Εγώ από αυτά που έχω δει στην πράξη, όταν πρέπει αναγκαστικά να τουφεκισω στα 60 μέτρα μέσο όρο, μέρες δηλαδή που τα πουλιά περνάνε από 50 μέχρι 70 μέτρα, για να πιάσεις κ αυτά των 50 μέτρων που είναι σχετικά εύκολο για ένα καλό σκοπευτή κ αυτά των 70 θέλω σόλο άσσους κ δυάρια, 3,7 και 3,5 χιλιοστά...
Κ με 4αρια κ 3αρια έχουν πέσει ψηλωμενα πουλιά αλλά κυρίως ζωντανά η ξερά από τυχερά σκάγια...
Αυτά με πολλές τουφεκιές στο πεδίο από διαφορετικά άτομα με καλή σκοπευτική κατάρτιση αντικειμενικά... Μιλάω για πουλιά ξερά πάντα...
Γιατί δυστυχώς η ελληνική πραγματικότητα στο κυνήγι των υδρόβιων απαιτεί μερικές μέρες να μπορείς να φτάσεις ψηλά... Γιατί η θα βρεις τρόπο να σκοτώσεις εκεί πάνω, η θα βλέπεις τους άλλους να το κάνουν... Εγώ από 8 χρόνων στο βάλτο, έφτασα πριν κάποια χρόνια 24 κ δεν είχα μάθει να σκοτώνω τόσο ψηλά γιατί δεν μου χρειαζόταν στους μικρούς βάλτους... Τότε όμως έτυχε μια μέρα σε ανοιχτό πεδίο που παπιά κάτω από τα 50 μέτρα δεν πέταγαν... Ολοήμερο... Εγώ απλά στημένος στον εξοπλισμό, συμβατικά τσοκ, 4αρια κτλ Κτλ μάζεψα κάποια άλλα οι διπλανοί μου έκαναν τα πράσινα να κολλάνε τα κεφάλια τους στην πλάτη... Μονά πουλιά κ ήταν λές κ βαραγαν σε τοίχο... Όλα... Με στοίχειωσε εκείνη η εικόνα κ έβαλα στόχο να το κάνω κ εγώ...
Στα 37 μου εύχομαι σε μέρες που τα πουλιά έρχονται να σε φάνε αλλά ξέρω κ πως θα μαζέψω μερικά εκεί που άλλοι τα κοιτάνε...