 3 εκ. δεν χρειάζεσαι πιο κλειστή γωνία, απ' οτι να πέσεις στα 18,8 στην ίδια απόσταση...
στα 18,3 χιλ, έχουμε 11 χιλ. διαφορα μικροτερη διαμετρο και στα 18,8 6χιλ. διαφορα για το ίδιο μήκος...
δεν είναι ομαλότερη η κλίση στον 18,8 αυλό?

Άρα το σωστο θα ήταν από πλευράς επαγγελματία να σου πει εάν οι μοίρες του κώνου είναι σωστές και όχι να τους μακρινη για να τα "πάρει"
Χωρίς ποτε να έχω μιλήσει με τον συγκεκριμένο οπλουργό, αν κρίνω από το απόσπασμα που έβαλεs απο την ιστοσελίδα του αυτο σου λέει:
http://www.hephestus.gr/επιμήκυνση-κώνου-προσαρμογής-c-52_63.html
Μία βελτίωση σε κάννες οι οποίες κυρίως έχουν εσωτερικές διαμέτρους μικρότερες των 18.5 mm
οτι η βελτίωση αφορά κυρίως τα όπλα με στενους αυλούς.

Χωρίς ποτε να έχω μιλήσει με τον συγκεκριμένο οπλουργό, αν κρίνω από το απόσπασμα που έβαλεs απο την ιστοσελίδα του αυτο σου λέει:

οτι η βελτίωση αφορά κυρίως τα όπλα με στενους αυλούς.

Για να ειμαι ειλικρινης πρωτη φορα ακουω πως υπαρχει περιορισμο στον αυλο για επιμυκηνση κωνου. Υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα για κωνο στην SX3 που εχει 18.85 αυλο.

Γιατί Γιάννη?
Αν τα 20,4 χιλ. που είναι περίπου η διαμετρο της θαλάμης, πριν τον κώνο, πέσεις στα 18,3 χιλ. μέσα σε 3 εκ. δεν χρειάζεσαι πιο κλειστή γωνία, απ' οτι να πέσεις στα 18,8 στην ίδια απόσταση...
στα 18,3 χιλ, έχουμε 11 χιλ. διαφορα μικροτερη διαμετρο και στα 18,8 6χιλ. διαφορα για το ίδιο μήκος...
δεν είναι ομαλότερη η κλίση στον 18,8 αυλό?
Όπως τα λες είναι. Σωστος!

Για να ειμαι ειλικρινης πρωτη φορα ακουω πως υπαρχει περιορισμο στον αυλο για επιμυκηνση κωνου. Υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα για κωνο στην SX3 που εχει 18.85 αυλο.
η βελτίωση αφορά κυρίως τα όπλα με στενους αυλούς.

Τη ν.2 μην τη πειραξεις, καθολου, την ν.1 φτιαξε αμα θες,βασικα προκειται για προβλημα των κλειστων τσοκ σε σχεση με ψιλα σκαγια,η αυξηση ειναι εως 5%...αυτα που παραμορφωνονται δηλαδη,και αντι για φουλ περνεις 2 αστρα,ο κωννος εκει βοηθαει,οπως και τα τσοκ με φρενα η πορτινγκ στη καννη.Μια καννη με οποια μοτιφα απο αυτες σου δινει τη μεγιστη και σωστη συγκεντρωση,συν μεγαλυτερη συγκεντρωση σε μικροτερους κυκλους.
Σ'ευχαριστώ Σαράντο...
Πέρα απο τη συγκέντρωση... θα δω και βελτίωση της ισοκατανομής, κυρίως ως προς το μάζεμα των ξοσκαγιων (Flyers) που λεμε και κλείσιμο κενών στην περιφέρεια?
Απο θέμα ανάκρουσης, θα δω μείωση?

Μειωση ανακρουσεις-Φυσικα τα Flyers μεσα,αυτο εννουσα, η συμβατικες καννες χανουν σκαγια,ισοκατανομη ναι και το τελευταιο δεν περναει κουνουπι ετσι και αλλιως...Η τουφεκια με μοτιφες και ψιλα ειναι πιπεριερα δεν το συζηταμε.
Αρα, αν λάβω υπόψη και το κόστος, που όπως έγραψαν παραπάνω τα παιδιά είναι περίπου 50 ευρώ (βεβαια εγώ που έχω δίκαννο πάει στα 100) αξίζει η βελτίωση...
Λογικά θα μαζέψει και στα 4* τη ντουφεκια?

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει αν ο κύριος Παπατσαρούχας αναλαμβάνει ο ίδιος την εργασία ή κάποιος υπάλληλος του καταστήματος;
Αν η ερώτηση σου είναι ουσιαστική, μπορώ να σου πω ότι πριν πεντε χρόνια που είχα πάει είχε ένα βοηθό τεχνιτη. Το ίδιο είχε και ο Κουρκουλος πριν επίσης λίγα χρόνια. Νομίζω ότι και ο Ν.Βλαχιωτης που γράφει σαν οπλουργος στο Hunter Passion είχε περάσει μαθητευομενος από εκεί.
Αν η ερώτηση σου πάει αλλού γράψε το καθαρά να καταλάβουμε.
Όπως και να έχει, σε επεμβάσεις που μπορεί να κάνουν το όπλο επικίνδυνο, εγώ συνιστώ θερμά οπλουργους νομιμους και καταξιωμενους που παίρνουν την ευθύνη απέναντι στο νομο αν μας σκάσει ή καννη στο πρόσωπο. Έχεις αντίρρηση;

Last edited:
αρχισα να ''ψήνομαι'' και να σκέφτομαι μήπως πρέπει να ''γαργαλίσω'' και λίγο τους κώνους
Εγώ θα σου πρότεινα στο κουκλί σου να μην κάνεις τίποτα. Αχρωμείωτο είναι, 18,5 είναι και το βασικότερο στην δεξιά φώτο, στην δεξιά κάννη φαίνεται εμφανώς ο κώνος προσαρμογής που μόνο μικρός δεν είναι. Εγώ το βλέπω μια χαρά, μην σου πω ότι μπορεί να έχει και μεγαλύτερους κώνους από την δικιά μου την 391.

Εγώ θα σου πρότεινα στο κουκλί σου να μην κάνεις τίποτα. Αχρωμείωτο είναι, 18,5 είναι και το βασικότερο στην δεξιά φώτο, στην δεξιά κάννη φαίνεται εμφανώς ο κώνος προσαρμογής που μόνο μικρός δεν είναι. Εγώ το βλέπω μια χαρά, μην σου πω ότι μπορεί να έχει και μεγαλύτερους κώνους από την δικιά μου την 391.

Γιώργο ο κώνος της Optima είναι επαρκής ή έχεις κάνει επιμήκυνση;

Γιώργο ο κώνος της Optima είναι επαρκής ή έχεις κάνει επιμήκυνση;
Όχι Χρήστο δεν έχω κάνει τίποτα. Το τι είναι επαρκές ή όχι νομίζω ότι μια ζωή δεν μας φτάνει για να το ανακαλύψουμε. Όταν ωστόσο αγόρασα το όπλο, άκουγα και για μακρύ κώνο. Όταν έπιασα την κάννη στα χέρια μου και σε έντονο φως προσπάθησα να δω αυτόν τον μακρύ κώνο, μόνο μακρύ δεν τον είδα. :) Ωστόσο δεν έχω παράπονο τόσο από τα ψιλά όσο και από τα χοντρά σκάγια, το αντίθετο μάλιστα. Στο Baikal θα το έκανα με κλειστά μάτια απλά δεν το χρησιμοποιώ γι'αυτό δεν το έχω κάνει.

Back