Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φορτωμένα σετ υπ δεν κλείνω σε 70καλ και να κλείσεις δεν θα πάρεις αυτό που θα σου δώσει ο 76
Ερωτώ διότι αφορά 36γρ .Αν ήταν 40άρι semi δέν θα ρωτούσα .
Απλά στα 36γρ έχεις περιθώρια ελιγμών σε 70άρι κάλυκα .
Αυτό που κερδίζεις σε bar βάζοντας 26 άρι Αquila σε 76 κάλυκα το χάνεις σε ταχύτητα .

Ερωτώ διότι αφορά 36γρ .Αν ήταν 40άρι semi δέν θα ρωτούσα .
Απλά στα 36γρ έχεις περιθώρια ελιγμών σε 70άρι κάλυκα .
Αυτό που κερδίζεις σε bar βάζοντας 26 άρι Αquila σε 76 κάλυκα το χάνεις σε ταχύτητα .
Δεν χάνω Λάμπη γιατί δυναμώνω το καψιλι κάτι που αν κάνω στον 70 με την δόση που βάζω Κλειώ ασχημα

Περίμενα να σκορπίσει αυτό το Set up Βαγγέλη αλλά το αντίθετο πήγε μπάλα!
Προσωπικά εγώ ίσως έβαζα Cx 2000 αντί του 688.
Πάει καλά ακόμη και με εφταρια έτσι όπως είναι αν και στο Νου 7 κατεβαίνω ......είναι αρκετό το 688 1,55x32

Περίμενα να σκορπίσει αυτό το Set up Βαγγέλη αλλά το αντίθετο πήγε μπάλα!
Προσωπικά εγώ ίσως έβαζα Cx 2000 αντί του 688.
Στο δίκανο το κυνηγάω στην Πέρδικα 686 1,60x32 sg25 No 6 n 58,00 και εκεί φονιάς είναι ......πολύ ωραίες άμεσες καταβολές χωρίς αίματα......

Δεν ξέρω από ταχύτητες τι δίνει???
Δεν το έχω μετρήσει ακόμα γιατί πρώτη φορά το έστησα πριν κανένα μήνα δοκιμαστικά αλλά εμπειρικά από την αίσθηση πού μόυ δσωσσυπιστεύω 390 κάπου θα δώσει στο 1,5 μέτρο... Όταν το μετρήσω θα επανέλθω

Όσον αφορά το πείραμα που αναφέρεστε παραπάνω γιατί τα πειράματα επειδή γίνονται σε συνθήκες που έχεις επιλέξει έχουν αποτελέσματα πολύ συγκεκριμένα και δίνουν έναν μπουσουλα δεν είναι κανόνας.Πως ντουφεκουσαν ζωντανούς στόχους καθιστούς και ήταν πάντα οι ντουφεκιες σε ακριβή μέτρα .Διότι άλλο καθιστό το παπί και άλλο να πετάει τεράστιες διαφορές και που το ντουφεκουσαν πίσω μπρος πλάγια .Η αλήθεια βγαίνει μόνο στο πραγματικό τερέν και θήραμα τα υπόλοιπα οποίος θέλει τα πιστεύει εγώ απλά τα κρατάω στο μυαλό μου και πιστεύω μόνο ότι βλέπω .Με τις αποστάσεις πάντως πολύ έχουν αμφιβολίες και καλά κάνουν να ξερεται μόνο ότι τα σημερινά όπλα και πυρομαχικά σκοτώνουν πολύ παραπάνω από τα 40 και 45 μέτρα όταν τα έχεις ταιριάξει σωστά και δε σκοτώνουν εκεί μόνο με τα σκακιά που αναφέρεται 2/3 νουμ σκοτώνουν και με ψιλοτερα .
Γιάννη τα μέτρα ήταν μετρημένα, τα παπιά τουφεκίστηκαν από τα πλάγια (τραβέρσα) και έπαιζαν τα φτερά τους.
Αυτές οι φωτό είναι από παλιότερο πείραμα Paxutent 1969 ;;;.
Στο Nilo ο μηχανισμός ήταν πιο πολύπλοκος.
Κάπου είχα βρει φωτό αλλά δεν την κράτησα.
Αν την έχει κανένας να την ανεβάσει.

Το κεντράρισμα της κατανομής ελέγχονταν κάθε 5 βολές νομίζω.

Screenshot_2022-06-03-21-29-36-812_com.google.android.apps.docs~2.jpg
Screenshot_2022-06-03-21-29-59-825_com.google.android.apps.docs~2.jpg
Το πείραμα απλά αποδεικνύει ότι σε θερμοκρασία 2,5 βαθμούς κελσίου, μολύβι #3 με 87% συγκέντρωση στα 36μ και την ταχύτητα που είχε, με μηδέν σκοπευτικό σφάλμα "σκοτώνει" αμέσως σχεδόν το 65% των πρασινοκέφαλων στα 55μ.
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Για εμένα (και μόνο για εμένα) αποδεικνύει ότι μεγαλύτερα ποσοστά από το 65% είναι αδύνατο να γίνουν σε αυτά τα μέτρα με μονοτουφεκιές.
Κάτι πρέπει να αλλάξει
Φυσίγγι ; Θερμοκρασία ; Όπλο ; # σκαγιών ; Αρχική ταχύτητα φυσιγγίου ;
Κάτι τέλος πάντων ... ή μερικά ή όλα μαζί.

Γιάννη τα μέτρα ήταν μετρημένα, τα παπιά τουφεκίστηκαν από τα πλάγια (τραβέρσα) και έπαιζαν τα φτερά τους.

View attachment 49575
View attachment 49576
Το πείραμα απλά αποδεικνύει ότι σε θερμοκρασία 2,5 βαθμούς κελσίου, μολύβι #3 με 87% συγκέντρωση στα 36μ και την ταχύτητα που είχε, με μηδέν σκοπευτικό σφάλμα "σκοτώνει" αμέσως σχεδόν το 65% των πρασινοκέφαλων στα 55μ.

Για εμένα (και μόνο για εμένα) αποδεικνύει ότι μεγαλύτερα ποσοστά από το 65% είναι αδύνατο να γίνουν σε αυτά τα μέτρα με μονοτουφεκιές.
Κάτι πρέπει να αλλάξει

Βασιλη , πολυ καλο !!!!!!!
Μηπως ξερεις ποσα γραμμαρια σκαγιων ειχαν τα φυσιγγια και τι ταχυτητα ???

View attachment 49575
View attachment 49576

Κάτι πρέπει να αλλάξει
Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμα αλλά αφορούν συγκεκριμένες παραμέτρους εξοπλισμου... Η χρησιμότητα τους για μένα είναι να δούμε πόσο μακριά κ με τι ποσοστό μπορεί να σκοτώσει ένα έστω κ συγκεκριμένο φυσίγγια νούμερο 3 έναν πράσινο στην κάθε απόσταση...
Ενδεχομένως ένα φυσίγγι νούμερο 2 μολύβι να είχε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά καταβολών...
Έχουν γίνει κ άλλα τέτοια πειράματα στην Αμερική την δεκαετία πριν το nilo κ στην Αμερική μάλιστα αναρωτιούνται σε αρκετές συζητήσεις τι είναι αυτό που έκανε αυτό το τελευταίο πείραμα τόσο γνωστό ενώ τα άλλα όχι τόσο.... Τα άλλα μάλιστα κ ειδικά ένα προηγούμενο στο nilo farms κ ένα στο Remington farms είχαν περισσότερη χρησιμότητα για τους Αμερικανούς γιατί σύγκριναν μολύβι με ατσάλι σε δύο νούμερα διάφορα που κάνει τη δοκιμή πιο πρακτική... Ίσως το πείραμα του nilo το 1972 είχε περισσότερη αξιοπιστία κ επικράτησε....
Παλιότερα είχα βρεί κ κάτι στοιχεία από προηγούμενα πειράματα, αν δεν έχουν χαθεί με έναν κατεστραμμένο δίσκο στον υπολογιστή θα ψάξω μήπως τα έχω ακόμα κάπου γιατί δεν τα θυμάμαι... Αν κάποιος άλλος τα έχει πρόχειρα ας τα ανεβάσει...

Status
Not open for further replies.
Back