Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Μια ερωτηση,η εταιρεια δινει στο οπλο οριο αντοχης(bar) πχ 1260,οταν εσυ επεμβεις στο οπλο με κωνο,πορτινγκ και τα λοιπα η αντοχη του οπλου παραμενει η ιδια?
εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ο κωνος και το πορτινγκ ελαχιστοποιουν τις πιεσεις εντος θαλαμης.....

Μια ερωτηση,η εταιρεια δινει στο οπλο οριο αντοχης(bar) πχ 1260,οταν εσυ επεμβεις στο οπλο με κωνο,πορτινγκ και τα λοιπα η αντοχη του οπλου παραμενει η ιδια?
Κανονικα,χρειαζεται επαναδοκιμη!
Το πιθανοτερο ειναι πως θα ξαναπερασει το τεστ, επειδη το πορτινγκ δεν επηρεάζει η λειανση,αν γινει, αφαιρει ελαχιστο μεταλλο,ομοιως και το περασμα απο κετσε για να βαφτει εξωτερικά.
Η πιο σοβαρη επεμβαση ειναι ο κωνος, ο οποιος αν γινει σωστα,ακολουθει τις εξωτερικες γραμμές τις καννης και δεν αδυνατιζει το παχος της σε επικινδυνα σημεία....
Καλου κακού, μην βαζεις φυσιγγια που θα βγαζουν αυτες τις πιέσεις! :)

Last edited:
εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ο κωνος και το πορτινγκ ελαχιστοποιουν τις πιεσεις εντος θαλαμης.....
Το πορτινγκ οχι,Κώστα!
Η διευρυνση του κωνου ναι!
δινεται μεγαλυτερος χωρος, οποτε πεφτουν οι πιέσεις σε σχεση με πριν.
Αν χρησιμοποιουμε το ιδιο φυσιγγι....

Επιμήκυνση.....είναι καλύτερο ;)

καθεις οπως βολευεται.....sarcastic.
Η επικρατούσα (οπλουργική) ορολογία είναι "επιμήκυνση κώνου" ... Αλλά, σε ένα κώνο - είναι το σχήμα τέτοιο που - η επιμήκυνση δημιουργεί και διεύρυνση ... Και αντιστρόφως, η διεύρυνση θα προκαλέσει και επιμήκυνση! Το ένα είναι άμεση συνέπεια του άλλου, δηλαδή ... ;)
.sarcastic. .my man.

Αλλά, σε ένα κώνο - είναι το σχήμα τέτοιο που - η επιμήκυνση δημιουργεί και διεύρυνση
Τόσο λάθος κάνω; .xm.
Η αρχική και η τελική διάμετρος της τομής ενός κώνου, δεν θα παραμείνει η ίδια; Πώς προκύπτει η διεύρυνση; .xm.

Η επικρατούσα (οπλουργική) ορολογία είναι "επιμήκυνση κώνου" ... Αλλά, σε ένα κώνο - είναι το σχήμα τέτοιο που - η επιμήκυνση δημιουργεί και διεύρυνση ... Και αντιστρόφως, η διεύρυνση θα προκαλέσει και επιμήκυνση! Το ένα είναι άμεση συνέπεια του άλλου, δηλαδή ... ;)
.sarcastic. .my man.
Κατανοητό, το αλεζουαρ τρώει μέταλλο σε όλο το μήκος και πλάτος (σφαιρικά) της καννης για να εισχωρήσει.
Ένας κώνος τη διάμετρο έχει 19.8;

Δεν μου απαντάτε όμως, η διάμετρος της αρχής και του τέλους του κώνου θα είναι μεγαλύτερη από πριν;
Αν ναι,τότε έχουμε διεύρυνση, αν όχι τότε δεν έχουμε διεύρυνση :)
Το θέμα είναι αν μπορεί να μεγαλώσει η γωνία, χωρίς να μεγαλώσει η διάμετρος στο τελείωμα.

Last edited:
Δεν μου απαντάτε όμως, η διάμετρος της αρχής και του τέλους του κώνου θα είναι μεγαλύτερη από πριν;
Η διαμετρος προς το τέλος του κώνου διευρύνεται οσο αυξάνεται το μήκος του, και ο λόγος για να δοθεί οσο το δυνατόν λιγότερες μοίρες κλίσεις ως προς τον αυλό

Το θέμα είναι αν μπορεί να μεγαλώσει η γωνία, χωρίς να μεγαλώσει η διάμετρος στο τελείωμα.
Γιωργο,οι διαστασεις ειναι δεδομένες...
Θαλαμη 22.3mm πχ,αυλος 18.5 mm.
Αν εχουμε εναν κώνο 20mm,οταν τον παμε στα 40μμ (τυχαία νουμερα),τον διευρυνουμε,αφου αλλαζει η γωνια για να φτασει το τελειωμα του 20mm συν και συναμα τον επιμηκύνουμε.
Αφου υπαρχει αφαιρεση υλικου,ειναι δεδομενη η διευρυνση!

Οι πρωτες εικονες της ιταλιδας μετα την επεμβαση στον φουστανο......
FYZfmkr.jpg

87QDC1d.jpg

CPpUxnm.jpg

Back