Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

δεν εισαι πιο μεγαλόσωμος από μενα φιλε , ουτε μεγαλύτερες παλαμες απο μενα εχεις , δεν είναι κριτηριο αυτό επιλογης οπλου , το σωστο είναι παιρνεις το οπλο και φτιαχνεις κοντακι στα μετρα σου , το οπλο δηλαδή από ενα σημειο και μετα δεν ειανι του εργοστασίου μοντελο αλλα δικο σου χειροποιητο για παρτη σου

Εγω προσωπικα ενα τσοκ φρενου θα εβαζα και τιποτε αλλο,ας μην εχει σταθερα κεντρα σε χοντρα-ψιλα, δεν με πειραζει,την ατρακτο θα την μαζεψει,ψιλα θα ριχνει αμα θες και τελος, Ο κωννος ο μακρυς τα χοντρα δεν τα βελτιωνει,οποτε δεν με ενδιαφερει.Ποιοτητα εχει,καθαρη σαν δικαννο ειναι,εγω τα αερια τα βαριεμαι,εννοειται αν διωξω τη 391 παω για αδρανειας.Τη 391 και σχ3<αυτο εφυγε>,τα δοκιμασα,και στα χοντρα τα ιδια κανουν που με ενδιαφερει εμενα,οποτε ειναι μια απο τα ιδια.Γυριζω παλι απο εκει που ξεκινησα δηλαδη σε 2 Μπενελλι.Πορτινγκ στη καννη θε θελω για να ριχνω μπαφερ.
Ισως εχεις κανει τις δοκιμες σου με διαφορα οπλα και πολυ σεβαστη η αποψη σου αλλα εγω δοκιμαζω σε στοχους μονο τα χοντρα ιδιογομοσης φυσιγγια μου και πιστεψε με ειδα τρομερες διαφορες σε σχεση με πριν κανω τον κωνο,ετσι τον επομενο χρονο εκανα και την υπερβαση και εφτιαχα και αλλα πραγματα στη καννη μου που ετσι και αλλιως θα εκανα.

Και γω τα ίδια Σαράντο, Beretta 391 γιατί βαριέμαι να καθαρίζω, άντε μία φορά τον χρόνο μετά τον Έβρο που μου πέφτει στην θάλασσα, δεν θα την καθάριζα ούτε τότε αλλά σκουριάζει το ποτηράκι της αποθήκης και μαγκώνει όταν βάζεις φυσίγγια. Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι τα νεότερα Ιταλικά αερίων θέλουν καθάρισμα.
Έχω απίστευτη κάννη 18,6 που άλλοι προσπαθούν να φτιάξουν. Έχω μακριούς κώνους που θέλουν προσπάθεια για να τους δεις :) επειδή είναι χρωμιωμένοι αλλά τελικά υπάρχουν και τελειώνουν λίγο πριν τις οπές των αερίων.
Ούτε φρένα, ούτε χειρόφρενα, ούτε τίποτα :D. Ένα Trulock 4* για το σύθαμπο, ένα Trulock 2* μόλις χαράξει και ένα Muller ufo για όταν βγει ο ήλιος. Φυσίγγια εμπορίου 4-5-6 νούμερο από 35-38γρ και σκοτώματα που πιο ψηλά δεν γίνεται .fff. :cool: :rolleyes: Το μόνο που παρακαλάω είναι να μην χαλάσει ποτέ αυτό το όπλο και όλα αυτά για το ρημάδι το παπί, γιατί για όλα τα άλλα μια χαρά είναι και το Baikal :)

Όταν τα σκας, ειδικά στις μέρες μας που μας έχουν πατήσει στον λαιμό, για να αγοράσεις ένα όπλο δεν ονειρεύεσαι μόλις το πάρεις να πας να του σκάβεις και να του τρυπάς την κάννη. Μπορεί να χαίρομαι και να θαυμάζω όσους τολμάνε αυτές τις παρεμβάσεις και περισσοτερο αυτούς που δικαιώνονται αλλά είναι αυτό το ψυχολογικό που εμποδίζει τους περισσότερους και ίσως εμένα. Η απάντηση μπορεί να είναι, πάρε ένα μεταχειρισμένο. Πέραν όμως τις παρεμβάσεις και τις βελτιώσεις που μπορεί να επιφέρουν αυτές είναι αρκετά άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο. Με τον δικό μου σωματότυπο δεν θα μπορούσα ποτέ να με φανταστώ να κρατάω μια Benelli, θυμίζει οπλάκι στα χέρια μου. Αν δεν γεμίζει η χούφτα στην πάπια, αν δεν γεμίζει η χούφτα στην λαβή, αν θέλω έξτρα χτένια για να φτάσει το κοντάκι στο μάγουλο κτλ, κτλ, τότε παίρνω μια Beretara και κάθομαι ήσυχος.... :cool: Στο κάτω-κάτω γιατί ένας ψηλός και εύσωμος να πάρει μια Benelli και μετά στους οπλουργούς να προσπαθεί να την κάνει Beretta; :D
alter κανενας δεν προσπαθει να κανει μια benelli να μοιαζει με berreta πιστεψε με εχω και berreta σε μια γωνια παρατημενη.....για μενα ενα βαλτοντουφεκο πρεπει να ειναι 3.5 μιση κιλα αχρωμιοτο 76 ποντους καννη το λιγοτερο,πορτινκ για το κλωστημα,να καθαριζεται ευκολα και να μην εχει μερη που μπορει να σε αφησουν στη μεση του πουθενα να κοιτας την εργαλειοθηκη σου.σκοπος μου ειναι να παρω ενα αμερικανικο αλλα πριν το κυνηγησω θα τα φαει τους κωνους του και το χρωμιο του.αποψη μου παντα

alter κανενας δεν προσπαθει να κανει μια benelli να μοιαζει με berreta πιστεψε με εχω και berreta σε μια γωνια παρατημενη.....για μενα ενα βαλτοντουφεκο πρεπει να ειναι 3.5 μιση κιλα αχρωμιοτο 76 ποντους καννη το λιγοτερο,πορτινκ για το κλωστημα,να καθαριζεται ευκολα και να μην εχει μερη που μπορει να σε αφησουν στη μεση του πουθενα να κοιτας την εργαλειοθηκη σου.σκοπος μου ειναι να παρω ενα αμερικανικο αλλα πριν το κυνηγησω θα τα φαει τους κωνους του και το χρωμιο του.αποψη μου παντα
76 άρες κάννες πουλάει και η Beretta :) , 3,5 κιλά είναι η δικιά μου, αχρωμίωτο δεν είναι, πόρτινγκ με τίποτα επειδή έχω αερίων, άσε που δεν θέλω να τραβάω ζόρι στα αυτιά μου.
Φίλε μου, αν θες με πιστεύεις, όλα τα χρόνια στον Έβρο δεν θυμάμαι κανέναν με Beretta να ψάχνει την εργαλειοθήκη του. Αντιθέτως άλλοι τρίβουν και λύνουν μέρα-νύχτα :D

Και γω τα ίδια Σαράντο, Beretta 391 γιατί βαριέμαι να καθαρίζω, άντε μία φορά τον χρόνο μετά τον Έβρο που μου πέφτει στην θάλασσα, δεν θα την καθάριζα ούτε τότε αλλά σκουριάζει το ποτηράκι της αποθήκης και μαγκώνει όταν βάζεις φυσίγγια. Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι τα νεότερα Ιταλικά αερίων θέλουν καθάρισμα.
Έχω απίστευτη κάννη 18,6 που άλλοι προσπαθούν να φτιάξουν. Έχω μακριούς κώνους που θέλουν προσπάθεια για να τους δεις :) επειδή είναι χρωμιωμένοι αλλά τελικά υπάρχουν και τελειώνουν λίγο πριν τις οπές των αερίων.
Ούτε φρένα, ούτε χειρόφρενα, ούτε τίποτα :D. Ένα Trulock 4* για το σύθαμπο, ένα Trulock 2* μόλις χαράξει και ένα Muller ufo για όταν βγει ο ήλιος. Φυσίγγια εμπορίου 4-5-6 νούμερο από 35-38γρ και σκοτώματα που πιο ψηλά δεν γίνεται .fff. :cool: :rolleyes: Το μόνο που παρακαλάω είναι να μην χαλάσει ποτέ αυτό το όπλο και όλα αυτά για το ρημάδι το παπί, γιατί για όλα τα άλλα μια χαρά είναι και το Baikal :)
Μηπως λεω μηπως αυτο το 18,6 ειναι τελικα η καλυτερη κατασταση μεταξη στενου και μεγαλου αυλου τελικα.α για να πεφτουν τα πουλια απο εκει πανω που λες πρεπει να εισαι και εσυ λιγουλακη πανω τους......

Μηπως λεω μηπως αυτο το 18,6 ειναι τελικα η καλυτερη κατασταση μεταξη στενου και μεγαλου αυλου τελικα.α για να πεφτουν τα πουλια απο εκει πανω που λες πρεπει να εισαι και εσυ λιγουλακη πανω τους......
Και ο 18,8 δεν πάει πίσω απλά θέλει ποιο στενά τσοκ για να δαγκώσει μακρυά, όσο για το άλλο που λες, ε δεν είπα ότι πέφτουν με κλειστά τα μάτια ... .sarcastic.

Αν δεν μετρας δεν με ενδιαφερει τη εχεις δει,ο κωννος αν το διευρυνεις με χοντρα σκαγια δεν κανει τιποτα,η μονη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚH ικανοτητα που εχει ειναι σε μικροτερους κυκλους απο το 76αρι να εχει της συγκεντωσεις πιο σταθερες απο ΟΛΑ τα αλλα.Κωνοι μακριναρια αλλα και μετρησεις εχω και εγω,δεν τα λεω τυχαια.
Εχω δει τα σκαγια μου σε καλυτερη κατασταση απο πριν οποτε μπορω να φορτοσω και αλλο και αυτο που ειναι ποιο βασικο για μενα σκοτωματα
Ανετα σου λεω δεν χρειαζεται παραπανω,η 391 δεν εχει να φοβατε καννενα και τιποτα φιλε,μονο χειροτερα μπορει να ριξεις
Οτι κανω το κανω αποκλειστηκα για μενα και για το κυνηγι που κανω και για κανεναν αλλο λογο,ουτε για να κανω κοντρες με κανεναν αλλα πιστευω που καμια 391 μαμα θα με φτασει

στην όλη κουβέντα για τούς κώνους έβγαλα κάποιες φώτο με φλας τούς κώνους του b525 και την κάμερα κολλημένη στην θαλάμη.
διαπιστώσεις :
  • νόμιζα οτι το όπλο μου το ειχα πεντακάθαρο και δεν είναι .hair.!
  • καταλαβαίνω οτι οι κώνοι δεν ειναι χρονομετρημένοι .. σωστά κατάλαβα ?
  • και τελευταίο , δεν βλέπω να είναι λεία η επιφάνεια των κώνων ... έτσι είναι συνήθως? οχι οτι έχω κάποιο θέμα σήμερα, αλλά αν μπορούσα να κάνω κάποια βελτίωση στην λείανση θα την έκανα ! κυρίως αν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να την κάνω μόνος μου . (πέρα από το να ρίξω χιλιάδες φυσίγγια)

Όποιος θέλει κόντρες να έρθει στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης :D .sarcastic.
Πέραν από την πλάκα, το θέμα "τα σπάει" και το αναβαθμίζετε πολύ όλοι εσείς με τις εμπειρίες σας και τις φωτογραφίες σας ... :cool: Ωστόσο το θέμα δεν έχει να κάνει με κώνους μόνο, βάλτε ότι βελτίωση έχετε κάνει :)

οχι οτι έχω κάποιο θέμα σήμερα, αλλά αν μπορούσα να κάνω κάποια βελτίωση στην λείανση θα την έκανα !
Εγώ θα χρησιμοποιούσα ατσαλόμαλλο 0000 ή δέρμα σαμουά, σε δράπανο με αργές στροφές και μια γυαλιστική κρέμα ή flitz.

Καλα ολλα αυτα αλλα το ταπινο πλαγιο baikal το παλιο με απλε θαλαμεσ και αυλο 18,2 και 3/1 τσοκ το εχω δει σε βαλτο να κανει παπαδεσ στα 45±±± μετρα σε πρασινα με5αρι σκαγια 34gr.οπου αλλοι με κωνουσ και αυλουσ απλα κοιτουσαν τα πουλια δεν αφισβητω ολλα αυτα και εγω με τετοιο οπλο κυνηγαω( maxus).αλλα μηποσ τα πραγματα ειναι ποιο απλα και με ενα οπλο με απλεσ θαλαμεσ και στενουσ αυλουσ .θα καναμε και με το παραπανο την δουλια μασ

ΔΗΛΑΔΗ μετα την BERETTA TO XAOS?Ο καθε νας ειναι ευχ.με αυτα που βλεπει και βιωνει στις προσοπ. στιγμεστου με το οπλο του και ειναι δυσκ. να το εκφ. με το γροπτο λογο.Κριμα που ειμαστε μακρια και δεν μπορεις να δεις τι κανουν καποια ταπινα και καταφρονεμενα BENELLAKIA.Α......Και αυτο με το πιο ψηλα δεν γινεται, μην το δενεις και κομπο βρε αδελφε..sarcastic..sarcastic..shake hands.

ΔΗΛΑΔΗ μετα την BERETTA TO XAOS?Ο καθε νας ειναι ευχ.με αυτα που βλεπει και βιωνει στις προσοπ. στιγμεστου με το οπλο του και ειναι δυσκ. να το εκφ. με το γροπτο λογο.Κριμα που ειμαστε μακρια και δεν μπορεις να δεις τι κανουν καποια ταπινα και καταφρονεμενα BENELLAKIA.Α......Και αυτο με το πιο ψηλα δεν γινεται, μην το δενεις και κομπο βρε αδελφε..sarcastic..sarcastic..shake hands.

.xm..xm..xm.... μου βάζεις ιδέες ... Beretta Chaos ... καινούριο μοντελάκι .,,,,,.. Δεν το δένω κόμπο. Σας ξέρω τι τρελιάρηδες είστε και σεις οι Κερκυραίοι, τουφεκάτε καλά ... .hunter.1
Έτσι όπως τις έχετε κάνει εσείς τις Benelli σας, μόνο ταπεινές και καταφρονεμένες δεν είναι. :) Μακριά μπορεί να είμαστε αλλά ένα ταξιδάκι στον παράδεισο μπορούμε να κανονίσουμε, να ψήσουμε τα μπριζολολουκανίδια μας, να πιούμε τους κράσους μας, να σκάσουμε τα καψούλια μας και να μείνετε με το στόμα ανοιχτό ... .sarcastic..sarcastic..shake hands.

Καλα ολλα αυτα αλλα το ταπινο πλαγιο baikal το παλιο με απλε θαλαμεσ και αυλο 18,2 και 3/1 τσοκ το εχω δει σε βαλτο να κανει παπαδεσ στα 45±±±
Δεν αμφιβάλω καθόλου, στο μόνο που έχω μια μικρή ένσταση είναι η σύγκλιση των καννών. Σε δοκιμές που έχω κάνει στον πίνακα έχω διαπιστώσει ότι γύρω στα 40 μέτρα υπάρχει μια ελαφριά μετατόπιση του κέντρου της τουφεκιάς από την δεξιά κάννη αριστερά και από την αριστερή δεξιά. Οπότε δεν ξέρω αν ισχύει για τα ... +++ !!! Μπορεί να ήταν και η ιδέα μου βέβαια.

Back