Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

έτσι για την εικόνα του θέματος... οι εργοστασιακοί κώνοι του b525 που έβγαλα φωτο
Αν δεν έκανα λάθος με το παχύμετρο το μήκος του κώνου είναι 6,4 εκατοστά ,
πάντως δυσκολεύεσαι να αποτυπώσεις τον κώνο με την φωτογραφεία , είναι πολύ προοδευτικός και δεν ξεχωρίζει καλά

Last edited:
Ευχαριστούμε για την φώτο, άτσα το 525, μια χαρά ξεχωρίζει. Αυτό που γενικά μπερδεύει λίγο είναι το μήκος που δεν είναι τόσο ευδιάκριτο από μια φωτογραφία.

Φαίνεται αρκετά μακρύς και προοδευτικός ο κώνος στο B525, Χρήστο...
Το μοντέλο με τον 18,7 αυλό είναι?
Σε σχέση με την εσωτερική διαμόρφωση των καννών του Β725 μόνο στα τσοκ έχει διαφορα?

Εγώ θα σου πρότεινα στο κουκλί σου να μην κάνεις τίποτα. Αχρωμείωτο είναι, 18,5 είναι και το βασικότερο στην δεξιά φώτο, στην δεξιά κάννη φαίνεται εμφανώς ο κώνος προσαρμογής που μόνο μικρός δεν είναι. Εγώ το βλέπω μια χαρά, μην σου πω ότι μπορεί να έχει και μεγαλύτερους κώνους από την δικιά μου την 391.
Τους μέτρησα πρόχειρα με το παχύμετρο Γιώργο και δεν πρέπει να είναι πάνω απο 1,5 εκ.
βέβαια θα μετρηθούν απο οπλουργό και επειδή είναι μια επέμβαση χωρίς επιστροφή, θα πέσει πολύ κουβέντα και ψάξιμο ακόμα μέχρι να αποφασίσω αν θα το κάνω ή όχι...

Πως μετράτε με το παχύμετρο τους κώνους; .xm.Άντε το που αρχίζει το καταλαβαίνεις από το μήκος της θαλάμης, το που τελειώνει πως το καταλαβαίνεις;

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑXUS ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 6,5 ΜΕ ΤΕΛΙΑ ΛΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙ ΟΛΑΣ ΦΥΣΙΓΓΙ..

imageupload

ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΟ ΣΤΑ 31 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΦΥΣΙΓΚΙ ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΑ 32 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 9 ΚΑΙ ΤΣΟΚ PATTERNMASTER CODE BLACK DUCK

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ

photo hosting

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΟΥ

upload picture
Ένα δαχτυλίδι που φαίνεται στη μέση του κώνου είναι το σημείο που τελείωνε ο εργοστασιακός?
Πάντως προσωπικά, πανομοιότυπες μου φαίνονται οι ντουφεκιές, έτσι όπως τις βλέπω...
Μη σου πω πως η πρώτη μου φαίνεται καλύτερη...
Τώρα βέβαια στο κυνήγι μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά στη φονικότητα...

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑXUS ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 6,5 ΜΕ ΤΕΛΙΑ ΛΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙ ΟΛΑΣ ΦΥΣΙΓΓΙ..

imageupload

ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΟ ΣΤΑ 31 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΦΥΣΙΓΚΙ ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΑ 32 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 9 ΚΑΙ ΤΣΟΚ PATTERNMASTER CODE BLACK DUCK

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ

photo hosting

image hosting over 5mb

Πως μετράτε με το παχύμετρο τους κώνους; .xm.Άντε το που αρχίζει το καταλαβαίνεις από το μήκος της θαλάμης, το που τελειώνει πως το καταλαβαίνεις;
Μπακαλίστικα Γιώργο....sarcastic.
Μετράω το βάθος μέχρι το τέλος του ''δαχτυλιδιού'', στο σημείο δηλ. που τελειώνει ο κώνος και αρχίζει ο αυλός και αφαιρώ 76 χιλ που είναι το μήκος της θαλάμης, η διαφορά που προκύπτει είναι το μήκος του κώνου...
και παλι ξαναλέω ''μπακαλίστικα'' δεν ξέρω αν είναι σωστος τρόπος...

imageupload

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ

photo hosting

image hosting over 5mb
Οκ! Στέλιο τώρα φαίνεται σαφές το μάζεμα της ντουφεκιάς...
1,5 τσοκ κάτω σίγουρα....

Όχι Χρήστο δεν έχω κάνει τίποτα. Το τι είναι επαρκές ή όχι νομίζω ότι μια ζωή δεν μας φτάνει για να το ανακαλύψουμε. Όταν ωστόσο αγόρασα το όπλο, άκουγα και για μακρύ κώνο. Όταν έπιασα την κάννη στα χέρια μου και σε έντονο φως προσπάθησα να δω αυτόν τον μακρύ κώνο, μόνο μακρύ δεν τον είδα. :) Ωστόσο δεν έχω παράπονο τόσο από τα ψιλά όσο και από τα χοντρά σκάγια, το αντίθετο μάλιστα. Στο Baikal θα το έκανα με κλειστά μάτια απλά δεν το χρησιμοποιώ γι'αυτό δεν το έχω κάνει.
kalispera giorgo kaneis lathos gia ton kono tis 391 den einai mikros,einai enas apo tous megaliterous se karabina, einai giro sta 6,5 me 7,apla einai poli kala gializmenos.

imageupload

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ

photo hosting

image hosting over 5mb
wrea douleia stin kanni stelio,k h toufekia fenete oti esfi3e toulaxiston ena tsok.

Φαίνεται αρκετά μακρύς και προοδευτικός ο κώνος στο B525, Χρήστο...
Το μοντέλο με τον 18,7 αυλό είναι?
Σε σχέση με την εσωτερική διαμόρφωση των καννών του Β725 μόνο στα τσοκ έχει διαφορα?
ναι Σπύρο 18,7 ειναι μετρημένο και απο τον οπλουργό με όργανο .
τα τσοκ ειναι σίγουρα διαφορετικά απο το b725 τα λεει ds και έχουν αλλού σπείρωμα , τωρα για την γεωμετρία τησ κάννης δεν ξέρω .. πιθανών να ειναι διαφορετική

έτσι για την εικόνα του θέματος... οι εργοστασιακοί κώνοι του b525 που έβγαλα φωτο
Αν δεν έκανα λάθος με το παχύμετρο το μήκος του κώνου είναι 6,4 εκατοστά ,
πάντως δυσκολεύεσαι να αποτυπώσεις τον κώνο με την φωτογραφεία , είναι πολύ προοδευτικός και δεν ξεχωρίζει καλά

Όπως το είχα δει οι κωνοι του είναι εξαιρετικοί. Στην πρωτη φωτο φαίνεται καλά.

kalispera giorgo kaneis lathos gia ton kono tis 391 den einai mikros,einai enas apo tous megaliterous se karabina, einai giro sta 6,5 me 7,apla einai poli kala gializmenos.
Μου έβαλες δουλειές, αν και το θεωρώ απίθανο να είναι τόσο, θα τον ξαναδώ με φακό :)

imageupload

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΝΟ

photo hosting

image hosting over 5mb
Στελιο το τσοκ που χρησιμοποιησες ποσα αστερια ειναι??? Παντως η διαφορα ειναι μεγαλη και υποδειγματικη!!!

ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ LONG RANGE ME WAD STOPER..ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΑΝ LONG RANGE.ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΑΣΤΡΑ..
Παντως και πριν τη βελτιωση κωννου ηταν αρκετα καλη η συγκεντρωση,μετα ομως σου εκανε μεγαλη διαφορα!!ειδατε τι μπορει να κανει ενα αλεζουαρ???

Μπακαλίστικα Γιώργο....sarcastic.
Μετράω το βάθος μέχρι το τέλος του ''δαχτυλιδιού'', στο σημείο δηλ. που τελειώνει ο κώνος και αρχίζει ο αυλός και αφαιρώ 76 χιλ που είναι το μήκος της θαλάμης, η διαφορά που προκύπτει είναι το μήκος του κώνου...
και παλι ξαναλέω ''μπακαλίστικα'' δεν ξέρω αν είναι σωστος τρόπος...
Όντος μπακαλίστικα Σπύρο χαχαχ!
πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο και εγώ .. αλλα για να σιγουρέψω το που θα σταματήσει το πίσω μέρος του παχύμετρου (βελόνα), βάζω μια αλουμινένια βέργα απο το στόμιο μέχρι πίσω .. και όπου το βρει η βελόνα , φαίνεται και στο φως .. μετά όπως τα είπε Σπύρος (-76mm)

και μια φωτο με την αρχή και το τελος του κώνου

Back