Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα μακρινά υδρόβια.
Υπάρχουν και άλλα υδρόβια που θέλουν 5άρι 6άρι διασποράς :)
Άλλοι καιροί, άλλες αποστάσεις, άλλες ώρες.
Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......

Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......
Ο θειος μου το σουρουπο, τα εκαιγε με Νο8 τα κιρκιρια και παντα με το Μαυρο 34αρι C7 Perfecta...με μια Vitoria 71cm.

Ο θειος μου το σουρουπο, τα εκαιγε με Νο8 τα κιρκιρια και παντα με το Μαυρο 34αρι C7 Perfecta...με μια Vitoria 71cm.
8άρια δεν έχω βάλει ποτέ ... 7άρια ναι

μηπως παρεχουν προιοντα που εξασφαλιζουν τη μεγιστη ασφαλεια στο χειριστη και στο οπλο;....
Εδώ έχεις πέσει μέσα 100%.... Αυτό κοιτάζουν οι σοβαρές μεγάλες εταιρείες...ένα ασφαλές φυσίγγι που κάνει για όλους...ή τους περισσότερους τελοσπαντων...
Είναι δυνατόν να έχουν βλητικούς σταθμούς και να μην μπορούν να φτιάξουν ότι θέλουν αφού "βλέπουν" τα πάντα;
Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε ομως φυσίγγια που ρίχνουν χιλιάδες κυνηγοί και παίρνουν θηράματα.
Είναι πολλά που δεν ξέρουμε και μετα κατηγορουμε φυσίγγια, όπλα την γειτόνισσα που μας είδε το πρωί που φεύγαμε κτλ κτλ...

Για να πιάσεις 50% στα 50μ πρέπει να βγάλεις 95+ εώς 100% στα 36.5μ !!!!
.drunk.

Με 140 σκάγια στην γόμωση (usa #4 36gr) η αύξηση του ποσοστού συγκέντρωσης για έναν πολύ καλό σκοπευτή στα 50μ (μισή μοίρα απόκλιση) είναι

Συγκέντρωση 40% - πιθανότητα να πάρει το πρασίνι 3 σκάγια 30%
Συγκέντρωση 50% - πιθανότητα να πάρει το πρασίνι 3 σκάγια 50%

Με 10% αύξηση στην συγκέντρωση στα 50μ (από 40% σε 50%) παίρνεις θεωρητικά 2 πουλιά περισσότερα στα 10.

Αυτή η αύξηση όμως είναι τρομερά δύσκολη να την πετύχεις.
Εμμμ αυτό ψάχνουμε όμως.. Από αυτό που βλέπω στον πίνακα από το βιντεακι του λαμπρό στα 50 μετρα ούτε 40% δεν πρέπει να έχουν στον κύκλο των 76εκ. Όπως και να έχει θα δοκιμαστούν και θα δούμε...

Οπως το πες Βαγγέλη με τα δικά σου.. Γιατί με τα εμπορικά πέφτει κλάμα από τα 45 μετρα και μετά...
ανεβασε γραμμαρια ,χοντρυνε σκαγια και ασε τα ποσοστα ,στην πιστα φαινονται ολα.[και μην φοβασαι να σφιξεις τσοκ ,για μενα κακως πειραξες αυτο το τουφεκι]

Νίκο όταν τα παπιά περνούν ψηλά είναι μονόδρομος η χρήση χοντρών σε εμπορικά.
Τι συγκέντρωση να έχουν τα εμπορικά μηδενικά ή άσσοι στα 60-70μ ;
Περνάει κανένα μπουλούκι και κατεβάζεις κανένα.
Ρίχνεις σε μονό παπί και παίρνεις τα @@ σου.
Αν πάρεις 1-2 στα 10 ανάβεις λαμπάδα.

Σε εμπορικά και πραγματικές συνθήκες μιλάω πάντα.

Τα 90 σκάγια στον κύκλο είναι τα απαιτούμενα για πρασίνι.
Σε μεγάλες αποστάσεις όλοι τουφεκάμε γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι μικρές ειδικά σε μονά πουλιά.

Σε εμπορικά μιλάω πάντα.

Τώρα αν είναι ηθικό, ... είναι άλλο πράγμα.
Δυστυχώς το θήραμα αυτό όπως μας έχουν κάνει να το κυνηγάμε μας έχουν κάνει ανήθικους :)
Γι αυτό φωνάζω για σφυρίχτρες και ομοιώματα.

Οι άλλοι είναι μαλάκες και εμείς οι έξυπνοι ;
Είδες τι πειράματα έκαναν οι Αμερικανοί για να δουν αν τα ατσάλια θα αυξήσουν τα πληγωμένα ή όχι και σε ποιές αποστάσεις.

Αυτο λεω Βασιλη !!!! Δεν πας στο παπι με 30 γραμμαρια χοντρα σκαγια....και να εχεις και απαιτησεις για 50
μετρα...
Πας με 44 γραμμαρια ωστε ενα αρκετα καλο πληθος σκαγιων....και πιθανοτητες να παρεις το παπι..!!!
Το εχουμε πει ....και γραψει χιλαδες φορες....Οσο χοντραινει το σκαγι ανεβαινουμε σε γραμμαρια σε
ολα τα κυνηγια....και οχι μονο στο παπι !!!
Τωρα βεβαια αναλογα το ''μυαλο'' που εχει ο καθε ενας....κανει και τις επιλογες του !!!
Οι διαφορές σε πληθος σκαγιων στα ιδια ΙΔΙΑ γραμμ με διαφορετικο Νο ειναι μεγαλες και ας εχουν
το ιδιο ποσοστο συγκεντρωσης.
Εσυ το γνωριζεις πολυ καλα αυτο...
Για οσους δεν καταλαβαινουν τι γραφω...Ας δουν αυτες τις δοκιμες...

εικόνα_Viber_2021-02-06_12-36-13.jpgεικόνα_Viber_2021-02-06_12-36-23.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-06_12-40-55.jpg
εικόνα_Viber_2021-02-06_12-41-33.jpg

Αλλο να εχεις 173 σκαγια στον κυκλο....και αλλο 120 ...
Τα πολλα μετρα θελουν πολλα γραμμαρια....και χοντρα σκαγια!!! Με Ν2 θα πηγαινα με 48-50 γραμμαρια
σκαγια....Παντα για τα 50+ μετρα!!
Τωρα τα περι εφημεριδων κτλ κτλ.....Εγω τα εχω γραμμενα στα παλια μου υποδηματα.....

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο μ.ο συγκέντρωσης στα 50 μετρα με εργοστασιακό φουλ τσοκ εμπορικών φυσιγγίων με σκάγια νο 5 και 6 στα δικά μου οπλα κυμαίνεται μεταξύ 35-43%. Ευελπιστω τα gorilla 36/38γρ να μου δώσουν κάτι παραπάνω και να πλησιάσω το 50%
Καλημερα και μη κολλας τοσο με το ποσοστα...με 130 σκαγια στον κυκλο εισαι αρχοντας για την φασσα, με ενα φυσιγγι νο6 36 γρ εχεις ποσοστο 41%, με 110 νο6 στον κυκλο που κατα τη γνωμη μου παλι την εχεις τη φασσα και 36 γρ εισαι στο 34%.
Με 110 νο5 36γρ εισαι στο 43% με 34γρ νο5 εισαι 45%, καλα τα ποσοστα αλλα υπαρχουν αλλα πιο σημαντικα θεματα για να παρεις πουλια στα 50+ μετρα.

Όταν κυνηγάς εδώ που οι ευκαιρίες είναι λίγες πρέπει να ψάχνεις για το πώς θα τα κατεβάσεις από ψηλά .θέλει δύναμη και βυσματοση ψαγμενη και πολλές δοκιμες για νατο πετύχεις αλλά τα περισσότερα θα τα πάρεις κουρέλια .σε σχέση με τα περισσότερα εμπορικά που τραυματίζουν στα 30 με τις τέλειες κατανομές στον κύκλο δεν το σινεχιζω γιατί δεν έχει νόημα την επόμενη φορά που θα παίρνουν από πανω σας παπιά ρίξτε καμία τέλεια ψωφια κατανομή που ξέρεις μπορεί να έχει φιλότιμο κανένα και να κατεβει
Στα 60 μ αυτό που έγραψα το 32άρι TECNA (NO,LIMIT ) τα πουλιά τα πετάει στουπί .(φάσσες ,τρυγόνια μέχρι και μονό περαστό περδίκι)
Μού πήρε 2 ολόκληρα χρόνια να το τελειοποιήσω .
Όμως το παρουσίασα στο idiogomosi μοιραζόμενος με τους υπολοίπους αυτό το πράγμα .
Κάποιοι παντογνώστες με χλεύασαν (όχι ο κ.Καββαδίας) κι'έτσι ευγενικά ευχαρίστησα κι'έφυγα .
Αν πετύχει κάποιος πέρασμα κοπάδια (παπιά ,φάσσες,τρυγόνια κλπ) 60μετρα μ'αυτό κάνεις σφαγή ...
Μέχρι εκεί όμως .60-65 μ το πολύ .Αυτό το όριο εγώ το ρύθμισα στο φυσίγγι .(δοσολογία +είδος βύσματος)

Στα 60 μ αυτό που έγραψα το 32άρι TECNA (NO,LIMIT ) τα πουλιά τα πετάει στουπί .(φάσσες ,τρυγόνια μέχρι και μονό περαστό περδίκι)
Μού πήρε 2 ολόκληρα χρόνια να το τελειοποιήσω .
Όμως το παρουσίασα στο idiogomosi μοιραζόμενος με τους υπολοίπους αυτό το πράγμα .
Κάποιοι παντογνώστες με χλεύασαν (όχι ο κ.Καββαδίας) κι'έτσι ευγενικά ευχαρίστησα κι'έφυγα .
Αν πετύχει κάποιος πέρασμα κοπάδια (παπιά ,φάσσες,τρυγόνια κλπ) 60μετρα μ'αυτό κάνεις σφαγή ...
Μέχρι εκεί όμως .60-65 μ το πολύ .Αυτό το όριο εγώ το ρύθμισα στο φυσίγγι .(δοσολογία +είδος βύσματος)
Καλημέρα κύριε Λάμπη, θα με ενδιέφερε να δω την παρουσίαση.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό το αποτέλεσμα!!!
Πιστεύω ολοι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε ένα φυσιγγι σαν το δικό σας.

Μπορείτε να μου στείλετε το link.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Το 52 γρ.πολυ αργό....στα 7 μέτρα έμεινα ένα μέτρο πίσω‼️
2 βαμβακιες όμως τις έκοψε‼️ αφού γυρνάει το παπί κ μι λιεει τι ριχνς ρε μλκ‼️
Ε τώρα δεν μπορώ θα ρωτήσω... :p
Αφού οι διαφορές στην προσκοπευση από ένα αργό κ ένα γρήγορο είναι μηδαμινές κ ανάξιες αναφοράς πως έμεινες τόσο πίσω? .big smile.

Καλημέρα κύριε Λάμπη, θα με ενδιέφερε να δω την παρουσίαση.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό το αποτέλεσμα!!!
Πιστεύω ολοι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε ένα φυσιγγι σαν το δικό σας.

Μπορείτε να μου στείλετε το link.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Η ιδέα του φυσιγγίου δέν είναι δικής μου εμπνεύσεως φίλε αλλά της CHEDITTE
Εγώ δούλεψα πολύ πάνω στην απόσταση που πρέπει ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ να γυρίζει το βύσμα
Άρα η πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στην CHEDITTE κι'όχι σε μένα .
Η παρουσίαση ήταν στο idiogomosi στο topic ΝΟ LIMITS .
Δέν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμη ή αν διεγράφει .

Καποια εμπορικα φυσιγγια που θυμαμαι τωρα με τα οποια εχω παρει ενδημικο θηραμα και φασσες σε αποστασεις των 50-60 μετρων ειναι

Κοκκινο golden wing
Fob lievre
Rotweill waidmanshell
Tunet 7-3 μικτο

Τα εμπορικα φυσιγγια εχουν δυνατοτητες οσο και αν δεν μας αρεσει

Εμεις δεν μπορουμε να τα υποστηριζουμε τις περισσοτερες φορες ειτε το παραδεχομαστε ειτε οχι

Για να γελασουμε και λιγο βαζω ενα εμπορικο με 100 % συγκεντρωση χωρις αμφησβητιση αρκει να πετυχεις τον στοχο .big smile.

Attachments

• AC68E10C-8337-4B31-A713-9C9561C92F60.jpeg
    AC68E10C-8337-4B31-A713-9C9561C92F60.jpeg
    23 KB · Προβολές: 6
Απολογουμαι, νόμιζα ότι είσαι υποστηρικτής αυτής της άποψης :)
Ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ ότι είναι μηδαμινές.

Αλλά σε συνεχείς ερωτήσεις μου προς ανθρώπους που πιστεύουν ότι η προσκόπευση αλλάζει, πόση είναι η αύξηση της προσκόπευσης που βάζουν μεταξύ ενός αργού και ενός γρήγορου φυσιγγιού κανένας, ποτέ δεν έδωσε απάντηση ...

Θα μπορούσε να πει πχ διπλάσια ή τριπλάσια ή όση συνήθως συν το μισό της.

Ή απλά καθυστερώ λίγο στο πάτημα στο follow through ή τραβάω λίγο περισσότερο στο swing through.

Καλημερα και μη κολλας τοσο με το ποσοστα...με 130 σκαγια στον κυκλο εισαι αρχοντας για την φασσα, με ενα φυσιγγι νο6 36 γρ εχεις ποσοστο 41%, με 110 νο6 στον κυκλο που κατα τη γνωμη μου παλι την εχεις τη φασσα και 36 γρ εισαι στο 34%.
Με 110 νο5 36γρ εισαι στο 43% με 34γρ νο5 εισαι 45%, καλα τα ποσοστα αλλα υπαρχουν αλλα πιο σημαντικα θεματα για να παρεις πουλια στα 50+ μετρα.
Αλεξ σε αυτές τις αποστάσεις (50+) φαίνεται η δύναμη του Kicks. Σκοτώνεις με 6αρια εκεί που με τα συμβατικά θες 5αρι σκαγι

Status
Not open for further replies.
Back