Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω πως αυτά είναι με χαρτοπολτό.εκει θες xf τα 380 που βγάζουν δεν είναι και ότι καλύτερο .αν τουφεκουσαν τα παπιά κατακόρυφα που συνήθως ρίχνεις σε πέρασμα το ποσοστό επιτυχίας θα μεγαλώσει .τα μέτρα αυτά θέλουν 2 η 1

Σκεπτόμενος ότι οι βολές είναι ανάμεικτες πισωκωλα Ρουαγιάλ στο πραγματικό κυνήγι μπορεί εύκολα να ξεπεράσεις το 70% και αν ρίχνεις με 4αρι ίδιας ταχύτητας που έχεις και περισσότερα σκακια .Και μη μου πει κανείς ότι θα του λείπει η διατρητική ικανότητα γιατί δεν ισχύει .Άρα μην θεωρεί κανείς περίεργο κάποιον με σωστό φυσίγγι και σωστή σκόπευση να σκοτώνει κατά 75% παπί στα 55 μέτρα δηλαδή να ρίχνει κάτω 3 στα 4 που τουφεκαει.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμα αλλά αφορούν συγκεκριμένες παραμέτρους εξοπλισμου... Η χρησιμότητα τους για μένα είναι να δούμε πόσο μακριά κ με τι ποσοστό μπορεί να σκοτώσει ένα έστω κ συγκεκριμένο φυσίγγια νούμερο 3 έναν πράσινο στην κάθε απόσταση...
Ενδεχομένως ένα φυσίγγι νούμερο 2 μολύβι να είχε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά καταβολών...
Έχουν γίνει κ άλλα τέτοια πειράματα στην Αμερική την δεκαετία πριν το nilo κ στην Αμερική μάλιστα αναρωτιούνται σε αρκετές συζητήσεις τι είναι αυτό που έκανε αυτό το τελευταίο πείραμα τόσο γνωστό ενώ τα άλλα όχι τόσο.... Τα άλλα μάλιστα κ ειδικά ένα προηγούμενο στο nilo farms κ ένα στο Remington farms είχαν περισσότερη χρησιμότητα για τους Αμερικανούς γιατί σύγκριναν μολύβι με ατσάλι σε δύο νούμερα διάφορα που κάνει τη δοκιμή πιο πρακτική... Ίσως το πείραμα του nilo το 1972 είχε περισσότερη αξιοπιστία κ επικράτησε....
Παλιότερα είχα βρεί κ κάτι στοιχεία από προηγούμενα πειράματα, αν δεν έχουν χαθεί με έναν κατεστραμμένο δίσκο στον υπολογιστή θα ψάξω μήπως τα έχω ακόμα κάπου γιατί δεν τα θυμάμαι... Αν κάποιος άλλος τα έχει πρόχειρα ας τα ανεβάσει...
Θα ανεβάσω ότι έχω μαζέψει.
Έχω τουλάχιστον 10+ πειράματα μαζεμένα σε ένα pdf.
Το είχα ποστάρει παλιότερα

Το πείραμα του Nilo έχει γίνει τόσο γνωστό και δημοφιλές στην Αμερική γιατί ουσιαστικά έβγαζε τα ατσάλινα σκάγια, μάπα σε σχέση με όσα πειράματα έγιναν μέχρι τότε σε αποστάσεις πάνω από 40 γιάρδες.

Το "πρόβλημα" λένε ήταν το πολύ καλό φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκε winchester buffered doublex 43gr #4usa ικανό να βαράει σχεδόν 90% συγκεντρώσεις ... και τις βάραγε.
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι οι συγκεντρώσεις αυτές ελέγχονταν συστηματικά και περιοδικά κατά την διάρκεια του πειράματος !!!!
Το προηγούμενο πείραμα του Patuxent έγινε με πιο φθηνά και ευρέως κυκλοφορούντα εμπορικά φυσίγγια.

Μετά με μαθηματικά μοντέλα στο πείραμα του Nilo και εισάγοντας πάλι τεχνητά ένα σκοπευτικό σφάλμα κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά με τα ατσάλινα ώστε τελικά αυτά να επιβληθούν νομικά.

Αυτή είναι χοντρικά η ιστορία.

Το κερασάκι ...
Γιατί έγιναν όλα αυτά τα πειράματα ;
Για να μην υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός τραυματισμένων πουλιών !!!!!! κατά την μετάβαση από μολύβι σε ατσάλι.

Τα βόδια οι δικοί μας γιατί μας αφήνουν να βαράμε με ατσάλια πάνω από 40 γιάρδες ;

Από μόνο του ποσοστό επιτυχίας, 65% στα 55 μ. είναι πολύ μεγάλο. Τέτοια ποσοστό , δεν έχουμε και στα 40 μ. σε πραγματικές συνθήκες κυνηγιού. Όσοι κυνηγούν υδρόβια, πιστεύω καταλαβαίνουν τι εννοώ. Μου φαίνεται παράξενο, πως ψάχνουμε για μεγαλύτερο ποσοστό.

Βασιλη , πολυ καλο !!!!!!!
Μηπως ξερεις ποσα γραμμαρια σκαγιων ειχαν τα φυσιγγια και τι ταχυτητα ???
Νίκο τα μολύβδινα φυσίγγια ήταν τα
Winchester XX buffered magnum #4 αμερικάνικο #3 ιταλικό,
1 1/2 oz - 42,5 γρ σκάγια με συγκεντρωτήρα και buffer "grex"
198 σκάγια το φυσίγγι
πυκνότητα 11,3 gr/cm3
διαφημιζόμενη συγκέντρωση μέχρι 90% με full
πραγματική συγκέντρωση 87% με full (μέσος όρος 25 φυσιγγίων)
ταχύτητα 1231 fps = 375 m/s (δεν ξέρω στα πόσα μέτρα ... στο 1m ??? o @elvas τα ξέρει αυτά :) )
Pmax 10400 psi = 717 bar (λίγη δεν είναι ???)

Πίεση και ταχύτητα την βρήκα από το συνημμένο.

Attachments

Νίκο τα μολύβδινα φυσίγγια ήταν τα
Winchester XX buffered magnum #4 αμερικάνικο #3 ιταλικό,
198 σκάγια το φυσίγγι
πυκνότητα 11,3 gr/cm3
διαφημιζόμενη συγκέντρωση μέχρι 90% με full
πραγματική συγκέντρωση 87% με full (μέσος όρος 25 φυσιγγίων)
ταχύτητα 1231 fps = 375 m/s (δεν ξέρω στα πόσα μέτρα ... στο 1m ??? o @elvas τα ξέρει αυτά :) )
Pmax 10400 psi = 717 bar (λίγη δεν είναι ???)

Πίεση και ταχύτητα την βρήκα από το συνημμένο.
Βασιλάκη κωλοφεγγερα έχεις σήμερα?

Σκεπτόμενος ότι οι βολές είναι ανάμεικτες πισωκωλα Ρουαγιάλ στο πραγματικό κυνήγι μπορεί εύκολα να ξεπεράσεις το 70% και αν ρίχνεις με 4αρι ίδιας ταχύτητας που έχεις και περισσότερα σκακια .Και μη μου πει κανείς ότι θα του λείπει η διατρητική ικανότητα γιατί δεν ισχύει .Άρα μην θεωρεί κανείς περίεργο κάποιον με σωστό φυσίγγι και σωστή σκόπευση να σκοτώνει κατά 75% παπί στα 55 μέτρα δηλαδή να ρίχνει κάτω 3 στα 4 που τουφεκαει.

Καλημερα Γιαννη !!! Μηπως το εχεις λιγο τραβηγμενο απο τα μαλλια ???
3 στα 4 παπια στα 55 μετρα ?? o_O

Οι Αμερικάνικες εταιρείες μετράνε την ταχύτητα των φυσιγγίων με σκάγια σε κάνες 76εκ. φουλ τσοκ και την αναγάγουν στην άκρη της κάνης.

Για δώσε πληροφορίες Λευτέρη ... έχεις δοκιμάσει ?
Κάποια Federal 3.5" με σκάγια #4, που είχα δοκιμάσει κάποτε για να μετρήσω ταχύτητες και πιέσεις, με στόχο ένα βαρέλι, από τα 50μ. το βαρέλι την "άκουσε" καλά, παρότι υποηχητικά.
Λόγω αυξημένης πυκνότητας διατομής, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκάγια "κρατάνε" ταχύτητα συγκριτικά με άλλα μικρότερου μεγέθους.
Federal 3.5.PNG

Τα ατσάλινα σκάγια τα μετράνε σε κάνες με τσοκ βελτιωμένο κύλινδρο.
Winchester XX buffered magnum #4 αμερικάνικο
198 σκάγια το φυσίγγι
πυκνότητα 11,3 gr/cm3
ταχύτητα 1231 fps = 375 m/s
Pmax 10400 psi = 717 bar

Λευτέρη η pmax πως σου φαίνεται για αυτό το φυσίγγι;
Τυπική ή μικρή ;

Status
Not open for further replies.
Back