Kostas ContraDosi
Moderator
Δεν θελει ερωτημα....παρατηρησε τη φουστα του.......βαθια και ομπρελοϊδές....φυλακίζει αερια καργα....Δεν ξέρω από ταχύτητες τι δίνει???
Δεν θελει ερωτημα....παρατηρησε τη φουστα του.......βαθια και ομπρελοϊδές....φυλακίζει αερια καργα....Δεν ξέρω από ταχύτητες τι δίνει???
Θα ανεβάσω ότι έχω μαζέψει.Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμα αλλά αφορούν συγκεκριμένες παραμέτρους εξοπλισμου... Η χρησιμότητα τους για μένα είναι να δούμε πόσο μακριά κ με τι ποσοστό μπορεί να σκοτώσει ένα έστω κ συγκεκριμένο φυσίγγια νούμερο 3 έναν πράσινο στην κάθε απόσταση...
Ενδεχομένως ένα φυσίγγι νούμερο 2 μολύβι να είχε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά καταβολών...
Έχουν γίνει κ άλλα τέτοια πειράματα στην Αμερική την δεκαετία πριν το nilo κ στην Αμερική μάλιστα αναρωτιούνται σε αρκετές συζητήσεις τι είναι αυτό που έκανε αυτό το τελευταίο πείραμα τόσο γνωστό ενώ τα άλλα όχι τόσο.... Τα άλλα μάλιστα κ ειδικά ένα προηγούμενο στο nilo farms κ ένα στο Remington farms είχαν περισσότερη χρησιμότητα για τους Αμερικανούς γιατί σύγκριναν μολύβι με ατσάλι σε δύο νούμερα διάφορα που κάνει τη δοκιμή πιο πρακτική... Ίσως το πείραμα του nilo το 1972 είχε περισσότερη αξιοπιστία κ επικράτησε....
Παλιότερα είχα βρεί κ κάτι στοιχεία από προηγούμενα πειράματα, αν δεν έχουν χαθεί με έναν κατεστραμμένο δίσκο στον υπολογιστή θα ψάξω μήπως τα έχω ακόμα κάπου γιατί δεν τα θυμάμαι... Αν κάποιος άλλος τα έχει πρόχειρα ας τα ανεβάσει...
Για δώσε πληροφορίες Λευτέρη ... έχεις δοκιμάσει ?Δοκίμασε κάποιος διάφορες συνταγές με υποηχιτικές ταχύτητες (κάνης) σε μακρινές αποστάσεις;
Νίκο τα μολύβδινα φυσίγγια ήταν ταΒασιλη , πολυ καλο !!!!!!!
Μηπως ξερεις ποσα γραμμαρια σκαγιων ειχαν τα φυσιγγια και τι ταχυτητα ???
Βασιλάκη κωλοφεγγερα έχεις σήμερα?Νίκο τα μολύβδινα φυσίγγια ήταν τα
Winchester XX buffered magnum #4 αμερικάνικο #3 ιταλικό,
1 1/2 oz - 42,5 γρ σκάγια με συγκεντρωτήρα και buffer "grex"
198 σκάγια το φυσίγγι
πυκνότητα 11,3 gr/cm3
διαφημιζόμενη συγκέντρωση μέχρι 90% με full
πραγματική συγκέντρωση 87% με full (μέσος όρος 25 φυσιγγίων)
ταχύτητα 1231 fps = 375 m/s (δεν ξέρω στα πόσα μέτρα ... στο 1m ??? o @elvas τα ξέρει αυτά )
Pmax 10400 psi = 717 bar (λίγη δεν είναι ???)
Πίεση και ταχύτητα την βρήκα από το συνημμένο.
Βασιλάκη κωλοφεγγερα έχεις σήμερα?
Άντε με το καλό! Μετά φουλαρισε ντεπόζιτο γιατί έχει φουλ ψάρεμα!
Διαβάζω τον μικρό την ημέρα και γράφω το βράδυ ...
Αύριο δίνει αγγλικά, τρίτη φυσική
15/6 τέλος !!!!!
Την λέξη αυτή δεν την βρήκα πουθενά εκτός από το hl και από εσέναΒασιλάκη κωλοφεγγερα έχεις σήμερα?
Insider μου έδωσε στίγμα για πολλούς σαργούς κάποιοι τέρατα.Άντε με το καλό! Μετά φουλαρισε ντεπόζιτο γιατί έχει φουλ ψάρεμα!
Ο ανήσυχος που δεν μπορεί να κοιμηθεί.Να υποθέσω σημαίνει λογοδιάρροια ;
Σκεπτόμενος ότι οι βολές είναι ανάμεικτες πισωκωλα Ρουαγιάλ στο πραγματικό κυνήγι μπορεί εύκολα να ξεπεράσεις το 70% και αν ρίχνεις με 4αρι ίδιας ταχύτητας που έχεις και περισσότερα σκακια .Και μη μου πει κανείς ότι θα του λείπει η διατρητική ικανότητα γιατί δεν ισχύει .Άρα μην θεωρεί κανείς περίεργο κάποιον με σωστό φυσίγγι και σωστή σκόπευση να σκοτώνει κατά 75% παπί στα 55 μέτρα δηλαδή να ρίχνει κάτω 3 στα 4 που τουφεκαει.
Κάποια Federal 3.5" με σκάγια #4, που είχα δοκιμάσει κάποτε για να μετρήσω ταχύτητες και πιέσεις, με στόχο ένα βαρέλι, από τα 50μ. το βαρέλι την "άκουσε" καλά, παρότι υποηχητικά.Για δώσε πληροφορίες Λευτέρη ... έχεις δοκιμάσει ?
Winchester XX buffered magnum #4 αμερικάνικοΤα ατσάλινα σκάγια τα μετράνε σε κάνες με τσοκ βελτιωμένο κύλινδρο.