Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κυνηγάω αποκλειστικά ιδροβιο από το1998 . βλέπω πως δίνεται μεγάλη σημασία στις συγκεντρώσεις και κατανομές στα χαρτιά. Τα περισσότερα κοινά εμπορικά ποιανούν αυτά τα στάνταρ στα 30 μέτρα .πως γίνεται λοιπόν ειδικά μετά τον Νοέμβριο να τουφεκας τον πράσινο στα 30 35 μέτρα. Κιαν είναι λίγο περιεργει η μέρα να κάνεις κατοσταρια και τάμα στον Άγιο Φανούριο για να τον βρεις.τα γουιντεσερ έχουν δύο καλά άριστο μπαρούτι και πολύ σκληρά σκάγια με τα υλικά που έχουμε Ελλάδα δεν σκοτώνεις στα 55 με τιπηκες πιέσεις .αν δείτε κανέναν να το κάνει δείτε τους κάλυκες που ρίχνει μπορεί να είναι κομενοι η να έχουν λιώσει από τα βαρ
 
Εκανα μια βλητικη δοκιμη με 9βολο σε γουρουνάκι στα 35 μετρα και εγινε αυτο..... Μπαμ και μαμ η μαρκα... Οτι υποσχεται το πραγματοποιει.. Τι λες και εσύ ρε Βασιλη;.. Καλο φυσιγγι;

View attachment 49640
Κοντοσουβλέξ με γουρούνι σχέτο ή μυρωδικό προβατίνα ; :)
 
Κυνηγάω αποκλειστικά ιδροβιο από το1998 . βλέπω πως δίνεται μεγάλη σημασία στις συγκεντρώσεις και κατανομές στα χαρτιά.
Τα έχουμε ξαναπεί.
Το "χαρτί" είναι σχετικό.
Για να βγάλεις συμπέρασμα πρέπει
1. Οι συνθήκες περιβάλλοντος στις δοκιμές να είναι οι ίδιες με τις συνθήκες που θα χρησιμοποιήσεις το φυσίγγι
2. Μέτρηση διάτρησης απαραίτητη
3. 5 ίδια φυσίγγια απαραίτητα
4. Από την κατανομή των 5 φυσιγγίων υπολογίζεις κενά, ισοκατανομές, συγκεντρώσεις, διατρήσεις και βγάζεις μέσο όρο.
5. Τα 5 φυσίγγια δεν πρέπει να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους στα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Οταν τελειώσεις χρειάζεται να γίνει σύγκριση στα ίδια χαρακτηριστικά με άλλο φυσίγγι που ξέρεις ότι δουλεύει ... το "καλό".

Αν το φυσίγγι προς δοκιμή έχει υπερβολικά διαφορετικό ένα χαρακτηριστικό από το "καλό" πρέπει να σκεφτείς πως αυτό θα επηρεάσει.

Πχ αν έχει εξωφρενικά μεγαλύτερη συγκέντρωση, πρέπει να ξέρεις ότι η σκόπευση πρέπει να είναι πιο αυστηρή.
Αν έχει εξωφρενικά μεγαλύτερη διάτρηση ίσως δεν κάνει για ζεστές ημέρες.

Άλλη λεπτομέρεια ... Πας για δοκιμές με θερμοκρασία περιβάλλοντος μείον 10.
Βγάζεις το φυσίγγι από το αυτοκίνητο στους +30 και το βαράς => Πρόβλημα.

Ή το ανάποδο, βάζεις το φυσίγγι στον καταψύκτη και το βαράς με θερμοκρασία περιβάλλοντος +30. Εδώ μόνο την V0 εμπιστεύεσαι.

Δεν τα κάνει σχεδόν κανένας αυτά.
Ούτε εγώ φυσικά.
Αν τα κάναμε όμως τι λές;
Δεν θα βγάζαμε ασφαλές συμπέρασμα ;;;

Τα περισσότερα κοινά εμπορικά ποιανούν αυτά τα στάνταρ στα 30 μέτρα .πως γίνεται λοιπόν ειδικά μετά τον Νοέμβριο να τουφεκας τον πράσινο στα 30 35 μέτρα. Κιαν είναι λίγο περιεργει η μέρα να κάνεις κατοσταρια και τάμα στον Άγιο Φανούριο για να τον βρεις.τα γουιντεσερ έχουν δύο καλά άριστο μπαρούτι και πολύ σκληρά σκάγια με τα υλικά που έχουμε Ελλάδα δεν σκοτώνεις στα 55 με τιπηκες πιέσεις .αν δείτε κανέναν να το κάνει δείτε τους κάλυκες που ρίχνει μπορεί να είναι κομενοι η να έχουν λιώσει από τα βαρ
Σωστό.
 
Last edited:
Τα έχουμε ξαναπεί.
Το "χαρτί" είναι σχετικό.
Για να βγάλεις συμπέρασμα πρέπει
1. Οι συνθήκες περιβάλλοντος στις δοκιμές να είναι οι ίδιες με τις συνθήκες που θα χρησιμοποιήσεις το φυσίγγι
2. Μέτρηση διάτρησης απαραίτητη
3. 5 ίδια φυσίγγια απαραίτητα
4. Από την κατανομή των 5 φυσιγγίων υπολογίζεις κενά, ισοκατανομές, συγκεντρώσεις, διατρήσεις και βγάζεις μέσο όρο.
5. Τα 5 φυσίγγια δεν πρέπει να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους στα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Οταν τελειώσεις χρειάζεται να γίνει σύγκριση στα ίδια χαρακτηριστικά με άλλο φυσίγγι που ξέρεις ότι δουλεύει ... το "καλό".

Αν το φυσίγγι προς δοκιμή έχει υπερβολικά διαφορετικό ένα χαρακτηριστικό από το "καλό" πρέπει να σκεφτείς πως αυτό θα επηρεάσει.

Πχ αν έχει εξωφρενικά μεγαλύτερη συγκέντρωση, πρέπει να ξέρεις ότι η σκόπευση πρέπει να είναι πιο αυστηρή.
Αν έχει εξωφρενικά μεγαλύτερη διάτρηση ίσως δεν κάνει για ζεστές ημέρες.

Άλλη λεπτομέρεια ... Πας για δοκιμές με θερμοκρασία περιβάλλοντος μείον 10.
Βγάζεις το φυσίγγι από το αυτοκίνητο στους +30 και το βαράς => Πρόβλημα.

Ή το ανάποδο, βάζεις το φυσίγγι στον καταψύκτη και το βαράς με θερμοκρασία περιβάλλοντος +30. Εδώ μόνο την V0 εμπιστεύεσαι.

Δεν τα κάνει σχεδόν κανένας αυτά.
Ούτε εγώ φυσικά.
Αν τα κάναμε όμως τι λές;
Δεν θα βγάζαμε ασφαλές συμπέρασμα ;;;


Σωστό.
Έχω την τύχη να πηγαίνω στο καρτέρι με τα πόδια απ' το σπίτι μου .μετά από πολλές φολες έχω να πω πως ανάλογα την εποχή και την απόσταση πρέπει να προσαρμόζεις τις γομοσεις σου .η ιδιογομοση στο παπί είναι μονόδρομος
 
Έχω την τύχη να πηγαίνω στο καρτέρι με τα πόδια απ' το σπίτι μου .μετά από πολλές φολες έχω να πω πως ανάλογα την εποχή και την απόσταση πρέπει να προσαρμόζεις τις γομοσεις σου .η ιδιογομοση στο παπί είναι μονόδρομος
Τα μονα εμπορικά που Βαράνε παραπανο από αξιοπρεπέστατα στον βάλτο είναι τα gorillas 34/36/38…
 
Να πω και κάτι τελευταίο πέρα από 43 44 γρ που τουλάχιστον στα δικά μου στησίματα δεν είναι για κάθε μέρα πιστεύετε πως ο πράσινος δεν πέφτει με 29γρ 3 νίκελ αςπουμε στα 50 με ς4.
Τα 50μ τα έχει το #3 άνετα.

Είχα γράψει ότι στον Έβρο με κρύο κάτι 30 ή 32γρ δούλευαν εκεί που όλα τα άλλα σταματούσαν (απλά, σεμί και μάγκνουμ).
Με τι ήταν γεμισμένα δεν ξέρω.

Το πρόβλημα σε αυτά τα μέτρα και αυτά τα γραμμάρια είναι ο αριθμός των σκαγιών που θα βρουν το θήραμα.
Όπως έχουμε πει όμως ακόμα και οι πολύ αραιές κατανομές έχουν σχετικά καλά ποσοστά επιτυχίας σε μεγάλα θηράματα.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top