Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

76 άρες κάννες πουλάει και η Beretta :) , 3,5 κιλά είναι η δικιά μου, αχρωμίωτο δεν είναι, πόρτινγκ με τίποτα επειδή έχω αερίων, άσε που δεν θέλω να τραβάω ζόρι στα αυτιά μου.
Φίλε μου, αν θες με πιστεύεις, όλα τα χρόνια στον Έβρο δεν θυμάμαι κανέναν με Beretta να ψάχνει την εργαλειοθήκη του. Αντιθέτως άλλοι τρίβουν και λύνουν μέρα-νύχτα :D
δεν κανει για μενα που ειμαι εκει καθε μερα με οτι καιρο και να εχει,δεν εχω και πολυ ορεξη και χρονο για καθαρισματα

από όσα γνωρίζω (διαβάζοντας) Δημήτρη και χωρίς να είμαι ιδικός (και εγώ το μελετώ)
ο γενικός κανόνας λεει : όλα τα κύρια μέρει να ζυγίζουν προς το κέντρο της βάσης και το σύνολο 12-12,5cm απο την σκανδάλη.
αλλα ξανά λέω οτι σίγουρα δεν είναι τόσο απλό !
συμπληρωματικά στις παραπάνω σχετικές σελίδες βάζω και ένα άρθρο του Αιγινήτης
http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=657
κανεις δεν είναι ειδικος κουβεντα κανουμε , το ζυγισμα σε ένα οπλο είναι κατι που το ψαχνουν μονο οι σκοπευτες συνηθως , πες μου εχεις φτιαξει καποιο οπλο σου ?και ποιο τροπο χρησιμοποιησες ?

Από ότι ξέρω στον πείρο τα ζυγίζουν τα δίκαννα τουλάχιστον. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, τελικά στο καρτεροτουφεκο και στο sporting βοηθάει να είναι ελαφρώς μπροστοβαρο το όπλο ή όχι;

ο πειρος στα δικαννα είναι από πολύ κοντα στην βαση στα περαζι εως και πολύ μακρια από την βαση στα βρο πχ , δεν είναι παντα σταθερη αποσταση από τον καθρεφτη , το δικο σου οπλο που το εχεις ζυγισει για σπορτινγκ ?

ολο για κωνους και κανες διαβαζω , εβαλε και ο φιλος το ζυγισμα , αλλα τοσα χρονια δεν εχω διαβασει κατι για το σπουδαιοτερο ολων ισως , αυτό που λεγεται βαρος ελξης σκανδαλης και Lock time του οπλου , εχει ασχοληθεί καποιος , εχει φτιαξει καποιος τις σκανδαλες του οπλου του ???

ο πειρος στα δικαννα είναι από πολύ κοντα στην βαση στα περαζι εως και πολύ μακρια από την βαση στα βρο πχ , δεν είναι παντα σταθερη αποσταση από τον καθρεφτη , το δικο σου οπλο που το εχεις ζυγισει για σπορτινγκ ?
Κοίτα, από ζύγισμα είμαι σκράπας. Ζήτησα την συμβουλή του Ψυλάκη όταν μου έφτιαχνε το κοντάκι και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα μου το ζυγίσει εκείνος. Τελικά παιδεύτηκε αρκετά να αφαιρέσει ξύλο εσωτερικά γιατί όπως μου είπε το ξύλο ήταν από τα πιο σκληρά που είχε συναντήσει. Το αποτέλεσμα είναι το όπλο να στέκεται στην ευθεία αν το κεντράρεις αργά σε κάποιον οριζόντιο άξονα στο σημείο που δείχνει το βέλος, έχοντας όμως την τάση αν φύγει, να φύγει μπροστά.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας αλλά δεν μου δίνει κάποια αρνητική αίσθηση στο κράτημα και την επόμιση.

ολο για κωνους και κανες διαβαζω , εβαλε και ο φιλος το ζυγισμα , αλλα τοσα χρονια δεν εχω διαβασει κατι για το σπουδαιοτερο ολων ισως , αυτό που λεγεται βαρος ελξης σκανδαλης και Lock time του οπλου , εχει ασχοληθεί καποιος , εχει φτιαξει καποιος τις σκανδαλες του οπλου του ???
Για ρίξτο, πως μετράμε το βάρος έλξης;

Mε κανταρι το μετραω εγω....
Το είχα υποθέσει αλλά περίμενα κάτι πιο εξειδικευμένο.
Υπάρχει σωστό και λάθος νούμερο;
Διάβαζα και το παρέθεσα κι όλας πριν λίγες μέρες την παρουσίαση ενός Αμερικάνου ψυχάκια που ανέλυε την Beretta Excel, έγραφε ότι η σκανδάλη της δεν είχε καλή απόδοση, περίπου 4,5 κιλά και ότι όταν την έλυσε και λείανε τα μέταλλα και τους πείρους το βάρος έλξης μειώθηκε στα 3 κιλά.

Πια η γνωμη σου λοιπων αν καποιος που ριχνει χοντρα βασικα ρωτησει για επιμηκινσει στο κωννο,διαθετει αυλο 18.5 εξω?Πιστευεις οτι αυτα που θα παρει δικαιολογει μια τετοια επεμβαση?Ολες η γεωμετριες,κωνοι ξεκωνοι, με Βοριους ανεμους που δινουν κανονικες συγκεντρωσεις δινουν 50-55%,με συμβατικο φυσσιγκι,πανω απο 8/10 εως 10/10, στα 45 μετρα.Οσο για κατανομη ο βασιλιας ειναι το φρενο,τι θα πρωτινες σε ενα κυνηγο με μεσαιο και πανω αυλο,να φαει τη καννη η οχι.?

Σαραντο κατα αρχην δεν θα προετρεπα ποτε κανεναν να σκαλισει το οπλο του, γιατι ξερω οτι οτι κ αν κανει δεν εχει επιστροφη... Θα του ανεφερα απλα αυτα που ειδα εγω με την φτωχη μου εμπειρια... Στο ερωτημα σου τωρα αν θα βολευε ο κωνος σε καννη 18,5 + και χοντρα σκαγια θα σου πω οτι δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια, κ θα σου πω γιατι... Ενα σκαγι ν4 σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι συνηθως δεν δεχεται ιδιαιτερες παραμορφωσεις ικανες να του μεταβαλουν πολυ τη συμπεριφορα του...σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι ομως... Κ ναι σε επιμυκυνση κωνου απο τους 1,5 ποντους στους 3,5 περιπου δεν ειδα μεγαλες διαφορες στο οπλο φιλου με χοντρα σκαγια τοτε... Τωρα ομως αν ειχα την ιδια δυνατοτητα θα αλαζα τους ορους της δοκιμης, δεν θα με ενδιεφερε να δω τι κανει το 4αρι των 400 m/s μετα την επιμηκυνση γιατι πλεον ξερω οτι δεν μου κανει αυτο το φυσιγγι, θα με ενδιεφερ ομως το ζωηρο 4αρι των 440m/s που οταν το ριχνεις βλεπεις τα σκαγια αποτυπωμενα εντονα στον συγκεντρωτηρα με την ατιθαση συγκεντρωση και την εξωπραγματικη δυναμη κροσης... Εκει δεν ξερω τι θα γινοταν αν η γομωση περναγε απο ενα κωνο 1,5 εκ, 3 εκ ή 6 εκ κ θα ημουν πολυ περιεργος να το μαθω...

Στο θεμα του ζυγισματος του οπλου τωρα, περα απο τα κλασσικα "το οπλο πρεπει να ζυγιζει στον πυρο" εγω εχω να αναρωτηθω... ναι στον πυρο να ζυγισει αλλα δεν παιζει ρολο και το σημειο που τοποθετουμε το χερι μας στην παπια? Ιδιοκεντρο ζυγισης χρειαζεται καποιος που πιανιε το οπλο στην αρχη της παπιας κ ιδιο αυτος που το πιανει στο τελος της?;)

....αυτο που ειναι κακο ειναι να εχει τζογο,το λεγομενο creeping.
Δηλαδή να μην έχει καθόλου διαδρομή μέχρι το σκάσιμο, ούτε σκάρτο χιλιοστό; Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως είχα διαβάσει πως αυτό δεν είναι κακό.

Σαραντο κατα αρχην δεν θα προετρεπα ποτε κανεναν να σκαλισει το οπλο του, γιατι ξερω οτι οτι κ αν κανει δεν εχει επιστροφη... Θα του ανεφερα απλα αυτα που ειδα εγω με την φτωχη μου εμπειρια... Στο ερωτημα σου τωρα αν θα βολευε ο κωνος σε καννη 18,5 + και χοντρα σκαγια θα σου πω οτι δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια, κ θα σου πω γιατι... Ενα σκαγι ν4 σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι συνηθως δεν δεχεται ιδιαιτερες παραμορφωσεις ικανες να του μεταβαλουν πολυ τη συμπεριφορα του...σε ενα απλο εμπορικο φυσιγγι ομως... Κ ναι σε επιμυκυνση κωνου απο τους 1,5 ποντους στους 3,5 περιπου δεν ειδα μεγαλες διαφορες στο οπλο φιλου με χοντρα σκαγια τοτε... Τωρα ομως αν ειχα την ιδια δυνατοτητα θα αλαζα τους ορους της δοκιμης, δεν θα με ενδιεφερε να δω τι κανει το 4αρι των 400 m/s μετα την επιμηκυνση γιατι πλεον ξερω οτι δεν μου κανει αυτο το φυσιγγι, θα με ενδιεφερ ομως το ζωηρο 4αρι των 440m/s που οταν το ριχνεις βλεπεις τα σκαγια αποτυπωμενα εντονα στον συγκεντρωτηρα με την ατιθαση συγκεντρωση και την εξωπραγματικη δυναμη κροσης... Εκει δεν ξερω τι θα γινοταν αν η γομωση περναγε απο ενα κωνο 1,5 εκ, 3 εκ ή 6 εκ κ θα ημουν πολυ περιεργος να το μαθω...

Στο θεμα του ζυγισματος του οπλου τωρα, περα απο τα κλασσικα "το οπλο πρεπει να ζυγιζει στον πυρο" εγω εχω να αναρωτηθω... ναι στον πυρο να ζυγισει αλλα δεν παιζει ρολο και το σημειο που τοποθετουμε το χερι μας στην παπια? Ιδιοκεντρο ζυγισης χρειαζεται καποιος που πιανιε το οπλο στην αρχη της παπιας κ ιδιο αυτος που το πιανει στο τελος της?;)
.RESPECT.... γι'αυτό σε λένε ... δάσκαλο ... το ποστ αυτό είναι από την αρχή ως το τέλος πολύ ψαγμένο .shake hands.
Άλλο βέβαια που μόλις ξεκινήσει το sporting στην Καλαμάτα, θα τρέχεις να κρυφτείς .yel.

Άλλο βέβαια που μόλις ξεκινήσει το sporting στην Καλαμάτα, θα τρέχεις να κρυφτείς .yel.

Φιλαρακι γυαλακι κ καπελακι να μην ξεχασεις να φερεις κατω για να μην φας πολυ καπνα απο τους δισκους μου... .ghe.

Μας βλέπω να καιγόμαστε ... :( ! Βλέπω ο Ζολώ να μας κάνει fotoshop σε φανάρια ... "φιλαράκι έχεις 5€ να παίξω μια πούλα" .very funny..very funny..very funny.

ασχοληθείτε με τα οπλα σας πιο πολύ και δεν εχετε να χασετε ,το να βελτιωνουμε το οπλο μας δεν είναι σκαλισμα , ειναι βελτιωση , τα εργοστασια σιγα μην κατσουν να φτιαξουν την κονσερβα στα γουστα μας , παρε κανη με το κιλο και σκανδαλη 4 κιλα να εχεις μπαρμπα , αγωνιστικο οπλο λεει σπορτινγκ πολυδιαφημισμενο με 4 κιλα σκανδαλη , πατας και μενεις ενα μετρο πισω , 1 κιλο στα αγωνιστικα οπλα είναι πολύ , φτιαξτε τα οπλα σας

Δημητρη ο Σαραντος βασιζεται σε αριθμους διατρησεων και κατανομων,οποιος θελει μπορει να στοιχηματισει υπερ του οπλου του,και εγω θα ριξω με κοντοκωννα στα 45μ με χοντρα με Μπενελλι121sl80-Remi870 κοντοκωννα,οποιος ξεφυγη απο αυτους τους δυο κυριους εξω απο το μεσω ορο,χανω οτι θελουν,τα πολλα λογια ειναι φτωχια:cool:
καμια φωτο δεν εχεις βαλει ακομη και το ειδος του φυσιγγιου βεβαιως βεβαιως.....

Εννοειται φυσσιγκι συμβατικο,πιο φωτο live καταστασεις λεμε.shoot.,τα υπολοιπα εχουν εξαντληθη,αν θες να μιλησουμε για αριθμους ο.κ,δηλωσεις δεν θελω να ακουσω αλλες.
Σαράντο, δηλώσεις μπορεί να κάνει όποιος θέλει και όσες θέλει, αρκεί να τις εκφράζει στα πλαίσια της δεοντολογίας. Όποιος δεν θέλει να τις διαβάζει-ακούει, μπορεί να μην τους δίνει σημασία :)

Εννοειται φυσσιγκι συμβατικο,πιο φωτο live καταστασεις λεμε.shoot.,τα υπολοιπα εχουν εξαντληθη,αν θες να μιλησουμε για αριθμους ο.κ,δηλωσεις δεν θελω να ακουσω αλλες.
Δηλαδη τη live καταστασεις λεμε,να συναντηθουμε καπου να μονομαχησουμε,οταν θα ξαναφτιαξης οπλο να σου στειλω καποια φυσιγγια να δοκιμαστουν τη ακριβως.α και κατι αλλο η rem του sky fall δεν φτανει σε αποδοση τη m2 μου η τη m1 του ουτε ο sbe1 του κατα τα δικα μας γουστα παντα.και στην αρχη μιλησα για αρκετα φορτωμενα φυσιγγια για να δω συμπεριφορα

Σαράντο, δηλώσεις μπορεί να κάνει όποιος θέλει και όσες θέλει, αρκεί να τις εκφράζει στα πλαίσια της δεοντολογίας. Όποιος δεν θέλει να τις διαβάζει-ακούει, μπορεί να μην τους δίνει σημασία :)
Ακριβως η να απανταει με αποδειξεις

Ακριβως η να απανταει με αποδειξεις
Ούτε αυτό είναι υποχρεωμένος να κάνει. Αποδείξεις ψάχνουν στις δίκες, εδώ κάνουμε την πλάκα μας και το ψώνιο μας :). Ακούγονται όλες οι απόψεις και μένει η ουσία.

Back