Σαραντο κατα αρχην δεν θα προετρεπα ποτε κανεναν να σκαλισει το οπλο του, γιατι ξερω οτι οτι κ αν κανει δεν εχει επιστροφη... Θα του ανεφερα απλα αυτα που ειδα εγω με την φτωχη μου εμπειρια... Στο ερωτημα σου τωρα αν θα βολευε ο κωνος σε καννη 18,5 + και χοντρα σκαγια θα σου πω οτι δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια, κ θα σου πω γιατι... Ενα σκαγι ν4 σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι συνηθως δεν δεχεται ιδιαιτερες παραμορφωσεις ικανες να του μεταβαλουν πολυ τη συμπεριφορα του...σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι ομως... Κ ναι σε επιμυκυνση κωνου απο τους 1,5 ποντους στους 3,5 περιπου δεν ειδα μεγαλες διαφορες στο οπλο φιλου με χοντρα σκαγια τοτε... Τωρα ομως αν ειχα την ιδια δυνατοτητα θα αλαζα τους ορους της δοκιμης, δεν θα με ενδιεφερε να δω τι κανει το 4αρι των 400 m/s μετα την επιμηκυνση γιατι πλεον ξερω οτι δεν μου κανει αυτο το φυσιγγι, θα με ενδιεφερ ομως το ζωηρο 4αρι των 440m/s που οταν το ριχνεις βλεπεις τα σκαγια αποτυπωμενα εντονα στον συγκεντρωτηρα με την ατιθαση συγκεντρωση και την εξωπραγματικη δυναμη κροσης... Εκει δεν ξερω τι θα γινοταν αν η γομωση περναγε απο ενα κωνο 1,5 εκ, 3 εκ ή 6 εκ κ θα ημουν πολυ περιεργος να το μαθω...
Στο θεμα του ζυγισματος του οπλου τωρα, περα απο τα κλασσικα "το οπλο πρεπει να ζυγιζει στον πυρο" εγω εχω να αναρωτηθω... ναι στον πυρο να ζυγισει αλλα δεν παιζει ρολο και το σημειο που τοποθετουμε το χερι μας στην παπια? Ιδιοκεντρο ζυγισης χρειαζεται καποιος που πιανιε το οπλο στην αρχη της παπιας κ ιδιο αυτος που το πιανει στο τελος της?