Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

η ταπεινη μου γνωμη είναι μετα από πολλα οπλα και σε σχεδόν σε ολους τους οπλουργούς της ελλαδας ότι ο καθενας φτιαχνει τελεια καποια συγκεκριμενη δουλεια , κωνους ο Α , σκανδαλη ο Β , κερακοτε ο Γ , πορτινγκ ο Δ , κα παει λεγοντας

και να συμπληρωσω . στα ατσαλινα δεν υπαρχει αναγκη διευρυνσης κωνου , στα πολύ χοντρα σκαγια επισης κατά ένα πολυ μεγαλο ποσοστο , η διευρυνση του κωνου συναρμογης όπως σωστα γραφεται δινει πολυ καλυτερα αποτελέσματα σε συμβατικο αυλο και ψιλα σκαγια και παλι δεν είναι αυτο το μεγαλο ζητουμενο , το μεγαλο ζητουμενο είναι να εκτελεστει σωστα η βολη από σκοπευτικης μεριας και το σημαντικοτερο να πανε τα σκαγια εκει που κοιταζουν τα ματια , στο στοχο δηλαδή

Last edited:
η ταπεινη μου γνωμη είναι μετα από πολλα οπλα και σε σχεδόν σε ολους τους οπλουργούς της ελλαδας ότι ο καθενας φτιαχνει τελεια καποια συγκεκριμενη δουλεια , κωνους ο Α , σκανδαλη ο Β , κερακοτε ο Γ , πορτινγκ ο Δ , κα παει λεγοντας
Ωραία προσέγγιση, όντως κάπως έτσι γίνεται, εσύ Δημήτρη για εργασίες βελτίωσης σε κάννη ποιον θα πρότεινες;

χθες παρελαβα τις κανες από ένα 682 σκητ που εχω , μπροστα ησουν δεν τις ειδες ?
Αν αναφέρεσαι σε μένα μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλον. Εγώ χθες ήμουν σπίτι μου :D

τελος παντων , δημοσια δεν είναι σωστο να διαφημιζω οποινδηποτε , απλως θα πω ότι μου αρεσει η δουλεια που κανει ο φιλος που εφτιαξε την Α400 την σπορτινγκ του φιλου σου

τελος παντων , δημοσια δεν είναι σωστο να διαφημιζω οποινδηποτε , απλως θα πω ότι μου αρεσει η δουλεια που κανει ο φιλος που εφτιαξε την Α400 την σπορτινγκ του φιλου σου
Οκ, έμμεσος και κατατοπιστικός :)

Και 'γω καπως έτσι το' χω στο μυαλό μου, έκαστος στο είδος του...
Μέχρι και για κοντάκι που λέω, αν καταφέρω κάποια στιγμή να κάνω, άλλον έχω στον μυαλό μου ότι μπορεί να κάνει την τέλεια εφαρμογή ξύλου-μετάλλου, ψάθες και φινίρισμα και άλλον την εφαρμογή των μέτρων του κοντακιού επάνω μου...

Να γραψω και εγω την εμπειρια μου παιδια.καποια στιγμη το οπλο μου επρεπε να παει σε οπλουργο οποτε εγινε και επιμυκηνση κωνου συναρμογης και εφτασε στους 5.5 μιση ποντους,στο τηλ που μιλαγαμε του τονιζα που ηθελα να ειναι γυαλι και οχι σαν κατι μα.....κιες που ειχα δει.οταν πηρα το οπλο στα χερια μου γεμισα 4 φυσιγγια ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια στα 40 γρ 3αρια αρκετα φορτομενα και εκανα τεστ με το οπλο του sky fall αυτος με τα 2 αστρα και εγω με το 3 αστρα,τα τσοκ κρυο πλας μαμα benelli τα δικα μου,βληθηκαν 2 φυσιγγια απο καθε οπλο σε μεγαλο στοχο και πισω του χοντρο μπητονι.το οπλο μου εκανε ποιο σφικτες συγκετροσεις και η διαφορα στη διατρηση ηταν τεραστια ακομα και στα περιφεριακα σκαγια σε σχεση με το οπλο του που φορουσε και ενα τσοκ ποιο σφιχτο.εκεινο το απογευμα δεν πηγαμε για κυνηγι απλα τεσταραμε τα οπλα μας σε στοχους για να πιστουμε καλυτερα.να πω πως μεχρι εκεινη τη μερα το οπλο του sky απεδιδε λιγο καλυτερα στις απειρες δοκιμες που καναμε σχεδον καθε μερα.

Εχετε απο 5 τουφεκιες ο καθε ενας και τις συγκεντρωσεις τους απο εκεινει την ημερα?
Οχι φιλε δεν εχω φωτο,εχουν περαση αρκετα χρονια απο τοτε.ομως το πεδιο βολης μας ειναι σραθερο στα 45 μετρα και ολες οι δοκιμες μας ηταν εκει παντα οποτε ξεραμε πως συμπεριφεροταν τα οπλα μας σε αυτη την αποσταση με καθε τσοκ.ομως η διαφορα δεν ηταν στο πινακα μονο αλλα και στις καταβολες.

Να γραψω και εγω την εμπειρια μου παιδια.καποια στιγμη το οπλο μου επρεπε να παει σε οπλουργο οποτε εγινε και επιμυκηνση κωνου συναρμογης και εφτασε στους 5.5 μιση ποντους,στο τηλ που μιλαγαμε του τονιζα που ηθελα να ειναι γυαλι και οχι σαν κατι μα.....κιες που ειχα δει.οταν πηρα το οπλο στα χερια μου γεμισα 4 φυσιγγια ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια στα 40 γρ 3αρια αρκετα φορτομενα και εκανα τεστ με το οπλο του sky fall αυτος με τα 2 αστρα και εγω με το 3 αστρα,τα τσοκ κρυο πλας μαμα benelli τα δικα μου,βληθηκαν 2 φυσιγγια απο καθε οπλο σε μεγαλο στοχο και πισω του χοντρο μπητονι.το οπλο μου εκανε ποιο σφικτες συγκετροσεις και η διαφορα στη διατρηση ηταν τεραστια ακομα και στα περιφεριακα σκαγια σε σχεση με το οπλο του που φορουσε και ενα τσοκ ποιο σφιχτο.εκεινο το απογευμα δεν πηγαμε για κυνηγι απλα τεσταραμε τα οπλα μας σε στοχους για να πιστουμε καλυτερα.να πω πως μεχρι εκεινη τη μερα το οπλο του sky απεδιδε λιγο καλυτερα στις απειρες δοκιμες που καναμε σχεδον καθε μερα.
αυτος ειταν και ολογος που εστηλα και εγω το οπλο αμεσος μετα για ρετους;)

χωρις να θελω να ανοιξω κοντρες με κανεναν οσο αφορα τις εταιριες οπλων ειχα γραψει και παλιοτερα και το υποστηριζω ακράδαντα ακομα , ότι ενα οπλο Benelli με 100 ε βελτιωση στην κανη του είναι το απολυτο ημιαυτοματο οπλο

ένα πορτινγκ και ένα κωνο ρε Σαραντο , τιποτα άλλο δεν θελει , με τα μαμα τσοκ , αν εχεις και τα μαμισια Trulock που φοραει η supersport δεν παιζεσαι με τιποτα πλεον , και αν χαλασεις και αλλα 15 ε για μικρη βελτιωση στο επαναντατικο ελατηριο τοτε δεν παιζεσαι και σε θερμοκρασίες -20

Εγω προσωπικα ενα τσοκ φρενου θα εβαζα και τιποτε αλλο,ας μην εχει σταθερα κεντρα σε χοντρα-ψιλα, δεν με πειραζει,την ατρακτο θα την μαζεψει,ψιλα θα ριχνει αμα θες και τελος, Ο κωννος ο μακρυς τα χοντρα δεν τα βελτιωνει,οποτε δεν με ενδιαφερει.Ποιοτητα εχει,καθαρη σαν δικαννο ειναι,εγω τα αερια τα βαριεμαι,εννοειται αν διωξω τη 391 παω για αδρανειας.Τη 391 και σχ3<αυτο εφυγε>,τα δοκιμασα,και στα χοντρα τα ιδια κανουν που με ενδιαφερει εμενα,οποτε ειναι μια απο τα ιδια.Γυριζω παλι απο εκει που ξεκινησα δηλαδη σε 2 Μπενελλι.Πορτινγκ στη καννη θε θελω για να ριχνω μπαφερ.
ετσι ακριβως , επιδοσεις κανης , μηδενικο καθαρισμα , απαραμιλλη αξιοπιστια , ματζιβελο οπλο , δεν σταματάει πουθενα , καμια ζημια , τι άλλο θελουμε από ένα απλο εεργοστασιακο οπλο σειρας για τον λαο τον φτωχο ??? οσο αφορα το μπαφερ Σαραντο κανεννα πρόβλημα με το πορτινγκ δεν θα εχεις , καντο οπωσδήποτε , μεγαλη βελτιωση σε κάθε οπλο το πορτινγκ

Όταν τα σκας, ειδικά στις μέρες μας που μας έχουν πατήσει στον λαιμό, για να αγοράσεις ένα όπλο δεν ονειρεύεσαι μόλις το πάρεις να πας να του σκάβεις και να του τρυπάς την κάννη. Μπορεί να χαίρομαι και να θαυμάζω όσους τολμάνε αυτές τις παρεμβάσεις και περισσοτερο αυτούς που δικαιώνονται αλλά είναι αυτό το ψυχολογικό που εμποδίζει τους περισσότερους και ίσως εμένα. Η απάντηση μπορεί να είναι, πάρε ένα μεταχειρισμένο. Πέραν όμως τις παρεμβάσεις και τις βελτιώσεις που μπορεί να επιφέρουν αυτές είναι αρκετά άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο. Με τον δικό μου σωματότυπο δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ να κρατάω μια Benelli, θυμίζει οπλάκι στα χέρια μου. Αν δεν γεμίζει η χούφτα στην πάπια, αν δεν γεμίζει η χούφτα στην λαβή, αν θέλω έξτρα χτένια για να φτάσει το κοντάκι στο μάγουλο κτλ, κτλ, τότε παίρνω μια Beretara και κάθομαι ήσυχος.... :cool: Στο κάτω-κάτω γιατί ένας ψηλός και εύσωμος να πάρει μια Benelli και μετά στους οπλουργούς να προσπαθεί να την κάνει Beretta; :D

Back